סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 2:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 10:39 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ע"פ ערוץ 5 ליף נוטה לקבל את ההצעה של מכבי.
אמתי, או שכתבת סוכן לצורכי סין/קוריאה.
אני חושב שאחרי העונה האחרונה שלו בסין ליף העלה מאוד את המניה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 10:50 pm 
Junior

גם אם זה למכבי, אני מאד אשמח שליף יגיע. קודם כל דיברו עליו כל כך הרבה, שווה לראות האם ההייפ היה מוצדק. דבר שני, אם הוא משתלב פה טוב זה שדרוג אדיר לנבחרת. סוג של דבר שלישי, בהנחה ומכבי עם קו ישראלי של ליף + סורקין (פלוס ג'ייק כהן) ובהפועל תל אביב יש את גינת ושגב, אני מקווה שגור לביא יבין שהכי כדאי לו לשחק בירושלים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 11:49 pm 
Sophomore

מקצועית, אף קבוצה בארץ היא לא אופציה כל כך טובה עבור לביא,
גם בירושלים הוא יתמודד על דק' עם זוסמן ולוי,
עדיף לו ללכת להיות זר מוביל באיזו קבוצת מרכז טבלה בצרפת/גרמניה.
אם הוא יבחר באחת משלושת הגדולות זה יהיה קודם כל מרצון למנף כלכלית את העונה המצוינת.
אגב, אני מאוד רוצה את לביא בירושלים במקום זר שביעי,
הוא היה השחקן הכי טוב של גלבוע בפלייאוף וזה אומר הרבה,
וזה גם עוד שחקן שיודע לשחק פיקנרול ויוכל להפעיל את וויילי, גם בפיקנרול וגם במשחק בין גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 12:58 pm 
Sophomore

יואי כתב:
מקצועית, אף קבוצה בארץ היא לא אופציה כל כך טובה עבור לביא,
גם בירושלים הוא יתמודד על דק' עם זוסמן ולוי,
עדיף לו ללכת להיות זר מוביל באיזו קבוצת מרכז טבלה בצרפת/גרמניה.
אם הוא יבחר באחת משלושת הגדולות זה יהיה קודם כל מרצון למנף כלכלית את העונה המצוינת.
אגב, אני מאוד רוצה את לביא בירושלים במקום זר שביעי,
הוא היה השחקן הכי טוב של גלבוע בפלייאוף וזה אומר הרבה,
וזה גם עוד שחקן שיודע לשחק פיקנרול ויוכל להפעיל את וויילי, גם בפיקנרול וגם במשחק בין גבוהים.

אפרופו הדיון שלנו בת׳רד המקביל. גור לביא במקום אותו זר 3-4 שרציתי זה רעיון לא רע בכלל. ואז באמת אפשר לבנות קונספט 6 זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 3:33 pm 
Sophomore

מלפפון חדש לפי ONE: קארסן אדוארדס מבאיירן מינכן (סגן מלך הסלים ביורוליג).
גם בולדווין הוזכר בכתבה.
https://www.one.co.il/Article/24-25/1,0 ... 93291.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 4:31 pm 
Sophomore

נשמע מאוד רציני…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 5:38 pm 
Hall of Famer

שימו לב לניסוח העדין: "כוכב הבווארים שסיים כסגן מלך הסלים ביורוליג - הוא בין השמות המועדפים".
בטח מתלבטים בין קרסן אדוארדס לקיילר אדוארדס מנתניה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 5:49 pm 
Sophomore

ובינתיים ריאל מדריד הגישה הצעה על הורד.

יואי כתב:
ע"פ ערוץ 5 ליף נוטה לקבל את ההצעה של מכבי.
אמתי, או שכתבת סוכן לצורכי סין/קוריאה.
אני חושב שאחרי העונה האחרונה שלו בסין ליף העלה מאוד את המניה שלו.

הם גם טוענים שמדובר בחוזה של מיליון דולר לעונה ל-3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 1:40 pm 
Sophomore

בישראל היום טוענים שמכבי הציעה לקינן אוואנס חצי מיליון דולר לעונה.
השחקן מחזיק בהצעות של 1.2 מיליון יורו ממועדונים אחרים באירופה.
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/18095334

אם זה המצב, ייתכן מאוד שכל הדיבורים על הגדלת התקציב הם בלוף אחד גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 2:06 pm 
Junior

Euro_Basket כתב:
בישראל היום טוענים שמכבי הציעה לקינן אוואנס חצי מיליון דולר לעונה.
השחקן מחזיק בהצעות של 1.2 מיליון יורו ממועדונים אחרים באירופה.
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/18095334

אם זה המצב, ייתכן מאוד שכל הדיבורים על הגדלת התקציב הם בלוף אחד גדול.

כן בפייסבוק אוהדי מכבי מבינים שעל פי השמות שיש איתם מגעים שחקנים מוארזה וטופאש בורסה שכנראה פלד המנכל עבד על כולם בעיניים .רק אם הם יביאו בעלים נוסף מבוסס כלכלית הם יעלו משמעותית את התקציב אבל כרגע גם פדרמן וגם רקאנטי מחזיקים בקרנות המזבח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 2:38 pm 
Freshman

מצד שני לפי הפרסומים, לליף הולך להיות שכר לא מבוטל של 900K לשנה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 3:57 pm 
מנהל פורום

אם יורשה לי להציע פרשנות לקמצנות מול קיינן אוונס לעומת הנדיבות לליף
מכבי יודעת שהיורוליג גדול עליה, בטח בעונה שהיא לא מארחת ביד
אז בקיץ הקודם הכסף הגדול על על סורקין, בלאט וג'ונדי
הקיץ הוא הולך על ליף
המכנה המשותף לכול החוזים היקרים הוא שהם ישראלים
בעוד להפועל תל אביב, בוער לנצח כבר השנה ביורוליג
למכבי?
אפשר לגמור מקום 20 חמש שנים ברציפות והם עדיין ביורוליג
ומה עם האוהדים, אתם שואלים?
אין בעיה נביא להם נצחונות על הפועל תל אביב וזה מה שהם יזכרו מהעונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 6:30 pm 
Junior

נשמע לי כמו שאלה לסקר לאוהדי מכבי תל אביב.
על איזה הישג ביורוליג תהיו מוכנים לוותר על אליפות בארץ להפועל תל אביב:
פלייאוף ביורוליג
פיינל פור
גביע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 7:16 pm 
Hall of Famer

לא ממש ברור לי כל הסיפור עם אוונס (כלומר פרט לחלופה הברורה שזה ספין נטו בכדי לקושש התלהבות מכמה אוהדים)
הוא הרי חתום על חוזה גדול מאוד עם אולימפיאקוס (גם אם הפרטים לא גלויים ב-100%, סדר הגודל עד כמה שניתן להבין הוא 3 שנים תמורת 3.5 מיליון דולר, כאשר היה ברור ברגע החתימה שהוא יחמיץ את מרבית השנה הראשונה)
https://basketnews.com/news-208431-olym ... gning.html
אז באיזה תרחיש בדיוק הוא מגיע בחצי מיליון דולר...

אגב, דורסי (שדי "מוקצה" מבחינת ברצוקאס במסגרת היורוליג, ומשחק בפלייאוף היווני רק כי נחשב למקומי) אם כבר הוא מטרה הרבה יותר ריאלית כגארד שיצטרף.

אפרופו TJ ליף, אני רק שאלה
מיליון דולר זה לכל הפחות (אולי יש הקלת מיסוי בשנה בראשונה ל"עולה חדש" - זכור משהו...) עלות של ריברו וג'ייק כהן (והרבה יותר באם משולם מיסוי מלא כישראלי).
אז כהן העונה לחלוטין שחקן שולי, אבל זה אומר שמכבי לא תשאיר לצורך העניין את ריברו (או תביא מחליף "במעמד סביר").
איכשהו אני מתקשה לדמיין שליף ברמה של סורקין נניח, ויותר סביר שיהיה ביורוליג שחקן סביר לאיזה 10-15 דקות משחק, בפרט בעונתו הראשונה ועד כדי הסתגלות לעומס/סגנון/שיפוט וכו'.
לליגה המקומית ברור שזה רק יכול לתרום, אבל בתרומה הכללית ובהסתכלות על יורוליג - יש מצב שזה יחס עלות/תועלת פשוט לא טוב, קל וחומר בהינתן המצב בו מכבי נמצאת (אין ביתיות, הכנסות נמוכות, כמה ישראלים שכבר חתומים על חוזים גבוהים וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 03, 2025 8:59 pm 
מנהל פורום

אז אולי ההשערה שלי נכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 6:09 am 
Sophomore

d.k. כתב:
מצד שני לפי הפרסומים, לליף הולך להיות שכר לא מבוטל של 900K לשנה...

ולדיברתולומאו שכר של 650-700K. אם לא מגבלת הזרים, אני בספק אם היו מציעים לו חצי מזה.
אבל כנראה מכבי מכוונת לליגה כי ביורוליג אין לה באמת סיכוי משמעותי לאיים על התואר.

נערך לאחרונה על ידי Euro_Basket בתאריך ד' יוני 04, 2025 5:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 12:18 pm 
Hall of Famer

"החוק הרוסי" כבר לא באמת קיים, אף לא ברוסיה לדעתי...

הנקודה היא (שאין לנו יכולת לדעת עד שלא נראה את ליף איזה כמה חודשים טובים בעיניים, אבל זו "תחושתי") שאני לא חושב שליף מקדם את מכבי משמעותית גם במסגרת הליגה. אם הוא לא יותר טוב מסורקין (שהוא בבירור ובאופן עקבי - באנקר אדיר עבור מכבי בליגה), אז כמה כבר ערך מוסף הוא יכול לתת בדקות במקומו/לצידו?
בסוף הכל זה עלות/תועלת, בטח בעונות מהודקות תקציבית ועם עננת הכנסות וכו'. אם (סתם לשם הדוגמא) ליף וזר של 400 אלף דולר עולים למכבי כמו זר של 1.5 מיליון דולר וג'ייק כהן (או ריימן, או לביא וכו') - אז אני לא בטוח מי נותן למכבי יותר, אפילו במסגרת הליגה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 1:17 pm 
Sophomore

גם בהיעדר החוק הרוסי, עדיין מותרים רק חמישה זרים בסגל המשחק. להבנתי ולתפיסתי איך שלושת הגדולות רואות את בניית הסגל, כדאי שיהיו לך לכל הפחות חמישה ישראלים טובים +. במכבי הנוכחית יש שניים כאלה, בלאט וסורקין, ומנקו-כהן-דיברתולומאו שנמצאים בצד היורד של הקריירה ודי חלשים עד בינוניים בשלב הזה של קריירתם. ליף צפוי להיות לכל הפחות השחקן השמיני בטיבו בסגל לליגה, ואמור לאפשר שמירה על חמישייה חזקה על הפרקט בכל רגע נתון גם כשסורקין/בלאט פצוע.
בקיצור, לפחות ברמה בה הוא אמור להיות, נשמע לי כמו חתיכת ערך מוסף שיהווה שדרוג עצום בשחקן השמיני בטיבו בסגל לעומת היום (אם זה יהיה ליף השמיני בטיבו או בלאט/אחד הזרים זאת עוד נראה, אני הלכתי פה על הוורסט-קייס של ליף לדעתי, שהוא יהיה השמיני בטיבו. עם המועמדים הזרים ועם איך שאני לא מחבב את בלאט אני דווקא מאמין שהוא יהיה אחד מארבעת-חמשת הבכירים בסגל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 1:46 pm 
Hall of Famer

בסדר גמור
אבל האם הגיוני/יעיל להשקיע מיליון דולר (אולי 2 מיליון ברוטו - נניח 10% מהתקציב הכולל של הקבוצה) על שחקן שאולי יהיה השחקן השמיני בחשיבותו/מעמדו?
ננסח את זה מכיוון אחר - אם ליף היה זר, איזה סכום "היה שווה" למכבי לשים עליו? ההפרש בין הנ"ל לבין מה שמכבי שמה עליו בפועל - זאת "פרמיית היותו ישראלי", שאני כאמור מפקפק כמה היא שווה, בפרט כשהוא בדיוק על העמדה של הישראלי הבולט הקבוצה, שחתום על חוזה ארוך טווח (שכבר מתגלה שהוא חוזה טוב מאוד...) ולא הולך לשום מקום בקרוב.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 1:58 pm 
Sophomore

השאלה הזאת גם תלויה במשתנה שאנחנו לא יודעים - מיהו אותו זר שמכבי יכלה להביא, אבל לא תחתים בגלל השכר שהלך לליף. לאור המועמדים שמפורסמים, האינפלציה במחירי הטובים-בכירים באירופה, מלחמה וחוסר ביתיות, לא בטוח שזר עם רזומה כמו של ליף לא שווה פה מליון דולר לעונה.
לא יודע אם הם אותה עמדה, להבנתי הם יכולים לשחק יחד כ4-5.
אני חושב שהחסרת נתון אחד חשוב נוסף - זה שהוא במכבי, מבטיח שהוא לא באחת מההפועליות. גם זה שווה לא מעט בהינתן המלאי המאוד מדולל של ישראלים שיכולים להיכנס לשמינייה-תשיעייה הבכירה באחת מהן ולא להוריד דרמטית את הרמה לעומת שחקן החמישייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 2:05 pm 
Hall of Famer

סביר מאוד שסורקין (שבתכלס יכול לשחק לצד כל סוג של גבוה, לא?) וליף יכולים לשחק ביחד (אם כי ביורוליג אולי זה יגרום בעיות כאלו ואחרות), אבל הם לא "צמד ישראלי מוביל קלאסי" של גארד וגבוה (בלאט וסורקין, מדר וגינת), אלא קצת "דורכים אחד לשני על האצבעות".

אם לשיטתי עדיף להחתים (לצורך הדיון, באם רוצים לעבות/לשדרג כלפי העתיד את הסגל הישראלי) את גור לביא בשליש כסף, אז זה שמונעים מהקבוצות האחרות את ליף (ו"דוחפים" לשם את גור לביא, בהתאמה...) לא אמור להיות יתרון מבחינת מכבי, שלא לומר חיסרון...

אבל אם סוף סוף נראה בעיניים את ליף משחק מתישהו - דיינו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 2:27 pm 
Sophomore

השאלה גם מי יישאר עונה הבאה.

הבסיס הישראלי לא רע בכלל עם בלאט, ג'ון די, ליף, מנקו וסורקין ביחד עם ג'ייק כהן/ריימן.

לגבי הזרים נראה מי בכלל יישאר ואולי יחזירו את לורנזו בראון אחרי שנה בגלות :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 3:07 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
סביר מאוד שסורקין (שבתכלס יכול לשחק לצד כל סוג של גבוה, לא?) וליף יכולים לשחק ביחד (אם כי ביורוליג אולי זה יגרום בעיות כאלו ואחרות), אבל הם לא "צמד ישראלי מוביל קלאסי" של גארד וגבוה (בלאט וסורקין, מדר וגינת), אלא קצת "דורכים אחד לשני על האצבעות".

אם לשיטתי עדיף להחתים (לצורך הדיון, באם רוצים לעבות/לשדרג כלפי העתיד את הסגל הישראלי) את גור לביא בשליש כסף, אז זה שמונעים מהקבוצות האחרות את ליף (ו"דוחפים" לשם את גור לביא, בהתאמה...) לא אמור להיות יתרון מבחינת מכבי, שלא לומר חיסרון...

אבל אם סוף סוף נראה בעיניים את ליף משחק מתישהו - דיינו.

לא יודע עד כמה הגעה של ליף דוחפת את לביא החוצה, עם כל זה שלביא שיחק בעיקר כ4 בגליל, לביא לא יכול לשחק יותר מדי עם ה1.98 שלו כ4 ברמות הגבוהות, לכם הוא יותר מגיע על חשבון מנקו שדיי מיצה את עצמו במכבי תל אביב.אישית חושב שאפילו ללביא הכי טוב יהיה לחתום דווקא במכבי תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 04, 2025 5:23 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
"החוק הרוסי" כבר לא באמת קיים, אף לא ברוסיה לדעתי...

הנקודה היא (שאין לנו יכולת לדעת עד שלא נראה את ליף איזה כמה חודשים טובים בעיניים, אבל זו "תחושתי") שאני לא חושב שליף מקדם את מכבי משמעותית גם במסגרת הליגה. אם הוא לא יותר טוב מסורקין (שהוא בבירור ובאופן עקבי - באנקר אדיר עבור מכבי בליגה), אז כמה כבר ערך מוסף הוא יכול לתת בדקות במקומו/לצידו?
בסוף הכל זה עלות/תועלת, בטח בעונות מהודקות תקציבית ועם עננת הכנסות וכו'. אם (סתם לשם הדוגמא) ליף וזר של 400 אלף דולר עולים למכבי כמו זר של 1.5 מיליון דולר וג'ייק כהן (או ריימן, או לביא וכו') - אז אני לא בטוח מי נותן למכבי יותר, אפילו במסגרת הליגה.

הכוונה הייתה כמובן למגבלת הזרים. ערכתי.

לליגה הוא אמור בכל מקרה להספיק. השאלה היא מה הוא שווה ברמת היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2025 12:49 am 
Sophomore

מקצועית, מכבי לא צריכה את מנקו ואני מקווה מאוד שהיא לא תחדש לו את החוזה.

בלאט, ג׳ונדי, לביא (כך אני מקווה), ריימן, סורקין וליף.

היתרון הגדול אצל מנקו הוא האופי המאוד מאוד מאוד נוח (לא סתם מאמנים מתים עליו) - לא מקל ראש בכך (וזה היבט שאנו נוטים להתעלם ממנו היות ואנחנו לא מסתכלים על דברים מנקודת ראות של מאמן), אבל בשורה התחתונה הוא נתן מספר עונות מאוד בינוניות (וזה עוד בראי של ציפיות נמוכות…).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: