נביא בעירו כתב:
הדיון של מי הקבוצה המוסרית בעולם הוא אחד המאוסים בעיניי. יחד עם זאת, נראה לי די מצחיק שאשכרה יש מי שחושב שאפשר להגן על ההתנהלות של עופר ינאי בהקשרים האלה ״כי ככה כולם עושים״… מה שהופך את ינאי לשטן יותר גדול ממכבי, זה ממש לא רק הסיכום עם קרינגטון באמצע העונה (למרות שגם הוא כשלעצמו, הרבה יותר חריג ממה שמנסים להציג פה), אלא שנתיים שבהן הוא הספיק לייצר שורה של מעשים והתבטאויות היפר-מכביסטיים ששמעון מזרחי, צביקה שרף, פיני גרשון, מוני פנאן, גיא פניני וכל שאר הצהובים לדורותיהם לא היו מספיקים לעשות בעשרים שנה. זה ברמת העובדות.
ברמת הדיון ותרבות הדיון פה - במחילה, אוריאל: אין לי מושג אם אתה מטריל או לא, וזכותך כמובן לטעון גם את הטענות הכי משונות שאפשר לטעון אם זה מה שעושה לך את זה, אבל אם ברצינות טענת פה שאוהדי הפועל ירושלים ששונאים את הפועל ת״א הם ״עבדים נרצעים״ של מכבי *בגלל* שעופר ינאי מזרחי, אז מה אפשר כבר להגיד? אני מצפה ממך שתשעה את עצמך לכמה ימים מהפורום עד שתתעשת…
מסכים שינאי עשה ואמר לא מעט בשביל להרוויח את הכינוי שמעון2 או את הקבוצה שלו למכבי2, ואין לזה שום קשר לקרינגטון. שכחתי מי, אבל לפני שנתיים היה סיפור עם שחקן של עפולה או גליל כמדומני. למיטב זכרוני, שם היה סרחון אמיתי, דומה אגב לסרחון של ירושלים עם הובר.
לגבי הסיכום עם קרינגטון - לא יודע מה הרבה יותר חריג פה ממה שמציגים. הרחב והסבר נא.
משהו שלא ידעתי עד עתה - חוקי היורוליג לגבי החתמה/מו"מ עם שחקנים לקראת סיום חוזה, זהים לחלוטין לחוקי פיפ"א, עם הבדל אחד - בעוד בכדורגל זה מעוגן על חצי שנה לפני תום חוזה, ביורוליג זה חודשיים. לא ברור לי מה התוקף של החוק הזה, אם הוא חל על קבוצות היורוקאפ, אם מישהו אי פעם שקל לאכוף את החוק... אבל זה החוק.
הסיבה העיקרית לדעתי שאין חוק דומה שמעוגן בצורה ברורה בכל הכדורסל האירופאי היא שהענף הזה פשוט שבור מהיסוד, בכל אירופה קבוצות נוהגות לשתות או לשחרר שחקנים במהלך כל חודשי העונה, כולן מרשות לעצמן לשדל שחקנים לעבור באמצע חוזה באמצע עונה אז בוודאי שאין מה להתעסק מדי עם דיבורים לסוף עונה, בערך ברבע אירופה החוזים הם גם ככה הצהרת כוונות כללית של הקבוצה ולא באמת משהו מחייב, בקיצור הכל דפוק ומבולגן. כשיבוא המבוגר האחראי לעשות סדר בכדורסל האירופאי (אדם סילבר?), גם הנושא הזה יוסדר. ואם למישהו יש צל של ספק - אז אין ספק, הוא יוסדר כך שלכולם יהיה ברור ש-X חודשים לפני סיום חוזה, שחקן רשאי לנהל מו"מ ולחתום איפה שבא לו לעונה הבאה.