קרטמן כתב:
הסיבה היחידה לתת למכבי הנחות זה החוסר בביתיות. כל השאר בלבולי ביצים. כמו שמיכאל כתב, אפילו עם הסגל הבעייתי של שנה שעברה, שדי בוודאות יהיה הרבה יותר טוב השנה, הקבוצה הזאת די בוודאות עושה פליי אין שנה שעברה עם ביתיות, אפילו אגיד שהייתה עושה את זה די בוודאות גם עם חצי עונה ביתית בלבד.
מכבי שיחקה בשנה שעברה 6 משחקי בית (וניצחה את כולם, אם כי לא בצורה משכנעת ועם כמה פוקסים לא קטנים). זה אמנם רק שליש מהמשחקים, אבל במקביל היא לא שיחקה מול קהל חוץ בטורקיה, ספרד, ואולי בעוד משחקים ספורים (בדרבי למשל) - אז מעשית זה לכל הפחות "שווה ערך" כמו לשחק חצי עונה בישראל.
האם היה פליי-אין אילו מכבי הייתה משחקת בישראל כל העונה (אבל מנגד, לשם ההגינות התיאורטית, לשחק הכל בחוץ מול קהל - וכן אני יודע שממילא מכבי הפסידה את כל משחקי "החוץ" מול קבוצות ספרדיות וטורקיות) - יכול מאוד להיות, אם כי לאחר צמד ההפסדים "שלא נלקחו בחשבון" בויטוריה ובפריז - זה לא מובן מאליו.
אם להיות פיירים לגמרי אז גם לדובאי "צריך להחזיר" 5 משחקי בית, ואמנם אין להם קהל כמו בת"א, אבל מעשית באותם משחקים הם עשו מאזן 3-2 שלילי, וביתר העונה בבית ממש 3-11 חיובי, ואז גם הם מטפסים קצת בטבלה התיאורטית לצד מכבי.
לגבי דיון התקציבים שכאן (ובכל מקרה כרפרנס לקראת תקציבי העונה הקרובה שסביר שיתפרסמו מתישהו) אני שם רשימה של תקציבי סגל השחקנים מ-20 פברואר האחרון (כלומר, גם לאחר חלק גדול מחיזוקי אמצע העונה):
https://basketnews.com/news-233398-euro ... nders.htmlמה שבלט אז ברשימה זה פער של כ-50% בין מקומות 9-12 (פרטיזן, ברצלונה, מונאקו ומילאנו) לבין מקומות 13-14 (ולנסיה ומכבי), כלומר היה ניתן להגיד, כמובן רק מבחינה תקציבית, שהיו טופ-12 די מובהקות (ומנגד הפער בין מקום 7 ל-12 ממש קטן, וכך גם בין מקום 13 ל-19).
כמובן צפויות כמה תנודות תקציביות בעונה הקרובה:
1. וילרבאן "מחליפה" את מונאקו (כנראה שרק סביב אמצע הטבלה התקציבית, ולא יותר מכך כמו שהיה נדמה לפני חודש-חודשיים).
2. הטופ 3 (2 היווניות והפועל ת"א) מעלות תקציבים וכפי הנראה מגדילות את הפער מהקבוצות האחרות.
3. פנרבחצ'ה הכריזה שסגרה את הסגל, וההערכות מדברות על סביב 17 מיליון, כך שהם נשארו באותו סדר גודל (אולי עוד יגדל קצת באמצע העונה).
4. לא בטוח לגבי תקציבי הספרדיות - ריאל לא עושה יותר מדי בינתיים, בברצלונה כמעט כל השחקנים עזבו ואני מניח שהתקציב יירד עוד קצת, ולנסיה לכאורה אמורים להעלות תקציב (לאור ההצלחה, האולם החדש וכו') אבל "נחסך" להם על מאמן וחלק מהשחקנים שעזבו - אז אולי זה לא יהיה כל כך משמעותי, באקסוניה אין לי מושג.
5. מכבי כנראה בין הקבוצות שיעשו את הקפיצה היחסית הכי גדולה כלפי מעלה, ויותר חשוב מהמיקום המדויק שיהיה - זה סגירת הפער של 50% הפרש מול הקבוצות שמעליה (בפרט 2 הסרביות וברצלונה לטעמי). עדיין אני לא חושב שאפשר לדבר במונחים של "שווה מקום 6" (יותר מדובאי? שאולי בעונה שנייה ועם מאמן מנוסה יותר ייתנו קפיצה, אבל עננת הביתיות מרחפת גם עליהם...), או ש"הסיבה היחידה שתתקבל אם היא לא תעשה פלייאוף זאת מכת פציעות חסרת תקדים". לטעמי מכבי כרגע לצד כמה קבוצות סביב הכניסה לפליי-אין, שזה כמובן בסדר גמור, וצריך לראות לקראת פתיחת העונה את ההחתמה-שתיים האחרונות בכל קבוצה (וכמובן בפרט במכבי עצמה) כדי להעריך יותר מזה.
ובכל זאת, היות שבספורט עסקינן, ראינו שאנדולו ופרטיזן עם תקציבי טופ 10 היו בכלל בתחתית, מילאנו מימשה את הציפיות והייתה אנדר-אצ'יברית כהרגלה, כאשר במקביל ולנסיה מדהימה את כולם, וגם ז'לגיריס עושה עונה יוצאת מן הכלל. סביר שכל שנה יהיו כמה "תופעות" כאלה, לשני הכיוונים (כמובן לא כל פעם אותן הקבוצות, אולי חוץ ממילאנו...).