סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 09, 2025 11:01 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
עברנו כבר 6 מחזורים, אז אולי הגיע הזמן לגלגל פה את הדיון על קבוצות ושחקנים בולטים ומשחקים מעניינים.

הרבה הרבה מעל כולם בולט העונה דייויד מוזס (הידוע גם כדייויד מוסיס) - שחקן הפנים הצעיר (2.10 +-) שפרץ לפני שנתיים בליגת הנערים ואז בקדטים, ועכשיו שנה שניה בנוער-על אחרי שגם היה בקיץ בנבחרת הנוער בתור אחד הצעירים. שנתון 2008, כיתה יב'.

אתמול הוביל את רמה"ש לניצחון גדול 91-85 על עמק חפר החזקה עם 31 נק' (כולל 3 שלשות), אין עוד סטט' מלאה.
שבוע שעבר 31 נק' מול כפ"ס (4/7 ל-3) עם 16 ריב', שבוע לפני מול הרצליה 36 נק' (5/7 ל-3) עם 16 ריב'.
https://ibasketball.co.il/player/2168f9 ... 3-91591188
לא מוצא כרגע את סרטון ההילייטס. אולי מישהו אחר יפרסם. אבל הוא גם נראה מרשים, מאוד נייד ופשוט גדול על הליגה.
זה קצת לא חוכמה להגיד את זה עכשיו כי הוא עשה התקדמות מאוד מהירה, אבל בעיני זה בזבוז זמן בשבילו לשחק בכלל בליגה לנוער השנה.
מישהו ראה אותו בלייב?

שחקנים נוספים מרשימים בליגה?

מי שאמור היה לככב העונה בליגה לנוער זה ארי עמיאל אבל הוא בחר ללכת ליבנה בליגה הלאומית וחוץ ממשחק אחד ששיחק דקה, הוא בכלל לא נרשם למשחקים. מעניין אם פציעה או שהוא עזב אחרי שהבין שלא יקבל דק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 09, 2025 7:40 pm 
Junior

מוזס בהחלט מרשים והיה אפשר לראות ניצוצות כבר בקיץ. הוא לא רק זורק שלשות, הוא גם קולע אותן בדיוק מרשים (50% בינתיים). דווקא אין לי בעייה עם זה שהוא ממשיך לשחק בנוער. הוא רק בן 17 ומקבל במקביל קצת דקות עם הקבוצה הבוגרת של רמה"ש בלאומית. גם אבדיה, מדר, מאייר ורבים אחרים שיחקו בנוער כשהיו בני 17 ולא חושב שזה פגע בהתפתחות שלהם. שרף קצת יוצא דופן בעניין הזה, אבל הוא היה מאוד בוגר. מעבר לבוגרים קשה מאוד ובעיני זה לא רע להיות עדיין במסגרת שבה אתה שחקן מוביל, עם הכדור בידיים, חופשי להתנסות (למשל בלקחת שלשות), מקבל ביטחון, ונהנה מכדורסל.

לגבי שחקנים בולטים אחרים:

יש כמובן את בוגרי הנבחרות האחרונות, שחקנים כמו תמיר גולד (הוא כבר תכף בן 19, אז במקרה שלו באמת לא ברור למה הוא לא הלך לאיזה מכללה), עזריאל, אורלנד, לוינטל, הרשקו ואבולוף. אף אחד מהם לא מראה סימני השתלטות על הליגה בינתיים. מי שכן בולט יחסית מהקבוצה הזו הוא אורן טרושקין. פרופיל פיזי מרשים (פורוורד אתלטי בגובה 2 מטר) ולא מעט כישרון. השנה הוא עם 21 נק' ו-12 ריב' למשחק וגם מראה יותר יציבות מבעבר. הבעייה שלו תמיד הייתה הקליעה (מכניקה נוראית) ולמרות שהוא קלע כבר כמה שלשות, האחוזים הרעים מהעונשין השנה לא מבשרים טוב.

מבין השמות הפחות מוכרים שלא עברו בנבחרות:

עמית גרצמן מהפועל תל אביב הוא כנראה השחקן המצטיין של המחוז הדרומי (23 נק' ו-8 ריב' למשחק עם 47% משלוש). הוא אמנם חריג גיל, אבל 1.96 ונראה שיש שם פוטנציאל למשהו מעניין.

עוד חריג גיל שלא שמעתי עליו לפני כן הוא מלכי ג'וניור וושיאה ממכבי רמת גן. פאוור פורוורד חזק (16 נק' ו-11 ריב') אבל לא גבוה במיוחד, בלי קליעה, ולא בטוח שיש שם כישרון לרמות הגבוהות יותר.

ויש גם את שני השחקנים אולי הכי מוכשרים לטווח הארוך חוץ ממוזס, שניהם ממכבי תל אביב, אבל צעירים יותר ובינתיים לא מקבלים הרבה דקות. רום סטולר, עדיין לא בן 16, חזר מפציעה לא קלה שהשביתה אותו בקיץ ורק התחיל לשחק. גארד גבוה ופיזי עם הרבה חוצפה חיובית, אבל צריך לשפר את הקליעה. מאור סלע, רק בן 15, הוא פאוור פורוורד (2.01) שמראה דברים יפים מאוד בנערים, כבר משנה שעברה כשהוביל אותם לזכייה באליפות. ארוך, נע יפה מאוד, אינסטינקטים מצויינים, ועושה דברים עם הכדור שקשה ללמד, כולל הבנת משחק יוגוסלבית. כישרון ייחודי ומאוד מעניין, שהיה לו לדעתי מקום בנבחרת הקדטים האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 09, 2025 10:08 pm 
Junior

אני ראיתי את כל המשחקים של הפועל העונה ואני חייב להגיד שאני עף על עמית גרצמן. בעונה שעברה הוא היה הפתעה נעימה, אבל העונה הוא כבר נראה גדול על הליגה בשתי רמות. מגוון בטירוף, קליעה טובה, הולכת כדור של גארד, אתלטיות לא רעה בכלל. בעיני כישרון יותר מרשים מאלה שהובילו את הפועל לאליפות בעונה שעברה (ראכלין, פארן וכמובן עמיאל), ואולי השחקן שהכי הרשים אותי מאז דולינסקי.
פיקנטריה קטנה. בהפועל משחקים גם אדם אדלשטיין, הבן של ארז, וגם עידו מוסינזון שאני כמעט משוכנע שהוא הבן של גילי (יש לו בן בשם עידו שאמור להיות בערך בגיל הזה). מוסינזון אגב, השחקן השני בטיבו בקבוצה עד כה שמובילה את הבית הדרומי עם מאזן 6-0. שחקן די שונה מאבא שלו, גארד-פורוורד בגובה 1.95, טכני מאוד, חכם, לא אתלט גדול כמו אביו.
לגבי עמיאל, קרע את הצולבת וגמר את העונה. באסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 09, 2025 10:13 pm 
Junior

אגב, שחקן שהוא כנראה לא פרוספקט כזה מעניין (גארד בגובה 1.80) אבל שחקן כיפי בטירוף לצפייה זה גיא פטילון מחולון.
זריז בטירוף, שליטה פנטסטית בכדור, יכול לשחרר שלשות מכדרור מכל טווח בערך. קולע העונה משהו כמו 22 נקודות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 10, 2025 10:44 am 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
מוזס בהחלט מרשים והיה אפשר לראות ניצוצות כבר בקיץ. הוא לא רק זורק שלשות, הוא גם קולע אותן בדיוק מרשים (50% בינתיים). דווקא אין לי בעייה עם זה שהוא ממשיך לשחק בנוער. הוא רק בן 17 ומקבל במקביל קצת דקות עם הקבוצה הבוגרת של רמה"ש בלאומית. גם אבדיה, מדר, מאייר ורבים אחרים שיחקו בנוער כשהיו בני 17 ולא חושב שזה פגע בהתפתחות שלהם. שרף קצת יוצא דופן בעניין הזה, אבל הוא היה מאוד בוגר. מעבר לבוגרים קשה מאוד ובעיני זה לא רע להיות עדיין במסגרת שבה אתה שחקן מוביל, עם הכדור בידיים, חופשי להתנסות (למשל בלקחת שלשות), מקבל ביטחון, ונהנה מכדורסל.

קצת קשה לעשות את ההשוואה הזו ביחס ישיר לגיל, כי אחד נולד בתחילת שנה, אחד בסוף שנה וכו'. אני מעדיף ללכת לפי כיתות.
שרף הוא אחד מיוצאי הדופן וזה מה שנתן לו בעיני את היתרון הגדול על פני שחקנים אחרים כמו מאייר. הבאסה של מאייר זה שהוא גדל במכבי ת"א ושם מופעל עליהם לחץ עקיף ואולי גם ישיר לשחק עם הגיל שלהם בשביל תארים.
במקרה של אבדיה, אני אמרתי את זה גם אז בזמנו, ואני אומר את זה גם עכשיו - הוא לא הרוויח כלום מלשחק גם בנוער בכיתה יב' ואני חושב שזה פגע. אז סבבה הוא הגיע מאוד רחוק והצליח, אבל לא בזכות זה ששיחק גם בנוער, אלא למרות. לדעתי אם היה מתמקד באותה עונה רק בבוגרים ובשיפור יכולות אז יכול להיות שהיה מגיע לאיפה שהוא עכשיו קצת יותר מהר. אם שחקן צעיר מבזבז זמן על מסגרת שלא תורמת לו בשום צורה, אז איך זה לא פוגע? מה גם שלפעמים זה מכניס אותם לאשליה שהם כבר מושלמים ולא צריכים להשתפר ולא מדרבן אותם מספיק.

במקרה של מוזס אולי אני קצת מסכים, כי הוא לא אחד שגדל כשחקן מוביל מגיל צעיר ולצערינו בבוגרים הוא לא יקבל בטחון וחופש פעולה. אפילו במבחינת דק' המאמנים אצלנו כל כך חרא שלא יכולים לתת לו 10 דק' במשחק שנגמר 23 הפרש!! (אתמול) הוא שיחק דקה וקלע סל. באמת... אי אפשר היה לתת לו עוד כמה דק' על חשבון פאקינג עמית בירכץ (23 דק')???

לגבי גרצמן ושחקנים אחרי שציינתם - מעניין. אעקוב אחריהם מקרוב. השחקן מר"ג יכול לשחק בנבחרת? ראיתי בתחילת העונה סרטון שלו נותן דאנק מרשים.
ושכחתי באמת את טרושקין. הוא גם מאוד מאוד מרשים. לפני שבוע היה לו היילייט דאנק סופר מרשים שבו הוא נראה כמו היאניס של הליגה לנוער:
https://www.instagram.com/reel/DRwW11UjRqw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 10, 2025 5:05 pm 
Junior

ודים כתב:
סאבוניס כתב:

קצת קשה לעשות את ההשוואה הזו ביחס ישיר לגיל, כי אחד נולד בתחילת שנה, אחד בסוף שנה וכו'. אני מעדיף ללכת לפי כיתות.
שרף הוא אחד מיוצאי הדופן וזה מה שנתן לו בעיני את היתרון הגדול על פני שחקנים אחרים כמו מאייר. הבאסה של מאייר זה שהוא גדל במכבי ת"א ושם מופעל עליהם לחץ עקיף ואולי גם ישיר לשחק עם הגיל שלהם בשביל תארים.
במקרה של אבדיה, אני אמרתי את זה גם אז בזמנו, ואני אומר את זה גם עכשיו - הוא לא הרוויח כלום מלשחק גם בנוער בכיתה יב' ואני חושב שזה פגע. אז סבבה הוא הגיע מאוד רחוק והצליח, אבל לא בזכות זה ששיחק גם בנוער, אלא למרות. לדעתי אם היה מתמקד באותה עונה רק בבוגרים ובשיפור יכולות אז יכול להיות שהיה מגיע לאיפה שהוא עכשיו קצת יותר מהר. אם שחקן צעיר מבזבז זמן על מסגרת שלא תורמת לו בשום צורה, אז איך זה לא פוגע? מה גם שלפעמים זה מכניס אותם לאשליה שהם כבר מושלמים ולא צריכים להשתפר ולא מדרבן אותם מספיק.

במקרה של מוזס אולי אני קצת מסכים, כי הוא לא אחד שגדל כשחקן מוביל מגיל צעיר ולצערינו בבוגרים הוא לא יקבל בטחון וחופש פעולה. אפילו במבחינת דק' המאמנים אצלנו כל כך חרא שלא יכולים לתת לו 10 דק' במשחק שנגמר 23 הפרש!! (אתמול) הוא שיחק דקה וקלע סל. באמת... אי אפשר היה לתת לו עוד כמה דק' על חשבון פאקינג עמית בירכץ (23 דק')???

לגבי גרצמן ושחקנים אחרי שציינתם - מעניין. אעקוב אחריהם מקרוב. השחקן מר"ג יכול לשחק בנבחרת? ראיתי בתחילת העונה סרטון שלו נותן דאנק מרשים.
ושכחתי באמת את טרושקין. הוא גם מאוד מאוד מרשים. לפני שבוע היה לו היילייט דאנק סופר מרשים שבו הוא נראה כמו היאניס של הליגה לנוער:
https://www.instagram.com/reel/DRwW11UjRqw

מסכים שאבדיה לא הרוויח מלשחק בנוער בשנה האחרונה, אבל לדעתי גם לא הפסיד. הוא כבר שיחק והתאמן עם הבוגרים ומשחק פה ושם עם הנוער (הוא לא שיחק בכל המשחקים) זה בעיני לא משמעותי.

אבל דני הוא לגמרי יוניקורן. לא היה כישרון כמוהו בכדורסל הישראלי וסביר להניח שגם לא יהיה בעתיד. רוב השחקנים היותר טובים שגדלים בישראל לא ממש מקבלים בגיל 17-18 דקות משחק משמעותיות ובטח שלא את ההזדמנות להוביל קבוצת בוגרים, גם לא בליגה הלאומית. הלוואי שהייתה כאן ליגה עד גיל 21 כמו בצרפת, שהייתה מאפשרת לשחקנים כמו נועם יעקב, מאייר, או מוזס לקבל דקות משמעותיות בתפקיד מרכזי כשהם מתחרים מול שחקנים מבוגרים מהם. אבל כנראה שאין פה תשתית שחקנים מספיק גדולה לזה. במקום זה, הליגה הלאומית אמורה (בערך) לספק את הפונקציה הזו, אבל יש שם שני זרים ושחקנים בשיא הקריירה שלהם, וגם שם קשה להשתלב (ע"ע מוזס או בלגה בשנה שעברה).

אז בהעדר אלטרנטיבות משביעות רצון, גם אם הליגה לנוער ברמה נמוכה, יש בעיני ערך לזה ששחקנים צעירים אשכרה משחקים, נהנים מהמשחק, ונמצאים עם הכדור בידיים (בעיקר גארדים) כדי לתרגל קבלת החלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 10, 2025 5:38 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
אז בהעדר אלטרנטיבות משביעות רצון, גם אם הליגה לנוער ברמה נמוכה, יש בעיני ערך לזה ששחקנים צעירים אשכרה משחקים, נהנים מהמשחק, ונמצאים עם הכדור בידיים (בעיקר גארדים) כדי לתרגל קבלת החלטות.

השאלה עד איזה רמה.
אפשר גם להקצין ולומר שאם מוזס ילך לשחק בנוער מחוזית אז גם יתנו לו להיות רכז, לשחק 40 דק', להיות גם המאמן אם ירצה, ויקלע כל משחק 50 נק' ויהיה מבסוט.
לא סתם לגבוהים אצלנו לוקח המון זמן לפרוץ ברמת ליגת העל. לוקח להם כמה שנים להבין שמה שהם שיחקו עד גיל 19 אין בינו כמעט שום קשר לכדורסל שנדרש מהם לשחק בבוגרים ברמה המקצוענית.
במשחק מול הרצליה למשל היה מולו שחקן אחד של 2 מטר ו*כל* יתר השחקנים מתחת ל-1.90!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 02, 2026 5:57 am 
Sophomore

טרושקין זומן ל"יורוליג הדור הבא"
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=529740

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 02, 2026 6:37 pm 
מנהל פורום

Euro_Basket כתב:
טרושקין זומן ל"יורוליג הדור הבא"
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=529740

רק שכרגיל הפרסומים של פופלינגר חסרת המושג לא מדויקים.
הוא יהיה הישראלי היחיד בטורניר... חוץ מכל שחקני הנוער של מכבי ת"א והפועל ת"א שגם כן ישתתפו השנה.
בנוסף זה לא מחנה. זה טורניר שכולל שלב מוקדמות ושלב גמר שנערך במהלך סופ"ש הפיינל פור. בשנים האחרונות משתתפת בו גם קבוצת שחקנים מכל מיני ארצות ומועדונים שאין להם ייצוג בטורניר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 21, 2026 12:21 pm 
מנהל פורום

עדכון על מוזס:
הוא ממשיך לככב בליגה לנוער ולהוביל את רמה"ש לנצחונות וגם סוף סוף "עשו טובה" ונתנו לו דק' משמעותיות בבוגרים. אומנם רק בגביע הליגה ובמשחק של מעל 20 הפרש, אבל עדיין. לדעתי זה ביזיון שהוא לא משחק כל משחק בלאומית 15-20 דק', אבל זה בעיה ידועה אצל מאמנים ישראלים.
השבוע היה משחק חריג בנוער: 112-105 לרמה"ש על אשדוד אחרי הארכה. מוזס קלע 35 נק' עם 19 ריב' (1-1 ל-3, 12-18 ל-2).
https://ibasketball.co.il/match/775803/#gsc.tab=0

בבוגרים הוא עשה 9 נק' ו-5 ריב' ב-16 דק'.
https://ibasketball.co.il/match/741844/#gsc.tab=0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 12:25 pm 
מנהל פורום

מבאס אותי מאוד שהליגה לנוער אולי לא תתחדש העונה, וגם אם כן, בספק אם יוכלו להשלים את כל המשחקים.
מצד שני... בניגוד לקבוצות ליגת העל, לפחות יש לכולם סגלים מלאים ואפשר להתאמן כמו שצריך ואפילו לקיים משחקי אימון. ואולי אולי אפילו זו הזדמנות לשחקנים מוכשרים לעשות עוד קפיצת מדרגה ברמה האישית ולנצל את הזמן לשפר יכולות כדורסל ויכולות גופניות, ברמה שקשה לעשות תוך כדי העונה עם הלחץ של לנצח כמה שיותר משחקים.

בינתיים שתי התלאביביות השתתפו בסופ"ש באחד מטורנירי המוקדמות של טורניר ה-NEXT GEN ("טורניר הנוער של היורוליג") שהתקיים בבלגרד. שתיהן סיימו עם מאזן משותף של 1-7, כאשר הניצחון היחיד היה של מכבי על הפועל במשחק האחרון על מקומות 7-8 (מתוך 8 ). שתי הקבוצות היו בלי חריגי הגיל שלהן (גרצמן וגולד).

הפועל ת"א נראו קצת יותר טוב בשלב הבתים, עם קצת פחות תבוסות ואפילו הפסד מינימלי 90-92 FMP ורק מול INSEP (סיימה במקום הראשון) היה ממש חד צדדי (91-58).
בלטו: רכז בשם שי דותן (יב', 1.90) אשקלוני במקור, הוביל בהיעדרו של גרצמן עם 15 נק', כמעט 6 ריב' ו-5 אס' למשחק. חוץ ממנו בלט גם עידו מוסינזון (הבן של) שהוא בקושי בן 16 (יליד נוב' 2009), רשום כגארד בגובה 1.95 אבל נראה שהוא לייט בלומר וכנראה ממשיך לגבוה. גם בליגה התחיל לפרוץ לאחרונה. נראה שהתחחיל לשחק רק בכיתה ט' ושנה שעברה לא היה אפילו בנערים א' לאומית אלא בקבוצה השנייה של הפועל בליגה ארצית. סיים עם 13 נק' ב-24 דק' למשחק. אגב, גם הבן של אדלשטיין בקבוצה (גם יא', גארד 1.90 שלא שיחק הרבה).

מכבי בעיקר הובסו אבל כאמור ניצחו בדרבי 70-64 אז מבחינתם אני מניח שהטורניר הצלחה גדולה.
לא היה מישהו אחד שהוביל, אבל בלטו קצת רום סטולר הממש צעיר (גארד 1.95) ומי שבאמת סיקרן הוא מאור סלע שהוא בקושי בן 15, 2.02 שיהיה מעניין לראות אותו מוביל בקיץ את נבחרת הקדטים. סיים עם 10 נק' בממוצע, כולל 40% ל-3, ו-5 ריב' ב24 דק'. לפי הסטט' נראה שהוא גם זה שהיה אחראי לניצחון בדרבי עם 15 נק' (6/6 ל-2 1/2 ל-3) ו-8 ריב' והוסיף גם 4 חס'. נראה שמיועד לעמדות 3-4 למרות שכרגע מניח שמשחק בעיקר 5 בנוער. עד המלחמה הוא בעיקר היה עם קבוצת הנערים, שם מוביל אותה למאזן מושלם ולגמר הגביע (מול הפועל, שהיה אמור במקור להיערך שבוע הבא...).

חבל שמוזס לא השתתף בטורניר. לא ברור לי למה הוא לא נבחר להיות בסגל קבוצת ה"כוכבים", כמו שהיו אורלנד וטרושקין בטורניר המוקדמות בדובאי (בכל טורניר מוקדמות יש קבוצה כזו). אולי רמה"ש לא שיחררו אותו, כי הסגלים נקבעו עוד מלפני המלחמה והם רצו אותו בשביל לגרד עוד כמה נצחונות בנוער.
מבחינתי בלי קשר למלחמה אני מרגיש שזו קצת עונה מבוזבזת עבורו. בטחון זה חשוב אבל לא חוכמה לקלוע 30 מול סנטרים בגובה 1.90. איפה הוא ואיפה פרוספקטים כמו ניית'ן סולימאן הצרפתי (אולי שווה פוסט באשכול אחר) שבגיל קצת פחות מ-17 ערך לפני שבועיים בכורה בליגה הצרפתית השנייה וקלע 21 נק' ב-26 דק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2026 5:13 pm 
Junior

קצת עדכונים על נוער ונערים.

בנוער מכבי תל אביב זוכה באליפות עם ניצחון בהפרש גדול מזה שבו היא הפסידה במשחק הראשון לעמק חפר. תמיר גולד נבחר ל-MVP. אבל הוא כבר בן 19 ומשחק כבר קצת עם הבוגרים, אז קצת מוזר שהוא בכלל חלק מהקבוצה (כחריג גיל). מי שהכי הרשים בעיני היה שוב רום סטולר עם 17 נק', 8 ריב' ו-7 אס'. סטולר הוא גארד אתלטי (1.95) עם הרבה פוטנציאל. רק בן 16 (אם היה נולד יומיים מאוחר יותר, היה יכול לשחק עם הקדטים הקיץ) וזה יכול ללכת לכיוונים מעניינים, בעיקר אם הקליעה תתייצב.

בנערים הפועל תל אביב ועמק חפר בגמר אחרי ניצחונות בסדרות על רמת גן ומכבי תל אביב בהתאמה. בתל אביב ממשיכים עם הקו של הבנים של. בנוער אלו אדם אדלשטיין ועידו מוסינזון (ולפני כן אור טפירו). בנערים אלו אורי פרישמן ואורי מוכתרי (וגם ליאו עמיאל, האח של ארי). גם לרמת גן אגב יש בן של משלה - עידן הנפלד. בחזרה לכדורסל, השחקן הכי מעניין בארבע הקבוצות האלו הוא מאור סלע, פאוור פורוורד מגוון בן 15 (2.02), שקלע ממוצע של 30 נקודות מול עמק חפר, אבל לא הצליח לעזור למכבי לנצח. מולו בעמק חפר הצטיין רותם בן דוד, עם 23 נק' למשחק. עוד בן של (עמית). גארד באזור ה-1.90 נדמה לי, שסביר להניח שנראה אותו בנבחרת הקדטים הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 9:53 am 
מנהל פורום

עונה מעניינת הייתה בנוער, עם כל הבלאגן שיצרה המלחמה וגם בלי קשר.

קודם כל לגבי מכבי ת"א - ברגע שיש להם גארדים נורמלים, אז הכל נראה אחרת. שנה שעברה היה להם את הבן של גודס, שאם לא היה הבן של, כנראה שהיה משחק בנוער לאומית, ועוד גארדים לא ברמה שקיבלו הרבה דק'.
גם יותם הלפרין (המאמן של הנוער של מכבי ת"א), ששמעתי כבר כמה פעמים שאומרים עליו שהוא מאמן את הנוער כמו שאימן בוגרים (לא בקטע חיובי) ושנה שעברה ההפסד היה הרבה עליו, אז השנה הוא בא קצת יותר מנוסה כבר וזה עזר להם.
סטולר שחקן מוכשר, אבל צריך גם לקחת בחשבון שהוא דתי חובש כיפה ושומר שבת ואני לא יודע איך זה הולך לעבוד בנבחרות למשל (אם יהיה בכלל בסגל הנוער השנה), למרות שיש תקדימים, או בהמשך בכדורסל מקצועני.

לגבי גולד, זה לא כזה חריג ששחקן כמוהו חריג גיל (pan intended :) ), אבל מן הסתם דווקא במקרה שלו מה שהכי חסר לו זה דברים שיבואו רק כשישחק קבוע מול שחקני בוגרים חזקי וקשוחים ולא עוד שנה בנוער. אז מן הסתם השנה הזאת בעיני לא תרמה לו בכלום. רק עזרה למכבי ת"א לקחת דאבל בנוער. במיוחד שגם בגלל התכונות שלו, התפקוד שלו על המגרש בשני הצדדים הולך להיות שונה בבוגרים ממה שהוא עשה בנוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 10:19 am 
מנהל פורום

עוד דברים מהעונה הזו בגילאים הצעירים:

עמק חפר - יש שחקנים מעניינים והגיע להם להיות בגמר, אבל אין מה לעשות, לא כל שנה יש נועם יעקב. אורלנד ג'וניור (כזכור הבן של יהוא והנכד של בארי לייבוביץ' מצד האמא) הוא מאוד מאוד אוברייטד ולפחות מבחינת מספרים נתן עונה בינונית וכנראה לא סתם במשחק המכריע הוא סיים עם 2 נק' בלבד, 1-7 מהשדה, רק 3 אס'. נכון שזה היה משחק חלש של כל הקבוצה ובטח מגיע גם קרדיט להגנה של מכבי ת"א, אבל לא זכור לי ששחקן נבחרת שמייעדים לו קריירה מקצוענית ושאמור להיות רמה מעל בליגת הנוער עושה משחק כזה בשלב מכריע. שחקנים בסדר גודל הזה לא אמור לסיים משחק נוער קריטי עם פחות מ-20 נק', אלא אם באמת הם לא מספיק מוכשרים.
עוד דבר, גולד עם 16 נק' (אבל לא יודע כמה מהן בצבע) ובכללי מכבי עם 34 נק' בצבע וזה בזמן שלעמק חפר יש שחקן 2.05 נוסף שיכל היה לעזור הגנתית כי הרשקו היה במשחק חלש, אבל עמק חפר העדיפו שהוא יהיה בנערים (כי הוא יליד דצמבר כמו סטולר) וללכת שם על כל הקופה (והם באמת ניצחו בנערים את מכבי ועלו לגמר מול הפועל ת"א).

גלבוע - לא יודע אם עונה מאכזבת או לא, לא בא לשפוט אותם, רק מציין שמכל הקבוצות, בגלבוע יש כנראה הכי הרבה שחקנים מעניינים לעתיד עם פוטנציאל גבוה - קודם כל טרושקין כמובן שיכול להיות פורוורד מגוון לרמות הגבוהות, אחר כך אמיתי עזריאל הגארד הסופר אתלט האשדודי. הוא אתלט ברמות של יפתח זיו, אבל הוא כנראה לא ממש רכז והקליעה לא יציבה, והאחרון זה אשל לוינטל, שאני אישית לא מחזיק ממנו וחושב שיהיה שחקן מעולה... בליגה ארצית, אבל הרבה אנשי מקצוע כן מחזיקים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 10:52 am 
מנהל פורום

עוד קצת על נוער, הפעם יותר בנוגע למגמות ושחקנים:

יש שתי מחלקות נוער במגמת עלייה - אשדוד ור"ג.
עם (וכנראה בלי) קשר לכך שהבוגרים רק עלו חזרה ללאומית וכבר במרחק 3 נצחונות מלעלות חזרה לליגת העל, במחלקת הנוער של אשדוד עובדים יפה כבר כמה שנים. בנוער יש להם שחקנים מוכשרים שהתפזרו בין האקדמיות, שאם היו נשארים באשדוד אז גם בנוער הם מגיעים רחוק. בנערים א' הם הגיעו לחצי גמר גביע, בנערים ב' עלו לגמר, בילדים א' גם יש להם את אחת הקבוצות הטובות בארץ.
יש להם גם כמה שחקני נבחרות.

ברמת גן גם יש כמה קבוצות גיל שהגיעו רחוק - בנערים א' גם חצי גמר גביע, נערים ב' עלו לגמר מול אשדוד, בילדים א' עלו לגמר. היה מעניין אם המגמה תמשך בשנים הבאות גם.

במהלך סדרת הגמר הכתירו את שחקני העונה בליגה לנוער. ה"חמישיה" הורכבה ממוזס (שחקן השנה בנוער), טרושקין, גולד, גרצמן והרשקו. שני חריגי גיל (גולדו גרצמן), 3 סנטרים (מוזס, הרשקו וגולד) ובכללי בחרו רק מהקבוצות שהגיעו רחוק, חוץ מאולי טרושקין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 11:08 am 
מנהל פורום

מה הכלל לחריגת גיל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 11:18 am 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
מה הכלל לחריגת גיל?

מה הכוונה? בכללי מי נחשב חריג גיל?
גילאי הנוער השנה (כיתות יא'-יב') זה ילידי 2008, 2009 ודצמבר 2007. לכל קבוצה בליגת העל לנוער מותר לרשום ולשתף שחקן אחד שהוא יליד 2007 לפני דצמבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 1:50 pm 
מנהל פורום

הבנתי
זה עונה לשאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 2:02 pm 
מנהל פורום

ובעיקרון אין באמת הגבלה לגבי חמישיית העונה. יכלו גם לבחור 5 חריגי גיל, אבל לי אישית זה טיפה מפריע. לדעתי בחמישיות העונה לא צריך לכלול חריגי גיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 03, 2026 1:11 am 
Junior

ודים כתב:
עונה מעניינת הייתה בנוער, עם כל הבלאגן שיצרה המלחמה וגם בלי קשר.

סטולר שחקן מוכשר, אבל צריך גם לקחת בחשבון שהוא דתי חובש כיפה ושומר שבת ואני לא יודע איך זה הולך לעבוד בנבחרות למשל (אם יהיה בכלל בסגל הנוער השנה), למרות שיש תקדימים, או בהמשך בכדורסל מקצועני.

גם טפירו היה. בסוף כמעט כולם מורידים את הכיפה אם הם מגיעים לרמות הגבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 03, 2026 1:17 am 
Junior

אם נרד עוד קצת בגילאים, אז לגמר גביע המדינה לילדים הגיעו נס ציונה ומכבי תל אביב. נס ציונה ניצחה במשחק צמוד עם הצטיינות של יותם נוימן, אבל השם המעניין מהמשחק הזה הוא תומר ברוך של מכבי, עם 34 נקודות ו-27(!) ריבאונדים. זו לא הפעם הראשונה העונה שהוא מעמיד סטטיסטיקות מפלצתיות. אפשר היה לפתור את זה בזה שהוא ילד מגודל (מה שאגב נכון), אבל מה שעוד מעניין זה שהוא בכלל רק בן 13, יליד 2013, ומשחק עם שחקנים שגדולים ממנו בשנה. בגיל הזה זה עדיין לא אומר כלום כמובן על פוטנציאל עתידי, אבל בכל זאת שם לעקוב אחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 03, 2026 8:38 am 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
אם נרד עוד קצת בגילאים, אז לגמר גביע המדינה לילדים הגיעו נס ציונה ומכבי תל אביב. נס ציונה ניצחה במשחק צמוד עם הצטיינות של יותם נוימן, אבל השם המעניין מהמשחק הזה הוא תומר ברוך של מכבי, עם 34 נקודות ו-27(!) ריבאונדים. זו לא הפעם הראשונה העונה שהוא מעמיד סטטיסטיקות מפלצתיות. אפשר היה לפתור את זה בזה שהוא ילד מגודל (מה שאגב נכון), אבל מה שעוד מעניין זה שהוא בכלל רק בן 13, יליד 2013, ומשחק עם שחקנים שגדולים ממנו בשנה. בגיל הזה זה עדיין לא אומר כלום כמובן על פוטנציאל עתידי, אבל בכל זאת שם לעקוב אחריו.

כן, שמעתי עליו כבר לפני כמה חודשים, אבל ממש יצא לי לראות אותו במשחקים רק לאחרונה (המון משחקים, כולל בגילאי ילדים, ניתנים לצפייה בחינם דרך אתר האיגוד).
רק תיקון קטן - הוא במכבי גני תקווה, שהם אולי סוג של קבוצת בת שעובדים בשיתוף פעולה עם מכבי ת"א, אבל הוא עוד לא שם. הוא כאמור בן 13 ובכיתה ז' והוא 1.94, משחק בליגה של כיתות ח' (ממוצע של כ-20 נק') ובליגה של כיתות ט' (ממוצע של 17 נק'!), אבל מה שמיוחד זה שהוא משחק כגארד, לפחות חלק מהזמן.
דווקא ממה שראיתי בגמר הגביע לילדים הוא בעיקר שיחק יותר בפנים, אבל במשחקים אחרים הוא יותר הוביל כדור וחדר הרבה.

לאורך השנים היו ילדים בני 13-14 בגובה הזה ומעלה, אבל רובם שיחקו נטו בפנים והיו הרבה פחות מוכשרים. חלקם הפכו לשחקנים וחלקם נשארו אותו גובה ונעלמו. הוא נראה דיי מפותח פיזית, אז לא סביר לדעתי שיגיע ליותר מ-1.98-2.00. על כל נתנאל ארצי (שהתפרסם בגיל 14 בתחרות של עמרי כספי והיה כבר גם מעל 1.90 שמטביע בקלילות) יש 10 שלא הגיעו לכדורסל מקצועני.
מצד שני, כן ראיתי בתומר ברוך תכונות מעניינות - כאמור הוא הרבה מוביל כדור, הוא גם מאוד מנהיג ווקלי ושחקן חכם שמוסר ממש טוב. לא רק גבוה. נראה מה יהיה הכיוון שלו. מניח שכבר שנה הבאה הוא ישחק בנערים של מכבי ת"א בטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 03, 2026 12:20 pm 
מנהל פורום

מבחינת שחקנים קצת יותר בוגרים -

בסדרת הגמר של נערים ב' (כיתות ט') משחקות אשדוד ורמת גן (רמת גן בינתיים ניצחה במשחק הראשון). באשדוד יש שחקן בשם עילאי סרויה, קצת מעל 2 מטר. עושה הכל - מוביל כדור, קולע, חסימות, ריב', נלחם. כנראה השקחן הכי טוב בשכבת הגיל הזו והיה שחקן מוביל השנה גם בליגת נערים א'. הבעיה שהוא דצמבר, אז הוא בעצם עם השנתון מעל אבל גם שם הוא מוביל ואמור להיות בנבחרת הקדטים בקיץ הקרוב.
ברמת גן אני רק יודע שאחד המובילים הוא הבן של ערן יצחק מאילת, שחקן העבר (ובנאדם לא משהו מהיכרות אישית).

בגמר נערים א' משחקות עמק חפר והפועל ת"א - בעמק חפר משחק יהל ברנר, גם הבן של. הוא שנה מתחת אז כנראה שהשנה לא יהיה בקדטים אבל סביר שנראה אותו בנבחרות בשנים הבאות. מי שכן יהיה בנבחרת הוא רותם בן דוד (גארד 1.90) שהוא הבן של עמית בן-דוד, עוד שחקן עבר, שגם מאמן בעמק חפר את קבוצת הנוער והמנהל המקצועי. בהפועל ת"א אין לי מושג מי נחשב פוטנציאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 03, 2026 4:12 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:

למי שבאמת בקטע, פה יש את המשחק המלא לצפייה של גמר גביע המדינה לילדים:
https://tv.ibasketball.co.il/events/6a1 ... 3b85fad6a/
היה משחק ברמה גבוהה וקצב גבוה וצמוד, נגמר 95-92 לזכות נס ציונה (קבוצת גארדים), אחרי ששחקן מאוד מוכשר ויחסית נמוך בשם יותם נוימן עשה סל יפה בחדירה על תומר ברוך הענק ואחר כך גם שרקו לפאול לתומר ברוך על ספק בלוק נקי.

מחר (חמישי) יש שידור באחד מערוצי ספורט5 ב-18:30 של גמר הפלייאוף (טורניר הג'יוניור NBA, אליפות המדינה לכיתות ח') עם אותה מכבי גני-תקווה, הפעם מול מכבי ר"ג.

פרט מעניין - גמר גביע שוחק לפי החוקים ה"רגילים" לגילאי ילדים א' (שמירה מהחצי, שמירה אישית בלבד), בעוד שגמר הפלייאוף הוא לפי חוקי הג'וניור NBA, שם נקבע שמותר שמירה על כל המגרש וגם שמירות כפולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 05, 2026 5:02 pm 
Freshman

אני רגע אצא מכובע הבן אדם שאכפת לו מהמקצועי לבן אדם שהוא נטו אוהד
מכבי רמת גן ליאור אלופת המדינה לנערים ב'
וואלה איזה התרגשות
לא רק האליפות, אלא התהליך שהמחלקה עברה בניהולם של אנשים מאוד טובים
חן שניידרמן, ערן טסל, אורי קוקיה ועוד ועוד ועוד
נערים ב' אלופים, נערים א' חצי גמר, ילדים א' פיינלסטים של הליגה
לקחו מחלקת נוער שנמצאת במקום רע מאוד ושיקמו אותה להיות מחלקת נוער נהדרת ואני מקווה שהתהליך החיובי רק ימשיך ונראה פירות שלו בעתיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], גמליאל, ציפה דריפה אלמדלסי ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה