סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' ספטמבר 15, 2026 11:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 7:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שהרצון להפסיד הוא רק אחת מהסיבות (ואולי אפילו לא העיקרית) לכך ששחקנים מקבלים הרבה דקות בגארבג׳ של הנ.ב.א. הסיבות האחרות הן - הרצון לבדוק מה יש לקבוצות ביד, והרצון של הקבוצות לא לפצוע את השחקנים החשובים שלהם, אחרי שהעונה כבר גמורה דה פאקטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 10:56 am 
Junior

אני לא טענתי שעונות הרוקי של אבדיה ושרף היו דומות, אלא רק שיש לנו recency bias מסוים - אבדיה נתן עונה גדולה ולכן זה גורם לנו להסתכל גם על עונת הרוקי שלו באור שונה, ואילו שרף מגיע מעונת רוקי רעה מאוד וזה גורם לנו להעריך בחסר את הכישרון שלו (לעומת דייוויס מוזס שנתן אליפות מצוינת בנבחרת הנוער, אבל זה כל מה שזה).
לגבי הקליעה של שרף, אין ספק שיש שם בעיה לא קטנה, אבל ב-21 משחקים בג'י ליג הוא קלע 1.6 שלשות למשחק ב-37 אחוז. זה לא איזה בן סימונס, כמו שהאחוזים מרמזים אולי.
לגבי קול אנתוני וקאם תומאס, קבוצות לא רוצות לגעת בהם לא מפאת חוסר סבלנות, להיפך, הם כבר יודעות מה הם שווים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 2:07 pm 
Junior

כן, ברור בנוגע לאנתוני ותומאס. הם לא השוואה לאיפה ששרף נמצא כרגע, אלא דוגמא לזה שאפילו אם הוא נותן קפיצה ביכולת השנה זה לא מבטיח כלום. גם שחקנים ששיחקו משמעותית יותר טוב ממנו בעונה השנייה שלהם בליגה כבר נפלטו מהליגה ויש עוד המון דוגמאות. אבל בעיקרון אתה צודק שזה לא אומר שהוא לא שחקן מאוד מוכשר עדיין, רק שאני חושב שיהיה לו קשה להישאר בליגה בלי שיפור עצום כבר השנה (בליגת הקיץ לא ראינו סימנים לזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 4:05 pm 
Junior

כן, מסכים עם השורה התחתונה.
וגם אם לא ילך, מחכה לו בזרועות פתוחות בהפועל :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 9:12 pm 
Junior

אגב, בחלוקה לשנתונים, זה לא ממש מאוזן (אם לוקחים את 20 הראשונים ברשימה):

שנתון 2006 (פלוס שלושת חריגי הגיל מ-2005): 9 שחקנים (כראם, שרון, בלגה, פילוננקו, מיכאלי, סהר, מאייר, אבייב ושרף)
שנתון 2007: שני שחקנים (קלר וגולד)
שנתון 2008: 4 שחקנים (הרשקו, טרושקין, אביב ארונוב ומוזס)
שנתון 2009: 3 שחקנים (תום ארונוב, סטולר ואורלנד)
שנתון 2010: 2 שחקנים (סרויה וסלע)

חלק מזה זה שנתון חזק ב-2006 (בטח עם חריגי גיל). וחלק העובדה שבשנתונים הצעירם חלק מהשחקנים עדיין לא פרצו (למשל ב-2006 שרון, פילוננקו וסהר לא היו אפילו אזכורים של כבוד לפני שנתיים, כלומר לא בטופ 25).

אבל כן אפשר לראות את החולשה של שנתון 2007, שהוא כבר לא כזה צעיר, אבל אף שחקן בו לא מגיע לטופ 14 ברשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 20, 2026 9:56 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
אי אפשר להשוות ברצינות בין עונות הרוקי של אבדיה ושרף.
אבדיה הגיע לסיטואציה שבה הוא היה צריך לחכות בצד לשלשות בהתקפה,
לו הייתה לו הזדמנות אמתית להראות את הרפרטואר.

אני כל כך לא מסכים עם עם האבחנה הזאת. ברור שאבדיה לא הגיע לסיטואציה בעונת הרוקי שנותנים לו את הכדור בידיים ולקבל החלטות, אבל יש פער בין זה לבין הפאסיביות הנוראית שהוא הפגין בתור רוקי. כמעט אפס יוזמה התקפית, כמעט שום פעולה התקפית חוץ משלשה חופשית לחלוטין או מסירת סווינג סתמית אחרי שהוא מקבל את הכדור. בעונת הרוקי הוא זרק מעל 53% מהזריקות שלו מהשלוש, כשהוא פוגע (או לא פוגע) באחוז נמוך של 31% ומגיע לקו 0.8 פעמים וכל זה ב-23.3 דקות לא מועטות, בטח בשביל רוקי.
חלק מהפאסיביות של אבדיה בעונה הראשונה הייתה על הוויזארדס והתוכנית ההתקפית שלהם, חלק אחר היה על השחקן בעצמו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 21, 2026 1:17 am 
Sophomore

ספציפית לשרף יש יתרונות של סייז לעמדה ופוטנציאל הגנתי שאנתוני ותומאס לא קרובים אליהם,
אז אם הוא יראה שיפור משמעותי אני כן רואה אותו נשאר בליגה עוד שנה לפחות,
אבל הוא באמת יהיה חייב להיות הרבה הרבה יותר טוב,
גם בקליעה ל3, גם בסיומת ליד הטבעת, גם ביחס איב' אס' עם כמות יפה של אס' פר דקה וגם דברים כמו ריבאונד.
זו רשימה ארוכה, ובליגת הקיץ לא היה נראה ששרף התקדם מספיק בינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 21, 2026 1:21 am 
Sophomore

אגב, אם הוא כן ישתפר, אני רואה את משחק חצי המרחק שלו הופך אותו לפוטנציאל לשחקן פלייאוף טוב.
בפלייאוף חצי מרחק זה נשק הרבה יותר רלוונטי וחשוב מבעונה הרגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 22, 2026 5:01 pm 
Junior

עוד קצת על מוזס:

כן, הוא נתן אליפות אירופה נהדרת והראה דברים שמצדיקים להיות גבוהים על הפוטנציאל שלו.

אבל בעיני צריך להיות ריאליים עם הציפיות. יש לו פוטנציאל נבא, אבל זה רחוק מלהיות מובטח. קודם כל בצד ההגנתי, ששם הוא מתקשה עדיין גם מול פיזיות וגם מול שחקנים עם רגליים זריזות. יש המון מה לשפר שם כדי להישאר על המגרש אפילו ברמת הקולג'ים.

בהתקפה ראיתי השוואות למרקנן ולדעתי זה די מופרך. כן, יש למוזס יד רכה וזה אחלה. אבל מרקנן זה לא סתם יד רכה לגבוה. זה טאץ' בקליעה כמעט ברמות של נוביצקי ודוראנט, משהו שנדיר מאוד למצוא אצל סבן פוטרים.

בסופו של דבר, כרגע כל מה שראינו ממוזס ברמה שהיא מעל ליגת הנוער הישראלית זה אליפות נוער אחת ועוד כמה משחקים נחמדים עם רמה"ש בלאומית. בן שרף בגילו היה עם עונה מלאה בלאומית (14 נק' למשחק) ועוד אחת מלאה בליגת העל (11 נק' ו-4 אס' למשחק). זה בסדר, גבוהים מתפתחים לאט יתר ומוזס גם נתן קפיצה גדולה תוך שנה, מה שמצביע על פוטנציאל שיפור משמעותי. אבל צריך עדיין לראות את זה קורה באופן יציב ומול רמה גבוהה יותר כדי להסיק מסקנות. דניאל קופרברג נתן אליפות נהדרת בנבחרת העתודה בגיל 18 (15 נק' ו-6 ריב' למשחק) ונראה כמו פוטנציאל מעניין ביותר (למרות שבהחלט לא ברמות של מוזס). ואז ההתפתחות נעצרה פתאום והוא אפילו לא הגיע להיות שחקן ליגת על לגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 23, 2026 12:53 am 
Sophomore

מסכים שמרקנן זה אולי רחוק מדי, אבל היד הרכה שמוזס הראה באליפות הנוער לפחות הייתה סופר מרשימה,
וכשאמרתי מרקנן התכוונתי גם לניידות וליכולת הכדרור, תכונות שבגינן מוזס עשוי אפילו להיות סמול בהרכבים מסויימים במנשת
אולי ההשוואה הנכונה יותר היא סנטי אלדמה, למרות שגם אלדמה טרם מיצה את הפוטנציאל לדעתי.
וכן, מוקדם לקבוע, ויש לו עוד המון מה להשתפר וללמוד,
אבל אני עדיין חושב שכבר עכשיו ברור שהתקרה כאן משמעותית גבוהה משל שרף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 23, 2026 1:57 am 
Sophomore

אגב, חשבתי על זה לעומק והדירוג של סאבוניס באמת מנומק מאוד,
ובכל זאת יש לי הערה אחת- אם עושים היום דראפט נניח בין כל השחרנים הללו,
אני אני לוקח את את אורלנד שלושה מקומות אחורה.
מבין את ההתלהבות מהכישרון ההתקפי הייחודי,
אבל אני בספק אם יצא ממנו שחקן התקפה טוב משמעותית מאורן סהר.
רק שבצד ההגנתי ממה שראיתי מאורלנד אני לא כל כך אופטימי.
אז אם אני צריך לבחור, גם את סטולר, גם את סהר וגם את מיכאלי, אני לוקח לפניו.
יכול להיות שהוא יאכיל אותי את הכובע, אבל לפחות הריצפה של שלושת אלה שלפניו גבוהה משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 23, 2026 2:29 am 
Junior

סנטי זה בהחלט השוואה ריאלית יותר והלוואי שהוא יגיע לרמה שלו.

טייק בהחלט לגיטימי לגבי אורלנד, כנראה השחקן שהרוויח הכי הרבה בדירוג מתקרה גבוהה יחסית. כאמור, הוא התחיל אצלי באזור המקום ה-12-13 והתקדם כשחשבתי על זה עוד קצת. אבל מי באמת יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 26, 2026 2:29 pm 
Junior

כתבתי למעלה שאם בן שרף לא משפר משמעותית את הקליעה, אין לו מה לחפש ב-נבא (והאמת, צריך לומר שגם אם הוא נניח משפר אותה לאזורי ה-30% הנמוכים זה עדיין יהיה קשה מאוד).

אבל צריך גם להגיד משהו על הסיטואציה הקבוצתית שלו. מצד אחד, הוא נפל לכאורה למצב אידיאלי עם קבוצה שאין לה רכז בכיר ויכולה לתת לו הרבה הזדמנויות (מה שגם קרה בפועל בסוף העונה שעברה). יש גם את העניין שיוסטון יכולה להחליף בחירות עם הנטס, מה שאולי יפחית מהמוטיבציה של ברוקלין להתאבד על ניצחונות בחצי השני של העונה ויאפשר לה קצת יותר סבלנות עם הצעירים לעוד שנה.

מצד שני, הנטס והמאמן פרננדז די סירסו את המשחק של בן. אחד היתרונות הגדולים שלו ברמות הנמוכות יותר היה הקליעה מחצי מרחק. פרננדז פחות או יותר אסר עליו להשתמש בזה (זה די פשוט -- נניח שבן לוקח שתיים שלוש זריקות כאלו, הוא יורד לספסל ואולי גם נשלח לג'י במשחק הבא). הבעייה עם זה היא שזה הופך אותו לשחקן ממש מוגבל וצפוי. כי קליעה משלוש אין כרגע. ואם אסור לך לזרוק מחצי מרחק, כל מה שנשאר זה להגיע לטבעת כל פעם. ואז הקבוצה שממול כבר יודעת את זה ונהיה ממש קשה לסיים שם. יכול להיות שבן לא יעיל כרגע מחצי מרחק. למעשה זה די סביר, כמו רוב השחקנים הצעירים בליגה ובכלל, זה טווח שקשה להיות יעיל ממנו. ועדיין, אם ממש אסור לך לזרוק משם זה מאוד מגביל את המשחק. השומר של הקבוצה היריבה ייתן לך מטר והחדירה לטבעת נעשית עוד יותר קשה. אחת הסיבות ששרגא מגיע לטבעת ומסיים שם ביעילות היא האיום של חצי מרחק והיכולת להשתמש בשינויי מהירות כשהשחקן שממול צריך לנחש מה תעשה ולא יכול להרשות לעצמו לתת לך מרחב. שרף התחיל לפתח את האספקט הזה של המשחק שלו לפני שהגיע ל-נבא, אבל כרגע הוא רק הולך אחורה בזה וחבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 26, 2026 3:18 pm 
Freshman

מעניין שכרגע לא רואים את מוזס בשום רשימות דראפט למיניהם, מאוד מוקדם כמובן בקיץ אבל גם הnbadraftroom שמעדכנים את הרשימות שלהם לעתים מאוד קורות לא הכניסו אותו לאף אחת מהרשימות ובדראפט של 27 יש שם 210 שמות(כולל מאייר במקום ה72 ואבייב במקום ה117) ובדראפא של 28 יש 139 שמות, בשלב הזה אני דיי בטוח ששרף כבר הופיע בסיבוב הראשון)כמובן נתן אליפות יותר מרשימה) ועובדה שמקסימוביץ למשל מופיע שלישי בדראפט של 27 וyimga הצרפתי 7.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 26, 2026 3:50 pm 
Sophomore

שרף יכול להיות גם יעיל מחצי מרחק ב-NBA, לא ברמות שרגא כמובן אבל בטח שיותר יעיל מהקליעה ל-3.
בשביל מה הוא רכז 1.98? בחדירה לסל זה לווא דווקא יתרון.
חוץ מזה שזאת קבוצה נוראית, אין מי שיגרום לשטף בהתקפה כי הרוב פשוט גרועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 10, 2026 12:11 am 
Junior

רוב השחקנים ברשימה למעלה לא ישחקו בישראל השנה. מאלו שכן, בעיני הכי מעניינים זה שני הגבוהים פילוננקו ושרון בקרית אתא (ואולי גם בלגה בגליל).

משחק ראשון בגביע ווינר. שרון פתח בחמישייה ושיחק 21 דקות, שזה יפה. 5 נק' בלי החטאה ו-5 ריבאונדים, אבל גם 4 איבודים.

פילוננקו בעיני עם פוטנציאל גדול יותר. הוא עלה מהספסל ושיחק רק 16 דקות (לא בטוח למה לא יותר, לא בגלל פאולים). 6 נקודות ו-7 ריבאונדים (הכי הרבה בקבוצה) זה לא רע. וגם 6+, אחד משני שחקנים עם פלוס מינוס חיובי בקבוצה, במשחק שאתא הפסידו. מקווה לראות אותו מקבל יותר דקות בהמשך. הוא צריך להיות פרוייקט לפיתוח בעדיפות גבוהה לכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה