נביא בעירו כתב:
כמות הגולים, כמות הגולים במשחקים הגדולים, כמות הדקות שמקבלים הכוכבים המזדקנים, כמות הגולים שמבקיעים הכוכבים (גמר המונדיאל הקודם, 3:3 עם צמד של מסי ושלושער של אמבפה זה הביטוי המושלם לתופעה, אבל יש עוד), מיעוט התבוסות (ארגנטינה נגד מדינה עם כמות תושבים של חיפה? 3:2 בהארכה, כמובן. מדוע לא?). ועוד כהנה וכהנה…
אני באמת מופתע שלא מדברים על זה יותר. בעולם היפר היפר קפיטליסטי כזה, כשכל שבריר רייטינג שווה מיליארדי דולרים ברחבי העולם. כל 0:0, או לחילופין כל משחק של 3:0 במחצית זה נזק כלכלי אמיתי לתאגידי ענק. אני באמת לא מבין איך בכלל אפשר לדמיין שהגורמים הכי חזקים בעולם שהפרנסה שלהם תלויה בדבר הזה לא ינסו להשפיע על התוצאות של המשחקים ובטח כשרואים כל כך הרבה אנומליות כאלה…
קצת קשה לי להבין אם זה נכתב ברצינות מלאה או לא, בעיקר בגלל זהות הכותב... אבל נענה כאילו זה נכתב ברצינות:
אני לגמרי, לחלוטין, מאמין בגישת ה-אם זה שווה מיליארדי דולרים, למה שהמיליארדרים יתנו למזל ואקראיות לשלוט בתוצאה? בהכרח, ההיגיון אומר שהם לכל הפחות ירצו, וינסו, להשפיע על התהליך. ובהכרח, כשיש להם כל כך הרבה כוח מול אינדיבידואלים פשוטי עם כמו שופטים, ההיגיון אומר שהם ישפיעו גם ישפיעו. בימינו אולי אפילו לא צריך שופטים, לא נשמע מסובך מדי לשלוט בשלט רחוק בתאוצת וסטיית הכדור.
אבלללללללללללללל
אם זה ככה, אז למה איטליה בבית, ואיך איפשרו לגרמניה להפסיד לפראגואי ולמנוע "מפגש ברמת גמר" בשמינית עם צרפת, ואיך קיבלנו 0-0 עד דקה 90 במשחק הכי מצופה של השמינית, ואיך איפשרו לגרגר החול בלגיה להדיח את מדפסת הכסף של משחקי נבחרת ארה"ב, ואיך נורבגיה על ששת מיליוניה מדיחה את ברזיל ואת הטרפת העולמית שהייתה ברבע גמר של אנגליה-ברזיל?
אם קורים כל כך הרבה דברים שמביאים בפועל להפסד של מיליארדי דולרים פוטנציאליים, אז לא הושגה שליטת מיליארדרים, עדיין. אם אנחנו מתייחסים רק לנושא השיפוט, ומשאירים בצד את "כמה זה מוזר שהכוכבים כולם בכושר וכובשים בצרורות (אם זה מתוכנן אז מי השאיר מחוץ לסידור את השחקן עם הכי הרבה עוקבים בעולם?)", אז שיפוט ידידותי לכוכבים והקבוצות הגדולות, קיים והתקיים תמיד בכל ספורט קבוצתי. פה זה פשוט הרבה יותר בולט כי זה כבר לא השופט הבודד שרץ במגרש ותמיד יכול לפספס, עכשיו אתה רואה בצורה מאוד קלה וברורה דרך הואר את התיעדוף ואיך קיימים חוקים קצת אחרים למסי ואחמד או לארגנטינה ומצרים. אני לא חושב שזאת שחיתות ברוב המכריע של המקרים, זאת פשוט התנהגות אנושית (התנהגות אנושית מסריחה, אבל אנושית). בערך כמו ששוטר או שופט ממוצע, לא גזען מיוחד, מחמיר יותר עם צעיר שחור בארה"ב לעומת בלונדיני מהפרברים, כי אפילו ברמת התת מודע שלו כבר הוחדר לו עמוק לתודעה שהשחור כנראה התכוון לכך והלבן רק מעד רגעית, כך גם מסי כנראה לא התכוון לנעוץ פקקים ברגל אלג'יראית.