ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אז מה? שאבוא להוריד קצת?
יאללה, בכיף. אני חושב שאלה שהוחתמו בבליץ האחרון באמת שחקנים טובים (+הלבנוני התיאורטי), בטח ובטח לרמות שלנו, ועל פניו הם ממלאים צרכים ועמדות בקבבוצה הריקה שהיתה לפני ההחתמות, אבל אם מסתכלים רגע על הסגל אני רואה שתי בעיות גדולות שאני לא רואה איך החתמה של ישראלי נוסף תפתור לנו, הראשונה, וזו שקצת פחות מדאיגה אותי, הגנה, אין בסגל הזה כרגע שחקני הגנה אישית באמת טובים פרט לזוס וסמית', אין בסגל הזה מספיק סנטימטרים לגובה בשביל להתמודד עם קוים קדמיים מסוימים בארץ ובאירופה, ויש מעט מחסור באתלטיות, אז כן אפשר לייצר גם מהיחידה הזו קבוצת הגנה סבירה פלוס ומעלה עם עבודת אימון מספיק טובה, ויכול להיות שזה יספיק אם תהיה התקפה מספיק טובה.
בעיה שניה, התקפה. זו בעיה ממש גדולה בעיני, שתיים שקשורות זו לזו למען האמת לא רק שאין מספיק קליעה בסגל, יש קלעים טובים פה ושם, אבל לא בטוח שכולם יכולים לשחק ביחד, לא רואה הרכבים אפשריים הגיוניים שמציבים יותר משלושה על המגרש בכל זמן נתון, אני חושב שהבעיה הנוספת ההתקפית תפריע אפילו למעט הקליעה הפוטנציאלית להתממש. אין לנו אף שחקן יוצר פרט להארפר לא לעצמו ולא לאחרים, אלא אם לופטון מתגלה כיוקיץ' גרסת היורוקאפ, בדקות שהארפר יהיה על הספסל לא יהיה לנו שחקן אחד שיכול לייר לעצמו מצב קליעה, או לייצר לאחרים מצב קליעה, לא מבחוץ ולא בפנים. עוד שחקן אחד על אחד טוב שגם יכול לשים את השלשה פה ושם זה די חיוני לסגל הזה. אחרת אני לא בטוח שהפוטנציאל ימומש באמת.
לגבי סט הבעיות הראשונות, אני לא בטוח לגבי זה.
אני חושב שגם רודי יהיה שומר טוב באירופה, בעיקר מול פורווארדים גדולים יותר, וגם מילטון יכול ליהיות שומר טוב כי יש לו את האתלטיות ומוטת ידיים ממש ארוכה (גם בורג יבין מהר שהוא יקנה דכות בתור שחקן אנרגיה גם בהגנה ויש לו יכולת לעשות את זה במקטעים גם ביורוקאפ), ובתצורה הנכונה גם קאקוק יכול להיות אפקטיבי ויש מידה סבירה של שמירה על הטבעת עם הסרבי.
אני לא יודע אם אין מספיק גובה כדי להתמודד עם קווים קידמיים, לא מכיר את הסגלים של היריבות ביורוקאפ, אבל הסרבי גבוהה וריבאונדר מצויין, קאקוק אמור לחפות על הגובה עם אתלטיות ולופטון ורודי עם נפח (והם גם יוצרים מיסמאצ׳ים ליריבות בעמדה 4).
מעט מחסור באתלטיות כן, זו לא קבוצה של שחקני כנף בין 195-203 ששורפים את המגרש, אבל התקווה היא שהסקיל והגיוון ביכולות בכל עמדה תחפה על זה, וכאמור לא הייתי מבטל את הפליימייקינג של התפלצים מהעמדות שלהם רק כי הם נראים כמו בי בופ ורוקסטדי.
הבעיה השניה אני מבין, אבל אני מניח, בעיקר עם ההחתמה של מילטון, שזו תהיה קבוצה שמשתמשת הרבה בחיתוכים והתקפות מהירות.
הקליעה זה עיניין כי אתה צודק שאין את הפיור שוטרס, ומצד שני כולם קולעים כמו שאמרו פה ולא בווליום נמוך (גם הגבוהים אגב- הסרבי/לוי/קני), אני חושב שהרבה יקום ויפול על הקליעה מכדרור של הארפר ושייק כי אם זה משהו שקבוצות דואגות ממנו, ויש תנועה בהתקפה, בין זה והסט שוטרס זו לא אמורה להיות נקודת תורפה.
לגבי שייק, הספקות לגביו מובנות אבל ברמת יורוקאפ הוא יוצר ברמה גבוהה, לא מנהל משחק אבל הוא החלטי כמו שאמרו פה, שחקן שיקבל כדור אחרי שחצי מהשעון חלף ויגיע לפואנטה מהירה.
כאמור ראיתי לא מעט ממנו בפילי ובלייקרס וגם שם הוא היה מגיע לסל מצעד ראשון מהר, קולע טוב וכמובן שלא היה לו מספיק מעמד כדי להצדיק יותר יוסג׳ או קליעה מחצי מגרש אבל זה לא רלוונטי ליורוקאפ.
ממה שראיתי ביורוליג הוא ממש שיחק כיוצר משני וחיפש את החותכים מהבייסליין או פיק אנ רול כחלק מהתפריט ההתקפי שלו ועשה את די טוב, בטח שההגנה גם צריכה לכבד את היכולת שלו להגיע לסל.
כמובן שיכול להיות שהוא מעבר לשיא וכו׳ אבל אני באמת חושב שליד הארפר וביורוקאפ זו החתמה מרשימה מאוד.
אני נוטה לחשוב שיפתחו עם הסרבי ולופטון דווקא והם באמת צימוד הגנתי בעייתי כקו קידמי, בטח מול קבוצות קטנות ומהירות, אבל מניח שתהיה תחלופה גבוהה ברוטציית הגבוהים ויש מספיק גיוון כדי להעמיד קוטציות מגוונות.
אם אכן נראה אותם פותחים זו שאלה גדולה לגבי עמדות 2-3 כי בכסף שרודי מקבל אתה מניח שהוא פותח (ואז מי פותח ב2, זוס או שייק?), יכול להיות ששייק יעלה מהספסל או שהפועל תעלה עם 5 זרים ביורוקאפ?
בכל מקרה לגבי ההגנה, יש עם מי לעבוד (והסיבה שאני כן רואה את זוס פותח, יחד עם הרצון לא לאבד זהות), ובואו נזכור שבעונה הראשונה הארפר גם שמר טוב בעמדה שלו שהיו לו רגליים לזה, סמית׳ שומר טוב, שייק יכול ולדעתי יעשה את זה אם הוא מבין שהוא לא בא להיות הכוכב ההתקפי, רודי יכול להיות מפלצת, קאקוק יכול להיות שומר מגוון יחסית בעמדה עם האתלטיות בהגנת חילופים.
זה יותר שאלה של איך המאמן יעשה סטייבלייזינג לרוטציות בפן הזה משאלה של כלים לדעתי.