סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' יולי 30, 2026 3:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 864 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 26-27
הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 12:17 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
איזה כיף... עכשיו רק להתפלל שטראמפ, מוג'תבא או הנוכל לא יבעירו את השטח ויקלקלו הכול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 12:17 am 
Sophomore

ועדיין. יש התרגשות באוויר.
תראה כמה דפים מתמלאים בת'רד הזה לעומת השיממון של עד לפני 3 שבועות.
מקווה מאד שזה יתבטא בעלייה גדולה במכירת המנויים הקיץ. מגיע לאדלסון פידבק חיובי מהקהל על קפיצת מדרגה כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 12:20 am 
Hall of Famer

מילטון מגיע רק במיליון דולר? ועוד לישראל וליורוקאפ?
מעניין שלא היה לו ביקוש בקבוצות יורוליג במחיר כזה (לא חושב שזה עניין של מעמד רק, כי גם בירושלים "הקבוצה לא תהיה שלו"). אפילו מצד שתי התל-אביביות...

אני פה בשביל להזכיר שהפועל ת"א לקחה יורוקאפ ועברה את ולנסיה בסדרה (ולא יהיה יותר קשה מזה ביורוקאפ באופן יחסי, כיריבה בודדת) עם 32 דקות של גינת (בממוצע בסדרה), 14 של טימור ו-6 של נועם יעקב (ברמתו אז).
אז כן - לוי, הובר ובורג (אולי לא כל משחק שניהם ביחד, אבל בטח אחד מהם שיותר מתאים בערב נתון) יכולים לתת כ"א 10 דקות קבועות ביורוקאפ בעיניי (גם אם המפעל יותר עמוק כעת מבחינת כמות הקבוצות הטובות).

מסכים עם השוואת הסגלים לאשתקד והשידרוג הגדול, בעיקר בעומק/שחקנים משלימים (כי דווקא זה לא בטוח שזרים 2-4 בטיבם ייתנו בפועל הרבה יותר מוויילי, ווינסטון וג'סטין סמית, אם כי ברור שזו התקווה לאור ההשקעה המכובדת), אבל אם במקום JJJ וסקפינצב מביאים זרים בחצי מיליון דולר ומעלה (ובפרט ג'יילן סמית שהוא לא הימור מבחינת הרזומה שלו ברמות הללו כשחקן משלים) - אז ברור שזו התקדמות מכל הבחינות.
אף סגל, גם עם 10 זרים לא יטרוף/יקרע את היורוקאפ, זה פשוט לא עובד ככה (ולראייה הפייבוריטיות בטרום העונה לא מצליחות יתר על המידה במפעל בשנים האחרונות), וזה מבלי לציין את המובן מאליו, שלהביא עוד 2-3 זרים (מעבר ל-7 המתוכננים כפי הנראה) עולה כסף, וזה לא "יש מאין" (אלא במקום השקעה בזרים קיימים, אולי בעוד איזה ישראלי, בהחלפות תוך כדי עונה וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 12:36 am 
Sophomore

מסכים איתך שמואליקי שללוי, בורג והובר מגיעה הזדמנות להוכיח את עצמם כרול פליירס ביורוקאפ.
אפילו אם אחד מהם יתן את זה באופן עקבי, זה ישפר מאוד את המצב, ק"ו אם שניים.
אני עדיין מעריך שיהיה הרבה יותר חכם להביא זר שמיני כגיבוי לשלבים המכריעים של היורוקאפ בכל מקרה.
לקח ממקרה קרינגטון, מה גם שהשנה יש רק ישראלי בכיר אחד,
אז זו רוטציה של 8 שחקנים בכירים כרגע ולא תשעה.
לגבי זרים 2-4 והתפוקה, אני מאוד מקווה ומאמין שרודי, לופטון ומילטון יתנו משמעותית יותר מוויילי, קאש וסמית'
בטח בהגנה ובטח במאני טיים,
אבל כמו שאמרת על העומק, יש לנו את קאקוק סמית ומילטיץ' לעומת לאמב, סקפינצב וטריפל,
התפוקה שלהם צריכה להיות מרובעת ומחומשת.
זה יתקזז קצת עם הפער בין קרינגטון לבורג, ועדיין הפוטנציאל הכללי של הקבוצה הוא לפחות כפול, לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 1:29 am 
Hall of Famer

אני לגמרי מסכים לגבי "זר שמיני כגיבוי" (ואם צריך בעקבות פציעות - גם תשיעי ועשירי, הרי זו המכסה בליגה המקומית), ובפרט בכל מקרה להביא נניח אחד סביב ינואר, להיערכות טובה יותר (כולל "ביטוח") לקראת הגביע המקומי, ובפרט אם עולה איזה צורך נקודתי בעקבות חוסר בקבוצה/פציעות (או שנוצרת הזדמנות מדהימה בשוק).
בסוף אם מתחילים עם יותר זרים, זה מקטין את היכולת להחתים נוספים בהמשך - הן מבחינת רישום לליגה המקומית, שילוב ברוטציה/היררכיה, וכמובן תקציבית.

אם מסתכלים השוואתית רק על היורוקאפ, אז יותר פשוט להסתכל על קרינגטון כזר, ואז הוא לצד ויילי, קאש וסמית היו "זרים 2-5" אשתקד (או עם לאמב, "זרים 2-6").
בתחילת העונה הקודמת גם לא היה לירושלים את בורג וחנוכי (אלא את פריצקי), וגם זה יכול ברגעים מסוימים בעונה להיות רלוונטי לעוד איזה ניצחון יורוקאפ אחד בשלב הבתים, במשחק עם סגל קצת חסר וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 1:43 am 
Sophomore

קודם כל משמח מאוד לראות שמתן אדלסון באירוע - שאפו
דבר שני - לא חושב שמישהו האשים את ההנהלה בארוע קרינגטון, אבל אפשר לראות שלהשאיר אותו בכסף שהצענו לו היה עולה לנו כמו מילטון ולופטון ביחד. גם אני הייתי לא הייתי משתגע פה
דבר שלישי - לגבי הישראלים/זר שמיני: אני חושב שביורוקאפ אין מספיק משחקים בשביל לתחזק זר שמיני שיקבל דקות לא עיקביות פעם בשבוע (בכל זאת זר שמיני ושחקן 8-10 ברוטציה) ומשחק ליגה פעם בחודש. זה לא יורוליג שמשחקים פעמיים בשבוע, ואפילו הפועל ת״א זכתה ביורוליג כשגינת, מדר ובר טימור שחקנים משמעותיים ברוטציה שלה (וגם נועם יעקוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 1:54 am 
Freshman

וואו ! מסכים עם מי שאמר כאן שיש סוף סוף התרגשות סביב הקבוצה שנבנית !
מגיע לנו אחרי שלוש שנים.
שאפו לאדלסון שהתעורר והתעשת.
ומסכים עם גמליאל שאמר שהאוהדים חייבים להגיב ולמלא את הארינה ( טוב, במילים אחרות..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 4:02 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
בעיניי, פוטנציאל להחתמה אדירה. מתי בפעם האחרונה הגיע להפועל שחקן עם רקורד של 400 משחקים ב-nba (בקבוצות טובות ותחרותיות)? לדעתי, חוץ מאמארה והייווד וורקמן, שהגיעו בשלבי רקבון מתקדמים מבחינה פיזית, לא היה דבר כזה (אפילו בילי תומפסון הגיע עם רקורד פחות עשיר ויותר שנים שהפרידו בינו לבין קריירת ה-nba שלו). קלעי אדיר, חודר, סייז טוב, שומר. אמנם מגיע אחרי עונת יורוליג בינונית ביותר, אבל לדעתי יש את כל הסיבות לאופטימיות שהעונה השנייה באירופה תיראה הרבה יותר טוב. בעונה הקודמת היו כל מיני פציעות קוטעות מומנטום אבל לא ראיתי משהו רציני שאמור לפגוע לו באתלטיות. בקיצור, אני מאוד מאוד בעד...

שלווין מאק - 456 משחקי NBA לאחר מכן עונה פושרת במילאנו ולאחר מכן עבר אלינו. סיטואציה דומה עם שייק מילטון שצבר ניסיון באירופה בפרטיזן ביורוליג עם ממוצעים סבירים, באדריאטית זה נראה יותר טוב. אני מניח שביורוקאפ ובעונתו השנייה באירופה הוא יראה הרבה יותר טוב. אני אוהב את ההחתמה של מילטון, שאפו למתן אדלסון שפתח את הכיס. עכשיו נשאר להביא את שלו לוגשי וסגרנו אחלה סגל. מניח שיגיע זר שמיני בהמשך העונה.

1 ג'ארד הארפר | ג׳יילין סמית | רועי הובר
2 שייק מילטון | איתן בורג | שלו לוגשי
3 דיוויד רודי | יובל זוסמן
4 קני לופטון | נימרוד לוי
5 דבונטה קאקוק׳ | דושאן מילטיץ׳ | גבי צאצאשוילי

אם זה מתחבר השמיים הם הגבול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 6:15 am 
Junior

מייחסים לשמעון מזרחי את האמירה (לפני 20 שנה?) שבמכבי לא יהיה שחקן עם משכורת של יותר ממליון דולר.

אז בשנה הבאה יהיו בישראל לא פחות מ-20 שחקנים שישתכרו לפחות מיליון דולר.

זה לא אותו הדולר ולא אותו שוק אירופי, ובכל זאת, וואוו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 6:24 am 
מנהל פורום

אז מה? שאבוא להוריד קצת?
יאללה, בכיף. אני חושב שאלה שהוחתמו בבליץ האחרון באמת שחקנים טובים (+הלבנוני התיאורטי), בטח ובטח לרמות שלנו, ועל פניו הם ממלאים צרכים ועמדות בקבבוצה הריקה שהיתה לפני ההחתמות, אבל אם מסתכלים רגע על הסגל אני רואה שתי בעיות גדולות שאני לא רואה איך החתמה של ישראלי נוסף תפתור לנו, הראשונה, וזו שקצת פחות מדאיגה אותי, הגנה, אין בסגל הזה כרגע שחקני הגנה אישית באמת טובים פרט לזוס וסמית', אין בסגל הזה מספיק סנטימטרים לגובה בשביל להתמודד עם קוים קדמיים מסוימים בארץ ובאירופה, ויש מעט מחסור באתלטיות, אז כן אפשר לייצר גם מהיחידה הזו קבוצת הגנה סבירה פלוס ומעלה עם עבודת אימון מספיק טובה, ויכול להיות שזה יספיק אם תהיה התקפה מספיק טובה.
בעיה שניה, התקפה. זו בעיה ממש גדולה בעיני, שתיים שקשורות זו לזו למען האמת לא רק שאין מספיק קליעה בסגל, יש קלעים טובים פה ושם, אבל לא בטוח שכולם יכולים לשחק ביחד, לא רואה הרכבים אפשריים הגיוניים שמציבים יותר משלושה על המגרש בכל זמן נתון, אני חושב שהבעיה הנוספת ההתקפית תפריע אפילו למעט הקליעה הפוטנציאלית להתממש. אין לנו אף שחקן יוצר פרט להארפר לא לעצמו ולא לאחרים, אלא אם לופטון מתגלה כיוקיץ' גרסת היורוקאפ, בדקות שהארפר יהיה על הספסל לא יהיה לנו שחקן אחד שיכול לייר לעצמו מצב קליעה, או לייצר לאחרים מצב קליעה, לא מבחוץ ולא בפנים. עוד שחקן אחד על אחד טוב שגם יכול לשים את השלשה פה ושם זה די חיוני לסגל הזה. אחרת אני לא בטוח שהפוטנציאל ימומש באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 6:29 am 
מנהל פורום

אם כי, יכול להיות שברמה האירופית מילטון זה מספיק כשחקן יוצר שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 6:50 am 
Senior

אני מסכים עם כל מה שכתבת, אבל דווקא בגזרת השחקנים היוצרים - לופטון יוצר (בעיקר לעצמו) ממש ממש טוב ביחס לסנטר. לא יוקיץ׳, אבל כן אחד שתן לו את הכדור באחד על אחד, בין אם זה עם הגב לסל בצבע או עם הפנים לסל על קשת ה3, והוא יידעלהגיע למצב קליעה טוב.
ודייויד רודי אמור להיות יוצר מצוין ביחס לעמדה 3-4.
אז דווקא יוצרים יש וכישרון התקפי יש בשפע, אבל בתחושה שלי זו קבוצה עם פיט לא טוב בין שחקנים, אני חושב שרוב הזרים הם לא סוג השחקנים שצריך ליד הארפר, אולי למעט סמית, ואני לא בטוח שזו הולכת להיות קבוצת כדורסל שממצה את הכשרון שלה.

לגבי מילטון - אני סקרן קצת מה גורם לאנשים כאן מאוד להתלהב, כי אם זו קריירת הnba שלו - אז אני זוכר אותו בשיאו בפילדלפיה כמי שהיה נראה כמו שחקן שהולך לעשות אחלה קריירה כגארד שלישי ברוטצייה של קבוצות טובות, הוא היה מהיר והחלטי עם קליעה מעולה ואחד שלא צריך הרבה בשביל לשים 10 נקודות על הלוח. ראיתי אותו אחר כך לא מעט פעמים לפני שנתיים-שלוש, בעונה שבה הגיע לדטרויט ושוחרר ממנה, וזה היה צל של השחקן ההוא מפילי. אז אני לא יודע איך הוא היה נראה בפרטיזן ואם חלק מההתלהבות זה בגלל זה, אבל אם מסתמכים על קריירת הnba שלו, אז קחו בחשבון שזה שחקן שחווה צלילה לא קטנה בין גיל 25 לגיל 29 משום מה, ולפחות לפי איך שזה נראה, לא באמת קרוב לשיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 7:39 am 
Sophomore

הבעיה הכי גדולה בסגל היא שוב חוסר התאמה בין הגבוהים.
לא יודע למה קבעו שרודי 4. לא בגובה וגם לא בסייז ואתלטיות. ממה שראיתי.

לופטון ב 4 נראה די כבד. מצד אחד אולי יתאים עם קאקוק אבל מי יקלע ל 3 וירווח?
לופטון עם הלבנוני זה שילוב טוב בהתקפה ואסון בהגנה.
לופטון ורודי ביחד נשמע לי מוזר.

רודי וקאקוק אין סייז מספיק ומטריה בצבע ובכלל אין איזה ווילי כזה ששואב וחוסם.
כנל רודי והלבנוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 7:55 am 
Freshman

מה?! אחלה יוצרים בקבוצה ובשפע. אבל קליעה חשודה מאוד. יצופפו עלינו מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 8:22 am 
Junior

אני מאוד לא מודאג מההתקפה. ברור שהכל יכול לקרות, יכול להיות שכל העסק לא יתפקד ויכול להיות ששחקנים ספציפיים יתנו עונה מחרידה התקפית, אבל על פניו לי נראה שהשתדרגנו התקפית משמעותית על פני שנה שעברה (גם בקליעה), ושנה שעברה היתה קבוצת התקפה מצויינת.
ההגנה זה הסיפור ובעיקר לופטון/מילטיץ׳. לי אין מושג למה אפשר לצפות מהשניים בהגנה ויכול מאוד להיות שהתשובה לשאלה הזאת תכריע את העונה של הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 8:28 am 
Freshman

גמליאל כתב:
ועדיין. יש התרגשות באוויר.
תראה כמה דפים מתמלאים בת'רד הזה לעומת השיממון של עד לפני 3 שבועות.
מקווה מאד שזה יתבטא בעלייה גדולה במכירת המנויים הקיץ. מגיע לאדלסון פידבק חיובי מהקהל על קפיצת מדרגה כזאת.

אני חושב שזאת נקודה ממש קריטית, אם אחרי קיץ כזה (ברמת ההשקעה הכספית) הארינה תמשיך להיות בית קברות אז יש מצב שאדלסון כבר יתייאש ויבין שאין פה פוטינציאל לעשות משהו גדול. במיוחד לאור העובדה שמחירי המנויים ממש נוחים ואפילו יש כניסה חינם לילדים.
לעומת זאת, אם באמת יהיה וייב חיובי סביב הקבוצה והמספרים של הקהל יעלו, אדלסון גם יכול להתלהב ובאמצע העונה להנחית פה עוד איזה שחקן במיליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 8:33 am 
Sophomore

מפתח אחד בהתקפה יהיה הקליעה של שחקני החוץ, הארפר, סמית ומילטון קלעים מעולים לאורך הקריירה,
גם זוס, בורג והובר, היחיד בעמדות החוץ שהקליעה שלו חשודה ברמה האירופית זה רודי, וגם כאן יש מקום לאופטימיות.
מפתח שני זו יכולת המסירה, יש כאן אוסף נדיר של מוסרים מצטיינים, וזה פותח המון אופציות לא שגרתיות.
מפתח נוסף יהיה לרוץ לפעמים. רודי לדעתי יכול לשחק בעמדה 4, ובהרכבים כאלה נצטרך לרוץ ולהשיג יתרונות במעבר.
כשמסתכלים על זה ככה ועל זה שכן יש כאן שניים שלושה יוצרים בעמדות שונות חוץ מהארפר
וקאז גבי ההתקפה אני מאמין שיהיה טוב מאוד, גם אם לא מיצוי מלא של הפוטנציאל.

מה שיותר מטריד אותי זו ההגנה, כי יש מעט שומרי אחד על אחד טובים ויש פוטנציאל לרכות בצבע מול סייז,
כמו גם פונציאל לחטוף מול הרכבי פנים זריזים שקולעים טוב.
אבל אני מאמין שגם זה פתיר. זה סגל שגדול על יונתן אלון בשלב הזה של הקרירה,
אבל השנה יש מאמן בכמה רמות מעל, אז אני מאמין שגם אם זה יקח קצת זמן הקבוצה תתחבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 8:59 am 
Sophomore

מסכים עם כל הכותבים פה לגבי זה שבהתקפה שודרגנו משמעותית כמעט בכל אספקט (יצור מצבים, קליעה מבחוץ, משחק פוסט, מוסרים טובים).

יש לי חשש לגבי ההגנה. כמובן שלא בהשוואה לקבוצה של שנה שעברה שלא שמרה בכלל... אלא יותר בהשוואה לכיוון שאני מאמין שצריך לקחת.
דיברו על החשש מלופטון ומיליטיץ' בפנים אבל אני חושש יותר מהגארדים..
מהמעט שקראתי על מילטון אמרו שהוא שומר בינוני. וזה לצד הארפר ששומר בינוני גם כן והם שני הגארדים המרכזיים שלנו.
אז נכון שסמית' הוא רוצח בהגנה ושבורג שומר טוב, אבל הם הגארדים המשניים יותר כשמבחינת היררכיה בהרבה דקות ובמיוחד בדקות מכריעות נשחק עם הארפר-לופטון בקו האחורי.
קיוויתי במקור שההחתמה של מילטון תביא לנו מישהו יותר כמו מור (שומר גדול שגם משחק התקפה, ולא שחקן התקפה גדול שנקווה שישמור).

ועדיין, זאת קבוצה אדירה ועם מאמן שהתבסס על הגנה עד כה בקריירה שלו. אז מאמין שיהיה בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 10:31 am 
Sophomore

אני חושב שיש ארבעה שחקנים שהם בלתי ניתנים להחלפה עקרונית בסגל הזה, ובשביל שהעונה תהיה טובה הם יהיו חייבים להיות מצוינים:

הארפר- כי הוא היוצר המרכזי שלנו
סמית- כי הוא יהיה הדבק שמשלים את הארפר (ומילטון) בצורה אידיאלית
רודי- כי מה שמצפים ממנו לתת ברמת ההתקפה ובורסטיליות בעמדות בלתי ניתן למצוא תוך כדי עונה.
לופטון- כי מצפים ממנו לתת סקורינג, יכולת יצירה לו ולאחרים וריבאונד ברמות הגבוהות ביותר.

לכל אחד משאר השחקנים אם יפשל, ניתן יהיה למצוא עם קצת השקעה באמצע העונה תחליף.
(כמובן, לא אם כולם יפשלו, אלא אחד-שניים)
אבל לאלה כמעט בלתי אפשרי יהיה למצוא תחליף הולם באמצע עונה.

ואני סה"כ אופטימי מאוד. כי האפר עדיין מועמד חזק לשחקן הטוב ביורוקאפ, סמית מוכח מאוד ברמות האלה, ורמות הכישרון של רודי ולופטון גבוהות מאוד ולמרות שהם בלי ניסיון ספציפית באירופה, יש להם ניסיון של ממש ברמות הגבוהות וגם קבלות מסוימות (בעיקר ללופטון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 10:47 am 
Junior

אחד האתגרים יהיה היכולת של הארפר להמשיך לשמור על הרמה והאפקטיביות גם כשרמת הכישרון סביבו עולה בצורה משמעותית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 11:05 am 
Sophomore

הזר שלי יש הכי הרבה ספקות לגבי ההשתלבות שלו זה קאקוק.
הוא שחקן מצויין, אבל הסייז לא אידאלי, והוא השחקן שלדעתי יסבול הכי הרבה אם יהיה חוסר ריווח משמעותי.
וגם זה שהוא לא מביא יכולת חסימה זה בעייתי, אני מקווה שהוא לפחות מגן טבעת סביר וידע להתמודד עם חילופים,
כי אחרת יהיה לו קשה מאוד להשתלב במארג.

אגב, הישראלי שיקבל כאן את ההזדמנות הכי גדולה לפרוץ זה בפירוש בורג.
הוא מביא הגנה וקליעה, ואם הוא יהיה יציב בהן הוא יקבל לא מעט דק' לדעתי.
אם הוא יוסיף לזה גם יכולת יצירה שיש לו פוטנציאל לזה, הוא עשוי עוד להתברר כחתיכה חשובה בפאזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 11:25 am 
Junior

אגב, פרט טריוויה חסר חשיבות אך בהחלט משובב נפש לגבי שייק: מחזיק בשיא כל הזמנים ב-nba להכי הרבה שלשות רצופות ללא החטאה עם 13 כאלה שנקלעו על פני כמה משחקים…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 11:31 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אז מה? שאבוא להוריד קצת?
יאללה, בכיף. אני חושב שאלה שהוחתמו בבליץ האחרון באמת שחקנים טובים (+הלבנוני התיאורטי), בטח ובטח לרמות שלנו, ועל פניו הם ממלאים צרכים ועמדות בקבבוצה הריקה שהיתה לפני ההחתמות, אבל אם מסתכלים רגע על הסגל אני רואה שתי בעיות גדולות שאני לא רואה איך החתמה של ישראלי נוסף תפתור לנו, הראשונה, וזו שקצת פחות מדאיגה אותי, הגנה, אין בסגל הזה כרגע שחקני הגנה אישית באמת טובים פרט לזוס וסמית', אין בסגל הזה מספיק סנטימטרים לגובה בשביל להתמודד עם קוים קדמיים מסוימים בארץ ובאירופה, ויש מעט מחסור באתלטיות, אז כן אפשר לייצר גם מהיחידה הזו קבוצת הגנה סבירה פלוס ומעלה עם עבודת אימון מספיק טובה, ויכול להיות שזה יספיק אם תהיה התקפה מספיק טובה.
בעיה שניה, התקפה. זו בעיה ממש גדולה בעיני, שתיים שקשורות זו לזו למען האמת לא רק שאין מספיק קליעה בסגל, יש קלעים טובים פה ושם, אבל לא בטוח שכולם יכולים לשחק ביחד, לא רואה הרכבים אפשריים הגיוניים שמציבים יותר משלושה על המגרש בכל זמן נתון, אני חושב שהבעיה הנוספת ההתקפית תפריע אפילו למעט הקליעה הפוטנציאלית להתממש. אין לנו אף שחקן יוצר פרט להארפר לא לעצמו ולא לאחרים, אלא אם לופטון מתגלה כיוקיץ' גרסת היורוקאפ, בדקות שהארפר יהיה על הספסל לא יהיה לנו שחקן אחד שיכול לייר לעצמו מצב קליעה, או לייצר לאחרים מצב קליעה, לא מבחוץ ולא בפנים. עוד שחקן אחד על אחד טוב שגם יכול לשים את השלשה פה ושם זה די חיוני לסגל הזה. אחרת אני לא בטוח שהפוטנציאל ימומש באמת.

לגבי סט הבעיות הראשונות, אני לא בטוח לגבי זה.
אני חושב שגם רודי יהיה שומר טוב באירופה, בעיקר מול פורווארדים גדולים יותר, וגם מילטון יכול ליהיות שומר טוב כי יש לו את האתלטיות ומוטת ידיים ממש ארוכה (גם בורג יבין מהר שהוא יקנה דכות בתור שחקן אנרגיה גם בהגנה ויש לו יכולת לעשות את זה במקטעים גם ביורוקאפ), ובתצורה הנכונה גם קאקוק יכול להיות אפקטיבי ויש מידה סבירה של שמירה על הטבעת עם הסרבי.
אני לא יודע אם אין מספיק גובה כדי להתמודד עם קווים קידמיים, לא מכיר את הסגלים של היריבות ביורוקאפ, אבל הסרבי גבוהה וריבאונדר מצויין, קאקוק אמור לחפות על הגובה עם אתלטיות ולופטון ורודי עם נפח (והם גם יוצרים מיסמאצ׳ים ליריבות בעמדה 4).
מעט מחסור באתלטיות כן, זו לא קבוצה של שחקני כנף בין 195-203 ששורפים את המגרש, אבל התקווה היא שהסקיל והגיוון ביכולות בכל עמדה תחפה על זה, וכאמור לא הייתי מבטל את הפליימייקינג של התפלצים מהעמדות שלהם רק כי הם נראים כמו בי בופ ורוקסטדי.

הבעיה השניה אני מבין, אבל אני מניח, בעיקר עם ההחתמה של מילטון, שזו תהיה קבוצה שמשתמשת הרבה בחיתוכים והתקפות מהירות.
הקליעה זה עיניין כי אתה צודק שאין את הפיור שוטרס, ומצד שני כולם קולעים כמו שאמרו פה ולא בווליום נמוך (גם הגבוהים אגב- הסרבי/לוי/קני), אני חושב שהרבה יקום ויפול על הקליעה מכדרור של הארפר ושייק כי אם זה משהו שקבוצות דואגות ממנו, ויש תנועה בהתקפה, בין זה והסט שוטרס זו לא אמורה להיות נקודת תורפה.

לגבי שייק, הספקות לגביו מובנות אבל ברמת יורוקאפ הוא יוצר ברמה גבוהה, לא מנהל משחק אבל הוא החלטי כמו שאמרו פה, שחקן שיקבל כדור אחרי שחצי מהשעון חלף ויגיע לפואנטה מהירה.
כאמור ראיתי לא מעט ממנו בפילי ובלייקרס וגם שם הוא היה מגיע לסל מצעד ראשון מהר, קולע טוב וכמובן שלא היה לו מספיק מעמד כדי להצדיק יותר יוסג׳ או קליעה מחצי מגרש אבל זה לא רלוונטי ליורוקאפ.
ממה שראיתי ביורוליג הוא ממש שיחק כיוצר משני וחיפש את החותכים מהבייסליין או פיק אנ רול כחלק מהתפריט ההתקפי שלו ועשה את די טוב, בטח שההגנה גם צריכה לכבד את היכולת שלו להגיע לסל.
כמובן שיכול להיות שהוא מעבר לשיא וכו׳ אבל אני באמת חושב שליד הארפר וביורוקאפ זו החתמה מרשימה מאוד.

אני נוטה לחשוב שיפתחו עם הסרבי ולופטון דווקא והם באמת צימוד הגנתי בעייתי כקו קידמי, בטח מול קבוצות קטנות ומהירות, אבל מניח שתהיה תחלופה גבוהה ברוטציית הגבוהים ויש מספיק גיוון כדי להעמיד קוטציות מגוונות.
אם אכן נראה אותם פותחים זו שאלה גדולה לגבי עמדות 2-3 כי בכסף שרודי מקבל אתה מניח שהוא פותח (ואז מי פותח ב2, זוס או שייק?), יכול להיות ששייק יעלה מהספסל או שהפועל תעלה עם 5 זרים ביורוקאפ?

בכל מקרה לגבי ההגנה, יש עם מי לעבוד (והסיבה שאני כן רואה את זוס פותח, יחד עם הרצון לא לאבד זהות), ובואו נזכור שבעונה הראשונה הארפר גם שמר טוב בעמדה שלו שהיו לו רגליים לזה, סמית׳ שומר טוב, שייק יכול ולדעתי יעשה את זה אם הוא מבין שהוא לא בא להיות הכוכב ההתקפי, רודי יכול להיות מפלצת, קאקוק יכול להיות שומר מגוון יחסית בעמדה עם האתלטיות בהגנת חילופים.
זה יותר שאלה של איך המאמן יעשה סטייבלייזינג לרוטציות בפן הזה משאלה של כלים לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 1:21 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
מייחסים לשמעון מזרחי את האמירה (לפני 20 שנה?) שבמכבי לא יהיה שחקן עם משכורת של יותר ממליון דולר.
אז בשנה הבאה יהיו בישראל לא פחות מ-20 שחקנים שישתכרו לפחות מיליון דולר.
זה לא אותו הדולר ולא אותו שוק אירופי, ובכל זאת, וואוו!

אפילו רק לפני 3 שנים, בעונת 23-24, היו בישראל רק 2 שחקנים מעל מיליון דולר: לורנזו בראון ובולדווין (ונניח קולסון וניבו שהיו קרובים למיליון דולר, והיו חוצים את הרף הזה לאור השינוי בשער הדולר מאז).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 29, 2026 1:42 pm 
Hall of Famer

אני מוצא היגיון שמילטון אולי יבוא מהספסל דווקא, כיוצר מרכזי של "החמישייה השנייה" (לצד הארפר, לסמית יש יתרון יחסי גדול של סייז וסולידיות).
זה גם אולי יאפשר (אם הכל יזרום, הקבוצה תצליח וכו') להוריד את ממוצע הדקות של הארפר לאזור ה-25 (אחרי 28 בעונה האחרונה, ו-30 בעונה שלפניה), כאשר מילטון מקבל בערך 20 (15 בדקות שהארפר על הספסל, ונניח יהיו להם 5 דקות משותפות מדי משחק).
נניח אם החמישייה הראשונה היא הארפר, סמית, רודי, לופטון ואחד הגבוהים, אז השנייה יכולה להיות הובר/בורג (שהם קצת קטנים אז בכל מקרה עדיף שלא ישחקו לצד הארפר יותר מדי), מילטון, זוסמן (לא משנה מדי עקרונית אם הוא פותח במקום רודי בעיניי), לוי והגבוה הנוסף.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 864 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: