|
הקשבתי לפרקים האחרונים בפודיום, גם הרגיל וגם של קופר, נאמרו כל מיני דברים מעניינים ומחכימים על הקבוצות הגדולות בארץ, אבל מה שבעיקר טירגט אותי היה השיח על "מי כרגע מועמדת לאליפות" אז התחשק לי לנפק את הנבואה המוקדמת שלי לאיך העונה הזאת תתגלגל לפלייאוף העליון וסיומו:
1. בית"ר, מרגיש שהגיע הזמן, שההתקדמות הטבעית ממקום 4, למקום 2, למקום 1 העונה. למרות שכבר ביום של סיום העונה הקודמת היה אפשר להגיד שהם נראים כמועמדת מספר 1 לעונה הבאה, הם אלה שהשתפרו עד עכשיו הכי הרבה בליגה לדעתי. עשו רכש ישראלי מצויין, בפער הכי טוב בליגה הקיץ עם ארבעה שחקנים משמעותיים, אנסה עשוי לקבל אזרחות ולהיחשב כחמישי, מה שישאיר מקום לעוד שני זרים בסגל, אבל לא בטוח שהם ישתמשו במקומות האלה, אלא אם יפתיעו ויעברו את אוסטריה וינה ויכניסו עוד סכום משמעותי. אגב, עם ביתיות אני מאמין שהיו עוברים אותם. טדי עם קבוצה כזו יכול להוציא 0-3 על קבוצות ברמה אירופאית בינונית בערב נתון. יש רחש בחש בקהל שלהם נגד סילבה, זו החולשה העיקרית בסגל, וצריך להגיע פה עוד קשר אחורי זר, לא סגור אם בתור 6 גרזן שיחזיר את אינו ללחוץ למעלה או 8 שישאיר את אינו מאחורה, אבל אני מניח שלא בונים על כך שהשניים הנוספים לצידו להמשך העונה יהיו וורקו/מוצ'ה/יוספי, הם אחלה בתור רוטציה ביניהם על מקום אחד.
2. מכבי ת"א. הסגל רחוק מלהיות שלם, יגיעו עוד שני זרים חדשים כנראה, ואני מניח שהיא בניגוד לביתר תעשה בתים באירופה מה שאומר שמיץ' כנראה ינחית פה זר משמעותי מאוד גם לאור הסיכוי לאירופה וגם לאור מה שצריך להיות כהפנמה שהכוכב של הסגל כבר לא יככב, שזה בייליץ' כמובן. הרבה גם ייקבע על רביבו, נראה שהוא מרוצה מכך שהמאמן החדש נותן לו תפקיד של מגן שמאלי בערך כמו שגרת' בייל היה מגן שמאלי בגילו, כלומר אולי זאת עמדה שמסומנת לו בפוטבול מנג'ר בירוק, בפועל הכל עובר דרכו כאילו הוא מסי בארגנטינה. זה ההימור הכי קשה מבחינתי בכל המיקומים בליגה, מי תהיה 1-2 בין בית"ר למכבי. אני מנחש ביתר כלומר אני מנחש שזה לא יהיה מאוד צמוד, כי בצמוד מכבי תיקח, אבל באופן פרדוקסלי אני גם מאמין שבית"ר תיקח בפער 8+ וגם ממש לא אופתע אם מכבי תיקח.
3. הפועל ת"א. גם בגלל שאני רואה עלייה אצלהם, גם בגלל שאני רואה נפילה אצל ב"ש, גם בגלל שתא לא תעשה אירופה, גם בגלל שבש תישחק שם והסגל שלה רחוק מלהיות מתאים לכך. טוריאל בדרך לעונת MVP לדעתי.
4. ב"ש. יגיעו עוד שני זרים, בנוסף למגן הפורטוגלי שהגיע השבוע והברזילאי שנפצע לפני שהספקנו לטעום, וכמובן שאם מדובר פה בארבעה שחקנים שיביאו ביחד 80% ממה שהביאו לה דן ביטון וקאנגווה אשתקד אז היא כנראה לא תסיים 4, אבל קשה לי להאמין שאפשר להביא הקיץ אפילו 60% ממה שהשניים האלה הביאו אשתקד, לא רק במספרים. לפני שפותחים את זה שאני מאמין שונטורה לא מסיים את אוגוסט בישראל.
5. הפועל חיפה. נבנה פה סגל מעניין מאוד, שאני חושב שרק עכשיו הם מתחילים להבין באמת עד כמה פוטנציאל יש לו, ולכן יואב כץ ישקיע עוד כמה דולרים וסילבס ישקיע עוד קצת טלפונים והם יעשו את ההשלמות שהסגל הזה צריך בשביל לנצל את הפוטנציאל שיש פה, קייטה זאת הברקה, שי אליאס לצידו הייתה החתמה סופר מפתיעה אחרי דיבורים על ביתר בערך מאז ינואר עד יולי, שחקן מאוד אנדרייטד לדעתי. ככל הידוע לי הייתה לו הצעה מביתר כבר בפתיחת הקיץ והוא זה שהתמהמה וגרם להם להמשיך הלאה. נמאס לו להיות חילוף ראשון לקישור כמו בב"ש, רצה מפתחות, חשב שימצא אותם בשיפולי אירופה, לא מצא ובחר בהפועל חיפה.
6. אני אלך על מכבי חיפה למרות שבתאכלס אני מאמין שהם בדרך למקום 7-8, פשוט אין לי ממש מושג או אנרגיה להיכנס לעומק על מה עשו הקיץ נתניה ופ"ת והשאר. חפרתי פה כבר על כמה מצבם רע לדעתי, אוסיף רק שאם בקבוצה עם לחץ סטנדרטי, כמו נניח הפועל ת"א, סגל כזה ופתיחה כזו היה מביא למיני קריסה ומוריד אותו מנייר ששווה מקום 4-5 למקום 6, במכבי חיפה הלחץ חייב להקריס יותר מזה, והסגל הזה לבטח לא שווה יותר מזה של 4 הגדולות האחרות. טוב, שכנעתי את עצמי, לא שם אותם בשש. לא יודע מי תהיה 6 אבל לא הם.
|