סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' יולי 28, 2026 9:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל תל אביב 25/26
הודעהפורסם: ב' יולי 13, 2026 10:31 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
Yossarian כתב:
בני12 כתב:
Yossarian כתב:
בני12 כתב:
Yossarian כתב:
תכלס לא ידעתי שזה כזה נפוץ שפונים אל שחקנים מקבוצות שמתחרות אתך ישירות לגבי העונה הבאה במהלך העונה. אם זה אכן המצב בפועל, אני חוזר בי ואין לי טענות אל הפועל תל אביב בהקשר הזה

יש קבוצה שאפילו לא חיכתה לעונה שאחרי ופנתה לשחקן שמתחרה איתה כבר לגבי אותה עונה

מה, אתה מתכוון להפועל תל אביב ששאבה לחולון את בינגהאם? או דווקא למכבי שלקחה את קלארק להרצליה?

או לטהרנים והמוסריים בעולם מעיר הבירה שהם גם היחידים שקודם פנו לקבוצה ורק אחר כך לשחקן עצמו

העקיצה שלך התגלתה כחרב פיפיות אז עברת לכינויים... קצת פתטי. בכל אופן מיציתי

אם נוסיף לאלה גם את מדר, גינת, חנוכי, אריאל, אדוארדס וכו' (אפשר גם להזכיר את ריצ'י האוול מהעבר הטיפה יותר רחוק) אולי לא תחשוב שזה כזה לא נפוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:51 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
הדיון של מי הקבוצה המוסרית בעולם הוא אחד המאוסים בעיניי. יחד עם זאת, נראה לי די מצחיק שאשכרה יש מי שחושב שאפשר להגן על ההתנהלות של עופר ינאי בהקשרים האלה ״כי ככה כולם עושים״… מה שהופך את ינאי לשטן יותר גדול ממכבי, זה ממש לא רק הסיכום עם קרינגטון באמצע העונה (למרות שגם הוא כשלעצמו, הרבה יותר חריג ממה שמנסים להציג פה), אלא שנתיים שבהן הוא הספיק לייצר שורה של מעשים והתבטאויות היפר-מכביסטיים ששמעון מזרחי, צביקה שרף, פיני גרשון, מוני פנאן, גיא פניני וכל שאר הצהובים לדורותיהם לא היו מספיקים לעשות בעשרים שנה. זה ברמת העובדות.

ברמת הדיון ותרבות הדיון פה - במחילה, אוריאל: אין לי מושג אם אתה מטריל או לא, וזכותך כמובן לטעון גם את הטענות הכי משונות שאפשר לטעון אם זה מה שעושה לך את זה, אבל אם ברצינות טענת פה שאוהדי הפועל ירושלים ששונאים את הפועל ת״א הם ״עבדים נרצעים״ של מכבי *בגלל* שעופר ינאי מזרחי, אז מה אפשר כבר להגיד? אני מצפה ממך שתשעה את עצמך לכמה ימים מהפורום עד שתתעשת…

מסכים שינאי עשה ואמר לא מעט בשביל להרוויח את הכינוי שמעון2 או את הקבוצה שלו למכבי2, ואין לזה שום קשר לקרינגטון. שכחתי מי, אבל לפני שנתיים היה סיפור עם שחקן של עפולה או גליל כמדומני. למיטב זכרוני, שם היה סרחון אמיתי, דומה אגב לסרחון של ירושלים עם הובר.
לגבי הסיכום עם קרינגטון - לא יודע מה הרבה יותר חריג פה ממה שמציגים. הרחב והסבר נא.

משהו שלא ידעתי עד עתה - חוקי היורוליג לגבי החתמה/מו"מ עם שחקנים לקראת סיום חוזה, זהים לחלוטין לחוקי פיפ"א, עם הבדל אחד - בעוד בכדורגל זה מעוגן על חצי שנה לפני תום חוזה, ביורוליג זה חודשיים. לא ברור לי מה התוקף של החוק הזה, אם הוא חל על קבוצות היורוקאפ, אם מישהו אי פעם שקל לאכוף את החוק... אבל זה החוק.
הסיבה העיקרית לדעתי שאין חוק דומה שמעוגן בצורה ברורה בכל הכדורסל האירופאי היא שהענף הזה פשוט שבור מהיסוד, בכל אירופה קבוצות נוהגות לשתות או לשחרר שחקנים במהלך כל חודשי העונה, כולן מרשות לעצמן לשדל שחקנים לעבור באמצע חוזה באמצע עונה אז בוודאי שאין מה להתעסק מדי עם דיבורים לסוף עונה, בערך ברבע אירופה החוזים הם גם ככה הצהרת כוונות כללית של הקבוצה ולא באמת משהו מחייב, בקיצור הכל דפוק ומבולגן. כשיבוא המבוגר האחראי לעשות סדר בכדורסל האירופאי (אדם סילבר?), גם הנושא הזה יוסדר. ואם למישהו יש צל של ספק - אז אין ספק, הוא יוסדר כך שלכולם יהיה ברור ש-X חודשים לפני סיום חוזה, שחקן רשאי לנהל מו"מ ולחתום איפה שבא לו לעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 9:56 am 
Junior

לגבי קרינגטון, לפי מה שנאמר פה - לא היה שום דבר חריג. ככה זה בכדורסל בארץ ובאירופה. אז בתור מי שקרא פחות או יותר כל ידיעה שנכתבה על הכדורסל הישראלי ב-30 שנה האחרונות, הייתי מצפה לזכור עשרות דוגמאות של שחקנים שבאמצע העונה כבר ידוע לגביהם שהם חתומים אצל היריבה בעונה הבאה, כולל השכר המדויק שעליו הסכימו וכו׳. ואני לא זוכר דוגמאות כאלה כמעט בכלל.

אבל שוב, אני לא נגרר לדיון קבוצת הכדורסל הכי מוסרית בעולם. מכיר הכל - הובר וקלי מקארתי וכו׳ וכו׳. הגדולים אוכלים לקטנים וכל מה שנשאר לקוות זה שהם יהיו חזירים בגבולות הטעם הטוב. אבל זה לא משנה את המציאות: גם אם קרינגטון היה חותם בהפועל ירושלים עד סוף הקריירה והפועל תל אביב לא היתה פונה אליו בשום שלב, מידת החזירות/כוחניות/זחיחות/שחצנות/שחיתות של ממש שעופר ינאי הפגין בשנתיים האחרונות זה כמו 4 פעמים מכבי תל אביב בשנים שהם עוד היו מכבי…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 10:34 am 
Hall of Famer

לידיי חתם רישמית לשנתיים כמו אטורו ירוויח 2.8 מיליון דולר לעונה
https://share.google/NOacYlYXD8VyVxKQc

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 11:08 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
לגבי קרינגטון, לפי מה שנאמר פה - לא היה שום דבר חריג. ככה זה בכדורסל בארץ ובאירופה. אז בתור מי שקרא פחות או יותר כל ידיעה שנכתבה על הכדורסל הישראלי ב-30 שנה האחרונות, הייתי מצפה לזכור עשרות דוגמאות של שחקנים שבאמצע העונה כבר ידוע לגביהם שהם חתומים אצל היריבה בעונה הבאה, כולל השכר המדויק שעליו הסכימו וכו׳. ואני לא זוכר דוגמאות כאלה כמעט בכלל.

אבל שוב, אני לא נגרר לדיון קבוצת הכדורסל הכי מוסרית בעולם. מכיר הכל - הובר וקלי מקארתי וכו׳ וכו׳. הגדולים אוכלים לקטנים וכל מה שנשאר לקוות זה שהם יהיו חזירים בגבולות הטעם הטוב. אבל זה לא משנה את המציאות: גם אם קרינגטון היה חותם בהפועל ירושלים עד סוף הקריירה והפועל תל אביב לא היתה פונה אליו בשום שלב, מידת החזירות/כוחניות/זחיחות/שחצנות/שחיתות של ממש שעופר ינאי הפגין בשנתיים האחרונות זה כמו 4 פעמים מכבי תל אביב בשנים שהם עוד היו מכבי…

כלומר הבעיה שלך היא לא עם מה שהיה אלא עם זה שלא פרסמו לך את זה בעבר.
כמו שכבר כתבו, דווקא העובדה שזה פורסם עושה את זה פחות נורא מהפעמים שזה קורה ואתה אפילו לא יודע על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 11:31 am 
Hall of Famer

נכון, אתם חזקים בלהשתין מהמקפצה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 12:45 pm 
Junior

בני12 כתב:
נביא בעירו כתב:

כלומר הבעיה שלך היא לא עם מה שהיה אלא עם זה שלא פרסמו לך את זה בעבר.
כמו שכבר כתבו, דווקא העובדה שזה פורסם עושה את זה פחות נורא מהפעמים שזה קורה ואתה אפילו לא יודע על זה

לא, הבעיה שלי היא שטוענים שזו פרקטיקה מקובלת ולא מביאים לזה ראיות ונתלים בטענה הנוחה שזה אפילו לא פורסם מרוב שזה מקובל.

אגב, עופר ינאי ביקש להביא כלשונה את התגובה שלו לכך שבמנהלת הליגה מתכננים להסכים על שינוי מזערי בכמות הזרים שאפשר יהיה לרשום בעונה הבאה, כדי שאפשר יהיה להתרשם מההיפר-מכביזם בלייב. ובכן:

Israeli Federation can’t get used to the existence of an excellent Israeli team.

A Euroleague contender is something that threatens too much their mediocrity and under achieving norm.

They will do whatever they can to damage
@HapoelTLVBC
while their public mandate is to promote Israeli basketball.

Israeli basketball is going backwards while
@HapoelTLVBC
shows it can be different and it gets them out of their minds.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 1:46 pm 
Sophomore

רק בשביל להבין - מהם חוקי הזרים בליגות המשמעותיות באירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 2:25 pm 
Sophomore

מיכאל כתב:

בדיוק בדקתי היום לגבי ספרד.
אין מגבלה לגבי כמות הזרים. יכולים להיות 12 זרים.
אבל צריכים להיות בסגל לכל משחק 4 שחקנים שהיו רשומים באיגוד הספרדי לפחות 3 שנים בין הגילאים 13-20 (קבוצות ילדים/נוער).
אין מגבלה על שחקנים ממדינות האיחוד האירופי והסכם קוטונו.
לכל היותר 2 שחקנים מחוץ לאיחוד וקוטונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 2:36 pm 
Freshman

בדיוק
זה לגרום לקבוצות הישראליות לשחק במוד הנדיקאפ
כרגיל ינאי צודק בטענה שלו

הצחיק אותי לקרוא פה את מי שכתבו שאין בעיה שמכבי דואגת לשריון שלה
כלומר, כמובן שכל קבוצה צריכה לפעול גם למען עצמה... אבל כאן מדובר ממש בגניבה של מפעל שפעם היה מבוסס על הישגים ועבר ליולב המושחת

הרעיון של רישיונות A ואז חברות קבע פגע אנושות בכדורסל האירופי, אם מתייחסים אליו כאל מכחול שכולל את כל הקבוצות באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 2:58 pm 
Hall of Famer

מול מי בדיוק יש להפועל ת"א "הנדיקאפ" לרעתה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 3:12 pm 
Hall of Famer

כלומר עכשיו אנשי הפועל ת״א ואוהדיה בעד מהלך של זרים ללא הגבלה בליגה........ כבר כתבתי מכבי 2.0 ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:08 pm 
Sophomore

doron_ke כתב:
מיכאל כתב:

בדיוק בדקתי היום לגבי ספרד.
אין מגבלה לגבי כמות הזרים. יכולים להיות 12 זרים.
אבל צריכים להיות בסגל לכל משחק 4 שחקנים שהיו רשומים באיגוד הספרדי לפחות 3 שנים בין הגילאים 13-20 (קבוצות ילדים/נוער).
אין מגבלה על שחקנים ממדינות האיחוד האירופי והסכם קוטונו.
לכל היותר 2 שחקנים מחוץ לאיחוד וקוטונו.

זה נשמע מורכב למדיי.

מה לגבי ליגות אחרות (יוון, טורקיה, צרפת, גרמניה, איטליה)?

דרך אגב, לגבי קרינגטון - למיטב זכרוני הפועל תל אביב היתה מתנגדת ראשית (וניסתה אף לטרפד את העניין) לאזרוח שלו. מעניין שינאי מרגיש בנוח כעת…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:26 pm 
Hall of Famer

מרגיש נוח מאוד, גם המאמן שלו שהתלונן שלהפועל היה העונה עוד זר עם תעודת זהות ישראלית, וגם האוהדים (אלה שעוד נשארו).

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ג' יולי 14, 2026 5:41 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:42 pm 
Freshman

אגב, אני באופן אישי השתכנעתי ממש לאחרונה מהקמפיין של ינאי ואיטודיס לגבי קרינגטון. לקח לי זמן להתעמק בדברים אבל עכשיו מצאתי זמן. צריך להקים ועדת חקירה לגבי איך הוא קיבל את האזרחות וכדאי גם להקפיא את מעמד האזרח שלו עד לתום הבירור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:53 pm 
Sophomore

ציטוט:
הגארד הצ'כי, שהגיע מברצלונה, מתקרב לחתימה בשורות האדומים - שבוחנים את האפשרות שהוא מחזיק בשורשים יהודיים, ויוכל לשחק כשחקן מקומי

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=552169

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 4:54 pm 
Freshman

Yossarian כתב:
אגב, אני באופן אישי השתכנעתי ממש לאחרונה מהקמפיין של ינאי ואיטודיס לגבי קרינגטון. לקח לי זמן להתעמק בדברים אבל עכשיו מצאתי זמן. צריך להקים ועדת חקירה לגבי איך הוא קיבל את האזרחות וכדאי גם להקפיא את מעמד האזרח שלו עד לתום הבירור.

אז איך תצליחו לאזרח את הארפר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 5:09 pm 
Sophomore

Euro_Basket כתב:
ציטוט:
הגארד הצ'כי, שהגיע מברצלונה, מתקרב לחתימה בשורות האדומים - שבוחנים את האפשרות שהוא מחזיק בשורשים יהודיים, ויוכל לשחק כשחקן מקומי

זה נשמע אמין ורציני כמו האמירות של עופר ינאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 5:16 pm 
Freshman

בני12 כתב:
Yossarian כתב:

אז איך תצליחו לאזרח את הארפר?

אין ברירה. הנבחרת חייבת גארד מוביל כל עוד קרינגטון מוקפא, וג'יילן סמית' כבר מחויב לקרואטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:10 pm 
מנהל פורום

מיכאל כתב:
Euro_Basket כתב:
ציטוט:

גם אם ימצאו שורשים יהודיים עדיין, סטורנסקי יהיה מתאזרח חדש וגם דין הוא מתאזרח חדש שלא מלאו לו 3 שנים
הם יוכלו להיות ברוסטר כישראלים אבל לא יוכלו להרשם לאותו משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:37 pm 
Sophomore

ליף אינו מתאזרח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:40 pm 
Sophomore

אני מבין שליף הוא ישראלי ולא מתאזרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:42 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
מול מי בדיוק יש להפועל ת"א "הנדיקאפ" לרעתה?

כתבתי קבוצות ישראליות - זה רלוונטי לכל הקבוצות הישראליות שמשחקות באירופה.
כשמולך ניצבת קבוצה שיכולה לשחק עם אותו הסגל בכל המסגרות כי אין לה מגבלת זרים, אתה במצב נחיתות.
ושוב, מי שגרם לכך זו מכבי ת"א שהייתה מבין מובילות המהלך לשיריון ביורוליג ורישיונות A לפני כן.
שלא נדבר על כך שממש פעלה כדי למנוע מקבוצות ישראליות אחרות להשתתף ביורוליג.

נערך לאחרונה על ידי whatNot בתאריך ג' יולי 14, 2026 6:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:47 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
מיכאל כתב:
Euro_Basket כתב:
ציטוט:

גם אם ימצאו שורשים יהודיים עדיין, סטורנסקי יהיה מתאזרח חדש וגם דין הוא מתאזרח חדש שלא מלאו לו 3 שנים
הם יוכלו להיות ברוסטר כישראלים אבל לא יוכלו להרשם לאותו משחק

קרינגטון שחק בקמפיין נבחרת ולכן הוא נחשב מתאזרח ישן
סטורנסקי או טופין או הזוניה יהיו מתאזרחים חדשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2026 6:48 pm 
Freshman

מיכאל כתב:
אני מבין שליף הוא ישראלי ולא מתאזרח

נולד בארץ ולכן הוא ישראלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], נביא בעירו ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: