סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' יולי 28, 2026 4:18 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 5:50 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
על פי פרסומים ברשתות, נועם יעקב סיכם באוניברסיטת יוטה (UU).
מעניין.

זה אומנם לא נאמר רשמית, אבל אני דיי בטוח שהוא לא הלך למכללות כב העונה בגלל שלא עמד בקריטריון אקדמי כלשהו. עכשיו כנראה הסדיר את העניין במהלך העונה האחרונה.
אני מניח שיש לו רק שנה אחת של eligibility, אבל אולי איכשהו שנתיים מקס'.

יש לציין שבהיותו יליד 2004 הוא אוטומטית מועמד לבחירה בדראפט הקרוב, אבל לפי תקדימים שהיו השנה, גם אם ייבחר במקרה, הוא עדיין יוכל לשחק במכללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 5:52 pm 
מנהל פורום

אגב, אני ממה שאני יודע, ההתחייבות הזו היא לא ממש כמו לחתום חוזה בקבוצה רגילה.
אז לא יודע כמה זה מחייב אותו, אם פתאום יקבל הצעה טובה כלכלית מקבוצה באירופה או בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 6:13 pm 
Junior

כבר הייתה לו סוג של התחייבות לג'י ליג בקיץ האחרון ואז הוא בחר ללכת לאוסטנד.
הייתה עונה יחסית לא פשוטה לנציגים הישראלים במכללות, מעניין איך זה משפיע עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 7:53 pm 
Junior

נועם הוא רכז של 18 נק' ו-6 אסיסטים ב-40% משלוש ו-50% מהשדה בליגה אירופאית מדרג הביניים.

לאור הסכומים המטורפים שרצים עכשיו במכללות, זה לא יפתיע אותי אם זה שווה חוזה של מיליון דולר פלוס. לא נראה לי שיש קבוצה בישראל או באירופה שהולכת להציע לו סכומים דומים.

למרות העונה העגומה של מרבית הישראלים במכללות, אני ממשיך להיות בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 9:42 pm 
Sophomore

קודם כל לפי מה שהבנתי הסכומים שם בברוטו ובאירופה בנטו וזה הבדל. כי אני לא חושב שיקבל שם מיליון $ נטו (כלומר כמעט 2M).
באירופה אני רואה אותו מצליח להשיג חוזה רב שנתי של 500K לעונה. בהפועל ירושלים בוודאות ואולי בעוד קבוצות.
אם גם לוקחים בחשבון שעונה במכללות עם מעט דקות וכדורסל מאד שונה יכולה גם לקחת אותו אחורה מקצועית, אני לא בטוח שזה עדיף לו מאשר חוזה ארוך טווח בקבוצה שבה הסיטואציה גם תתאים לו.
בקיצור בוא לירושלים... אוהבים אותך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2026 10:18 pm 
Sophomore

מה הסיכוי של יעקב להגיע לNBA? כלומר לאו דווקא בעונה הקרובה אלא בכלל.
האם צריך להעריך מחדש את האפסייד שלו עד כדי האפשרות שיהיה שחקן רוטציה לכמה שנים שם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 1:37 am 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
קודם כל לפי מה שהבנתי הסכומים שם בברוטו ובאירופה בנטו וזה הבדל. כי אני לא חושב שיקבל שם מיליון $ נטו (כלומר כמעט 2M).
באירופה אני רואה אותו מצליח להשיג חוזה רב שנתי של 500K לעונה. בהפועל ירושלים בוודאות ואולי בעוד קבוצות.
אם גם לוקחים בחשבון שעונה במכללות עם מעט דקות וכדורסל מאד שונה יכולה גם לקחת אותו אחורה מקצועית, אני לא בטוח שזה עדיף לו מאשר חוזה ארוך טווח בקבוצה שבה הסיטואציה גם תתאים לו.

מצד שני
יש לו הזדמנות חד פעמית (גם כ"חוויה", וגם אולי לקבל שם דברים מקצועיים כאלו ואחרים), בעוד חוזים דומים בקבוצות הגדולות הישראליות - סביר יחכו לו תמיד.
האם למשל איתן בורג (לכאורה אחרי עונת מכללות מבוזבזת/מאכזבת) מגיע הקיץ למו"מ על חוזים עם קבוצות ישראליות בנקודה פחות טובה מאשר היה לפני שנה?
ממש לא בטוח בעיניי, וזה יותר עניינים נסיבתיים מסביב (אם למשל בלאט/מדר יעברו לקבוצה מחו"ל נניח, או לחילופין שיגיע ארצה איזה גארד מתאזרח חדש בולט וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 11:20 am 
Freshman

אני אישית מאוד בעד הנהירה של השחקנים הישראלים למכללות.
אמנם במקרה הזה ההחלטה היא קצת מוזרה לי, היה מתאים הרבה יותר עבור הטיימליין אם היה עובר בעונה שעברה למכללות, העונה הוא הראה שיפור משמעותי ביכולת שלו, ככה ששנה הבאה אין לי ספק שהיה לו מקום בכיר בקבוצת יורוקאפ, לא יודע כמה המכללות יתרמו לו יותר, במיוחד שלהבנתי יוטה היא לא מכללה ממש מהטופ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 11:32 am 
מנהל פורום

אבל שוב, אנחנו קצת חייבים בעבר. השיקולים היום לרוב החבר'ה האלה זה "כסף כסף כסף". זה חלון הזדמנויות צר של שנה שנתיים. אצל יעקב לדעתי זה חלון רק של שנה שנפתח עכשיו. אם יש לו אפשרות להרוויח הרבה ואז לחזור בערך לאותו המצב כמו שהוא נמצא בו היום, לא עדיף?
השאלה היא באמת האם זה לא משהו שיוריד את המניה שלו ואז האם הכסף עדיין שווה את הסיכוי או לא. אבל באותה מידה זה גם איכשהו יכול להקפיץ אותו ל-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 1:48 pm 
Sophomore

מבאס כי רציתי אותו בהפועל, ואני חושב ששוב, אם המטרה היא ליהות ביורוליג/נבא אירופה לשנים קדימה, היו צריכים להציע לו חצי מיליון לעונה לכמה שנים ולחשוב מה עושים עם הובר אח״כ.

מעבר לזה אתם שוכחים שהאפשרויות מוגבלות, בטח אם הוא רוצה להיות גארד מוביל, ואולי גם לא רוצה לשחק באיזה חור או קבוצת תחתית ביורוקאפ.
זה או ישראל, או איפשהו באירופה הקלאסית נגיד, טורקיה לא יקרה באקלים הזה, רוסיה לא במפעלים, איפה עוד הוא יכול לקבל חצי מיליון דולר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 7:37 pm 
Sophomore

אחת המשמעויות המבאסות של זה היא שיעקב לא יהיה זמין לחלונות הנבחרת באמצע השנה.
אם ההעדרות הצפויה של שרף ומאייר, הצורך למצוא דרך לשלב בין מדר לבלאט הופך להיות קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 7:53 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
גמליאל כתב:

מצד שני
יש לו הזדמנות חד פעמית (גם כ"חוויה", וגם אולי לקבל שם דברים מקצועיים כאלו ואחרים), בעוד חוזים דומים בקבוצות הגדולות הישראליות - סביר יחכו לו תמיד.
האם למשל איתן בורג (לכאורה אחרי עונת מכללות מבוזבזת/מאכזבת) מגיע הקיץ למו"מ על חוזים עם קבוצות ישראליות בנקודה פחות טובה מאשר היה לפני שנה?
ממש לא בטוח בעיניי, וזה יותר עניינים נסיבתיים מסביב (אם למשל בלאט/מדר יעברו לקבוצה מחו"ל נניח, או לחילופין שיגיע ארצה איזה גארד מתאזרח חדש בולט וכו').

מסכים שהוא כנראה לא ילך אחורה מבחינת אופציות. וגם בורג לא הלך אחורה.
אבל גם לא הלך קדימה. ובזבז שנה קריטית להתפתחות הקריירה.
תסתכל על השנה הנוכחית של יעקוב כדי לראות כמה שנה אחת יכולה להקפיץ את ערך המנייה שלך כשאתה בוחר בקבוצה הנכונה ובסיטואציה הנכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 21, 2026 9:41 pm 
Sophomore

להבנתי הוא עושה את המהלך הזה כי הוא מנסה דרך זה למצות את אופציית הדראפט.
יש בזה היגיון, עונה דומיננטית במכללות זה הסיכוי הכי טוב שלו להיבחר יחסית גבוה בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2026 7:43 am 
מנהל פורום

יואי כתב:
להבנתי הוא עושה את המהלך הזה כי הוא מנסה דרך זה למצות את אופציית הדראפט.
יש בזה היגיון, עונה דומיננטית במכללות זה הסיכוי הכי טוב שלו להיבחר יחסית גבוה בדראפט.

אמממ... לא ממש.
לפי תקנות ה-NBA לשחקנים בינלאומיים, הוא הולך להיות מועמד לבחירה בדראפט הקרוב מפאת גילו - כי הוא יהיה בן 22 (נולד ב-2004) בשנת הדראפט. בהנחה שלא ייבחר אז זהו, הוא הופך לשחקן חופשי מבחינת ה-NBA ולא יכול לגשת לדראפט אחר.
אז אם כבר אולי פשוט אחד השיקולים זה שאם במקרה יתן עונה ממש טובה, אז יוכל לחתום ב-NBA כשחקן חופשי. שאגבמהרבה בחינות זה עדיף מאשר להיבחר בסיבוב השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2026 5:19 pm 
Sophomore

מוזר, כי היו דיווחים שהוא עשוי למשוך את השם שלו מהדראפט הקרוב אם לא יקבל הבטחה לבחירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2026 8:38 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
מוזר, כי היו דיווחים שהוא עשוי למשוך את השם שלו מהדראפט הקרוב אם לא יקבל הבטחה לבחירה.

אני לא ראיתי. אולי מתבלבלים עם שנה שעברה?
בכל מקרה ממה שאני יודע, אין לו אפשרות כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2026 9:39 pm 
Sophomore

אז יעקב לפי כל הסימנים ישחק במכללת יוטה.
אני לאחרונה שם קצת בסימן שאלה את ההתלהבות ממנו. הוא הראה שיש לו אפסייד שקשה לגמרי להעריך בשלב הזה.
אבל די ברור לי עכשיו שהוא שיחק בליגה יחסית חלשה, וזה פחות מרשים התקפית ממה שעשה עמית עבו לצורך העניין, או היידיגר.
כן השילוב של הגנה התקפה עם האפסייד הופכים אותו לשחקן מעניין יותר מהם.
אבל הנק' שלי היא אחרת- לאור איך שאני מעריך עכשיו את הרמה הנוכחית של יעקב,
אני חושב שזו טעות מצידו ללכת למכללות. אם הוא היה צעיר כמו מאייר הייתי בעד,
אבל עכשיו הוא אולי ירוויח 200 אלף דולר נטו יותר העןנה,
ובטווח הארוך זו עונה שעשויה לפגוע בהתקדמות שלו ולעלות לו במחיר יקר, מקצועית וכלכלית.
לא שאני בטוח שהפועל הייתה הייתה מקום טוב עבורו,
אני חושב שהצעד הנכון עבורו מקצועית היה לעבור לקבוצת דרג ביניים קצת יותר רצינית,
כמו שבן שרף עשה באולם ולפניו בלאט באלבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2026 10:11 am 
Freshman

באופן אישי אני חושב שהוא יפתח את המשחק שלו במכללות ושזו החלטה טובה. זו מסגרת שמחינת תקציב, צוות אימון, מתקנים - לא ימצא באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], נביא בעירו ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה