סדרת הגמר משחק 6 הסטנלי קאפ נכנס ברוב טקס לאולם, אפשר לראות בתחילת התקציר. למרות שמועות שהוא יחזור, פרדריק אנדרסן לא חזר, אבל לפחות הפעם ישב על הספסל כמחליף. זה איפשר לברנדון באסי, השוער שבגיל 27 שיחק עונת NHL ראשונה והוקפץ לשער אחרי ההתמוטטות הנפשית של אנדרסן, לסגור את הסיפור המדהים שלו עם שאטאאוט מהדהד ועם 3:0 שסגר את הסדרה המצויינת הזו, והביא להוריקנס אליפות שנייה בתולדותיהם. אחרי שנים של שהות קבועה בצמרת תחת המאמן רוד ברינד'אמור, הוא מוביל אותם אל הגביע. אותו גביע שהוא הניף כקפטן ההוריקנס באליפות הקודמת לפני 20 שנה. באותה קבוצה שיחק אריק סטאל, האח של הקפטן הנוכחי ג'ורדן סטאל, אחת ממשפחות המלוכה של ההוקי - לא פחות מארבעה אחים ששיחקו ב-NHL. ג'ורדן הוא היחיד שעדיין פעיל. ג'ורדן סטאל נתן פלייאוף אדיר בגיל 37, ובעיקר סדרת גמר מדהימה עם 6 גולים. הוא זוכה בגביע קון סמיית' בתור ה-MVP של הפלייאוף, גביע שהיה הולך לדעתי לאנדרסן אם לא היה מתמוטט באמצע סדרת הגמר. לסטאל זה סטנלי שני בקריירה, הראשון היה לפני 17 שנה כשחקן צעיר בן 20 לצד סידני קרוסבי ויבגני מלקין בשיא כוחם בפיטסבורג פנגווינס. אחרי שהניף את הסטנלי הוא העביר אותו קודם כל לפרדריק אנדרסן.
תמה לנו עוד עונה. בעונה הבאה חידוש מרענן, העונה מתרחבת ל-84 משחקים לקבוצה.
0:28 - מסירה ארוכה לטיילור הול, שמתמקם ממש על הקו הכחול כדי לברוח מאופסייד, והוא מכניע את קרטר הארט, שאחרי פלייאוף מעל ומעבר עבר סדרת גמר קשה מאד. ההוריקנס כבר על הלוח פחות מ-4 דקות מהפתיחה. 1:14 - מה זה היה? פאבל דורופייב של הנייטס, עוד אחד שהתקשה בגמר אחרי פלייאוף מדהים, מגיע מול באסי. הוא נעצר פעם אחת, הפאק באוויר - והוא מנסה לחבוט אותו מהאוויר. לא מתלבש לו, אבל דווקא זה מטעה את באסי - למזלו הפאק קופץ על המשקוף והוא תופס את הריבאונד. 1:44 - שימו לב לזה, אפשר לראות מצוין מה קורה כשתופסים קבוצה באמצע חילוף. ג'ק אייכל (9) של הנייטס נסוג אחורה, ההוריקנס חושבים שאפשר להתחלף ושלושה שחקנים מתחלפים ממש במרכז התמונה. אייכל תופס אותם באמצע ומוסר לברט האודן, אבל מלך שערי הפלייאוף נעצר מצוין אצל באסי. 1:57 - ומה *זה* היה? קרטר הארט מאחורי השער מוסר את הפאק ברשלנות ומעמיד את אנדריי סווצ'ניקוב של ההוריקנס מול שער ריק, אבל תראו אותו מספיק לחזור ולזנק כמו שוער כדורגל כדי לתקן. 2:17 - תראו מה עובר ברנדון באסי במהלך הזה, ובהכל הוא עומד. 4:39 - לוגן סטנקובן, בפלייאוף מצוין, מגיע למצב ונעצר אצל קרטר הארט. אבל את הריבאונד סטנקובן מוסר לג'קסון בלייק, הפאק פוגע במקל של מגן ומטעה את הארט, וההוריקנס כבר ב-2:0. הסטנלי מתקרב. 7:55 - פאוור פליי של הנייטס שחייבים גול. מאבק גדול על הקו הכחול, שימו לב לזה, ומיץ' מארנר בהשתטחות על הקרח מצליח לשמור את הפאק בתוך הקו הכחול ולהמשיך את ההתקפה. זה מגיע למרק סטון וג'ק אייכל, שניהם לבד לבד מול ברנדון באסי, הם מוסרים אחד לשני הלוך וחזור - אבל המכה של אייכל מול שער פתוח פוגעת רק במשקוף.. 8:50 - מתקרבים לסיום. האנשים עם הכפפות הלבנות כבר מוציאים את הגביע מהארגז שלו ומכינים אותו. 9:12 - שתיים וחצי דקות אחרונות, קרטר הארט כבר על הספסל. ומה עושה פה ברנדון באסי? הצלה כפולה מדהימה תוך כדי ישיבה! 9:33 - וככה זה נגמר. ניקולאי אילרס חוטף את הפאק, והדני שהגיע בקיץ מויניפג עם גול קל לרשת הריקה פותח את החגיגות יותר מדקה לסוף. ברוכים הבאים למסיבה בסוף המשחק.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
ומי אמר שאין ישראלים שזכו בסטנלי? בימים האחרונים התוודעתי לעובדה שמנהל פיתוח השחקנים בקרוליינה הוריקנס, זוכת הסטנלי הטרייה, הוא דניאל בוכנר, שחקן נבחרת ישראל לשעבר. בוכנר שיחק בנבחרת ישראל בתקופת הזוהר היחסית שלה בתחילת המילניום, והיה שותף לעלייה היחידה בתולדותיה למה שהיה אז הדרג השני בעולם ב-2005. לפני שהגיע להוריקנס הוא היה במשך 5 שנים מנהל פיתוח השחקנים בסק"א סנט פטרבורג, אחת מקבוצות הפאר של ליגת ה-KHL הרוסית בעיקרה, ועבד גם בנבחרת רוסיה.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ובינתיים וגאס גולדן נייטס עם עוד צעד מעניין ולא שגרתי במשרת המאמן שלה. להזכיר לכולם - הנייטס הפתיעו כשפיטרו את המאמן שלהם, ברוס קאסידי, שהוביל אותם לאליפות ההיסטורית ב-2023, לקראת סוף העוה הרגילה כאשר הקבוצה באמצע מאבק הפלייאוף, ומינו את ג'ון טורטורלה, מאמן ותיק ומנוסה גם הוא. הצעד הרים כמה גבות, גם את שלי, בגלל הסיטואציה, אבל הסוף ידוע - טורטורלה הוביל את הקבוצה להצלחה במאבק הפלייאוף ולראשות הבית הפסיפי, ובפלייאוף - עד הגמר.
למרות זאת הגולדן נייטס הפתיעו שוב והחליטו לא להמשיך איתו. הם הולכים עם מאמן צעיר - ראיין קרייג, חסר נסיון לחלוטין כמאמן ראשי ב-NHL. עם זאת יש לציין שקרייג נמצא במערכת מאז שהקבוצה נוסדה. הוא פרש ממשחק באותו קיץ בו הגולדן נייטס הצטרפו לליגה ב-2017, ומונה לעוזר המאמן של המועדון החדש, כך שיש לו חלק משמעותי בהצלחה של הפרנצ'ייז מתחילתו. הוא נשאר עוזר מאמן עד 2023, כך שהוא היה עוזר של ברוס קאסידי בעונת האליפות. אחרי האליפות הוא התמנה למאמן הנדרסון סילבר נייטס, הקבוצה-הבת של הנייטס במיינור ליג AHL, שם הוא אימן עד היום. עכשיו הוא מקבל צ'אנס ראשון כמאמן ראשי בארגון אותו ליווה בהצלחה רבה מתחילתו.
עוד צעד מעניין ולא שגרתי של הפרנצ'ייז יוצא הדופן הזה, והייתי אומר שזה או צל"ש או טר"ש אלמלא היה מדובר בווגאס גולדן נייטס, שכמעט כל דבר שעשו מאז היווסדם היה צל"ש.
טרייד ענק ב-NHL עם שם שמוכר למי שעוקב אחרי הת'רדים שלי - בריידי טקצ'אק, הקפטן והכוכב של אוטווה, עובר לפלורידה פנתרס ומתאחד עם אחיו והכוכב הגדול של הקבוצה, מתיו. אבא קית', ההול אוף פיימר, בטח מבסוט. שני הבנים בקבוצה אחת. שניהם שיתפו פעולה באולימפיאדה במדליית הזהב של נבחרת ארה"ב. אוטווה קיבלו שתי הבחירות של פלורידה בסיבוב הראשון (9 ו-25) בדראפט הקרוב שיהיה בסוף השבוע, מה שמקל על העונש שהם קיבלו מה-NHL על טרייד משנים עברו שלא עלה יפה - לבחור את הבחירה ה-32 והאחרונה בלי קשר לתוצאה שלהם בליגה (ואותה עדיין יש להם בנוסף).
הקומישנר בטמן מאשר - ה-NHL נכנסת לשישה חודשים של הליך בדיקת היתכנות להתרחבות והוספת קבוצה 33 בטקסס. הערים שנבדקות - יוסטון או אוסטין. הבעלים המיועד הוא דן פרידקין, הבעלים של קבוצות הכדורגל אברטון ורומא.
וגאס ממשיכה לעשות צעדים מעניינים ולא צפויים. מי שעקב אחרי האשכולות שלי בזמן הפלייאוף ראה לא מעט את השם פאבל דורופייב. אחד המבקיעים המצטיינים והלא צפויים בפלייאוף ואחד האקספרטורים של וגאס במירוץ שלה עד סדרת הגמר. אז למרות זאת, הגולדן נייטס בוחרים לוותר עליו, ומעבירה אותו לניו יורק ריינג'רס שמלקקת את פצעיה אחרי עונת בלהות. הם קיבלו עבורו בחירות דראפט לא מאד משמעותיות - שתי בחירות בדראפט שמתרחש ממש עכשיו ואכתוב עליו כשיסתיים, אחד בסוף הסיבוב הראשון שאותו העבירה כבר בטרייד נוסף ואחד בסוף הסיבוב השלישי, ועוד בחירה בדראפט 2028. מהלך מוזר ומעניין כמו שהגולדן נייטס יודעים לעשות.
פלורידה פנתרס ממשיכה במסע הרכש אחרי עונת הכשלון. והפעם עוד רכש מאד מעניין. הוא מחזירה אליה את השוער השבדי יאקוב מרקסטרום, אחד השוערים הטובים בליגה, שעבר מאז הקדנציה הראשונה שלו בכמה קבוצות שהאחרונה בהן היא ניו ג'רזי. למה זה מפתיע? כי כבר יש לפנתרס את אחד השוערים הטובים בליגה, שמי שעוקב אחרי הת'רדים שלי שמע את שמו לא מעט - סרגיי בוברובסקי. ההגעה של מרקסטרום כנראה אומרת שהשוער הרוסי המצוין בדרך החוצה מהקבוצה אחרי 7 עונות שכללו שתי אליפויות ועוד גמר אחד. אבל גם הוא כל הקבוצה ירד ביכולתו בעונה האחרונה אחרי שתי עונות האליפות, והוא כבר בן 37. אולי זה הזמן הנכון. הוא הופך ל-UFA מחר, ויש מצב שכבר מחר או בימים הקרובים נשמע על קבוצתו החדשה. מצד שני, מרקסטרום הוא בן 36. כך שזה מן הסתם לא שיקול של גיל.
כמה מילים על הדראפט שהיה השבוע. טורונטו שמלקקת את פצעיה בחרה כצפוי את גאווין מקנה, חלוץ קנדי שמשחק בפן סטייט והיה הפרוספקט המוביל בכל המוק-דראפטס. סן חוזה בבחירה השנייה וגם היא הייתה צפויה - איוור סטנברג, חלוץ נבחרת שבדיה שבתחילת השנה הוביל את הנבחרת עד גיל 20 לאליפות עולם מדהימה, ובהמשך השנה כיכב גם באליפות העולם של הגדולים. בכלל סן חוזה עם סיבוב ראשון עמוס - גם בחירות 9 ו-21 היו שלה. הבחירה השלישית של ונקובר הייתה קיילב מאלורטה, שבמקרה או לא במקרה אבא שלו - שחקן העבר מני מאלורטה - יאמן אותו בונקובר. בבחירה הרביעית נבחר המגן הראשון בדראפט, באפלו שקיבלה את הבחירה בטרייד משיקגו בחרה את המגן הקנדי דקסון רודולף. לפני שנה רודולף זכה עם קנדה באליפות העולם לנוער. בבחירה החמישית ניו יורק ריינג'רס בחרה עוד מגן - אלברטס שמיטס, כשרון לטבי מדובר מאד, ששיחק עם הנבחרת הבוגרת באולימפיאדת מילאנו ובאליפות העולם האחרונה. הוא שיחק עד עכשיו בליגה הגרמנית.
עוד כמה נקודות מעניינות בדראפט הזה: - בפעם הראשונה בדראפט אי פעם נבחר שחקן מאיי קיימן. הוא אמנם נולד בארה"ב, ולמד הוקי בקנדה, אבל הוא גדל באיי קיימן וזו המדינה עליה הוא מצהיר כמדינתו. הוא חלוץ, שמו ג'קסון קאבר, והוא נבחר במקום ה-32, כלומר הבחירה האחרונה בסיבוב הראשון, על ידי אוטווה - שלמרות שהפסידה בפלייאוף בסיבוב הראשון בחרה אחרונה, בגלל עונש שעמד נגדה. - אין כמעט שחקנים ממדינות הגל החדש בהוקי. לא נבחר בדראפט על כל שבעת סיבוביו אף לא שווייצרי אחד, אף לא נורבגי אחד, והגרמני היחיד נבחר בשלהי הסיבוב השישי. עם זאת, בפעם הראשונה מאז 1996 נבחר בדראפט שחקן ליטאי - שמו סימאס איגנטביצ'וס, חלוץ שנבחר במקום ה-40 על ידי פלורידה. עד עכשיו שיחק בליגה השווייצרית. - לא נבחר אף שוער בסיבוב הראשון. השוער שנבחר הכי גבוה הוא צ'כי בשם טוביאס טרייבל, שנבחר על ידי קלגרי פליימס רק במקום ה-42.
עוד חדשות מעניינות מעונת המלפפונים. - אלכס אובצ'קין הודיע שיחזור לעונה נוספת בוושינגטון קפיטלס המחדשת את פניה, לעוד נסיון ללכת רחוק בפלייאוף. מאזן השערים שלו עומד על 929, כך שאין מה לדבר באופן ריאלי על יעד של 1000 שערים בעונה הזו. הוא יצטרך לפחות עוד אחת שספק אם תהיה. - כצפוי, השוער הוותיק והמצוין סרגיי בוברובסקי שהפך לפרי אייג'נט אחרי שפלורידה ויתרה עליו - כתבתי על זה למעלה - חתם בטורונטו המחפשת את עצמה. - המגן הוותיק ג'ון קרלסון, שהיה שנים רבות חברו לקבוצה של אובצ'קין בקפיטלס וזכה איתו בסטנלי היחיד ב-2018, הוא עוד מוחתם מרכזי עד עכשיו מקרב הפרי אייג'נטס. קרלסון שעבר בטרייד לאנהיים בעונה שעברה, וסייע לה לעלות לפלייאוף בפעם הראשונה אחרי 8 שנים, חתם לשנתיים בטמפה ביי. במהלך העונה האלופה הטרייה קרוליינה הוריקנס רצתה אותו, עשתה טרייד על בחירות דראפט כדי לקבל את הזכויות עליו, אבל בסופו של דבר לא מימשה את הזכויות שרכשה.
פלורידה פנתרס ממשיכה להפציץ בעונת המלפפונים, ומחזירה אליה את המגן הצ'כי הוותיק ראטקו גודאש. דיברתי עליו קצת בזמן האולימפיאדה. 102 קילו של שרירים על 1.83, בנאדם גדול וקשוח. הוא כבר בן 36, אחרי 16 עונות בליגה, וחוזר לפנתרס אחרי שעזב אותה דווקא לפני שתי האליפויות, בעונות האחרונות שיחק באנהיים.
וואו. איזה מהלך של אדמונטון אוילרס. הם עושים טרייד על דארנל נרס, אחד ממצטייני ההגנה שלהם שאותו הם מעבירים לסן חוזה. נרס שיחק עם קנדה באולימפיאדה והיה מצוין. עם זאת הוא היה גם אחד השחקנים היקרים בסגל של האוילרס; הטרייד מפנה להם הרבה מקום תחת תקרת השכר, והם מנצלים אותו, שימו לב, כדי להחתים את פרדריק אנדרסן - הוא ולא אחר, השוער הדני של האלופה קרוליינה. אנדרסן - כבר כיסיתי אותו בהרחבה בת'רדים שלי, אחד השוערים הטובים בעולם אבל עם לאפסים של חוסר יציבות. הוא נתן השנה פלייאוף מדהים עד סדרת הגמר, שם כנראה התמוטט נפשית עקב מות חברו וסוכנו קווד למיה, הוחלף במשחק 3 ונעדר משאר הסדרה.
ההודעה הרשמית הגיעה: גרמניה, המארחת של אליפות העולם 2027, תארח את משחק הפתיחה של האליפות מול היריבה המושבעת שלה, סגנית האלופה שווייץ, באצטדיון פלטינס ארנה בגלזנקירכן - האצטדיון של שאלקה 04. בפעם שעברה שגרמניה אירחה את האליפות, ב-2010, היא שיחקה את משחק הפתיחה מול ארה"ב באותו אצטדיון, והביאה 77000 תופים - שיא קהל עד היום במשחק באליפות העולם.
ההודעה הרשמית הגיעה: גרמניה, המארחת של אליפות העולם 2027, תארח את משחק הפתיחה של האליפות מול היריבה המושבעת שלה, סגנית האלופה שווייץ, באצטדיון פלטינס ארנה בגלזנקירכן - האצטדיון של שאלקה 04. בפעם שעברה שגרמניה אירחה את האליפות, ב-2010, היא שיחקה את משחק הפתיחה מול ארה"ב באותו אצטדיון, והביאה 77000 תופים - שיא קהל עד היום במשחק באליפות העולם.
ובהמשך לזה: עם פתיחת מכירת הכרטיסים למשחק, נמכרו 38000 כרטיסים כבר בשעות הראשונות.
בזמן האולימפיאדה כתבתי לא מעט על מקלין סלבריני, הכוכב הצעיר של סן חוזה שארקס, שכיכב במדי קנדה. אז בגיל 20, הנבחר מס' 1 בדראפט 2024 הופך למשתכר הבכיר בליגה כולה, עם חוזה ל-5 שנים בשארקס ב-18.8 מיליון דולר לעונה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 85 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה