סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' אוגוסט 02, 2026 2:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 12:16 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ואם הם לא יעברו אז מגיע להם לקבל פלייאוף קונפרנס מהגיהנום ולהישאר בבית. עם זה אני מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 1:47 am 
Sophomore

Euro_Basket כתב:
לא רואה איך הפועל ב"ש עוברת את הכוכב האדום בלגרד. מול ת'ון בפלייאוף הליגה האירופית הם יהיו פייבוריטים ויש להם סיכוי לא רע לעלות, אבל השווייצרים הראו שהם לא פראיירים מול דינמו זאגרב.
מכבי ת"א לדעתי עדיפה קלות על צסק"א סופיה (שניצחה בפנדלים את קרבאח לאחר 0-0 בשני המשחקים).
לדעתי להפועל ת"א יש סיכויים גבוהים לעבור שלב. על הנייר קטוביץ' הרבה פחות טובה מלודוגורץ.
בית"ר יכולה להפתיע מול אוסטריה וינה, אבל האוסטרים עדיפים.

לא הבנתי, ב״ש עדיפה על אלופת שוויץ? ועוד ב״ש הנוכחית, בלי קאנגווה, בלי הזר החדש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 2:02 am 
Sophomore

האליפות של ת'ון הייתה סנסציונית בערך כמו האליפות של קריית שמונה.
למרות המכירה של קאנגווה, הסגל של השוויצרים מעט פחות טוב משל הפועל באר שבע, במיוחד אחרי שהם מכרו הקיץ את שני השחקנים הכי טובים שלהם (וגם המאמן המוערך עזב לאוניון ברלין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 5:34 am 
Sophomore

אני בכל זאת חושב שהישראלי שבך משחד אותך לכיוון ב"ש, בטח בתצורתה הנוכחית. האיבוד של קאנגווה זה איבוד של חצי ממה שגרם לקבוצה הזאת בכלל לשחק ביום רביעי ולא חמישי. אין להם שום תכלית למעלה, הכנפיים בלי דן ביטון זה להטוטני גלובטרוטרס בלי פואנטה (לפחות כל עוד הזר החדש פצוע וכנעאן לא חוזר לעצמו, והוא לא נראה עצמו מאז שהגיע לב"ש אשתקד), הקישור עם ונטורה-פרץ ועכשיו כנראה ניב יהושע זה חוסר יצירתיות ברמת ליגה לאומית, לא רק ליגת העל או מוקדמות אירופית.
כמובן שעד המשחק נגד ת'ון יש עוד הדחה ברורה מול הכוכב, אז יש זמן עדיין לשפר את הסגל, מניח שיגיע קשר זר לתפוס את העמדה של קאנגווה בקישור, יש מקום לעוד זר חוץ מזה, אולי עד ת'ון הם יספיקו לשלב אותם וייראו טוב יותר. מסופקני. גם בגלל שקוזוך עד עתה הוא מאמן גדול בישראל ומאמן חלש מאוד באירופה, וזה לא רק המאזן הלא מרשים שלו (10 משחקים, שתי נצחונות, אחד אתמול והקודם מול ורנה הבולגרית לפני שנתיים, שלושה הפסדים, חמש תיקו). קוזוך מקבל המון השוואות לתקופת הזוהר של ברק בכר בבאר שבע ואחכ חיפה, אבל בכר העמיד קמפיינים מרשימים מאוד באירופה, לא רק מבחינת התוצאות, גם היכולת, הטקטיקה. הבנאדם קיבל תשבוחות מכל אירופה על איך הקבוצות שלו עמדו מול אריות כמו אינטר-יובנטוס-פריז בין היתר. הקבוצות של קוזוך באירופה נראות ממש ממש רע שנה אחרי שנה, ולרוב מול נמושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 8:55 am 
Hall of Famer

אני היחיד בעולם שחושב שחבל שויתרו על הנושא של שערי חוץ?
למה משחק בשלב כזה של העונה צריך להגרר ל120 דקות ופנדלים?
(כן. אני יודע גם במתכונת ההיא זה יכל לקרות. אבל לעיתים רחוקות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 11:55 am 
Junior

היריבות של הישראליות בשבוע הבא

הפועל ב"ש - הכוכב האדום
מכבי ת"א - צסק"א סופיה
בית"ר ירושלים - אוסטריה וינה
הפועל ת"א - קאטוביץ.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ו' יולי 31, 2026 2:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 1:14 pm 
Sophomore

טעות שלי, הפועל ב"ש הייתה פוגשת אם ת'ון אם הייתה מודחת מול האיסלנדים (ת'ון תשחק מול ויקינגור).
ההגרלה של הפלייאוף של הליגה האירופית עדיין לא התקיימה ובכל מקרה הפועל ב"ש לא תהיה מדורגת, כך שצפויה לה יריבה קשה בכל מקרה.

@קרטמן
דווקא הסתכלתי אובייקטיבית על השווי של הסגלים. השווי של הסגל של ב"ש יקר יותר ב-10 אחוזים (גם אם מורידים את הפצועים), וגם השווי של שחקן ממוצע בסגל גבוה יותר.
שווי הסגל כמובן לא מבטיח כלום, אלא רק נתונים יבשים, אבל כשאני חושב על זה אתה צודק, עם אין שהם נראו מול האיסלנדים בתוספת החיסור של דן ביטון שיודע להכריע משחקים היה להם קשה לעבור אם היו מקבלים את ת'ון. גם סוכנויות ההימורים מפרגנות לת'ון יותר מב"ש (קיבלו מול האיסלנדים יחס 1.35 לעומת 1.80 שב"ש קיבלו מולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 31, 2026 2:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הפנדלים של סילבה הצילו לא רק אותו עצמו, אלא גם את אלמוג כהן.
מה בער לו אתמול להוציא את אצילי בזמן פציעות? אם היה מצליח לשמור על התוצאה, עוד דקה של מנוחה לא הייתה משנה כלום. אם מגיעים להארכה ברור שהיה צריך אותו, הוא היה בשלוש דרגות מעל המשחק הזה, ובהארכה היה מאד חסר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 01, 2026 10:47 am 
Junior

לקראת המשחק הביתי המאוד חשוב של מכבי ת"א נגד צסק"א סופיה, הנהלת מכבי ת"א עדכנה כי שאופ"א פתח בהליך משמעתי כנגד הקבוצה בעקבות השימוש באמצעים פירוטכניים במהלך משחק הבית אתמול שריף טירספול והתבקשה לעצור את מכירת הכרטיסים.

כל הזיקוקים והאבוקות זה אחד הדברים הדבילים, אבל לא הבנתי למה רק נגד מכבי נפתח הליך משמעתי. הפועל ובית"ר (וקבוצות אחרות) עשו מופע אפילו גדול יותר. עוד לא מצאתי סיבה. אולי יש למכבי על תנאי או משהו.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ש' אוגוסט 01, 2026 12:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 01, 2026 11:35 am 
Sophomore

זריקה לדשא סביר להניח. אין איסור להדליק ביציעים במפעלי אופ"א, יש איסור על זריקה לדשא, או כמובן זריקה ליציעי היריבה או על אבטחה, שזה כבר נכנס לסעיפים אחרים של התפרעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 01, 2026 12:17 pm 
Junior

הייתה זריקה לדשא? לא ראיתי. גם המשחק לא נעצר ולו לשניה אם אני זוכר נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 01, 2026 2:30 pm 
Sophomore

גם לא ראיתי ואפילו לא ראיתי שזה נכתב איפשהו, בגלל זה כתבתי "מניח".
אם זה היה מסתכם במה שראינו, כלומר בהדלקה ביציע, אין סיבה שידברו איתם על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 8:17 am 
Hall of Famer

לפי רז אמיר, אין דבר כזה שלא יפתחו הליך משמעתי כשיש אבוקות, והליך כזה יפתח גם נגד הקבוצות האחרות. ההבדל בין מכבי ת"א לקבוצות האחרות זה שלמכבי יש רקורד הרבה יותר עשיר בנושא הזה בגלל שהיא שיחקה הרבה יותר משחקים באירופה בשנים האחרונות, בטח ביחס להפועל ובית"ר, אז היא בסכנה שלא תוכל למכור כרטיסים למשחק עד שיתברר ההליך המשמעתי. האחרות לא קיבלו אזהרה כזו, ולכן לא הוציאו הודעות עדכון לאוהדים שלהן (או שקיבלו אזהרה ולא טרחו לעדכן את האוהדים שלהן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 10:21 am 
Sophomore

אז אולי היה עדכון בחוקים שלא התעדכנתי עליו. אני מכיר שמאז שנות התשעים עד לפחות לשנים האחרונות, זה היה כמו שכתבתי, הדלקת אבוקות לא מעניין כל עוד זה לא עצר משחק ולא נזרק לדשא/ליריב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 11:01 am 
Hall of Famer

למיטב ידיעתי, על הדלקת אבוקות תמיד יש עונשים, אבל הרעש הגדול הוא רק כשמורידים נקודות, מפסיקים משחק ונותנים הפסדים טכניים, וזה קורה רק כשהאבוקות מושלכות לדשא ובמיוחד אם הן גורמות להפסקת המשחק. כשהאבוקות רק ביציע זה מסתכם בקנסות ובאיסור קהל במשחקי חוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 11:15 am 
Sophomore

הקשבתי לפרקים האחרונים בפודיום, גם הרגיל וגם של קופר, נאמרו כל מיני דברים מעניינים ומחכימים על הקבוצות הגדולות בארץ, אבל מה שבעיקר טירגט אותי היה השיח על "מי כרגע מועמדת לאליפות" אז התחשק לי לנפק את הנבואה המוקדמת שלי לאיך העונה הזאת תתגלגל לפלייאוף העליון וסיומו:

1. בית"ר, מרגיש שהגיע הזמן, שההתקדמות הטבעית ממקום 4, למקום 2, למקום 1 העונה. למרות שכבר ביום של סיום העונה הקודמת היה אפשר להגיד שהם נראים כמועמדת מספר 1 לעונה הבאה, הם אלה שהשתפרו עד עכשיו הכי הרבה בליגה לדעתי. עשו רכש ישראלי מצויין, בפער הכי טוב בליגה הקיץ עם ארבעה שחקנים משמעותיים, אנסה עשוי לקבל אזרחות ולהיחשב כחמישי, מה שישאיר מקום לעוד שני זרים בסגל, אבל לא בטוח שהם ישתמשו במקומות האלה, אלא אם יפתיעו ויעברו את אוסטריה וינה ויכניסו עוד סכום משמעותי. אגב, עם ביתיות אני מאמין שהיו עוברים אותם. טדי עם קבוצה כזו יכול להוציא 0-3 על קבוצות ברמה אירופאית בינונית בערב נתון.
יש רחש בחש בקהל שלהם נגד סילבה, זו החולשה העיקרית בסגל, וצריך להגיע פה עוד קשר אחורי זר, לא סגור אם בתור 6 גרזן שיחזיר את אינו ללחוץ למעלה או 8 שישאיר את אינו מאחורה, אבל אני מניח שלא בונים על כך שהשניים הנוספים לצידו להמשך העונה יהיו וורקו/מוצ'ה/יוספי, הם אחלה בתור רוטציה ביניהם על מקום אחד.

2. מכבי ת"א. הסגל רחוק מלהיות שלם, יגיעו עוד שני זרים חדשים כנראה, ואני מניח שהיא בניגוד לביתר תעשה בתים באירופה מה שאומר שמיץ' כנראה ינחית פה זר משמעותי מאוד גם לאור הסיכוי לאירופה וגם לאור מה שצריך להיות כהפנמה שהכוכב של הסגל כבר לא יככב, שזה בייליץ' כמובן. הרבה גם ייקבע על רביבו, נראה שהוא מרוצה מכך שהמאמן החדש נותן לו תפקיד של מגן שמאלי בערך כמו שגרת' בייל היה מגן שמאלי בגילו, כלומר אולי זאת עמדה שמסומנת לו בפוטבול מנג'ר בירוק, בפועל הכל עובר דרכו כאילו הוא מסי בארגנטינה.
זה ההימור הכי קשה מבחינתי בכל המיקומים בליגה, מי תהיה 1-2 בין בית"ר למכבי. אני מנחש ביתר כלומר אני מנחש שזה לא יהיה מאוד צמוד, כי בצמוד מכבי תיקח, אבל באופן פרדוקסלי אני גם מאמין שבית"ר תיקח בפער 8+ וגם ממש לא אופתע אם מכבי תיקח.

3. הפועל ת"א. גם בגלל שאני רואה עלייה אצלהם, גם בגלל שאני רואה נפילה אצל ב"ש, גם בגלל שתא לא תעשה אירופה, גם בגלל שבש תישחק שם והסגל שלה רחוק מלהיות מתאים לכך.
טוריאל בדרך לעונת MVP לדעתי.

4. ב"ש. יגיעו עוד שני זרים, בנוסף למגן הפורטוגלי שהגיע השבוע והברזילאי שנפצע לפני שהספקנו לטעום, וכמובן שאם מדובר פה בארבעה שחקנים שיביאו ביחד 80% ממה שהביאו לה דן ביטון וקאנגווה אשתקד אז היא כנראה לא תסיים 4, אבל קשה לי להאמין שאפשר להביא הקיץ אפילו 60% ממה שהשניים האלה הביאו אשתקד, לא רק במספרים. לפני שפותחים את זה שאני מאמין שונטורה לא מסיים את אוגוסט בישראל.

5. הפועל חיפה. נבנה פה סגל מעניין מאוד, שאני חושב שרק עכשיו הם מתחילים להבין באמת עד כמה פוטנציאל יש לו, ולכן יואב כץ ישקיע עוד כמה דולרים וסילבס ישקיע עוד קצת טלפונים והם יעשו את ההשלמות שהסגל הזה צריך בשביל לנצל את הפוטנציאל שיש פה, קייטה זאת הברקה, שי אליאס לצידו הייתה החתמה סופר מפתיעה אחרי דיבורים על ביתר בערך מאז ינואר עד יולי, שחקן מאוד אנדרייטד לדעתי. ככל הידוע לי הייתה לו הצעה מביתר כבר בפתיחת הקיץ והוא זה שהתמהמה וגרם להם להמשיך הלאה. נמאס לו להיות חילוף ראשון לקישור כמו בב"ש, רצה מפתחות, חשב שימצא אותם בשיפולי אירופה, לא מצא ובחר בהפועל חיפה.

6. אני אלך על מכבי חיפה למרות שבתאכלס אני מאמין שהם בדרך למקום 7-8, פשוט אין לי ממש מושג או אנרגיה להיכנס לעומק על מה עשו הקיץ נתניה ופ"ת והשאר.
חפרתי פה כבר על כמה מצבם רע לדעתי, אוסיף רק שאם בקבוצה עם לחץ סטנדרטי, כמו נניח הפועל ת"א, סגל כזה ופתיחה כזו היה מביא למיני קריסה ומוריד אותו מנייר ששווה מקום 4-5 למקום 6, במכבי חיפה הלחץ חייב להקריס יותר מזה, והסגל הזה לבטח לא שווה יותר מזה של 4 הגדולות האחרות. טוב, שכנעתי את עצמי, לא שם אותם בשש. לא יודע מי תהיה 6 אבל לא הם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 11:34 am 
Junior

אני חושב שהכי פרייארים פה זה הפועל ת"א. הם בנו קבוצה טובה עם הגנה מעולה, אבל ההתאהבות הזו שגרמה להם להשאיר את כל הזרים, בהינתן זה שאין ישראלים משמעותיים להביא (נניח אבו פאני כזה), קיצצה להם מאוד את הכנפיים של האפסייד השתפרות. היה נכון לוותר לפחות על 2 זרים, לנצל את הכסף של הבעלים ולנסות להמר. לא היה קורה שום דבר. במקום זאת הם צריכים להחליף את הזר שעזב והיה הכי טוב אצלם.

אני מסכים איתך לגבי זה שמכבי זה ההימור הכי קשה כרגע. לא חושב שהיה מישהו אחד שהימר שאחרי העונה המזעזעת שהייתה להם, יגיע בסך הכל רק חיזוק אחד שזה חלוץ מקבוצה שכמעט ירדה ליגה בסרביה. גלזר זה על לדרמן, לא מהותי. למעשה, עם האבידה של סהיטי, הקבוצה אפילו נחלשה. זה כן נראה בנתיים חיובי על הקווים, אבל יש גבול כמה עבודת אימון יכולה לסגור פער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 02, 2026 11:56 am 
Hall of Famer

אני מאוד מסכים שבשלב זה, מבחינת דרגים, מכבי ובית"ר בסדר של 1-2 כלשהו, הפועל בבירור שלישית, ואז ב"ש ושתי החיפאיות.

למכבי למרות פתיחת העונה הטובה עדיין יש בעיה לא פשוטה בהגנה, קמארה-אסנטה-רביבו (במידה וכולם נשארים) זה אחלה בסיס, יחזקאל כמחליף זה איכשהו עובר, אבל עדיין חסר לפחות בלם בכיר אחד, והספסל בכל העמדות מאוד דליל כשיהיו פציעות/הרחקות/מנוחה. מבחינת הקישור וההתקפה, יש עוד סימני שאלה כמו האם סוקלר יעמוד בציפיות, האם בליץ' אי פעם יהיה בריא, מי יהיה המחליף של סהיטי והאם יצליחו להוציא משהו מאנדרדה (או להביא במקומו זר יותר תורם), אבל גם אם רוב השאלות האלו לא ייענו בצורה טובה, לא עדיין יש כאן לא מעט שחקנים שהם חומר ראוי לקבוצה לאליפות ואם יש בעיה היא אולי רק טיפה בעומק.

אצל בית"ר הבעיה היא פחות בסגל ויותר ביכולת לעמוד בלחץ, כי זה משהו שדי פירק אותם בסוף העונה שעברה, וכמובן היכולת לעמוד בעונה אירופית ארוכה (אם תהיה כזו) שזה משהו שהארגון בכלל לא מורגל אליו, בטח שלא עונה בלי ביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה