סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ספטמבר 17, 2026 5:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2026 11:39 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ממשיך במסורת הדו-שנתית ומעדכן את הת'רדים הקודמים.
2024: https://salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=20424
2022: http://www.salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=19711
2020: http://www.salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=18681

מקום לדבר בו על השחקנים הישראלים הצעירים – בנבחרות הצעירות, בליגת העל, בלאומית, במכללות, בגרמניה, או בליגות הנוער המקומיות. אלה שאולי בעוד כמה שנים יגיעו גם לבוגרת או עם פוטנציאל לפחות להפוך לשחקנים משמעותיים בליגת העל.

אותם כללים כמו בעבר -- שחקנים בני 20 ומטה (ילידי 2006, עם כמה חריגי גיל בחודש או חודשיים), כי הגיע הזמן להפסיק לקרוא לבני 23 ילדים. וגם 16 ומעלה (ילידי 2010), כי באמת אין טעם לדבר על כאלו שאפילו עוד לא גמרו לגבוה. ואמנם לא קל להשוות בני 20 לבני 16 מבחינת פוטנציאל, אבל ננסה.

הדירוג הוא הערכה סובייקטיבית שלי, שמשלבת יכולות עכשוויות, צפי לעתיד, רצפה/תקרה משוערת, קצת עמדה עתידית בנבחרת, אם וכאשר, וכמובן גם טעם אישי. קצת כמו שעושים כשבוחרים שחקנים בדראפט, רק שפה חלק מהשחקנים אפילו יותר צעירים, אז החיזוי עוד יותר בעירבון מוגבל. בקיצור, די בטוח שיש ברשימה גם כמה שחקנים עם פוטנציאל שלא הולך להתממש בסופו של דבר.

ברמת הכישרון הכללי, זה ממשיך להיראות בכלל לא רע, עם 6-8 שחקנים בני 26 ומטה שאמורים להיות שחקני נבא/יורוליג (אבדיה, מדר, וולף, שארפ, שרף, מוזס, ואחד/שניים או יותר מבין מאייר, אבייב, סלע וארונוב). זה בסיס לשלד חזק של הנבחרת הבוגרת ל-5 עד 10 השנים הקרובות אם רובם יישארו בריאים וירצו להגיע. ועם הפריצה הנוספת של אבדיה, הרשימה כוללת כרגע אול סטאר נבא, בנוסף לשלושה שחקני נבא נוספים (קצת גבוליים). מי יכל בכלל לחלום על זה לפני עשור? גם העומק משתפר בעיני. לפני 6 שנים, בדירוג הראשון שלי, היו שם אחרי אבדיה, מדר ושארפ שחקנים מוגבלים כמו יותם חנוכי (שהיה לפחות פוטנציאל סביר), יובל לוין, הראל רינסקי, גלעד לוי, דורי סהר, בן ממן ועידן אלבר. אף אחד מהם לא פרץ ורובם כרגע שחקנים גבוליים לליגת העל. בנוסף, חוץ מגור לביא, גם לא היו אחרים מהשנתונים של 2000 עד 2003 שהגיעו לרמות הגבוהות אז זה לא שפספסתי איזה כשרונות גדולים.

יצאו מהרשימה של לפני שנתייים: דני וולף (3), עמנואל שארפ (5), נועם יעקב (6), שחר דורון (9), איליי דולינסקי (10) ועופרי נווה (12) עברו את גיל הסף. ג'ול כראם (8), אמיתי עזריאל (13) וירון גולדמן (15) נדחקו מהרשימה על ידי כשרונות שהרשימו יותר בעיני.

10 אזכורים של כבוד (לפי גיל): אביב הנקין (20.3), אלון דניאלי (19.7), גבריאל ארטנמקו (19.0), אור פראן (18.9), אמיתי עזריאל (18.5), יהונתן זילברשטיין (17.6), אשל לוינטל (17.5), איתי קדם (16.6), עידו זיו (16.6), רותם בן דוד (16.5).

5 שכמעט נכנסו (לפי גיל):
ג'ול כראם (סנטר, 20.5, 2.10). לא התקדם כמו שקיוויתי במכללות, אבל אני עדיין לא מאבד תקווה.
יונתן קלר (שוטינג גארד, 19.2, 1.88). גארד מוכשר, אבל לא יציב ולא ממש פוינט גארד בגוף של אחד.
ליאור הרשקו (פאוור פורוורד, 18.1, 2.02). פורוורד מגוון שמראה ניצוצות, אבל נוטה להיעלם בהתקפה.
תום ארונוב (שוטינג גארד, 16.7, 1.90). יהיה מעניין לראות איך האח של אביב מתפתח בתיכון בארה"ב.
עילאי סרויה (פאוור פורוורד, 15.6, 2.00) השחקן הכי צעיר ברשימה והכי פחות מפותח, שכרגע הוא בעיקר תיאוריה.

הטופ-15 שלי נכון להיום:

15. תמיר גולד. פאוור פורוורד, 19.4, 2.05. ממשיך להראות התקדמות הדרגתית, למרות שלא ממש קיבל הזדמנויות בבוגרים השנה. גובה טוב לעמדה, טאץ' טוב בקליעה, ויכולות התקפיות מגוונות, כולל קליעה מחצי מרחק והתמצאות יפה בצבע. אוסף נקודות כתוצאה ממיקום טוב ותנועה לאזורים מתים. לא אתלט גדול, אבל מצליח להגיע לעמדות טובות גם מול שחקנים גדולים יותר. הסיבות העיקריות שהוא לא גבוה יותר בדירוג הן רכות הגנתית ויכולת לא מרשימה בריבאונד (בעיקר אם הוא מתופקד כסנטר). אם יפתח עוד את הקליעה משלוש, זה עדיין יכול להספיק כדי להפוך למין נמרוד לוי, שזו תוצאה לא רעה (שחקן נבחרת גבולי).

14. דניאל שרון. פאוור פורוורד, 20.8, 2.02. לא שם מוכר במיוחד לחובבי הכדורסל הישראלי, אבל אני מאמין בו. פורוורד מגוון עם עבודת רגליים יפה ויכולת טובה בריבאונד. אין לו את הקליעה של גולד, אבל נדמה לי שיש שם יותר קשיחות ובהחלט יותר ריבאונד. אהבתי את מה שהוא הראה בעתודה בקיץ שעבר והוא גם פרץ בחצי השני של העונה החולפת בלאומית עם רחובות, שכמעט עלתה ליגה, אבל עשתה במכנסיים ברגעים המכריעים. 9 נק' ו-8 ריב' אולי לא נשמע מאוד מרשים, אבל אחרי פתיחת עונה מהוססת הוא קלע בספרות כפולות ב-14 מתוך 20 המשחקים האחרונים של העונה, כשהוא מוסיף יותר מ-10 ריבאונדים למשחק. מזכיר קצת את הפריצה שתומר גינת עשה בליגה הלאומית לפני עשור, למרות שעדיין אין סימנים לקליעה יציבה אצל שרון. ישחק בשנה הבאה בקריית אתא בליגת העל ונקווה לראות עוד התקדמות.

13. אורן טרושקין. סמול פורוורד, 18.6, 2.00. שחקן עם נתונים פיזיים נהדרים. אתלט ברמה אירופאית גבוהה עם גובה וידיים ארוכות, תנועה מצויינת וחתוליות. ריבאונדר טוב ופוטנציאל הגנתי מעניין. רק שהוא מאוד מוגבל התקפית. מצד אחד, מסיים בשתי הידיים ונותן איזה דאנק מהדהד מדי פעם. מצד שני, לחלוטין נטול קליעה מכל טווח של יותר ממטר מהסל (ובמיוחד משלוש) ולא נראה שהוא השתפר בתחום הזה בכלל בשנתיים האחרונות. אז כמו שמישהו כתב אחרי אליפות הנוער, אם הוא מפתח קליעה סבירה, הוא יכול להגיע ליורוליג. אבל נראה לי שהסיכוי לזה קטן ביותר ובלי קליעה או משחק חצי מרחק הוא מאוד שבלוני וצפוי, כשקשה לי לראות אותו תורם התקפית אפילו בליגת העל. במידה מסויימת, אני יותר מאמין ברצפה של גולד ושרון כשחקני ליגת על עתידיים. אבל לטרושקין יש תקרה גבוהה יותר, גם אם לא מאוד סביר שהוא יגיע אליה.

12. רני בלגה. קומבו גארד, 20.2, 1.98. כמו טרושקין, לבלגה יש יופי של נתונים פיזיים לעמדת הרכז, בנוסף ללא מעט כישרון, יכולת מסירה טובה, סיומת בצבע עם שתי הידיים וגם פוטנציאל הגנתי לא רע. וכמו טרושקין, הקליעה היא עקב האכילס שמונע מהפוטנציאל להיות גבוה יותר משמעותית. הוא לא נון-שוטר ברמות של טרושקין, אבל כמו בן שרף, אחרי שבקדטים הראה יכולת קליעה יפה, משהו לא טוב קרה למכניקה ולביטחון. הוא קלעי עונשין לא רע אז יש תקווה שהוא עוד יכול להפוך לאיום סביר מחוץ לקשת, אבל כרגע זה ממש לא נראה מבטיח. גם בלי קליעה הוא נתן אליפות עתודה טובה (14, 7 ו-6) וגם עונה יפה בלאומית עם רמה"ש (ממוצעים של 15 נק' ו-4 אס' ב-13 המשחקים האחרונים של העונה). הוא בבירור שחקן ליגת על, אבל בלי שיפור משמעותי בקליעה התקרה לא גבוהה במיוחד, כי הוא לא אתלט ברמה של טרושקין.

11. מקסים פילוננקו. סנטר, 20.7, 2.08. עוד "חריג גיל" ברשימה (יליד דצמבר 2005), כמו דניאל שרון. יכול להיות שהמיקום הזה לא יזדקן היטב, כי עד היום פילוננקו לא הראה שהוא סנטר ליגת על לגיטימי ובשנה שעברה בנתניה הוא בקושי קיבל דקות משחק. מצד שני, כשהוא כן קיבל יותר מ-10 דקות בשני משחקים בסיום העונה הוא החזיר עם 9 נק', 12 ריב', -1.5 חסימות ו-65% מהשדה ב-20 דקות למשחק. אז כן, זה מדגם זניח ובאמת שקשה לבנות עליו תיאוריות. אבל יש גם את אליפות העתודה בקיץ שעבר, שבה הוא הרשים בדקות מוגבלות (17 למשחק מהספסל). אקסטרפולציות זה תמיד מסוכן, אבל סתם לשם המחשה, פר 40 דקות הייתה לו שם סטטיסטיקה של 23 נק', 15 ריב' ו-5 חס' למשחק, ב-88% אדירים מהשדה. כמובן שהוא לא שחקן של 40 דקות למשחק ואליפויות עתודה יכולות להיות מטעות (ד"ש לגלעד לוי). אבל אני כן מחזיק ממנו מישהו שיכול להפוך לסנטר משמעותי בליגת העל ואולי באיזה שהוא שלב גם בנבחרת. הוא נראה לי כמו לייט בלומר, שעדיין לומד את המשחק וידוע גם שסנטרים מתבגרים לאט יחסית. יהיה נחמד אם ייצא ממנו סוג של איתי שגב קצת יותר גבוה וקצת פחות מוגבל התקפית.

10. אלון מיכאלי. פאוור פורוורד, 20.7, 2.04. "חריג הגיל" האחרון ברשימה (יליד נובמבר 2005) נתן עונת בכורה סבירה בקולג'ים. הוא פתח לא רע, אבל החצי השני של העונה היה חלש יותר, כשהדקות, התפוקה וכנראה שגם הביטחון ירדו (חוץ ממשחק אחרון מצויין). עדיין, הוא היה הפרשמן היחיד חוץ ממאייר שקיבל דקות משחק עקביות (כולל שחקנים ותיקים ממנו כמו דברת, ציפר ובורג). באליפות העתודה בקיץ שעבר הוא היה מצויין עם 17 נק' (שלישי באליפות) ו-8 ריב' למשחק. כנראה שלא יהפוך לכוכב גדול וקצת מוגבל הגנתית, אבל הוא פורוורד דינאמי, עם חוש טוב לסקורינג, טאץ' טוב (מאמין שגם הקליעה משלוש תשתפר עם השנים) ומנטאליות חזקה. עובר לשחק בסיינט לואיס בשנה הבאה ומאמין שיקבל שם יותר הזדמנויות כטרנספר סופומור. רואה אותו מגיע לנבחרת הבוגרת בעתיד.

9. אורן סהר. שוטינג גארד, 19.7, 1.94. סהר הרשים מאוד באליפות העולם עד גיל 19 בשנה שעברה עם כמעט 18 נקודות למשחק (מקום שישי באליפות) באחוזים לא רעים, כשלא מעט מהן מייצור עצמי. זה אפילו יותר מרשים כשלוקחים בחשבון ששיחקו שם לא מעט שחקנים שנבחרו בדראפט האחרון (סהר קלע יותר מכולם), כולל הבחירה הראשונה, איי ג'יי דיבאנסה וגם 3 אמריקאים שאמורים להיבחר בטופ-5 בדראפט הבא (טיירן סטוקס, קיילב הולט וג'ורדן סמית'). אנקדוטות לנכדים בצד, במכבי העונה הוא לא קיבל יותר מדי הזדמנויות, אבל כששיחק קלע לא רע. בנבחרת העתודה הקיץ הוא קצת אכזב בעיני (רק 30% משלוש), אבל עדיין הוביל את הנבחרת בנקודות (16 למשחק) והוסיף 4.5 אסיסטים, שזה לא רע לשוטינג גארד. מייצר יפה מכדרור ולא מתבייש ליזום, אבל קצת מתקשה מול שחקנים אתלטיים, כי הוא עצמו לא אתלט גדול וגם לא נראה לי שארוך במיוחד. נקווה שיעשה צעד נוסף קדימה בקולג'ים בשנה הבאה. הבחירה בקולג' מיד מייג'ור כמו פפרדיין נראית לי נכונה (בניגוד לשחקנים שהלכו לקולג'ים גדולים כמו טנסי או אל אס יו) ונקווה שהוא יקבל זמן משחק כבר השנה. נראה כמו השחקן הכי מוכשר במשפחה, אז נקווה שלא יתקע בתקרה כמו האחים הגדולים דורי ונדב.

8. רום סטולר. סמול פורוורד, 16.6, 1.95. סטולר היה אחד השחקנים הצעירים באליפות אירופה לנוער (פספס בשלושה ימים את הזכאות לנבחרת הקדטים), אבל נתן יופי של אנרגיות מהספסל עם 10 נק' ו-4 ריב' למשחק. בשלב הזה הוא בעיקר אנרג'ייזר באני – נמצא בכל מקום, שומר טוב, ומתאבד על כדורים אבודים (כולל הריבאונדים שסידרו לנבחרת הארכה מול יוון). אבל יש לו אתלטיות טובה, משחק חתולי, הרבה ביצים, וגם הבנת משחק יפה. נקודת התורפה כרגע היא הקליעה, למרות שהוא לא מפחד לקחת את השלשות (בניגוד למשל לטרושקין ובלגה) והטאץ' והמכניקה לא נראים שבורים. אם זה לא ישתפר עם השנים, התקרה מוגבלת כמובן, אבל הוא בעיני יותר מגוון משחקן כמו טרושקין והגיל הצעיר נותן תקווה לשיפור בסקיל ובקליעה.

7. עמרי אורלנד
. פוינט גארד, 17.0, 1.90. אורלנד מגיע ממשפחה עם ייחוס בכדורסל הישראלי (הבן של יהוא, הנכד של בארי לייבוביץ'). אבל הוא כאן בעיקר כי הוא מראה ניצוצות קטשיים בגיל צעיר, עם שילוב של קליעה ויכולת להגיע לטבעת ולסיים שם באופן יצירתי. זה עדיין רחוק ממובטח, כי הוא מאוד לא יציב גם בקליעה וגם בהשפעה על המשחק, אבל משחקים כמו מול דנמרק (21 נק', 4 שלשות, 4 אס' ו-3 חט') או מול טורקיה (20 נק' ו-10 אס') בטורניר הנוער האחרון, כשהוא צעיר ביותר משנה מרוב השחקנים, מראים את הפוטנציאל. כמו עודד בזמנו, הוא לא שחקן הגנה טוב, קצת בגלל מבנה הגוף הרזה וקצת בגלל שהוא לא מספיק מחוייב. לא יודע כמה זה יכול להשתפר לרמות הגבוהות, אז הוא יצטרך לחפות על זה עם יותר יציבות התקפית, אבל הפוטנציאל מעניין.

6. אביב ארונוב. פוינט גארד, 18.4, 1.95. לפני שנתיים שמתי אותו במקום ה-7 וכתבו לי שהגזמתי. אז עכשיו הוא מקום 6, ומשער שגם עם זה יהיה מי שיתווכח לאור הסנטימנט הדי שלילי כלפיו באתר. אבל אני נוטה באופן מסורתי לחבב שחקנים ישראלים עם "ביצים גדולות" יותר מהקונסנזוס כאן, גם אם הם לכאורה "בעייתיים". כדורסל זה לא מקום לביישנים ואביב בהחלט לא ביישן. כן אפשר להתווכח עם הוא באמת רכז (אני חושב שכן) ואם הכדורסל שלו, שכרגע מבוסס לא מעט על פיזיות ודומיננטיות עם הכדור ביד, יכול לעבוד טוב ברמות הגבוהות. גם כאן התשובה שלי היא שאני חושב שהוא ימצא את הדרך לעשות התאמות עם השנים (כבר בשנה הבאה בקולג'). לא רואה אותו כפוטנציאל נבא, אבל כן כשחקן מוביל בכדורסל הישראלי עם תקרה של יורוליג ונבחרת בוגרת.

5. מאור סלע. פאוור פורוורד, 15.8, 2.04. עוד שחקן שקיבל כאן קצת מקלחות קרות באופן מוגזם בעיני (נדמה לי שודים כתב באיזשהו שלב שהוא לא ווינר וסיכוי לא רע שלא ייצא ממנו שחקן). מבין את ההסתייגויות מהגישה הקצת נונשלנטית וההגנה הלא תמיד מחוייבת. אבל אצל שחקן שהוא עוד לא בן 16 אני לא נוטה לייחס לדברים כאלה הרבה מדי חשיבות. סלע מאוד מוכשר – פאוור פורוורד עם יכולת מסירה נהדרת, טאץ' טוב, ושליטה בכדור הרבה מעל לממוצע בעמדה שלו. וגם נותן תפוקה, כשהוא סיים במקום השני במדד באליפות הקדטים מאחורי ה-MVP הלטבי ברואט, למרות שהוא עשה את זה בעיקר במשחקים מול יריבות חלשות בהרבה. יכול להיות שהוא כבר סיים את ההתפתחות הגופנית, לפחות מבחינת גובה (בטוח שהוא עוד יכול להתחזק משמעותית ואולי גם להוסיף לאתלטיות הדי בינונית שלו). אבל גם מה שכבר יש שם עכשיו זה יופי. בעיני מוקדם מדי לשים עליו תקרה בגיל כל כך צעיר או להתרגש מהחסרונות. אמנם קצת קשה כרגע לדמיין נבא או שחקן יורוליג מוביל, אבל מי יודע. בכל מקרה, נראה לי שהרצפה גבוהה יחסית – לכל הפחות שחקן ליגת על טוב עם סבירות לא רעה גם לנבחרת בוגרים אם המשחק שלו ממשיך לגדול ולהתפתח. אם זה קורה, אז בדירוג הבא הוא יהיה גבוה יותר.

4. עומר מאייר. פוינט גארד, 19.9, 1.92. אחרי אליפות אירופה נהדרת לנוער לפני שנתיים ואליפות עולם עד גיל 19 מצויינת, מאייר קצת ירד לקרקע בפרדו, עם תפקיד ודקות מוגבלים מאחורי אחד הרכזים הכי דומיננטיים במכללות. מאייר עדיין קיבל 14 דקות למשחק מהספסל והראה ניצוצות פה ושם. אבל הסה"כ היה די אפור, למרות שדי קרוב למה שודים ואני צפינו בתחילת השנה. השנה הוא אמור לעבור לתפקיד משמעותי יותר ונראה אם הוא יכול להרים את היכולת אחרי שנת הסתגלות. הקליעה וראיית המשחק טובות, אבל הוא די מוגבל ביכולת להגיע לטבעת באופן עקבי (מה שדווקא הייתה נקודת חוזק שלו בגיל צעיר יותר), מה שהופך קריירת נבא לעניין לא סביר במיוחד. חזרה לאירופה לתפקיד משמעותי בקבוצת יורוליג או יורוקאפ (ישראלית?) נראה כמו יעד טוב והגיוני יותר. אם זה יקרה, הוא גם יוכל לעזור לנבחרת הבוגרת.

3. שון אבייב. סמול פורוורד, 20.5, 2.03. יליד ישראל (חדרה עד גיל 4), שגדל בארה"ב, ליד אח גדול (איליי) שמשחק בארץ. אכזב בשנה שעברה במכללות. היה סביבו קצת באז של וואן אנד דאן לפני העונה, אבל זה ממש לא היה בכיוון. בתיכון הוא הראה שהוא קלעי מצויין, עם גודל ושחרור כדור מהיר שקשה לחסום. אבל בסינסינטי הוא קלע באחוזים נמוכים מכל הטווחים (33% מהשדה, 25% משלוש ו-64% מהקו) וגם עשה מעט דברים חיוביים אחרים לפני שדי איבד מקום ברוטציה ואת הביטחון. הבעייה זה שאם הוא לא קולע המאמנים מאבדים בו אמון די מהר, כי כרגע הוא גם לא מגן מספיק טוב (אתלטיות בינונית וגישה לא מספיק מחוייבת). אני עדיין מאמין בכישרון שלו כסמול פורוורד גבוה עם קליעה ויכולות נוספות ומקווה שיהפוך תקליט בפלורידה סטייט בשנה הבאה. אבל כרגע הוא קצת פחות נראה כמו כישרון נבא. לנבחרת זה דווקא יכול להועיל אם הוא יבוא לשחק באירופה, בעיקר לאור זה שהוא לא נחשב למתאזרח.

2. דייויד מוזס. סנטר, 18.1, 2.13. הקפיצה הגדולה בדירוג לשחקן עם השם הכי יהודי שאפשר (בגרסה האמריקאית). לפני שנתיים הוא אפילו לא זכה לאזכור של כבוד ברשימה הזו (למרות שאולי הגיע לו). ועכשיו הוא פוטנציאל נבא לגיטימי. יש לו עוד דרך ארוכה להגיע לשם, כשהוא חייב לשפר את הקשיחות והמחוייבות בהגנה (וגם את הבנת המשחק), לעבוד על הגוף, להתחזק, ולשפר גם את קריאת המצבים בהתקפה והסיומת ליד הטבעת (גם זה קשור בין היתר לעבודה על הגוף והסיומת עם מגע). אבל יש כאן כישרון בעמדת הסנטר שגדל לנו פעם בדור, וכנראה שאפילו לא זה, עם גרף שיפור נהדר, שמצביע על פוטנציאל יוצא דופן. בעצם, קאם טו ת'ינק אוף איט, מעולם לא גדל בישראל סנטר שבגיל 18 נראה יותר מבטיח ממוזס. עושה רושם שהוא עשה בחירה טובה לקולג' (פלורידה אטלנטיק), בין הפנסיונרים היהודים של בוקה רטון. זה קולג' עם מסורת טובה, אבל כזה שמשחק במיד מייג'ור קונפרנס, עם רוסטר שלא נראה עמוק מדי בעמדות הפורוורד/סנטר ואמור לתת לו דקות משחק משמעותיות ואפשרות להמשיך את ההתקדמות בלי יותר מדי לחץ. אני כן מאמין שהוא יהיה הסנטר הפותח של הינשופים, כי המתחרים שלו על העמדה הם סנטר ניגרי מוגבל בשם פאווז איפאולה, ששיחק (בקושי) עם מיכאלי בשנה שעברה בקולורדו, וסופומור קנדי בשם קירן מולן, שגם הוא לא איזה שוס גדול.

1. בן שרף. פוינט גארד, 20, 2.00. שרף שומר על המקום הראשון ברשימה למרות עונת רוקי די מאכזבת ב-נבא. בדירוג של לפני שנתיים כתבתי שהקליעה היא הסווינג סקיל. אז בזמן שחלף מאז היא לא השתפרה ואולי אפילו הלכה אחורה. ובלי שיפור די מיידי בשנה הקרובה, קשה לי לראות אותו נשאר בליגה שלא מחכה לאף אחד, כשהנטס כבר בחרו רכז בלוטרי השנה אחרי ששרף וטראורה הצרפתי אכזבו והיו שניים מהשחקנים הכי גרועים בליגה בעונה שעברה. כמובן שאם שרף יחזור לאירופה ליורוליג זה לא אסון (ואפילו עדיף מנקודת מבט של הנבחרת). אבל גם אז הוא חייב קליעה סבירה כדי למצות את הפוטנציאל ולהיות שחקן מוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 1:26 am 
Junior

אחלה פוסט, כיף לקרוא.
אני לגמרי מההייטרים שחושבים שארונוב שחקן נורא ומדורג גבוה מדי. לא מפריע לי שחקנים ישראלים עם ביצים ואני ממש לא חושב שישראלים צריכים להיות אך ורק רול פליירז, אבל במקרה שלו פשוט מדובר בפער עצום בין כמה הוא חושב שהוא טוב לבין כמה הוא באמת. וזה לא רק האופי, אני גם לא כזה מעריך את הכישרון שלו.
אני גם דיברתי נגד הגישה של סלע ואני לא בטוח שזה רק עניין של גיל, אבל במקרה שלו אני לגמרי מעריך את הכישרון וחושב שיש לו את כל הנתונים להפוך לשחקן.
אני חושב שלאלון מיכאלי מגיע מקום קצת יותר גבוה. אמנם התקרה לא גבוהה כמו אצל השחקנים שלפניו ברשימה (מלבד סהר אולי), אבל במקרה שלו אני משוכנע שהוא גם יהיה שחקן מוביל בכדורסל הישראלי ולפחות סטטיסטית חלק מאלה שלפניו כנראה לא יהיו.
אם בן שרף יפלט מה-NBA זה יהיה מאוד חבל בעיני. יש לו כל הכישרון להיות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 4:19 am 
מנהל פורום

יופי, יופי
עולם זר לי לחלוטין, כדורסל צעירים
כיף להציץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 9:28 am 
מנהל פורום

אני ממשיך בדעה שלי לגבי מאור סלע וזה לא משנה כמה טריפל דאבלים הוא יעשה במשחקים חד צדדים בקדטים, או גם אם יהיו לו משחקים של 40 נק' בנוער על.
החסרונות שלו הם שני הדברים שהכי קשה לשפר - יכולת אתלטית ואופי (אופי זה מונח רחב, אני בעיקר מתכוון למה שהאמריקאים קוראים motor).

לגבי ארונוב, אני כידוע לא מאוהדיו, אבל כשאני עובר על הרשימה הזו, אין שם באמת מישהו שכרגע מתחתיו שהייתי מזיז ומדרג מעליו.

אם כבר אני הייתי מוריד את אורלנד לאזור ה-14-15. הוא קיבל המון הייפ בזכות היותו הבן של או הנכד של, אבל בתכלס גם הוא מאוד מוגבל אתלטית ויכול להיות שהוא עוד לא סיים לגדול ואז עוד יעשה קפיצה. כרגע הוא מאוד רוצה להיות ים מדר, אבל פשוט אין לו יכולות מתאימות.
העונה הקרובה בליגה הלאומית תהיה באמת מבחן מעניין. במיוחד שהוא משחק בקבוצה שמראש מכוונת גבוה. אם יקבל שם דק' ואפילו יצליח, אז כנראה שיש בו משהו מיוחד. אגב, בניגוד למה שכל מיני אנשים אמרו בשידורים או נכתב בכתבות, הוא לא עושה בדיוק את אותו המסלול של בן שרף. שרף שיחק בלאומית בעונה שבה היה יא' ובעונה האחרונה בגיל נוער שיחק בליגת העל. אורלנד ישחק עכשיו בלאומית בעונת ה-יב' שלו. אומנם הוא יליד ספטמבר אז יותר צעיר ממה שבן היה בקריית אתא, אבל זה כן הבדל משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 5:32 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
אחלה פוסט, כיף לקרוא.
אני לגמרי מההייטרים שחושבים שארונוב שחקן נורא ומדורג גבוה מדי. לא מפריע לי שחקנים ישראלים עם ביצים ואני ממש לא חושב שישראלים צריכים להיות אך ורק רול פליירז, אבל במקרה שלו פשוט מדובר בפער עצום בין כמה הוא חושב שהוא טוב לבין כמה הוא באמת. וזה לא רק האופי, אני גם לא כזה מעריך את הכישרון שלו.
אני גם דיברתי נגד הגישה של סלע ואני לא בטוח שזה רק עניין של גיל, אבל במקרה שלו אני לגמרי מעריך את הכישרון וחושב שיש לו את כל הנתונים להפוך לשחקן.
אני חושב שלאלון מיכאלי מגיע מקום קצת יותר גבוה. אמנם התקרה לא גבוהה כמו אצל השחקנים שלפניו ברשימה (מלבד סהר אולי), אבל במקרה שלו אני משוכנע שהוא גם יהיה שחקן מוביל בכדורסל הישראלי ולפחות סטטיסטית חלק מאלה שלפניו כנראה לא יהיו.
אם בן שרף יפלט מה-NBA זה יהיה מאוד חבל בעיני. יש לו כל הכישרון להיות שם.

טייקים בהחלט לגיטימיים. יהיה באמת מעניין לראות את ארונוב בעוד כמה שנים וכמה רחוק הוא יגיע. מצד אחד, שחקן שקולע בק טו בק 30+ באליפות נוער מול יריבות טובות (יוון וצרפת) זה לא משהו שקורה כל יום. מצד שני, היו לנו כבר שחקנים שהיו מלכי הסלים באליפויות נבחרות צעירות (מה שהוא אולי היה עושה אם לא היה נפצע) אבל לא הגיעו לשום דבר משמעותי בקריירה. מהזיכרון, עמית בן דוד, אלון שטיין (אולי לא היה מלך הסלים, אבל הצטיין), שון דניאל לפני איזה 20 שנה ושחר דורון לפני שלוש שנים עם הנוער. בן דוד ודניאל עשו את זה בקדטים, ששם המספרים כנראה הכי פחות משמעותיים, כי יש חשיבות מיוחדת להתפתחות פיזית/מנטאלית מוקדמת. דורון עשה את זה בנוער, אבל כבר אז היה די ברור שיש שם מגבולת פיזיות משמעותיות (בדירוג הקודם שמתי את ארונוב לפניו בגלל זה). לעיניים שלי, ארונוב יותר מוכשר מהם ופחות מוגבל פיזית. ואני כאמור לא מאוד מודאג מהפער בין מה ששחקן חושב על עצמו בגיל הזה למי שהוא בפועל. המציאות כבר תאזן אותו ואני כאמור מעדיף אותם עם ביטחון עצמי, גם אם הוא קצת מופרז. אז בסוף זה עניין של עד כמה הוא ימשיך להתקדם במשחק שלו ולשפר את החולשות ואיך הוא יתאים את היכולות שלו למשחק בוגרים. תשובות בהמשך.

כנ"ל לגבי סלע. נחכה ונראה, אבל נראה לי שכאן התקרה גבוהה יותר, ולו רק כי הוא גבוה ב-10 סנטימטרים וצעיר ביותר משנתיים, אז אפשר עדיין לדמיין גם שיפור פיזי ואתלטי. בהחלט יש סיבות לדאגה -- למשל העובדה שהוא די התקשה מול נבחרות טובות (חוץ מיוון) ובלט בעיקר מול החלשות יותר. או הנונשלנטיות במשחק שודים מזהה כבעייה במוטור. אבל יש גם כישרון שלא ניתן להתעלם ממנו (מישהו השווה לקייל קוזמה ויש בזה משהו).

מיכאלי זה מקרה מעניין של הבאלנס בין תקרה לרצפה. נדמה לי שכולנו מסכימים שהתקרה לא מאוד גבוהה (תומר גינת?), אבל הרצפה נראית גבוהה יחסית. אז איך שופטים את זה מול מישהו כמו אורלנד עם תקרה אולי גבוהה יותר אבל רצפה די נמוכה (בגלל ההגנה)? האמת שבטייק הראשון שמתי את אורלנד בעשירייה השנייה (מקום 12 או 13). אבל כשחשבתי על זה עוד, הוא השחקן שהכי עלה בגלל שאפשר לדמיין אותו הופך לרכז התקפי ברמה גבוהה אם הדברים מתחברים (הוא עוד לא בן 17). אבל כן, מי שנותן יותר חשיבות לרצפה נמוכה מן הסתם ידרג אותו נמוך יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 5:41 pm 
Hall of Famer

לא מבין בזה כלום, אבל כתבה מחכימה ונפלאה. קראתי כל מילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 9:31 pm 
Sophomore

רק לי מיכאלי נראה עם תיקרה הרבה יותר גבוהה? פיזית הוא בנוי ממש טוב. זריז, די חזק, אתלטי. קולע מכל הטווחים. והכי חשוב, יש לו feel למשחק והבנה שלו.
ברור שלא שחקן NBA, אבל כן שחקן יורוליג לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 9:47 pm 
Junior

ציינתי את תומר גינת כתקרה אפשרית, שבעיני זו אחלה תוצאה. אז גינת שחקן יורוליג לגיטימי? אולי בהפועל עם 12 זרים לא. אבל אם היה משחק במכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 10:06 pm 
Sophomore

לדעתי ה יקרה שלו יותר גבוהה משל גינת. בעצם סוג של גינת ארוך וגבוה יותר, ואתלטי יותר.
לדעתי גינת שחקן יורוליג לגיטימי. עד היום לא הבנתי את העדפה של ווינרייט ב 4 עליו על ידי איטודיס.

מי יאסרח את ווינרייט?( איש יין-צדק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2026 10:21 pm 
Freshman

כיף לקרוא, תודה
מסכים עם הרוב, אישית פחות עף על סטולר ,חוץ מהאסל ורבאונד לא באמת ראינו ממנו הרבה, מרגיש לי שזוכרים לו יותר מדי לחיוב את הסל מול יוון, אין לו קליעה או חדירה ברמה טובה, כמובן שהוא מאוד צעיר ויש לו סיז לא רע.

הצצתי ברשימות הקודמות ובעצם יוצא שבן שרף אצלך(וכמובן עובדתית) מקום ראשון כבר 4 שנים, נוטים לשכוח לו את כמה שהוא צעיר, עכבי הכדורסל מכירים אותו מגיל 15 וכבר 4 עונות של בוגרים אז קל לשכוח שהוא בסך הכל בן 20, באופן כללי מרגיש שיש הרבה יותר חוסר הערכה כלפיו, הרבה בגלל שיש ישראלי הרבה יותר בכיר ממנו בנבא ובגלל האינפלציית המתאזרחים בנבא שמוצגים כישראלים.כבר מהקמפיין הראשון שלו מהקדטים אפשר היה לראות שהוא משהו נדיר בכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 12:11 pm 
Sophomore

זוכרים את הקליעה של אבדיה בשלוש השנים הראשונות ב-NBA?
מי אמר ששרף לא יישפר אותה? אולי כן, אולי לא...אבל בטח שלא ייפלט כל כך מהר מהליגה.
מה שכן, הוא משחק תחת מאמן שלא מאמין בקליעה מהחצי מרחק- שזה הנשק העיקרי שלו ובאופן כללי גישה די מטומטמת למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 12:23 pm 
Sophomore

תודה, היה מוסיף אם היה מצויין אצל כל שחקן את הקבוצה הנוכחית שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 1:10 pm 
Sophomore

תודה רבה סאבוניס, חיכיתי לזה בכליויון עיניים.
יש לי תהיות והערות ובהמשך אולי אכתוב יותר,
כרגע רק אגיד שבעיני מוזס פוטנציאל יותר גדול משרף.
מוזס מזכיר לי בתכונות הפיסיות והטכניות את מארקנן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 1:41 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
תודה רבה סאבוניס, חיכיתי לזה בכליויון עיניים.
יש לי תהיות והערות ובהמשך אולי אכתוב יותר,
כרגע רק אגיד שבעיני מוזס פוטנציאל יותר גדול משרף.
מוזס מזכיר לי בתכונות הפיסיות והטכניות את מארקנן.

אין ספק שהתקרה של מוזס יותר גבוה, אבל הדירוג מתייחס לא רק לפוטנציאל, אלא שקלול של הרבה דברים, כולל יכולת נוכחית. אם גם עושים השוואה בין שרף בן ה-18 למוזס, אז שרף היה עוד יותר דומיננטי ומשמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 1:47 pm 
Sophomore

כרגע שרף לא רחוק מלהיפלט מהמנש, אז מה היה בגיל 18 פחות רלוונטי לגביו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 1:51 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
כרגע שרף לא רחוק מלהיפלט מהמנש, אז מה היה בגיל 18 פחות רלוונטי לגביו

לא הבנתי אותך.
זה כן רלוונטי לדירוג. הדירוג עושה השוואה בין שחקנים. מן הסתם שחקן בן 20 יהיה כנראה טוב יותר משחקן בן 16. מצד שני, גם לא מסתכלים רק על פוטנציאל נטו.
אז אחד הכלים לעשות השוואה בין מוזס לשרף, זה לקחת את שניהם באותו גיל וזה יכול להיות אחד המדדים להערכת הדירוג שלהם כ"כשרונות העתיד".

בן שרף בן ה-18 היה פרוספקט גדול יותר ממוזס בן ה-18. לא מבין גם את הזלזול בקריירה שלו עד כה. מה מהשחקנים ברשימה הזו יהיו בכלל במצב של להיבחר בדראפט ולשחק ב-NBA? גם לגבי מוזס אני עוד לא סגור לגמרי. לגבי בן שרף, ברגע שהסתיימה אליפות הנוער בה לקח MVP, היה ברור שהוא הולך להיבחר בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 2:01 pm 
Sophomore

אני לא חולק על זה ששרף היה מרשים מאוד בגיל 18.
אבל חלפו מים בנהר והקריירה שלו כרגע קצת תקועה.
הרשימה היא להבנתי בעיקר הערכת פוטנציאל, אחרת אין היגיון לשים אף שחקן בן 16.
ובפוטנציאל, מוזס הוא להערכתי עם תקרה הרבה יותר גבוהה משל שרף. ברצפה אין הבדל משמעותי להערכתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2026 2:43 pm 
Hall of Famer

גם אם הרצפה של מוזס כן נמוכה יותר מזו של שרף (ולדעתי היא נמוכה יותר) התקרה שלו בתור גבוה מודרני עם סייז טוב, ניידות וקליעה טובה היא הרבה מעבר לתקרה של שרף. בהנחה שלא יהיו פציעות או משהו אחר בסגנון, אני אופתע אם הוא לא יהיה בחירת סיבוב ראשון, גם בחירת לוטרי זה לחלוטין הגיוני אם הוא ימשיך להתקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 7:41 am 
Junior

ממבט על, עושה רושם שיחסית לכדורסל הישראלי, הנבחרת במצב לא רע מבחינת מצבת הגבוהים העתידית. אמנם גינת מזדקן ומתפצע, וגם סורקין כבר לא פרגית וחגג לא מזמן 30. גם שגב, זלמנסון ולוי עברו כבר את ה-30 וטי ג'יי ליף, אם אי פעם ישחק בנבחרת, גם מתקרב לשם.

אבל כמו שהרשימה מראה, יש לא מעט כישרון ועומק פוטנציאלי בעמדות הסנטר והפוורוורד ביום שאחרי (נגיד אחרי אליפות אירופה של 2029). בסנטר זה וולף (רק שיגיע), מוזס, ובתקווה גם פילוננקו ואולי אפילו כראם. בעמדת הפאוור פורוורד העומק עוד יותר משמעותי. זה מתחיל כמובן מאבדיה, כשמעבר לו, נראה איך יתפתחו מיכאלי, דולינסקי, נווה (אולי סמול), שרון וגולד, ותוך כמה שנים גם סלע יכול להיות בתמונה. ומי יודע, אולי בכלל אחד הטופינים יחליט שבא לו על הנבחרת (הרבה יותר סביר שזה של הפועל מזה של הפייסרס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 2:38 pm 
Junior

אני לא חושב שמוזס יותר מוכשר משרף. בעיקר אני חושב ששרף עבר עונת רוקי לא טובה ושופטים אותו לחומרה, במידה רבה לאור הפריצה של אבדיה (נראה ששכחנו לגמרי משלושת העונות הראשונות של אבדיה שהיו בינוניות מינוס בואכה חלשות). מוזס עוד הולך להיתקל בקיר רציני להערכתי ברגע שהוא יצטרך לשמור פיק אנד רול ברמת בוגרים, ושרף יתרגל לרמה וישפר את הקליעה. זו התחזית שלי בכל אופן.
לגבי מיכאלי, בתור מי שטען שהוא צריך להיות יותר גבוה יותר ברשימה, אני לא חושב שהוא מוכשר מגינת. אולי כשעושים רשימת מכולת של תכונות אז כן, אבל לדעתי זה מפספס את הייחוד של גינת. יש לו טאץ' חריג ויכולת התמצאות באזור הסל שאי אפשר ללמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 4:03 pm 
Sophomore

אי אפשר להשוות ברצינות בין עונות הרוקי של אבדיה ושרף.
אבדיה הגיע לסיטואציה שבה הוא היה צריך לחכות בצד לשלשות בהתקפה,
לו הייתה לו הזדמנות אמתית להראות את הרפרטואר.
שרף עשה בעונה האחרונה בדיוק את התפקיד שהוא רצה, והיה חלש,
והקליעה הייתה כל כך חלשה, זה ברור שאם היא לא תקפוץ משמעותית העונה, הוא יעמוד בפני פליטה מהליגה,
וזה מבלי להתייחס לענייני סייז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 4:28 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
אי אפשר להשוות ברצינות בין עונות הרוקי של אבדיה ושרף.
אבדיה הגיע לסיטואציה שבה הוא היה צריך לחכות בצד לשלשות בהתקפה,
לו הייתה לו הזדמנות אמתית להראות את הרפרטואר.
שרף עשה בעונה האחרונה בדיוק את התפקיד שהוא רצה, והיה חלש,
והקליעה הייתה כל כך חלשה, זה ברור שאם היא לא תקפוץ משמעותית העונה, הוא יעמוד בפני פליטה מהליגה,
וזה מבלי להתייחס לענייני סייז.

אני מסכים שזה מצבים שונים, אבל זה לא שהסיטואציה של שרף הייתה אופטימלית. באותה מידה אפשר גם להגיד שכמו שאבדיה התקשה להראות את היכולת האמיתית שלו (גם בקליעה!) כי הוא לא היה רגיל להיות שחקן של קאץ'-נ-שוט שרק עומד בפינה, אז גם שרף היה רגיל שחלק גדול מההתקפה שלו זה זריקות חצי מרחק מכדרור, שבברוקלין אמרו לו להפסיק לקחת, וסגנון שבו הוא אולי כאילו הרכז (ואפילו לפעמים פותח בחמישיה) אבל בפועל ההתקפה הייתה בנויה על לעבור את החצי, למסור לקאם תומאס או MPJ ואז ללכת לעמוד בפינה. ברגע שהוא שיחק בצורה שבה היה לו יותר חופש ויותר את הכדור ביד והתאפשר לו לנצל את יכולות הכדרור שלו בשביל לייצר חדירות, אז גם התפוקה שלו מאוד השתפרה בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 6:27 pm 
Hall of Famer

מאוד מעשיר וכיף לקריאה, תודה!
העפתי מבט גם ברשימות הקודמות - נותן פרספקטיבה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2026 11:37 pm 
Sophomore

אני מאוד מקווה ששרף יחזיק מעמד בליגה ושבסוף יצא ממנו שחקן נבא טוב,
הבעיה העיקרית היא כמה שנים הוא יקבל קרדיט לזה, קפיצה אפשר לעשות גם בגיל 25,
אבל להחזיק מעמד בליגה ביכולת חלשה הופך להיות קשה יותר ויותר, במיוחד עם שיטת הלוטרי החדשה.

בכל מקרה, מוזס פרוספקט עם תקרה ממש ממש גבוהה לטעמי,
אז אני מבין למה סאבוניס שם את שרף לפניו, בעיקר כי הוא קיים כבר חלק מהפוטנציאל,
אבל יפתיע אותי מאוד אם מוזס לא יבחר בסיבוב ראשון, שזה בעיקר מה ששרף עשה עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 6:22 am 
Junior

אני נוטה להסכים עם יואי לגבי שרף. בעיני ההשוואה לאבדיה מטעה מכמה סיבות. קודם כל, אבדיה נבחר בלוטרי. קבוצות בד"כ מגלות יותר סבלנות כלפי בחירות הלוטרי שלהן, אלא אם מדובר בבאסט מובהק, ונותנות להן לפחות שלוש שנים עם הזדמנויות וזמן משחק להוכיח את עצמם, ולו רק בגלל שזה נראה רע בשביל מי שבחר אם לא. לבחירה ה-26 בדראפט מתייחסים באופן שונה, בטח אם בחרת באותו הדראפט עוד 4 שחקנים בסיבוב הראשון. במקרה כזה ברור שהלכת על הכמות בתקווה שייצאו מהם שניים שלושה שחקנים טובים (מה שלא עושה רושם שיקרה עם הבחירות של ברוקלין).

ההשוואה בעייתית גם כי אבדיה אולי לא הבריק בשנתיים הראשונות שלו בוויזארס, אבל עדיין שיחק הגנה טובה ונראה כמו שחקן מועיל. שרף לעומת זאת היה אחד השחקנים הגרועים בליגה, מקום 580 מתוך 582 שחקנים בווין שר (טראורה אחרון). וכן, דני לא הרשים בקליעה עם 31.5% בעונה הראשונה בליגה. אבל בהשוואה ל-21.1% של שרף הוא נראה כמו סטף קרי. כתבתי כבר שיש מעט מקרים בהיסטוריה של ה-נבא ששחקן שקלע כל כך רע בתחילת הקריירה הפך לקלעי סביר מהשלוש. נקווה שבן יהפוך לאחד מהם, אבל מן הסתם יותר סביר שהוא לא. יש שם לדעתי בעייה די משמעותית במכניקה, עם שחרור נמוך יחסית שקל לחסום (מה שגורם לפחד פסיכולוגי ולא פעם גם לזירוז של הזריקה) ומשהו לא לגמרי זורם. גם ההחטאות שלו הרבה פעמים די שוברות את הקרש, ככה שזה לא ממש נראה עניין של מזל רע.

כן חושב ששרף יקבל עוד הזדמנויות השנה. אבל הוא יצטרך להראות שיפור משמעותי מאוד בקליעה ובשאר האספקטים של המשחק (בעיקר יותר אסיסטים ופחות איבודים) ולעשות את זה מהר. וגם אז לא בטוח שזה יספיק. כי יואי גם צודק לגבי שיטת הדראפט החדשה: לקבוצות כבר לא תהיה סבלנות לשחקנים לא מועילים ונגמר הקטע של לתת להם הרבה דקות בחצי השני של העונה כדי להפסיד. ולא שלפני זה זה היה קל. קול אנתוני נבחר במקום ה-15 על ידי אורלנדו ב-2020. בשנה השנייה שלו הוא נתן מספרים של 16 נק' (34% משלוש), 5.7 אס' ו-5.4 ריב' למשחק. שלוש שנים אח"כ הוא כבר נפלט מהליגה, ולא חסרות עוד דוגמאות כאלה (אם ללכת לקיצון, קאם תומאס קלע 24 נק' למשחק ב-24-25 וכרגע אף אחת לא רוצה לגעת בו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה