סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 10:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דראפט 2026
הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:07 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, זה נתון דיי מרשים. השאלה אם הוא באמת מדויק. מספיק שאתה לא ממש מאמץ להתמתח במדידת ה-SR וזה כבר יכול להגדיל את הנתון הזה באינץ' או שניים.

זה אגב מה שנכתב על שארפ בעקבות מדידות לא ממש טובות:
ציטוט:
Already an older prospect, Sharp’s measurements did little to ease concerns about his NBA upside. He measured 6′ 2.75” barefoot, 208.4 lbs, with just a 6′ 3.00” wingspan and 8′ 2.50” standing reach, modest numbers for a shooting guard at the next level. The athletic testing also proved underwhelming, as his 27.5-inch no step vertical and 33.0-inch max vertical reflected limited burst and below-average explosiveness. While Sharp remains a proven college scorer and tough shot-maker, the combination of age, average size, lack of length, and limited pop could make it difficult for him to significantly improve his draft positioning. At the same time, he still brings maturity, experience, and a reputation for clutch shot-making, traits that could help him carve out a role and keep him on the radar as a potential second-round or two-way target.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:36 am 
Hall of Famer

גם אם הוא לא התאמץ במדידת ה-SR, לא חושב שהוא הצליח לגלח שם יותר מ-נניח-אינץ', הנתון של הניתור האנכי שלו מאוד מאוד מרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 24, 2026 2:40 pm 
Junior

ודים כתב:
יש כבר תוצאות של המדידות בקומביין (הנתונים המלאים הרשמיים טרם עודכנו באתר ה-NBA, אבל זו כתבת סקירה):
https://www.on3.com/pro/news/2026-nba-d ... le-numbers

דברים בולטים:
- לפי המדידות דיבנסה 6-10 עם נעליים (6-8.5 בלי). אני הבאמת חשבתי שיהיה אפילו 6-11. הוא היה נראה מאוד גדול ביחס לשחקנים אחרים באזור הגובה שלו באליפות ה-U19 בקיץ. מוטת ידיים סבירה של 7 פיט.
- פיטרסון 6-4.5 בלי נעליים זה אומר שהוא 6-6 לגיטימי עם נעליים ועם מוטת ידיים של כמעט 6-10 זה מצוין.
-בוזר קצת יותר נמוך (ברבע אינץ') אבל מוטת ידיים עדיף ו-SR יותר טוב וגם יתרון של איזה 15 קילו במאסה, מסתבר. משמעותי.
- וילסון יותר גבוה משניהם והוא יהיה 6-11 לגיטימי ב-NBA עם נעליים אבל אותו SR כמו בוזר ושוקל אפילו פחות מדיבנסה.

לא שאני מאמין שבמקרה של הפרוספקטים האלה זה ישפיע יותר מדי על המיקום שלהם, אבל עדיין מעניין.

אדאיי מארה הספרדי נמדד גובה 7-3 בלי נעליים ועם SR של 9-9, שזה בהחלט חריג אבל איך זה ביחס לוומבי ולזאק אידי? אני כבר לא זוכר. הוא אגב שחקן שונה משניהם. יש לו הרבה סקיל אבל הוא ממש לא ומבי. מבחינת ניידות הוא יותר אידי, אבל עם יכולת מסירה וכנראה גם קליעה יותר טובה.

כתבת באותו עמוד שאתה מאוד מחזיק משטיינבאך, אז מפתיע שלא ציינת כאן את המדידות המצוינות שלו, בעיניי. בתחילת עונת הפרשמן שלו הוא נמדד ע״י ההאסקיז כ 11׳6 במשקל 220 פאונד, מה שגרם לי להשוות אותו לביידרינש (מהבחינה הפיזית בעיקר). מוטת הזרועות שלו דווחה כ 1.75׳7

בקומביין הוא נמדד 10.25׳6 בלי נעליים, כלומר שהוא שואף לסבן פוטר, מוטת זרועות 2.25׳7, סטנדינג ריץ׳ 0׳9, והכי חשוב, משקל של 248 פאונד!
מבחינת similarity score בארבעת המימדים הנ״ל, הוא הכי דומה לגרג מונרו ודני וולף.

אם משקללים גם את תוצאות המבדקים האתלטיים, באמצעות כלי ההשוואות שכאן https://bryandfor3.shinyapps.io/nba-draft-combine-command-center/, מקבלים דמיון של של 88.9% לדראמונד, 87.6% לסיאקם, 87.5% לטיילר זלר (שלמיטב זיכרוני היה די אתלטי), 87.1% למייסון פלאמלי (היה סנטר אתלטי בתחילת דרכו בליגה), 84.6% למאיירס לאונרד (עוד סנטר לבן ואתלטי).
עוד שם שמצאתי כשהורדתי את כל המבדקים למעט ניתור אנכי ממצב עמידה (לצד 4 המדידות ״הסטטיות״, כלומר גובה, משקל ואורך), הוא של קוואמי בראון...שאומנם הגיע אז ישר מהתיכונים בעוד ששטיינבאך יהיה בן 20 בערב הדראפט, ועדיין, היה חתיכת אדוניס במבנה גופו.

בשורה התחתונה, השיג אחלה תוצאות גם במבדקים האתלטיים, למרות המאסה שהוסיף.
וזה לא רק המדדים הפיזיים כאמור, אהבתי מאוד מה שראיתי ממנו במהלך העונה, כולל יכולת התנועה בהגנה.

ואם כבר נכנסתי לחפור עליו, אז בתרגילי הקליעה הוא סיים עם:
18 מ-30 בקליעות מכדרור,
16 מ-25 בספוט אפ,
9 מ-25 מ״הכוכב״ (לא טווח רלוונטי עבורו)
12 מ-29 מהצדדים (גם לא הכי רלוונטי),
7 מ-10 מהעונשין (קלע 76% משם ב-30 משחקים כפרשמן, אז לא באמת היה לו מה להוכיח שם והוא הוכיח זאת...)

הרבה משדכים את אדיי מארה להוקס בבחירה 8, אבל אני חושב שאם כבר הם לוקחים סנטר במקום לטרגט את רכז העתיד שלהם, אז שטיינבאך הרבה יותר טוב וגם מתאים ממנו, במיוחד כהתאמה לצד דייסון בבק קורט והרכבים עם אוקונגוו ב4 (עם כל הכבוד לקליעה שפיתח בעצמו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 24, 2026 3:39 pm 
מנהל פורום

נכון! לא יודע אם הוא יהיה הפתעה, כי אולי בסוף ייבחר גבוה, אבל הוא הולך להיות טוב.
הוא יכול להיות גם סנטר לכל דבר בליגה אבל גם להיות סטרץ' 4 נייד. יש לאחרונה מגמה של לחזור להרכבים גבוהים ולשחק עם שני סבן פוטרים אחד ליד השני, בתנאי שלפחות אחד מהם נייד ויכול לרווח את המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 24, 2026 3:42 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע אם באת לברך בנוגע לשטיינבאך, אך איכשהו כמעט כל ההשוואות שהבאת (כולל דראמונד, סנטר מהסוג שכבר לא ממש משחק באן.בי.איי) הם הסיוט של כל ג'י.אם שייבחר בשחקן.
ואני לא כל כך מבין את הקשר בין דראמונד, סיאקם, זלר ופלאמלי (כלומר בין האחרונים כן, בין הראשונים ממש לא).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 24, 2026 3:53 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
אני לא יודע אם באת לברך בנוגע לשטיינבאך, אך איכשהו כמעט כל ההשוואות שהבאת (כולל דראמונד, סנטר מהסוג שכבר לא ממש משחק באן.בי.איי) הם הסיוט של כל ג'י.אם שייבחר בשחקן.
ואני לא כל כך מבין את הקשר בין דראמונד, סיאקם, זלר ופלאמלי (כלומר בין האחרונים כן, בין הראשונים ממש לא).

ההשוואות הן נטו לנתונים פיזיים ויכולת אתלטית.
הסקיל-סט שלו שונה לגמרי. אז הוא לגמרי התכוון לברך וגם לדעתי עושה זאת כי מדובר בשחקנים עם יכולת אתלטית גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 24, 2026 4:38 pm 
Junior

שטיינבך היה אחד השחקנים החביבים עליי בשנים האחרונות בטורנירי הנבחרות הצעירות. שחקן חכם, ווינר, וריבאונדר אדיר. הוא יכול לדעתי להיות יופי של מטרה לת'אנדר בבחירה ה-12, כהכנה ליום שאחרי הארטנשטיין (גרמני במקום גרמני), בעיקר אם מישהי אחרת כבר לקחה את לינדנברג. אני יודע שיש סימני שאלה לגבי ההגנה שלו, אבל אני נוטה להאמין בגבוהים עם איי קיו גבוה ונתונים פיזיים טובים שיהפכו עם הזמן למגינים טובים (מארק גאסול, ברוק לופז, וכו'). אגב האייקיו הזה אמור להיות האספקט העיקרי שמפריד אותו מכל מיני דראמונד, זלר ומאיירס לאונרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 26, 2026 4:17 pm 
Junior

תודה ודים על ההבהרה...
ואם כבר מדברים על פרוספקטים שהשוואתם לשחקני עבר על בסיס נתונים פיזיים ואתלטיים בלבד מעוררת חשש, הנה פרופיל של קיטון וואגלר שהעליתי בשעה טובה:

https://www.hoops-bg.net/prospects/2026 ... ton-Wagler

שקלתי לעשות לו קומפ בסגנון a "why can't you be more like your big brother" lovechild of Brandon Roy and Tyrese Haliburton - רק שאז גיליתי שבמקרה אלו שני השמות שמופיעים בהשוואה ש nbadraft.net המושמץ נתן לו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 26, 2026 7:06 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
תודה ודים על ההבהרה...
ואם כבר מדברים על פרוספקטים שהשוואתם לשחקני עבר על בסיס נתונים פיזיים ואתלטיים בלבד מעוררת חשש, הנה פרופיל של קיטון וואגלר שהעליתי בשעה טובה:

https://www.hoops-bg.net/prospects/2026 ... ton-Wagler

שקלתי לעשות לו קומפ בסגנון a "why can't you be more like your big brother" lovechild of Brandon Roy and Tyrese Haliburton - רק שאז גיליתי שבמקרה אלו שני השמות שמופיעים בהשוואה ש nbadraft.net המושמץ נתן לו...

אני שמעתי השוואה אחרת... לשגא! לא שהוא באותה רמה או יגיע לאותה רמה, אבל הם התבססו על נתונים פיזיים דומים ועל סטטיסטיקות מתקדמות מאוד דומים מהקולג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 27, 2026 9:33 am 
Junior

נתקלתי בהשוואה שלו לשגא, שבאה בין היתר מצד המאמן שלו באילינוי, ולא אהבתי אותה.
קודם כל, מבחינה פיזית אין כזה דמיון בולט, גם לפי שני הכלים שאני משתמש בהם. בהשוואה על בסיס גובה, משקל, מוטת זרועות ואורך בלבד, שגא לא מופיע בין 19 השחקנים בעלי דמיון של 90% ומעלה לוואגלר (שמות מוכרים שכן מופיעים: שאמט, קרטר-וויליאמס, סאשה וויאצ׳יץ׳, ג׳ורדן הוקינס, אוסטין ריבס, בן שפרד, ג׳ורדן פול, מאליק ביזלי).

בכלי השני, שמאפשר להוסיף גם דמיון על בסיס המבדקים האתלטיים (וגודל ידיים), הדמיון הכי גבוה הוא לטים הארדוויי ג׳וניור (89.9%) ובהמשך ג׳ורדן קלארקסון, ביל, אלפריד פייטון, אלינגטון, ברוס בראון.

בהשוואה ישירה: שגא נמדד 4.5׳6, 180 פאונד, ווינגספן 11.5׳6 שזה ההבדל המשמעותי בינו ובין וואגלר.
אין תוצאות מבדקים אתלטיים שלו מלפני שמונה שנים, אבל במבחן העין יש לו אתלטיות פונקציונליות טובה יותר, תנועה חתולית וחלקה שאני לא ממש רואה אצל וואגלר.

ונתונים פיזיים בצד...אני לא מוצא דמיון בסגנון המשחק וביכולות שלהם, וואגלר מזכיר יותר את האליברטון אם כבר. אין לו משחק מיד-ריינג׳ כמו של שגא.
לא יודע איפה הדמיון בסטטיסטיקות המתקדמות, אני מסתכל בפיצ׳ר השוואת הפרוספקטים של אתר טנקתון ומוצא שם מספרי TS%, EFG%, FTA rate דומים וזהו בערך. וואגלר עם 3PA Rate גבוה בהרבה - 48.2% לעומת 15.1% לשגא. בכל אופן, אני חושב ששגא התפתח כ״כ הרבה מאז עונת הפרשמן שלו בקנטקי, ברור שגם וואגלר יכול להתפתח, אני פשוט מאמין שהוא יתפתח בתור רכז ופחות כסקורר מגוון כמו שגא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2026 7:54 pm 
Junior

בריידן בוריז, הפרשמן שלקח לו קצת זמן להיכנס לעניינים באריזונה, אבל מרגע שנעל את המקום בחמישייה, עקף את קואה פיט בכל המוקים והביג בורדים:

https://www.hoops-bg.net/prospects/2026 ... en-Burries

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2026 1:25 pm 
מנהל פורום

קצת אוף-טופיק, כי זה שחקן שלא יהיה בדראפט הקרוב אלא רק בדראפט הבא, אבל זה שחקן שכדאי להכיר -
רכז גבוה סלובני, מס' 77, מאוד shifty עם הכדור, קליעה טובה... וקוראים לו סטף... ו... הוא שמאלי!
סטפן יוקסימוביץ', 2.03 (רשום בכמה מקומות 1.94 אבל ניכר שזה לא מעודכן, הצטלם עכשיו ליד אדג'קומב והיה 3-4 אינץ' מעליו), יהיה בן 18 בנובמבר, בקבוצת הנוער של באסקוניה.

לפי דיווחים הוא הרשים מאוד במחנה היורוקאמפ של אדידס שהיה בימים האחרונים לשחקנים צעירים שמועמדים גם לדראפט הקרוב וגם יותר צעירים.
https://www.instagram.com/reel/DZQF8zms0qT

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2026 2:02 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
בריידן בוריז, הפרשמן שלקח לו קצת זמן להיכנס לעניינים באריזונה, אבל מרגע שנעל את המקום בחמישייה, עקף את קואה פיט בכל המוקים והביג בורדים:

כיף חיים האתר הזה
מה הסיכוי שהפרופיל של סרחיו דה לריאה יופיע באתר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2026 1:22 am 
Junior

סם וסיני מהאתלטיק עם מוק דראפט חדש. שארפ במקום הראשון בסיבוב השני (31, הכי גבוה שראיתי אותו עד היום). נועם יעקב במקום ה-51. נראה בעוד שבועיים (וכנראה עוד יום כשנגיע לסיבוב השני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2026 11:20 am 
Junior

uriel17 כתב:
B.Grant44 כתב:

כיף חיים האתר הזה

תודה רבה, כיף לשמוע. לצערי אני שוב מתקרב לפוטו פיניש עם חוסרים משמעותיים, למשל סקירות של יאקסל לנדבורג ולברון פיילון, מקווה להגיע אליהם בשבוע הקרוב. בהמשך היום יעלה פרופיל של נייט אמנט.
לגבי דה לריאה, קשה לי להאמין שאסקור אותו בעצמי, אולי בשיטת הפרופילים מלפני שנה, על בסיס מידע ממגוון מקורות (התחלתי להשתמש בסוכן AI בשבועות האחרונים, לעזרה בהיבטים הטכניים בלבד, אז אולי הוא יטפל בזה). יש גם איזה מאמן וסקאוטר שאני מכיר מהמוקים המשותפים שלנו בכדור הכתום, אולי הוא ימצא את הזמן לכתוב עבורי.

אגב, שאלה לך ולאחרים - האם קורא את תכני האתר בעברית, או שמיותר מבחינתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2026 7:42 pm 
Junior

כמובטח, הנה נייט אמנט...פרוספקט די מתעתע ואניגמטי (למעט עבור אלו הבטוחים שמדובר בבאסט), ולפי דיווחים וכל מיני מוקים, אולי חברם העתידי לקבוצה של שרף, וולף ושאר הפליימייקרים של הנטס.

https://www.hoops-bg.net/prospects/2026/22/Nate-Ament

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2026 11:16 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
uriel17 כתב:
B.Grant44 כתב:

כיף חיים האתר הזה

תודה רבה, כיף לשמוע. לצערי אני שוב מתקרב לפוטו פיניש עם חוסרים משמעותיים, למשל סקירות של יאקסל לנדבורג ולברון פיילון, מקווה להגיע אליהם בשבוע הקרוב. בהמשך היום יעלה פרופיל של נייט אמנט.
לגבי דה לריאה, קשה לי להאמין שאסקור אותו בעצמי, אולי בשיטת הפרופילים מלפני שנה, על בסיס מידע ממגוון מקורות (התחלתי להשתמש בסוכן AI בשבועות האחרונים, לעזרה בהיבטים הטכניים בלבד, אז אולי הוא יטפל בזה). יש גם איזה מאמן וסקאוטר שאני מכיר מהמוקים המשותפים שלנו בכדור הכתום, אולי הוא ימצא את הזמן לכתוב עבורי.

אגב, שאלה לך ולאחרים - האם קורא את תכני האתר בעברית, או שמיותר מבחינתך?

רוב התכנים שאני צורך בכדורסל שמחוץ לישראל הוא באנגלית ככה שאין בכלל שאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה