סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' יולי 29, 2026 10:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 26-27
הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 12:16 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
יואי כתב:
הפועל ת"א איבדו את מדר, ולא רחוקים מלאבד סמל נוסף כמו גינת.
לא יודע מה דעתך על זה, אבל לטעמי זה יפגע מאוד בעניין בהם בארץ.
אמנם אנשים רוצים הצלחות, אבל קבוצה שסמלים נבעטים ממנה אחד אחד למרות שהם שחקנים מצוינים יוצרת אנטי.
פער גדול מדי בין הצלחה באירופה לחוסר הצלחה בארץ גם יפגע בקבוצה,
וכן, זו ביקורת לגיטימית על אדלסון שהוא לא ידע לנצל הזדמנות נדירה כמו זו שהייתה בשנה שעברה.
הנה השנה הוא משקיע יותר ב30%, למה שנה שעברה שהכסף היה על השולחן הוא לא היה מסוגל לעשות את זה?
הטענה שחייב להיות טרייד אוף כזה שאי אפשר בכלל לחשוב על הצלחה במקביל באירופה ובארץ זה באג,
ככה לא חושבת קבוצה גדולה, תחשוב על איזה ולנסיה או באסקוניה בספרד, נניח, שמזנבות בריאל ובארסה.
אתה מסוגל לראות אותן חושבות במונחים כאלה?

מסכיפ לטענה שלך על פספוס ההזדמנות ההיסטורי בשנה שעברה.
וגם חושב שאם מישהו עם איזושהי אוטוריטה מקצועית היה מסביר לו שחסר לו רק גרוש ללירה הוא היה מוסיף.
אבל בהינתן שהוא לא השתכנע ולא הייתה תוסםת תקציבית אס כן היו צריכים להיות יותר חדים על הטריידאופים. ולא היו. ושילמו…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 1:27 pm 
מנהל פורום

אני מצטער
קרטמן הסביר בפירוט ובדקדוק איך זה בא אחד על חשבון השני, בהנחה שהתקציב מוגבל
ולא כתבת כלום שיסתור אותו, רק הבעת רצון ואמרת ולנסיה
מה זה אומר ולנסיה? אתה יודע איזה גאון כדורסל עמד שם על הקווים?
כמה מאמנים כאלה יש באירופה?
אני מזמין אותך לחזות באותה ולנסיה רק בלי מרטינז
אני גם מסכים איתו שאם חייבים להקריב משהו זה את הליגה הישראלית
לא לוותר אבל לתעדף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 2:05 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
אני גם מסכים איתו שאם חייבים להקריב משהו זה את הליגה הישראלית
לא לוותר אבל לתעדף

לא לוותר, ברור שלא, אני לא הייתי מוותר גם בגישה המחמירה של ההודעה הקודמת, בה יש לי 12 זרים ורק שחקני נוער ישראלים כי לא הצלחתי למצוא שני ישראלים בשכר הוגן. גם אז הייתי הולך בליגה עם חמשת הזרים עם הכושר הגופני הכי טוב, שמתאימים אחד לשני הכי טוב, יוכלו לתת לי 30+ דקות כל אחד, ואני שומר לי על תסריטים בראש בהם זה יכול להספיק למקום 3-4 בליגה, חצי גמר פלייאוף, ומשם אלוהים גדול, זה לא שבתסריט שבו בלאט/טופין-זוסמן נמצאים שם יש כל כך הרבה יותר סיכוי או שזה כל כך משנה, כאמור.

בשורה התחתונה אין פה נביאים למעט בעירו, זה הכל הערכת סיכויים. ברור שאפשר תיאורטית לבנות קבוצה שתהיה מספיק טובה ללכת עד הסוף ביורוקאפ גם עם זוסמן-הובר-בורג כחלק מהעשירייה הבכירה ולזכות בליגה ולהפוך את כל התזה שלי למגוחכת בדיעבד.
אבל אני מדבר על עובדה אחת ויחידה, לפחות מבחינתי היא עובדה - בהינתן מגבלות תקציביות, אם 12 השחקנים הבכירים שלך יהיו זרים, בהכרח הם יהיו טובים יותר מסגל של 7 או 8 או 9 זרים, כי המציאות היא ששחקנים ישראלים ממוסים כפול, ומרוויחים בערך כפול מערכם האמיתי על המגרש ביורוקאפ, בגלל מגבלות חוקתיות שמגיעות מהליגה הישראלית.
בהינתן שזו עובדה, אז עובדה היא גם, שסגל של 12 זרים יהיה בעל סיכויים גדולים יותר לזכייה ביורוקאפ. כמה יותר גדולים? לא יודע כמובן. אבל יותר גדולים.
עכשיו השאלה אמורה להיות, בהינתן העובדות האלה, כמה אתה מעריך שזה משפר את סיכוייך ביורוקאפ, אם זה מגדיל משמעותית, נניח 10% פלוס, או לא בהמון, נניח 2-5%, ומכאן להחליט האם הגדלת הסיכוי במפעל הזה, שווה את הקטנת הסיכוי במפעל השני.
לדעתי, בהתחשב בעובדות שבשטח - שהליגה הישראלית לא נותנת שום "פרס" על זכייה, בעוד היורוקאפ מעניק פרס אחושרמוטה על הזכייה, גם אם זה מגדיל ב-1% את הסיכוי, אני לוקח את ה-1% סיכוי העודף הזה, בטח ובטח בשנה הקרובה, לא לנצח נצחים. זה היה חייב להיות כבר בעונה הקודמת, ומוכרח להיות עכשיו, לדעתי, בהתחשב בשינויים הדרסטיים שמתחוללים בכדורסל האירופאי. זאת עונה סופר קריטית, זה נראה לי ברור לכולנו. נשמע לי טירוף מוחלט לא להגדיל ב-1% את הסיכוי שלך לזכייה ביורוקאפ, רק בגלל שאתה לא רוצה לאבד את הסיכוי הלא גדול שגם ככה יש לך להפתיע ולקחת אליפות שלא באמת נותנת או מבטיחה לך כלום מעבר לצלחת במאתיים שקל וקצת גאווה. טירוף מוחלט לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 2:21 pm 
מנהל פורום

זה לא קצת גאווה, זאת מהות הספורט
להתחרות ולנצח ואם לא לנצח לתת 110% כדי לנצח

אני אציע לך גישה פחות קיצונית, הישראלים שלי יהיו רול פליירס, טובים ולא שחקני נוער
כדורסל זה לא כדורגל, מספיק שיש לך שחקן אחד ממש גרוע כדי שהיריבה תתקוף דרכו שוב ושוב ושוב
בליגה הישראלית ואתה לא רוצה להתבזות 35 משחקים בעונה כי יש לך איזה לוטן אמסלם בעמדת הפורוורד הפותח
אתה תוריד את הערך של הקבוצה
דווקא NBA אירופה, אם וכאשר עומדת להקצות 4 מקומות לקבוצות שיגיעו להשגים בליגות המקומיות
אחלה תמריץ
טל בורשטיין שנהנה מהתשומת לב העצומה שקיבלו הכוכבים הזרים של מכבי ופרח לידם וככה נוצרה האגדה שהוא שחקן טוב
הוא רול פלייר מצוין שהסיטואציה שיחקה לידיו באופן מושלם
כאלה שעושים הגנה נהדרת, או קטצ' אנד שוט קטלני
בלייזר הוא שחקן קלאסי להשלים קבוצה של זרים מוכשרים, אם קצת סקאוטינג אפשר למצוא את הבלייזר הבא ולא להתקוטט עם כולם על שלו לוגאשי
שחקנים ישראלים שהם יכולים להיות שחקנים מובילים על הפרקט, משחקים כבר בקבוצות שלא נמצאות בהישג יד שלנו, החל מפורטלנד עבור דרך מכללת יוטה וכלה בתל אביב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 3:19 pm 
Sophomore

אוריאל, אני לא מדבר על ולנסיה של השנים האחרונות, אלא על הקבוצה הזו ככלל ב20 שנה האחרונות.
היא מעולם לא ויתרה על הליגה הספרדית בשביל אירופה.
רוצה דוגמה אחרת? באסקוניה, אותו רעיון. קבוצות שזינבו יפה מאוד בגדולות הספרדיות בלי שיהיה להן את אותו תקציב.
אני דווקא מסכים עם גישת הרול פליירס, אבל טוען שחייבים להיות לך ישראלים באמת מובילים, גם באופי של רול פליירס.
גם זוסמן וגם גינת הם יותר רול פליירס איכותיים מאשר סקוררים או יוצרים.
מי שרוצה להביט בלבן של העיניים לגדולות מתל אביב לא יכול להרשות לעצמו לא להביא שחקן כמו גינת בעלות שוק הגיונית אם הוא נדרש
יש גבול כמה אפשר להסתמך על ישראלים רול פליירס מדרג שלישי. אגב בלייזר אחלה, אבל אפילו לשיטתך, קשה מאוד למצוא 3-4 בלייזרים.

ואם כבר אחת הגישות מוזרה, אז לדעתי לעלות עם שחקני נוער ולצפות להצלחה בליגה זו גישה לא רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 3:37 pm 
Sophomore

השאלה כאן האם אנחנו רואים את עצמנו כבאסקוניה וולנסיה בליגה הספרדית,
או כמו הטורקיות המשניות, שאף פעם לא הצליחו לתת פייט אמתי לפילזן ופנר.
באופן לא מפתיע, ולנסיה ובאסקוניה הצליחן יותר גם באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 5:31 pm 
Sophomore

אני חוזר עכשיו לסגל שנבנה, בהנחה שגינת וטופין לא יגיעו והסגל הישראלי פחות או יותר סגור.
גמליאל דיבר בהשוואה לשנה שעברה, אני רוצה להסתכל על זה אחרת- עמדות ואופי הגנתי והתקפי.

בעמדות 1-2 יש לנו את:
הארפר, סמית' בורג והובר.
הארפר הוא בדגש התקפי חזק, סמית דגש של ניהול משחק והגנה וקליעה, אבל לא ממש סקורר או שחקן יוצר. בורג יביא הגנה, וברמת הליגה הישראלית אפשר לראות בו יוצר ברמה מסוימת, הובר בדגש התקפי בלבד. התקווה היא שלפחות בורג יראה שהוא שחקן רוטציה לגיטימי גם ביורוקאפ.

עמדה 3:
זוסמן וורודי.
זוסמן בדגש הגנתי, והשנה להערכתי הוא ימלא תפקיד התקפי פחות מרכזי, לפחות באירופה. נראה אותו כ 3&D קלאסי. אולי קצת נק' מחיתוכים ממסירות של מילטיץ'. רודי דגש התקפי מאוד, בתסריט הוורוד הוא נותן לנו עוד שחקן על התקפי ברמת היורוקאפ, אבל גם אם לא, דגש התקפי מאוד. מקווה שגם הוא יהנה ממיליטיץ' וגם מסמית'.

עמדות 4-5:
רודי, לוי, חנוכי, צ'אצ'א, מילטיץ' וקאקוק.
קאקוק, ברמת היורוקאפ, אמור להיות כלי נשק התקפי משמעותי מאוד וגם לא חור הגנתי. מילטיץ' שחקן אול אראונד שעושה קצת מהכל, ממה שאני מבין בכל זאת דגש יותר הגנתי, אבל עם תרומה התקפית לא מבוטלת. רודי ייתן בטח לא מעט דק' בעמדה 4. לוי מביא דגש התקפי, ואפשר לראות בו שחקן רוטציה משני לאירופה ושחקן רוטציה חשוב בארץ. חנוכי וצ'צ'א? אם אחד מהם יתברר כמסוגל לתרום משהו משמעותי באחת המסגרות זה יהיה נהדר. אני הייתי מחליף את שניהם במניה יותר בטוחה, אפילו זלמנסון.

אז חסרים לנו פורוורד 4-5 וווינג 2-3,

ברוטציה הבכירה יש לנו שלושה סקוררים לרמות האלה- הארפר, רודי וקאקוק. שאר השחקנים הם או אול אראונד ברמת יורוקאפ (מילטיץ' וסמית') או בדגש הגנתי (זוסמן) או בספק להתאמה לרמות הגבוהות (בורג, לוי, הובר).

אני חושב שלפחות אחד מהשחקנים הנותרים יצטרך להיות שחקן טו ווייס ברמה יחסית גבוהה כדי שהקבוצה תהיה מאוזנת. השחקן השני יכול להיות בדגש הגנתי עם תרומה משנית בהתקפה, אבל לא ההפך.

ולקוות שלפחות אחד בורג או לוי יוכלו לתת תרומה סבירה ביורוקאפ, אחרת, יהיה צורך בעוד זר. על הובר אני פחות בונה בקטע הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 6:21 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
אוריאל, אני לא מדבר על ולנסיה של השנים האחרונות, אלא על הקבוצה הזו ככלל ב20 שנה האחרונות.
רוצה דוגמה אחרת? באסקוניה, אותו רעיון. קבוצות שזינבו יפה מאוד בגדולות הספרדיות בלי שיהיה להן את אותו תקציב.
אני דווקא מסכים עם גישת הרול פליירס, אבל טוען שחייבים להיות לך ישראלים באמת מובילים, גם באופי של רול פליירס.
מי שרוצה להביט בלבן של העיניים לגדולות מתל אביב לא יכול להרשות לעצמו לא להביא שחקן כמו גינת בעלות שוק הגיונית אם הוא נדרש
יש גבול כמה אפשר להסתמך על ישראלים רול פליירס מדרג שלישי. אגב בלייזר אחלה, אבל אפילו לשיטתך, קשה מאוד למצוא 3-4 בלייזרים.

ואם כבר אחת הגישות מוזרה, אז לדעתי לעלות עם שחקני נוער ולצפות להצלחה בליגה זו גישה לא רצינית.

בדקת כמה ספרדים משחקים בבסקוניה ?
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... on=2026-27

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 6:27 pm 
Sophomore

https://www.youtube.com/watch?v=0GNByYegDbk

סרטון סקאוט על וונדל מור, הפרוספקט שעלה לעמדת זר 2-3.
הוא נשמע שם קצת כמו ג'רמי מורגן משופר. 1.96 עם ידיים ארוכות ושומר מצויין. אתלטי. קולע. אבל גם יודע לחדור למיד ריינג' ולכדרר קצת.
הלוואי שיגיע.

איך שזה מסתמן כרגע בכלל לא יהיה פשוט למאמן לבחור את 5 הזרים הבכירים שנרשמים למשחקים מכריעים בארץ.

נערך לאחרונה על ידי גמליאל בתאריך ד' יולי 22, 2026 6:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 6:37 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
יואי כתב:

בדקת כמה ספרדים משחקים בבסקוניה ?
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... on=2026-27

השיטה בספרד היא אחרת, ומאפשרת להתבסס הרבה פחות על שחקנים מקומיים, זה לא המצב בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 6:47 pm 
Sophomore

הנק' שלי היא לאו דווקא על שחקנים מקומיים,
אלא על התחרות ברמות הגבוהות גם במסגרת המקומית וגם במסגרת האירפאית,
תוך התאמה התנאים שמאפשת את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 6:54 pm 
מנהל פורום

אבל כשאתה משבח את הסקאוטינג של בסקוניה, תזכור שאין להם את המגבלה לכן קל להם לבנות קבוצות מעניינות מבחינת סקאוטינג

אז מה שאני אומר, על גישת רול פליירס ישראלים, שהתכונה המרכזית שלהם שהם משלימים מצוין את הזרים הבכירים זה שכשמנמיכים ציפיות לשחקנים משלימים טובים
אפשר לבנות קבוצה לשתי הליגות בלי מעברים חדים בסגנון משחק
סקאוטינג, פיתוח שחקנים לא לרמה של דני אבדיה אלא גור לביא כזה, שלפני הפריצה שלו, היה נחשב עוד שחקן
או שלו לוגאשי העונה
אולי בלגה יהיה סנונית ראשונה
כי בסוף אני קושר את זה למשנתו של קרטמן
שהמליץ על שחקני נוער ישראלי ו5 זרים מעולים כדי לרוץ בליגה המאוד לא חשובה לשיטתו
הטענה שלי לקרטמן:
1. הליגה המקומית חשובה, כי היא 35 משחקים בערך ואני לא מוכן שהקבוצה שלי תתבזה בהם
2. מסכים שהדגש על הזרים, אבל זהות הישראלים סופר חשובה ואפשר למצוא שחקנים שהחוזים שלהם הם ערך טוב, כלומר תשואה טובה לכסף בשתי הליגות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:03 pm 
Sophomore

אני מסכים עם הגישה הכללית, אבל 5 שחקנים טובים זה מעט מדי לליגה המקומית.
לכן, אני לא רואה איך קבוצה שמכוונת לתחרות כלשהי מול התל אביביות יכולה לוותר על שניים-שלושה ישראלים מדרגה שניה,
מותאמים כמובן לשאר הסגל.
בהקשר הזה, זוסמן הוא אוצר עבור הפועל, אולי גם בורג יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:06 pm 
Freshman

הפספוס שלכם של שנה שעברה יעלה לאדלסון מאד מאד ביוקר או בחוסר תחרותיות אמיתית ביורוקאפ
אם הוא היה עושה את העלאת התקציב ומביא 7 זרים של מליון דולר בשנה שעברה הייתם השנה ביורוליג
עם עליית המחירים המטורפת באירופה + מס המלחמה לקבוצות הישראליות + מירוץ החימוש של קבוצות היורוקאפ
עם 7 זרים של מליון דולר להערכתי אתם לא תעברו את רבע הגמר
אתם צריכים במינימום שלושה זרים של 2 מליון דולר ועוד 6 זרים של מליון - מליון וחצי דולר כדי להיות תחרותיים כיום ביורוקאפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:28 pm 
Junior

זה, במחילה, קשקוש. בשני החלקים של המשוואה. גם ההנחה המקובלת פה שהחלפה מוקדמת של לאמב בזר איכותי יותר (שכמובן היה מתברר כבינגו. ולא היה בורח בזמן מלחמה עם איראן. וכו׳ וכו׳) והבאה של סמול פורוורד איכותי במקום ג׳וזאיה (או החתמה מלכתחילה של 7 זרים במיליון דולר) היו מבטיחות זכייה ביורוקאפ. וגם ההנחה שסגל עם 7 זרים במיליון דולר לא שווה יותר מרבע גמר יורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:34 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
זה, במחילה, קשקוש. בשני החלקים של המשוואה. גם ההנחה המקובלת פה שהחלפה מוקדמת של לאמב בזר איכותי יותר (שכמובן היה מתברר כבינגו. ולא היה בורח בזמן מלחמה עם איראן. וכו׳ וכו׳) והבאה של סמול פורוורד איכותי במקום ג׳וזאיה (או החתמה מלכתחילה של 7 זרים במיליון דולר) היו מבטיחות זכייה ביורוקאפ. וגם ההנחה שסגל עם 7 זרים במיליון דולר לא שווה יותר מרבע גמר יורוקאפ.

זאת ההערכה שלי אבל משנינו אתה פה הנביא
נראה למה 7 זרים של מליון דולר (בהנחה שאכן תביאו שבעה כאלה) יספיקו לכם השנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:35 pm 
Sophomore

לדעתי אתה מגזים, בין השאר כי אתה מפספס את הקטע של המאמן, למעט ספנוליס, לא רואה שיש השנה עוד מאמן בקנ"מ כזה
אבל בכל מקרה אני מוכרח להודות שבעיני יש משהו יותר כיף בלא להיות גוליית בין גמדים.
אני מצטער שלא עלינו שנה שעברה, שלא יהיה ספק. אבל עונת היורוקאפ הזו תהיה הרבה יותר כיפית לטעמי ככה או ככה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:40 pm 
Sophomore

ואני רק אזרוק כאן שהרבה בעיית הרייטינג קשורה לזה שהיורוקאפ משודר בערוץ בתשלום נוסף.
אם הוא היה משודר בספורט 5, גם אם נהיה עכשיו 5 שנים רצוף ביורוקאפ אבל נשקיע כמו השנה ונגיע מדי שנה לאזורי חצי גמר ומעלה, הרייטינג יטפס פלאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 7:44 pm 
Junior

בני12 כתב:
נביא בעירו כתב:

זאת ההערכה שלי אבל משנינו אתה פה הנביא
נראה למה 7 זרים של מליון דולר (בהנחה שאכן תביאו שבעה כאלה) יספיקו לכם השנה

זאת אחלה הערכה, אפילו שאתה לא נביא, אבל זה מה שהיא - הערכה. וגם ההערכה שלך ששבעה זרים בשנה שעברה היו מביאים בוודאות יורוליג זאת הערכה. ואפילו לא טובה במיוחד. בפועל, לקבוצה ישראלית בלי ביתיות שמשחקת עם 7 זרים של מיליון דולר הייתי נותן משהו כמו 40% לכל היותר לקחת את היורוקאפ בשנה שעברה. להפועל של שנה שעברה, ערב המשחק מול טורק טלקום הייתי נותן משהו כמו 25%. אפשר לטעון שההערכות שלי גם לא מדויקות ואפשר לטעון ששווה לשים עוד 4 מיליון דולר (או כמה שהיה חסר שם כדי להגיע ל-7 מיליון) כדי לעלות להסתברות של 40% אבל אני חושב שזה די ברור שזה לא היה קרוב להבטיח שום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 9:25 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
לא ממש לא. אל תהפוך את זה לוויכוח תיאורטי.
אפשר לגמרי להסתכל על העונה שעברה (על העונה הזאת מוקדם לשפוט כמובן). הפועל ירושלים הצהירה על לקיחת היורוקאפ (החלש איי פעם) כמטרה מרכזית ועדיין הלכה להחתים את קרינגטון ב-850K (כלומר עלות 1.7M) בזמן שהזרים ה-4-5 בהיררכיה שלה (קאש, ג'סטין סמית') הם שחקנים של ~300K והזרים ה-6-7 שלה הם שחקנים של 150K.
יכלו למשל להחתים את בורג במקומו כבר אז במקסימום 250-300 (כלומר מקסימום 600 עלות מעסיק) ואת ה-1.1M שנותר לשים על חיזוק עמדות הזרים שהוחתמו. או אפילו לשמור את זה בצד לחילופי זרים שיתגלו כפלופ (אהממ לאמב).
זה שלא עשו את כל אלו זה פשוט כשל ניהולי כבר אז בקיץ שעבר. לא בדיעבד אלא מראש.
אין שום טעם לדבר על מטרות על אם קבלת ההחלטות לא נגזרת מהן.

אם נקודתית נצלול לאותם השמות בשנה שעברה:
זאת בדיוק הדילמה שאני העליתי, ואפשר באמת להסתכל על זה בצמדים: קרינגטון וסמית/ווינסטון (ביחד קצת יותר משני מיליון עלות מעביד) או זר במיליון דולר וישראלי שולי יותר - נניח בורג לצורך הדוגמא (נקודתית לא חושב שהוא היה זמין בפתיחת העונה "במקסימום 250-300", אלא אולי קרוב לכפול מזה, אבל לא זה עיקר הדיון).

לפי הלוגיקה הזאת, החתמת ים מדר בהפועל ת"א תוך כדי עונת הזכייה ביורוקאפ (3.3 מיליון דולר לקצת יותר משנתיים וחצי, נניח 1.2 מיליון דולר לשנה - https://www.ynet.co.il/sport/israelibas ... bksxw7smye) היא מהגרועות שראינו.
יכול לנסות לנתח לנו מה היית אומר על זה בזמן אמת?

קרטמן כתב:
לא לוותר, ברור שלא, אני לא הייתי מוותר גם בגישה המחמירה של ההודעה הקודמת, בה יש לי 12 זרים ורק שחקני נוער ישראלים כי לא הצלחתי למצוא שני ישראלים בשכר הוגן. גם אז הייתי הולך בליגה עם חמשת הזרים עם הכושר הגופני הכי טוב, שמתאימים אחד לשני הכי טוב, יוכלו לתת לי 30+ דקות כל אחד, ואני שומר לי על תסריטים בראש בהם זה יכול להספיק למקום 3-4 בליגה, חצי גמר פלייאוף, ומשם אלוהים גדול, זה לא שבתסריט שבו בלאט/טופין-זוסמן נמצאים שם יש כל כך הרבה יותר סיכוי או שזה כל כך משנה, כאמור.

אני לא רוצה להישמע אכזרי, אבל מקום 3-4 וחצי גמר פלייאוף זה בדיוק המקום הצפוי של ירושלים באם היא משקיעה בישראלים (קרינגטון, זוסמן), וגם זה לעיתים לא בקלות (העונה הסדירה אשתקד).
אפשר לוותר ככה בפשטות על כל הסגל הישראלי ולסיים בקלות באותו המקום?
שחקן ישראלי (כלומר, נוער לשיטתך) צריך להיות על המגרש 40 דקות, כן? לא יטרגטו אותו בהגנה? לא ירמו ממנו בהתקפה?
בכלל, למה לדרוש באופן קבוע 30 דקות מהזרים המובילים (כולל הארפר? כל משחק?) אם לא אכפת מהליגה בכלל? זו סתירה כלשהי בעיניי. אדרבה, ציפיתי אם כבר (לא בציניות) שיוצע לשחק עם הזרים הפחות בכירים בליגה, וככה לנצל יותר את הזרים הבכירים יחסית שיהיו קצת בשולי הרוטציה ביורוקאפ (ולשמור על הבכירים כשירים ורעננים יותר ליורוקאפ).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2026 10:21 pm 
Junior

אם לא איכפת לקבוצה משחקנים ישראלים ומהזהות הישראלית, ואם גם לא מעניין אותה הצלחה בליגה המקומית ("צלחת של 20 שקל"), אז לא ברור למה שבכלל מישהו כמו אדלסון או ינאי ירצו קבוצה במקום כמו ירושלים. יש באירופה איזה 100 מקומות יותר אטרקטיביים והרבה פחות בעייתיים להרים בהם את הקבוצה המקומית ולנסות להגיע ליורוליג בלי כל מיני משקולות וזוטות מיותרות כמו הזהות המקומית של השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2026 3:19 am 
Sophomore

סאבוניס כתב:
אם לא איכפת לקבוצה משחקנים ישראלים ומהזהות הישראלית, ואם גם לא מעניין אותה הצלחה בליגה המקומית ("צלחת של 20 שקל"), אז לא ברור למה שבכלל מישהו כמו אדלסון או ינאי ירצו קבוצה במקום כמו ירושלים. יש באירופה איזה 100 מקומות יותר אטרקטיביים והרבה פחות בעייתיים להרים בהם את הקבוצה המקומית ולנסות להגיע ליורוליג בלי כל מיני משקולות וזוטות מיותרות כמו הזהות המקומית של השחקנים.

א. נכון. טענתי את אותו דבר לאוריאל שחושב שינאי מתכנן להעביר את הקבוצה.
ב. כאמור, אני לא חושב שזו החלטה שצריך לקחת לעולמי עולמים ולנצח נצחים. לעונה אחת, קריטית כמו העונה, אני חושב שזה מאוד מאוד מאוד מטופש להתעסק באיך מצליחים לזנב בשתי התל אביביות בשביל אולי להצליח לקחת צלחת של 200 שקל (למה אתה מזלזל ואומר 20? זה צלחת של 200-250 שקל קל), שלא נותנת לך שום דבר אמיתי ומוחשי מעבר לרגשות ומשאלות, במקום לשים את כל הביצים שלך בסל שיכול להוביל אותך ליורוליג בסיום העונה הזאת, כשאולי זאת העונה האחרונה בה תהיה לך בכלל הזדמנות לזה, או לפחות הזדמנות אמיתית, ספורטיבית, שאתה באמת יכול להתחרות עליה (וזו לא דעתי האישית, זו דעתם של המון אנשים שמעורבים חזק מאוד בכדורסל האירופאי).

ג. וזה מתקשר גם למה שאוריאל כתב - אתם לא צריכים להסביר לי את החשיבות הרגשית של אליפות הארץ בכדורסל, או בכדוריד או בכדורת דשא. ברור שבעולם נורמלי, לא הייתי מעלה על דעתי לכתוב שטות כזאת, "לוותר על הליגה הישראלית". קחו אותי לדיוני כדורגל, ואני אגיד בערך הפוך - עיקר הביצים חייבות ללכת על הליגה הישראלית, יהיה טירוף מבחינתי, למשל, אם הפועל באר שבע תחתים עכשיו 4 שחקנים שיכולים לשחק רק באירופה. אם אני אוהד של קבוצה בליגת העל בכדורגל, כל אחת מהן, אני חותם בשבריר שניה על דיל שנותן לי 5 אליפויות בעשר שנים עם הדחה משפילה בסיבוב המוקדמות הראשון באירופה בכל שנה וגם עשר שנים אחכ. אליפות מעל הכל.
אבל, מה לעשות, לא אשמתי - אנחנו לא מדברים על עולם נורמלי. אנחנו מדברים על עולם הכדורסל הישראלי/אירופאי. עולם בו עיקרו לחלוטין את חשיבות והשפעת הליגה המקומית. עולם בו המקומות ביורוקאפ והיורוליג קשורים לליגת הכדורסל הישראלית כמו שהם קשורים לליגת הבאולינג הישראלית. עולם שעומד לפני שינויים קיצוניים ומאוד יכול להיות שעומד לסגור עליך דלת ולזרוק את המפתח לים.
במצב הנוכחי, כשאתה משחק בשני מפעלים, שבאים אחד על חשבון השני מכורח המציאות של חוקי הסגלים השונים ביניהם, כשאחד המפעלים נותן לך פרס מוחשי, הפרס הכי גדול שיש היום בכדורסל האירופאי, והמפעל השני לא נותן לך שום דבר מעבר לסמליות - טירוף מבחינתי לא לרצות להעלות אפילו ב-1% סיכוי את המפעל המרכזי, בגלל שאתה לא רוצה "לבייש את עצמך במפעל המשני".
נניח שהפועל ירושלים לא זוכה השנה ביורוקאפ, לוקחת דאבל בארץ, רואה בעונה הבאה את זוכת היורוקאפ אא"ק אתונה עושה הפועל ת"א ומקבלת בעונה שאחרי רישיון לעשר שנים, רואה את חוקי ההעפלה ליורוליג מהיורוקאפ משתנים לרעה, וחמש שנים מהיום, אחרי עוד אליפות במהלכן וכמה עונות יורוקאפ נחמדות, נבוא לפה שוב ואשאל - לא חושבים שהיה עדיף לוותר על הדאבל ההוא תמורת העלאת סיכויי הזכייה ביורוקאפ? אני בטוח שכל אוהד ירושלים יעדיף חברות קבועה במועדון ה-24/28 בכירות של אירופה, מאשר שורה היסטורית שתשאיר אותו (אולי לנצח) להתמודד על להיות "הטובה שבבינוניות".

שמואליקי - לא, לפי שום תיאוריה מדר לא תהיה גרועה, כי היא לא באה על חשבון תקציב של מישהו אחר (ושוב, זה לא חכמה לדבר בדיעבד).
אם, בפתיחת אותה עונה, היו מחתימים את מדר על 2 מליון דולר ברוטו לעונה, ובעקבות זה היו מחתימים סנטר של חצי מליון דולר במקום מוטלי וכנף של 200 אלף במקום פוסטר כי מדר אכל להם את התקציב, אז בהחלט זו הייתה החלטה גרועה ביותר, וסביר להניח שבמקרה הזה היינו מדברים על קבוצה שהודחה ברבע גמר היורוקאפ ולא זוכה בו, עם כל הכבוד לחלק המרכזי של מדר בזכייה (נזכיר שמדובר בים מדר, לא לברון מדר, הוא היה צריך את פוסטר ומוטלי ובלייקני בכושר שיא מול ולנסיה כדי לעבור אותם).

בנוגע למקום 3-4: לא יודע, תסתכל על הסגלים של מקומות 4-5 מהעונה שעברה, הרצליה וחולון. הן העמידו על הפרקט חמישיות טובות יותר מארבע זרים של מליון דולר + שחקן נוער? (כשאני אומר שחקן נוער אני כמובן לא מתכוון לילד שחיף שרחוק שנתיים מלהיות רחוק שנתיים להיות מוכן פיזית. יש בני 19-20 שיכולים לתת הגנה בליגה).
אתה לא יכול לגבור על הקבוצות האלה כשבכל רגע, לפי התיאוריה שלי, יש לך את 4 השחקנים הכי טובים מתוך העשרה שעל הפרקט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2026 10:24 am 
Hall of Famer

קרטמן כתב:
בנוגע למקום 3-4: לא יודע, תסתכל על הסגלים של מקומות 4-5 מהעונה שעברה, הרצליה וחולון. הן העמידו על הפרקט חמישיות טובות יותר מארבע זרים של מליון דולר + שחקן נוער? (כשאני אומר שחקן נוער אני כמובן לא מתכוון לילד שחיף שרחוק שנתיים מלהיות רחוק שנתיים להיות מוכן פיזית. יש בני 19-20 שיכולים לתת הגנה בליגה).
אתה לא יכול לגבור על הקבוצות האלה כשבכל רגע, לפי התיאוריה שלי, יש לך את 4 השחקנים הכי טובים מתוך העשרה שעל הפרקט?

אבל אין לך את ארבעת השחקנים הכי טובים על המגרש בכל רגע נתון, כי יש לך 5 שחקנים (מיהם אגב? 5 הזרים הכי טובים מפוזרים על פני עמדות? 5 הזרים הכי פחות טובים? מיקס ביניהם? אתה גם הרי לא יכול לרשום 12 זרים לליגה פה...), והיות שאתה לא סופר את הליגה הישראלית, אתה לא תשחוק אותם 30-35 דקות כ"א ויהי מה (פציעות, עבירות, יתקשו לשמור באינטנסיביות בהגנה וכו') - ואם תעשה כן - אז תוריד את סיכויי הזכייה ביורוקאפ בהרבה יותר מאחוז אחד, מה שטענת שלא כדאי לעשות.
הבעיה ברעיון היא לא רק החמישייה, אלא שאין ספסל. אילו היו מותר לרשום לכל משחק 7-8 זרים, אז חרף המגבלה שישראלי אחד חייב להיות על המגרש כל הזמן - זה יכל לעבוד. עם 6 זרים אולי, עם 5 זרים לטעמי ממש לא. כל זר נוסף זה הבדל עצום מבחינת הרוטציה האפשרית, האינטנסיביות בה משחקים הזרים וכו'.

בפרט אני מקווה שתסכים איתי שהסיכוי שלך לנצח במשחק נתון את אחת התל-אביביות (נגדן אין לך את השחקנים הכי טובים על המגרש, ויש לך בוודאות את השחקן הגרוע ביותר על המגרש, בפער) כמעט אפסי, לא שזה אסון לשיטתך, אבל זה המצב.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2026 10:31 am 
Sophomore

קרטמן, זה שווה דיון על העונה הקרובה.
אבל כאסטרטגיה ארוכת טווח, אין עתיד בעיני לקבוצה שמראש מוותרת על הליגה הישראלית.

לגבי שחקני נוער, אם היית מקים את מחלקת הנוער הטובה בארץ והיית בורר משם בפינצטה 1-2 כישרונות, אולי.
וגם אז עם עניין המכללות היית חייב לשלם להם יפה, עברו הימים שאפשר היה לשחק עם זוסמן ודוברת במשכורצ חייל.
שחקנים כאלה היום ישר קופצים למים של המכללות.

אם כבר, הדבר הכי קרוב לאסטרטגיה שלך היום זה להתמקד ברול פליירס מנוסים סטייל בלייזר, שזה מה שאוריאל מציע.
אני טוען שבשביל להתחברות באמת בתל אביביות גם זה לא מספיק, אתה חייב לפחות שני ישראלים מדרג שני, סטייל זוס וגינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2026 11:50 am 
Sophomore

מה שכן, גרמת לי להעריך קצת יותר את הבניה לעונה הזו של הפועל, שבאמת שמה כסף קטן על ישראלים.
אני מאוד אוהב את מה שנבנה עד עכשיו, לטעמי, האפסייד של הקבוצה ביורוקאפ כבר עכשיו קפץ משמעותית.
נקווה שגם שתי ההחתמות הנוספות יהיו ראויות,
וסביר להניח שנצטרך בכל מקרה להביא עוד זר איכותי אחד לפחות באמצע עונת היורוקאפ.

בהקשר של מה שאמרתי על זה שזר אחד לפחות יצטרך להיות טו ווייס והשני יכול להיות שחקן הגנה שהוא לא כלומניק התקפי,
את שחקן הטו ווייס אני הייתי מביא דווקא בעמדה 2.
בעמדות הקדמיות יש המון כישרון התקפי, עם קאקוק ורודי, ובמידה פחותה מילטיץ' ונמרוד.
מה שדרוש שם זה זה שחקן עם סייז עם קליעה ל3 שיתן גוף בהגנה וריבאונד, לא סקורר נוסף.
לעומת זאת בקו האחורי יש כרגע את הארפר ככוח אש התקפי ושאר שלושת השחקנים המובילים הם בדגש הגנתי.
עוד שחקן עם דגש הגנתי שם זה לשים יותר מדי עומס על הארפר.
שנה שעברה היו לו את קאש וקרינגטון, ולפני שנה היה לפחות את קרינגטון.
חייבים עוד גארד גדול עם גנה טובה שיהיה מסוגל להוריד עומס התקפי מהארפר, כלומר תואם רנדולף, ולא מורגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: