סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יולי 27, 2026 9:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מונדיאל 2026
הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 12:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
השעמומון של שמינית הגמר בינתיים הוא שוויץ-קולומביה, בדקה ה54 הייתי בטוח שהדקה היא ה75. אפילו נדב יעקבי שנוטה לקבל התקפי היסטריה מכל דבר, נשמע בזן מדיטטבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 12:58 am 
Hall of Famer

שווייץ משחקת בדיוק כמו שמצפים משווייץ: מסודרת ונטולת ברק. קולומביה מאכזבת. את זה שהיא לא כובשת הרבה אנחנו יודעים (חוץ ממשחק הפתיחה מול אוזבקיסטן, הבקיעה 2 שערים בשלושה משחקים עד המשחק הערב שנכנס להארכה בתיקו מאופס), אבל היא גם לא מחזיקה ומניעה כדור, אלא מנסה להסתמך על מתפרצות שלא ממש באות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:14 am 
Hall of Famer

13 דקות בהארכה מספקות יותר מצבים מעניינים מאשר בכל המשחק שקדם להארכה, אבל שערים אין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:26 am 
Hall of Famer

לא רק שאין גולים, אנחנו מקבלים גם את הפרשן דקל קינן עם טונציה של מורה בהכתבה שנתיים לפני שיוצא לפנסיה, ותובנות כמו "הנבחרות לא לוקחות סיכונים"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:36 am 
Hall of Famer

פנדלים. קולומביה היתה טובה יותר בהארכה, והחמיצה הזדמנות אדירה בדקה ה115. אבל עכשיו זה כבר עניין אחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:47 am 
Junior

נראה לי קולומביה נגד ארגנטינה יכול להיות קצת יותר אטרקטיבי
בנתיים 2-2 בפנדלים אחרי שכל נבחרת החמיצה בעיטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:51 am 
Junior

יאקין המושמץ לוקח את שוויץ לרבע גמר המונדיאל, משהו שלא עשתה עשרות שנים.
אחרי ההחמצה המטורפת של קולומביה דקה 115, זה הרגיש שזה הולך לכיוון של שוויץ.

מחר לראשונה יום חופש ללא משחקים.
יום חמישי צרפת נגד מרוקו ב-23:00
יום שישי ספרד נגד בלגיה ב-22:00
בין שבת לראשון אנגליה נגד נורווגיה ב-00:00
ואז ארגנטינה נגד שוויץ.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ד' יולי 08, 2026 1:55 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:53 am 
Hall of Famer

קולומביה פראיירית מהגיהנום, החמצה מטורפת בדקה ה115 ואז החמצות של שני פנדלים בדו קרב ועוד אחרי שהחמצה שוויצרית החזירה אותה לחיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:18 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
כמות הגולים, כמות הגולים במשחקים הגדולים, כמות הדקות שמקבלים הכוכבים המזדקנים, כמות הגולים שמבקיעים הכוכבים (גמר המונדיאל הקודם, 3:3 עם צמד של מסי ושלושער של אמבפה זה הביטוי המושלם לתופעה, אבל יש עוד), מיעוט התבוסות (ארגנטינה נגד מדינה עם כמות תושבים של חיפה? 3:2 בהארכה, כמובן. מדוע לא?). ועוד כהנה וכהנה…

אני באמת מופתע שלא מדברים על זה יותר. בעולם היפר היפר קפיטליסטי כזה, כשכל שבריר רייטינג שווה מיליארדי דולרים ברחבי העולם. כל 0:0, או לחילופין כל משחק של 3:0 במחצית זה נזק כלכלי אמיתי לתאגידי ענק. אני באמת לא מבין איך בכלל אפשר לדמיין שהגורמים הכי חזקים בעולם שהפרנסה שלהם תלויה בדבר הזה לא ינסו להשפיע על התוצאות של המשחקים ובטח כשרואים כל כך הרבה אנומליות כאלה…

קצת קשה לי להבין אם זה נכתב ברצינות מלאה או לא, בעיקר בגלל זהות הכותב... אבל נענה כאילו זה נכתב ברצינות:
אני לגמרי, לחלוטין, מאמין בגישת ה-אם זה שווה מיליארדי דולרים, למה שהמיליארדרים יתנו למזל ואקראיות לשלוט בתוצאה? בהכרח, ההיגיון אומר שהם לכל הפחות ירצו, וינסו, להשפיע על התהליך. ובהכרח, כשיש להם כל כך הרבה כוח מול אינדיבידואלים פשוטי עם כמו שופטים, ההיגיון אומר שהם ישפיעו גם ישפיעו. בימינו אולי אפילו לא צריך שופטים, לא נשמע מסובך מדי לשלוט בשלט רחוק בתאוצת וסטיית הכדור.
אבלללללללללללללל
אם זה ככה, אז למה איטליה בבית, ואיך איפשרו לגרמניה להפסיד לפראגואי ולמנוע "מפגש ברמת גמר" בשמינית עם צרפת, ואיך קיבלנו 0-0 עד דקה 90 במשחק הכי מצופה של השמינית, ואיך איפשרו לגרגר החול בלגיה להדיח את מדפסת הכסף של משחקי נבחרת ארה"ב, ואיך נורבגיה על ששת מיליוניה מדיחה את ברזיל ואת הטרפת העולמית שהייתה ברבע גמר של אנגליה-ברזיל?
אם קורים כל כך הרבה דברים שמביאים בפועל להפסד של מיליארדי דולרים פוטנציאליים, אז לא הושגה שליטת מיליארדרים, עדיין. אם אנחנו מתייחסים רק לנושא השיפוט, ומשאירים בצד את "כמה זה מוזר שהכוכבים כולם בכושר וכובשים בצרורות (אם זה מתוכנן אז מי השאיר מחוץ לסידור את השחקן עם הכי הרבה עוקבים בעולם?)", אז שיפוט ידידותי לכוכבים והקבוצות הגדולות, קיים והתקיים תמיד בכל ספורט קבוצתי. פה זה פשוט הרבה יותר בולט כי זה כבר לא השופט הבודד שרץ במגרש ותמיד יכול לפספס, עכשיו אתה רואה בצורה מאוד קלה וברורה דרך הואר את התיעדוף ואיך קיימים חוקים קצת אחרים למסי ואחמד או לארגנטינה ומצרים. אני לא חושב שזאת שחיתות ברוב המכריע של המקרים, זאת פשוט התנהגות אנושית (התנהגות אנושית מסריחה, אבל אנושית). בערך כמו ששוטר או שופט ממוצע, לא גזען מיוחד, מחמיר יותר עם צעיר שחור בארה"ב לעומת בלונדיני מהפרברים, כי אפילו ברמת התת מודע שלו כבר הוחדר לו עמוק לתודעה שהשחור כנראה התכוון לכך והלבן רק מעד רגעית, כך גם מסי כנראה לא התכוון לנעוץ פקקים ברגל אלג'יראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
לא רק שאין גולים, אנחנו מקבלים גם את הפרשן דקל קינן עם טונציה של מורה בהכתבה שנתיים לפני שיוצא לפנסיה, ותובנות כמו "הנבחרות לא לוקחות סיכונים"

והוא עדיין לא נוראי כמו בירם כיאל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:30 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
הוא לא רק ירד להגנה מוקדם מדי, זה עוד מילא.
הוא לא שם לב שארגנטינה העבירה את מסי מהאמצע לצד ימין, והוא נשאר אחד על אחד שם במקום להיתקל בארבעה שחקנים באמצע. מהרגע שהוא עבר ימינה כל המשחק השתנה. והמצרי לא שם לב ולא הגיב.

ואיזו הרמה בסוף. איך לאוטרו שם לו את הכדור בול על הראש.

איזה כדור אימאלה
עם סיבוב מבפנים החוצה

תשמע, היה שם שחקן אחד. אחד. והוא נשמר על ידי בלם יותר גבוה ממנו שהיה לפניו.
להצליח להרים כדור שיעבור את הבלם הגבוה, ינחת בדיוק לראש של השחקן היחיד שהיה שם, ובזוויות המדוייקת כדי שהוא יוכל לנגוח נגד הכוון...
קלטתי את הסיטואציה כשלאוטרו קיבל את הכדור ולא האמנתי שינסה להרים, כי זה הרי בזבוז כדור על בטוח, הייתי בטוח שילך אחורה.
אחת ההרמות הגדולות שיצא לי לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:32 am 
Sophomore

אני ארגנטינאי מלידה
נשבר לי הלב עם הנבחרת הזאת כל כך הרבה פעמים במהלך השנים
אי אפשר להתרגל לפוזיציה הנוכחית. ווינרים בלתי נגמרים. חשבתי שאחרי הזכיה בקטאר הלב יקח בקלות את המונדיאל הזה לא משנה מה יקרה. מצחיק מצידי. מסי פשוט הגדול מכולם בפער עצום אחורה. הקאמבק הזה הוא בלתי נתפס בכל כך הרבה מובנים, באמת אחד הרגעים הכי מטורפים שחוויתי כאוהד ספורט בחיים שלי, מה זה היה. כל כך מרגש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:35 am 
Junior

קרטמן כתב:
נביא בעירו כתב:
כמות הגולים, כמות הגולים במשחקים הגדולים, כמות הדקות שמקבלים הכוכבים המזדקנים, כמות הגולים שמבקיעים הכוכבים (גמר המונדיאל הקודם, 3:3 עם צמד של מסי ושלושער של אמבפה זה הביטוי המושלם לתופעה, אבל יש עוד), מיעוט התבוסות (ארגנטינה נגד מדינה עם כמות תושבים של חיפה? 3:2 בהארכה, כמובן. מדוע לא?). ועוד כהנה וכהנה…

אני באמת מופתע שלא מדברים על זה יותר. בעולם היפר היפר קפיטליסטי כזה, כשכל שבריר רייטינג שווה מיליארדי דולרים ברחבי העולם. כל 0:0, או לחילופין כל משחק של 3:0 במחצית זה נזק כלכלי אמיתי לתאגידי ענק. אני באמת לא מבין איך בכלל אפשר לדמיין שהגורמים הכי חזקים בעולם שהפרנסה שלהם תלויה בדבר הזה לא ינסו להשפיע על התוצאות של המשחקים ובטח כשרואים כל כך הרבה אנומליות כאלה…

קצת קשה לי להבין אם זה נכתב ברצינות מלאה או לא, בעיקר בגלל זהות הכותב... אבל נענה כאילו זה נכתב ברצינות:
אני לגמרי, לחלוטין, מאמין בגישת ה-אם זה שווה מיליארדי דולרים, למה שהמיליארדרים יתנו למזל ואקראיות לשלוט בתוצאה? בהכרח, ההיגיון אומר שהם לכל הפחות ירצו, וינסו, להשפיע על התהליך. ובהכרח, כשיש להם כל כך הרבה כוח מול אינדיבידואלים פשוטי עם כמו שופטים, ההיגיון אומר שהם ישפיעו גם ישפיעו. בימינו אולי אפילו לא צריך שופטים, לא נשמע מסובך מדי לשלוט בשלט רחוק בתאוצת וסטיית הכדור.
אבלללללללללללללל
אם זה ככה, אז למה איטליה בבית, ואיך איפשרו לגרמניה להפסיד לפראגואי ולמנוע "מפגש ברמת גמר" בשמינית עם צרפת, ואיך קיבלנו 0-0 עד דקה 90 במשחק הכי מצופה של השמינית, ואיך איפשרו לגרגר החול בלגיה להדיח את מדפסת הכסף של משחקי נבחרת ארה"ב, ואיך נורבגיה על ששת מיליוניה מדיחה את ברזיל ואת הטרפת העולמית שהייתה ברבע גמר של אנגליה-ברזיל?
אם קורים כל כך הרבה דברים שמביאים בפועל להפסד של מיליארדי דולרים פוטנציאליים, אז לא הושגה שליטת מיליארדרים, עדיין. אם אנחנו מתייחסים רק לנושא השיפוט, ומשאירים בצד את "כמה זה מוזר שהכוכבים כולם בכושר וכובשים בצרורות (אם זה מתוכנן אז מי השאיר מחוץ לסידור את השחקן עם הכי הרבה עוקבים בעולם?)", אז שיפוט ידידותי לכוכבים והקבוצות הגדולות, קיים והתקיים תמיד בכל ספורט קבוצתי. פה זה פשוט הרבה יותר בולט כי זה כבר לא השופט הבודד שרץ במגרש ותמיד יכול לפספס, עכשיו אתה רואה בצורה מאוד קלה וברורה דרך הואר את התיעדוף ואיך קיימים חוקים קצת אחרים למסי ואחמד או לארגנטינה ומצרים. אני לא חושב שזאת שחיתות ברוב המכריע של המקרים, זאת פשוט התנהגות אנושית (התנהגות אנושית מסריחה, אבל אנושית). בערך כמו ששוטר או שופט ממוצע, לא גזען מיוחד, מחמיר יותר עם צעיר שחור בארה"ב לעומת בלונדיני מהפרברים, כי אפילו ברמת התת מודע שלו כבר הוחדר לו עמוק לתודעה שהשחור כנראה התכוון לכך והלבן רק מעד רגעית, כך גם מסי כנראה לא התכוון לנעוץ פקקים ברגל אלג'יראית.

אז אני פחות או יותר מסכים איתך (למרות העקיצה המרושעת על ״זהות הכותב״…). אני יכול לענות תשובות היפותטיות על כל השאלות הטובות שהעלית (למה לא דאגו שארה״ב תעלה שלב? כי הם חטפו 4:1. אפשר היה לעזור להם אם היו מגיעים למשחק צמוד, אבל מי שמקבל בראש גם הקונספירציה לא תעזור לו. זה כמעט קרה אתמול גם לארגנטינה), אבל כמובן שהשליטה בתסריט לא מוחלטת כמו באמת ב-WWF ואני מודה שאני לא יודע איך זה נעשה בפועל. פשוט מצחיק אותי מאוד שאנשים שמדברים בידענות על הכדורים החמים בהגרלת גביע המדינה המכורה בכדורסל הישראלי, ועל כך שהיורוליג לא יתן שמארחת הפיינל פור לא תגיע אליו, לא מעלים בדעתם שהכדורגל העולמי מכור הרבה יותר, בזמן שמה שמונח על הכף שווה בערך כמו 1,000 פיינל פורים ומיליון גמרי גביע המדינה שנערכים מול אולם ריק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 9:48 am 
Hall of Famer

הקאמבק הארגנטיני לא הפתיע אותי בכלל.
כל הזמן הייתי בידיעה שאם הם מבקיעים את הראשון מוקדם יחסית (והם הבקיעו אותו איזה 18-19 דקות לסוף בהתחשב בכך שכל תוספת זמן במחצית שניה במונדיאל הזה היא איזה 7-8 דק' בממוצע), המשחק יתהפך בצורה מוחלטת והם ישבו עליהם, יתנו עוד אחד ולא יפסידו לפחות לא ב-90 דק. השוויון הדי מהיר נתן להם המון זמן לתת את השלישי שהגיע כצפוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 10:00 am 
Hall of Famer

יכולים לדבר מיליון פעמים על השיפוט ועל הואר, אבל ההפסד של מצרים הוא קודם כל על המאמן המצרי (ואי אפשר שלא לשמוח על זה...)
שלא שם לב ולא הגיב לשינויים שארגנטינה עשתה, בראש ובראשונה כמו שאמרתי ההעברה של מסי לאגף ימין ששחררה אותו מכמות השחקנים ששמרה עליו בכל פעם שנגע בכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 10:26 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
קרטמן כתב:
נביא בעירו כתב:

אבלללללללללללללל

אז אני פחות או יותר מסכים איתך (למרות העקיצה המרושעת על ״זהות הכותב״…). אני יכול לענות תשובות היפותטיות על כל השאלות הטובות שהעלית (למה לא דאגו שארה״ב תעלה שלב? כי הם חטפו 4:1. אפשר היה לעזור להם אם היו מגיעים למשחק צמוד, אבל מי שמקבל בראש גם הקונספירציה לא תעזור לו. זה כמעט קרה אתמול גם לארגנטינה), אבל כמובן שהשליטה בתסריט לא מוחלטת כמו באמת ב-WWF ואני מודה שאני לא יודע איך זה נעשה בפועל. פשוט מצחיק אותי מאוד שאנשים שמדברים בידענות על הכדורים החמים בהגרלת גביע המדינה המכורה בכדורסל הישראלי, ועל כך שהיורוליג לא יתן שמארחת הפיינל פור לא תגיע אליו, לא מעלים בדעתם שהכדורגל העולמי מכור הרבה יותר, בזמן שמה שמונח על הכף שווה בערך כמו 1,000 פיינל פורים ומיליון גמרי גביע המדינה שנערכים מול אולם ריק.

במילים אחרות, קרטמן, הוא מסכים איתך, אבל לא מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 10:34 am 
Junior

טירוף. מסכים ולא מסכים. ממש כמו שקרטמן הסכים ולא הסכים איתי. דעות לא חד משמעיות - חחחחחח….

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 11:12 am 
Hall of Famer

קרטמן טען שהדבר לא נעשה, והביא דוגמאות מוחשיות לכך שתוצאות הביאו הפסדים של מיליארדים ל-powers that be. אתה אמרת "אני מסכים איתך" אבל שזה כן נעשה גם אם לא כמו ב-WWF ו"אתה עוד לא יודע איך". למה? כי ארגנטינה התקשתה מול קייפ ורדה, וכי הכוכבים אשכרה מביאים תוצאות כמו... ובכן... הכוכבים שהם, וכל מיני כאלה.. בקיצור לא מסכים.
יש מספיק מה לבוא בטענות לפיפ"א שהוא ארגון מושחת באופן מוכח, מקרים כמו ביטול האדום לחלוץ האמריקאי זה חלק קטן מזה, אם כבר אפשר לדבר על הדרך שבה נבחרות מארחות המונדיאלים. אבל אם אתה מתלונן כי ארגנטינה התקשתה מול קייפ ורדה וכאלה, ספק אם ראית את המשחקים. זה מזכיר לי אוהדי כדורסל שאומרים שהשיפוט היה בטוח מושחת כי קבוצה אחת קיבלה 30 זריקות עונשים והשנייה רק 10, בלי לראות את המשחק שבו אחת הקבוצות כיסחה כוכב של היריבה או עשתה פאולים בכל יציאה למתפרצת.

אגב, אמרת שיש לך תשובות היפוטתיות לכל דוגמאותיו של קרטמן. אז בוא תן אותן. ספר לנו למה איטליה לא עלתה, למה גרמו להפסד של גרמניה לפרגוואי (או לפחות לא הצליחו לגרום לה לנצח כמו שבוודאי גרמו לארגנטינה לנצח אתמול כי לא יכול להיות אחרת), וכל השאר, שנראה את השחיתות כפי שהיא באמת. ואגב לא רק ארה"ב, למה כל המארחות עפו כבר בשמינית הגמר ולעומת זאת נבחרת כמו שווייץ ממשיכה? מה ערך המיליארדים של הנבחרת הזו מול הנבחרות המארחות של הטורניר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 12:47 pm 
Junior

לפני הכל, לא ברורות לי האמוציות. כולנו מסכימים שפיפ״א זה מהארגונים המושחתים שיש, נכון? אז יש בינינו חוסר הסכמה לגבי הגודל ההיפותטי של השחיתות - נראה לי שאפשר להמשיך להיות חברים גם בלי כל המיקרו אגרסיה הזאת…:-)

לטענותיך: לא אמרתי שיש לי תשובות היפותטיות *טובות* לכל השאלות האלה. להיפך, הכוונה היתה היא שגם אם אני יכול לחשוב על תשובות היפותטיות, הן כנראה יהיו גרועות כי אני לא באמת יודע מה הסיבה שכוחות העל המרושעים מוותרים על איטליה, ארה״ב, גרמניה וכו׳ וכו׳ ולכן ההנחה שלי היא שיש להם יכולת *מסוימת* להתערב ולהשפיע ולא יכולת טוטאלית. אבל שוב, אני לא ממש מבין על מה הויכוח. אתה חושב שהשיקול של המאמן הארגנטינאי האם להעלות את מסי בהרכב נגד כף ורדה ולתת לו 90 דקות הוא שיקול מקצועי נטו שלא קשור באינטרסים מסחריים? אתה זוכר שלפי הדיווח, כבר לפני 30 שנה בערך, כשהכל היה שווה הרבה פחות כסף, ברזיל עלתה לגמר גביע העולם עם 10 שחקנים בפועל, בגלל שנייק לא הסכימה שרונאלדו המעולף יפתח על הספסל? אתה חושב שהעניינים השתפרו מאז או החמירו?

ספציפית, אני חושב שאתה קצת בבעיה שם עם מסי: מצד אחד, אף אחד לא עוזר לו והוא עם 8 גולים פשוט כי הוא ענק (כמו האלאנד. ואמבפה. כולם עם 7-8 גולים ב-5 משחקים, רגע לפני רבע הגמר. כש-8 גולים זה הכי הרבה שהבקיע מלך שערי המונדיאל מאז גרד מולר…), מצד שני, הוא מתקשה לנצח את כף ורדה החצי מקצוענים שלא לוקחים אליפות בארץ, מאיזשהי סיבה שברורה רק למי שראה את המשחק (ראיתי. לא הבנתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:29 pm 
Hall of Famer

בסופו של דבר במונדיאל עם הכי הרבה נבחרות, עם מיליון נבחרות קטנות שקיבלו צ'אנס ועוד שלב הכרעות נוסף, קיבלנו רבע גמר של 6 נבחרות אירופאיות, ארגנטינה ומרוקו אחת, שבכלל לא סינדרלה, אלא נבחרת סופר מוכשרת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:44 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:

לגמרי מרגיש לפעמים מבויים. מה שכן אפשר לומר את זה באותה מידה גם על הNBA ובוודאי על הצ'מפיונס. ובכלל, אם ישנה כאן התערבות השחקנים בוודאי לא מודעים לה. האמוציות נראות אמיתיות לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 1:52 pm 
Freshman

B.a.c כתב:
אני ארגנטינאי מלידה
נשבר לי הלב עם הנבחרת הזאת כל כך הרבה פעמים במהלך השנים
אי אפשר להתרגל לפוזיציה הנוכחית. ווינרים בלתי נגמרים. חשבתי שאחרי הזכיה בקטאר הלב יקח בקלות את המונדיאל הזה לא משנה מה יקרה. מצחיק מצידי. מסי פשוט הגדול מכולם בפער עצום אחורה. הקאמבק הזה הוא בלתי נתפס בכל כך הרבה מובנים, באמת אחד הרגעים הכי מטורפים שחוויתי כאוהד ספורט בחיים שלי, מה זה היה. כל כך מרגש.

זה לא הדבר היחיד שארגנטינה מצליחה לשנות בשנים האחרונות. למחוא כפיים לאומה הזו, באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 2:44 pm 
Senior

יוניק כתב:
נביא בעירו כתב:

לגמרי מרגיש לפעמים מבויים. מה שכן אפשר לומר את זה באותה מידה גם על הNBA ובוודאי על הצ'מפיונס. ובכלל, אם ישנה כאן התערבות השחקנים בוודאי לא מודעים לה. האמוציות נראות אמיתיות לחלוטין.

אני לא מבין איך התאוריה של הנביא יכולה להתקיים בלי שהשחקנים מודעים לקנוניה.
אם הטענה היא שארגנטינה לא במקרה נגררה למשחק הזה וחטפה 2 שערים (מרהיבים וברמת הביצוע הגבוהה ביותר!), אז מה ההסבר? אני שואל את הנביא כרגע כי הוא אשכרה מאמין בזה ותוהה איך אף אחד לא מדבר על זה, ואני שואל ברצינות: זו כוראוגרפיה בין השחקנים של שתי הקבוצות? זה מגנט בכדור? זו השפעה אבסולוטית של השופט על המשחק דרך דברים שאנחנו לא מצליחים לשים לב אליהם?
אני ממש ממש תוהה על סמך מה האמירות הנחרצות האלו שהן כל כך נחרצות עד כדי להיות נדהם שלא כולם מדברים על זה. מה אתה חושב שאנחנו מפספסים שלדעתך קורה מאחורי הקלעים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 3:51 pm 
Junior

אתה אכן לא מבין.

קודם כל, שאלת מלא שאלות ספציפיות על משחק ספציפי, שספציפית לגביו - לא טענתי כלום. רוצה שבכל זאת אגיד לך מה כן ראיתי במשחק הזה? ראיתי שיפוט מוטה מאוד לטובת ארגנטינה (לא בהחלטות הגדולות, אגב, כמו בהרבה מאוד שריקות ואי שריקות שהלכו לכיוון אחד.

אבל אתה צודק כמובן - אני טוען למשהו יותר מרחיק לכת משיפוט מוטה במשחק אחד. אז כמו בכל תיאוריית קונספירציה טובה גם ״התיאוריה שלי״, הרבה יותר חזקה בשלב שבו היא מטילה ספק במציאות המוכרת והמקובלת מאשר בשלב שהיא מציעה הסבר חלופי. תחשוב על זה: רצח רבין, תאיר ראדה, קנדי - בכל הפרשות האלה הקונספירציה מטילה ספק מאוד משכנע בגרסה ״הרשמית״ של האירועים, אבל הסיפור החלופי שהיא מציעה בדרך כלל נשמע לא פחות מפוקפק.

אז גם במקרה שלנו, אני מצביע על כמה תופעות שבעיניי הן אנומליות שדורשות הסבר: ההגרלה שארגנטינה קיבלה, כשהיא הקבוצה שלדעתי מתקיים אצלה הפער הכי גדול בין כמה שהיא שווה מבחינת יח״צ, לכמה שהיא טובה בכדורגל. השיפוט שהיא מקבלת. כמות הגולים בטורניר. כמות הגולים של הכוכבים הגדולים. כמות הדקות של הכוכבים. ויש עוד.

ואז אני מצביע על הגורמים בעלי הכח שלדעתי יש להם אינטרס גדול מאוד להשפיע על הטורניר בכיוונים האלה (גופי שידור, מפרסמים, פיפ״א וכו׳ וכו׳). אגב, זה בעיניי החלק הכי משכנע. לדמיין כמה כסף היה הולך לאיבוד אתמול אם מסי היה מפסיד, לראות את השיפוט של אתמול ולחשוב שאין שום קשר בין השניים זה בעיניי באמת קריאה גרועה של המציאות. אבל להגיד מה בדיוק יש מעבר לשיפוט מוטה ואיך בדיוק מפיקים את מה שיש מעבר - אני באמת לא יודע ולא רוצה להגיד סתם. אבל אני כן אומר שלדעתי יש הרבה מעבר ושזה גם נראה לי די קומון סנס. מקווה שעזרתי…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2026 4:22 pm 
Hall of Famer

אפשר לדבר על נבחרות שמקבלות שיפוט אוהד ולשייך אותם לקונספירציה. אפשר גם לדבר על דקות לכוכבים ולשייך לקונספירציה (מתכתב עם רונלדו ב-1998), אבל יש דברים שלא מתחברים.
למשל ההגרלה של ארגנטינה. בפועל, בוודאי שההגרלה קלה. אבל היא תוצאה של הפתעות יותר מאשר הגרלה באמת קלה. אין ספק שקייפ ורדה זאת הגרלה קלילה. אבל בפועל ההגרלה הייתה אמורה להיות אחרת. ארגטינה הייתה אמורה לקבל את היריבה המרה מדרום אמריקה, אורוגוואיי. ארגנטינה כנראה עדיפה וכנראה הייתה מנצחת, אבל זה היה עולה לה בדם (כנראה לא מטאפורי, אלא אמיתי). אף אחד לא ציפה שקייפ ורדה תקדים את אורוגוואי. אחרי אורוגוואי היריבה היתה מצרים, אבל גם פה האפשרות הריאלית הייתה אמורה להיות אקוודור, עוד יריבה דרום אמריקאית. ברבע הארגנטינאים יתמודדו מול שווייץ, אולי הנבחרת החלשה של השלב הזה, אבל גם פה, היריבה על פי התוצאות הצפויות הייתה צריכה להיות פורטוגל שהייתה צריכה לזכות בראשות הבית, או קולומביה שלמעשה זכתה.
אז בתסריט הריאלי ארגנטינה הייתה צריכה לעבור את אורוגוואי, אקוודור, קולומביה (3 הנבחרות הללו סיימו במקום 2-4 במקודמות גביע העולם בדרום אמריקה, לפני ברזיל) או במקום קולומביה פורטוגל של רונאלדו. כבר לא נשמע כל כך קל. אלא אם כן הטענה היא שה - power that be פשוט שיחדו את הנבחרות הללו, שיפסידו וישיגו את התוצאות הרצויות כדי שארגנטינה תמשיך והם יוכלו לגרוף את המיליארדים מהמסע של מסי.

דבר נוסף השערים של הכוכבים הגדולים. בשביל שהטענה של קונספירציה תתקיים, אנחנו צריכים כמובן שיתוף פעולה של היריבה. שוב, אנחנו מדברים על מספר רב של שחקנים שמשתתפים במונדיאל שצריכים לסייע למסי, הלאנד, אמבפה, הארי קיין, ויניסיוס (אבל לא לרונאלדו).

כלומר, טענת קונספירציה כזאת מניחה שנבחרות הכדורגל המתחרות במונדיאל זורקות באופן מכוון את המשחקים. ולא מדובר במקרים בודדים, אלא באופן מאורגן.

ואתה מסוגל להמשיך לעמוד מאחורי הטענה הזאת?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: