ודים כתב:
יש כבר תוצאות של המדידות בקומביין (הנתונים המלאים הרשמיים טרם עודכנו באתר ה-NBA, אבל זו כתבת סקירה):
https://www.on3.com/pro/news/2026-nba-d ... le-numbersדברים בולטים:
- לפי המדידות דיבנסה 6-10 עם נעליים (6-8.5 בלי). אני הבאמת חשבתי שיהיה אפילו 6-11. הוא היה נראה מאוד גדול ביחס לשחקנים אחרים באזור הגובה שלו באליפות ה-U19 בקיץ. מוטת ידיים סבירה של 7 פיט.
- פיטרסון 6-4.5 בלי נעליים זה אומר שהוא 6-6 לגיטימי עם נעליים ועם מוטת ידיים של כמעט 6-10 זה מצוין.
-בוזר קצת יותר נמוך (ברבע אינץ') אבל מוטת ידיים עדיף ו-SR יותר טוב וגם יתרון של איזה 15 קילו במאסה, מסתבר. משמעותי.
- וילסון יותר גבוה משניהם והוא יהיה 6-11 לגיטימי ב-NBA עם נעליים אבל אותו SR כמו בוזר ושוקל אפילו פחות מדיבנסה.
לא שאני מאמין שבמקרה של הפרוספקטים האלה זה ישפיע יותר מדי על המיקום שלהם, אבל עדיין מעניין.
אדאיי מארה הספרדי נמדד גובה 7-3 בלי נעליים ועם SR של 9-9, שזה בהחלט חריג אבל איך זה ביחס לוומבי ולזאק אידי? אני כבר לא זוכר. הוא אגב שחקן שונה משניהם. יש לו הרבה סקיל אבל הוא ממש לא ומבי. מבחינת ניידות הוא יותר אידי, אבל עם יכולת מסירה וכנראה גם קליעה יותר טובה.
כתבת באותו עמוד שאתה מאוד מחזיק משטיינבאך, אז מפתיע שלא ציינת כאן את המדידות המצוינות שלו, בעיניי. בתחילת עונת הפרשמן שלו הוא נמדד ע״י ההאסקיז כ 11׳6 במשקל 220 פאונד, מה שגרם לי להשוות אותו לביידרינש (מהבחינה הפיזית בעיקר). מוטת הזרועות שלו דווחה כ 1.75׳7
בקומביין הוא נמדד 10.25׳6 בלי נעליים, כלומר שהוא שואף לסבן פוטר, מוטת זרועות 2.25׳7, סטנדינג ריץ׳ 0׳9, והכי חשוב, משקל של 248 פאונד!
מבחינת similarity score בארבעת המימדים הנ״ל, הוא הכי דומה לגרג מונרו ודני וולף.
אם משקללים גם את תוצאות המבדקים האתלטיים, באמצעות כלי ההשוואות שכאן
https://bryandfor3.shinyapps.io/nba-draft-combine-command-center/, מקבלים דמיון של של 88.9% לדראמונד, 87.6% לסיאקם, 87.5% לטיילר זלר (שלמיטב זיכרוני היה די אתלטי), 87.1% למייסון פלאמלי (היה סנטר אתלטי בתחילת דרכו בליגה), 84.6% למאיירס לאונרד (עוד סנטר לבן ואתלטי).
עוד שם שמצאתי כשהורדתי את כל המבדקים למעט ניתור אנכי ממצב עמידה (לצד 4 המדידות ״הסטטיות״, כלומר גובה, משקל ואורך), הוא של קוואמי בראון...שאומנם הגיע אז ישר מהתיכונים בעוד ששטיינבאך יהיה בן 20 בערב הדראפט, ועדיין, היה חתיכת אדוניס במבנה גופו.
בשורה התחתונה, השיג אחלה תוצאות גם במבדקים האתלטיים, למרות המאסה שהוסיף.
וזה לא רק המדדים הפיזיים כאמור, אהבתי מאוד מה שראיתי ממנו במהלך העונה, כולל יכולת התנועה בהגנה.
ואם כבר נכנסתי לחפור עליו, אז בתרגילי הקליעה הוא סיים עם:
18 מ-30 בקליעות מכדרור,
16 מ-25 בספוט אפ,
9 מ-25 מ״הכוכב״ (לא טווח רלוונטי עבורו)
12 מ-29 מהצדדים (גם לא הכי רלוונטי),
7 מ-10 מהעונשין (קלע 76% משם ב-30 משחקים כפרשמן, אז לא באמת היה לו מה להוכיח שם והוא הוכיח זאת...)
הרבה משדכים את אדיי מארה להוקס בבחירה 8, אבל אני חושב שאם כבר הם לוקחים סנטר במקום לטרגט את רכז העתיד שלהם, אז שטיינבאך הרבה יותר טוב וגם מתאים ממנו, במיוחד כהתאמה לצד דייסון בבק קורט והרכבים עם אוקונגוו ב4 (עם כל הכבוד לקליעה שפיתח בעצמו).