סאבוניס כתב:
ארונוב עם משחק שמדגים על מה ודים והמאמן האלמוני שלו מדברים עליו. הרבה ראש בקיר, זריקות לא כל כך טובות, איבודים ולא מספיק מסירות. אבל גם במשחק כזה הוא לא מוריד ראש, מתאושש ברבע הרביעי עם 11 נקודות ומסיים את המשחק עם 19. מאוד אוהב את התכונה הזו אצל שחקנים. בסוף הוא אולי לא יהיה שחקן יורוליג (עוד נראה). אבל כמו עבו בזמנו (ועם הבדל של איזה 15 סנטים, שנותנים תקרה שונה לגמרי), אני רואה בעיקר את החיובי בשחקנים עם ביטחון עצמי וחוצפה בגיל הזה. הם עוד ילמדו את המגבלות שלהם ואיך להשתלב בקבוצה עם שחקנים לא פחות או יותר טובים מהם. אבל זה מרגיש לי שיש לנו בכדורסל הישראלי (או לפחות כאן באתר) נטייה מובנית לחבב יותר שחקנים כמו זוסמן, בורשטיין, פלטין, מתן נאור, והנפלד (רמות כישרון שונות כמובן), מאשר שחקנים כמו ליאור אליהו, יובל נעימי, עבו, בלאט, או ארונוב. באופן כללי, כאלה שישחקו הגנה ויחכו שימסרו להם ולא חלילה "ירימו את האף" וינסו להוביל קבוצות.
זו נקודה מעניינת, אבל אני לא בטוח שאני מסכים להכל.
כן, לשחקנים כמו זוסמן ושות' יש יתרון ביכולת שלהם להשתלב בכדורסל הנוכחי שבו גארדים אמריקאיים נוטים להיות סופר דומיננטיים. אז אני רואה הרבה היגיון ברשימה הראשונה שיצרת.
אבל אני לא בטוח שאני מבין את הרשימה השנייה. נראה לי שיש את נעימי, עבו, בלאט וקצת נעם יעקב עד בלגיה, שהיתרון שלהם בגיל הצעיר היה הבטחון העצמי, אבל זה שם להם תקרה יחסית נמוכה כי לכולם יש חסרון פיזי שבא לידי ביטוי בצורה חזקה בבוגרים. אבל יש שחקנים כמו שרף או ים מדר שהיו דומיננטיים בגילאים הצעירים אבל היה להם את הכישרון לתרגם את הדומיננטיות הזו גם לבוגרים. השאלה אם ארונוב שייך לקבוצה הראשונה או לקבוצה השנייה. אבל בסוף בשביל להשתייך לקבוצה השנייה אתה צריך רמה גבוהה יותר של כשרון גולמי. לטעמי למדר יש כשרון גולמי הרבה יותר גדול משל בלאט, ולכן בלאט יכול להיות רק בתפקיד משני ביורוליג בעוד שמדר (אולי) יהיה שחקן מוביל ביורוליג.
אגב, נעם יעקב היה בקבוצה הראשונה וחששתי מאד לקריירה שלו, אבל לפחות לפי התקצירים והמספרים בבלגיה הוא הצליח לפתח סט כלים מרשים של חדירות ועלייה חזקה לזריקה מהמקום, ובאופן מפתיע פיצח את עניין הסייז, רק לרוחב ולא לגובה. עוד לא ראיתי את זה קורה מחוץ לבלגיה (בנבחרת הוא לא היה יותר מסביר), זה בהחלט התפתחות חיובית של שחקן.
ליאור אליהו לדעתי הוא חיה אחרת, דווקא אם הוא היה מנסה להיות יותר במוד של הובלת קבוצה אולי היו מפיקים ממנו יותר, בסוף הוא סוג של זוסמן - מחכה לקבל כדור על הקו ולנצל את המהירות שלו לעשות סל (אבל חלש מאד בהגנה).
לכן בסוף לגבי ארונוב זו מבחינתי בעיקר שאלה של כישרון והיכולת שלו לתרגם את הכישרון הזה לדומיננטיות גם בבוגרים.