shmueliki כתב:
אפשר לנתח כל "מרכיב" בנפרד, אבל אני חולק עליך מאוד בפרשנות "ברמת המאקרו", ואתמקד בהצגת העובדות הבאות:
1. בקיץ הקודם מכבי קיבלה סביב (כבר לא זוכר את הפירוט המדויק...) 1.5-2 מיליון דולר ביי-אאוטים. זה לא יקרה השנה.
2. את העונה הנוכחית מכבי פתחה עם זר אחד של מיליון דולר (לויד), ולאחר שהוא בחר לעזוב (ואף הקבוצה קיבלה עוד ביי-אאוט!) שאר העונה המשיכה ללא אף זר המשתכר מיליון דולר.
3. זו כבר ספקולציה שלי - מכבי ידעה שהיא פותחת את העונה את שכר שחקנים מסוים (הכולל את לויד ומייקון, גבריאל), ותיכננה/קיוותה שלא לעמוד בו בהמשך, אלא לצמצם עלויות - כפי שבאמת קרה. אחרת - אני לא מבין איך אפשר להסביר את העמדת הפנים שלהם להתנהלות השנה, ולכך ש"פתאום אין כסף".
אני מחבר הנקודות הנ"ל, ובאמת שלא מבין מאיפה האופטימיות שיבואו לכאן 2-3 זרים חדשים במיליון דולר (בתוספת לשחקנים שאמורים להישאר).
אני באמת חושב שהסגל של מכבי לעונה הבאה יחסית מלא (אלא אם במפתיע יוקובייטיס או בלאט למשל יעזבו), וכהרגלם הם ימשכו את זה עד סוף הקיץ ו"לא יספרו זאת לאוהדים", כמו שהיה עם "מחליף לקולסון", שעד עצם היום הזה - לא ממש הגיע...
יצאתי מנקודת הנחה
שתקציב השכר יהיה אותו דבר, כפי שהוזכר כאן. אחרת כל מה שכתבתי לא רלוונטי.
מה יהיו המקורות שלו? זה כבר עניין של הבעלים של מכבי.
הייחוס הוא תקציב השכר של תחילת עונת 2024/5 (סה"כ 7.2 מיליון דולר):
ציטוט:
ג׳ורדן לויד: 1.2 מיליון דולר
רומן סורקין: 850 אלף דולר
ווניין גבריאל: 750 אלף דולר
רוקאס יוקובאיטיס: 700 אלף דולר
תמיר בלאט: 650 אלף דולר
חסיאל ריברו: 600 אלף דולר
דריל מייקון: 500 אלף דולר
ליוואי רנדולף: 500 אלף דולר
ג'ון דיברתולומיאו: 400 אלף דולר
ג'יילן הורד: 400 אלף דולר
ג'ייק כהן: 350 אלף דולר
רפי מנקו: 300 אלף דולר
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/16266613מבחינת ההסתכלות ל-2025/6:
הוצאות שיירדו: 3.4 מיליון דולר של לויד, גבריאל, ריברו, מייקון (שאיוק אגב קיבל חוזה בסכום זהה) וג'ייק כהן שצפוי לפרוש
הוצאות שיתווספו:
השכר של וויליאמס (לא זכור לי שפורסם אבל אמרו שזה לפחות כפול ממה שהרוויח באלבה כך שכנראה מדובר ב700 אלף דולר לעונה לפחות, ואולי גם מעט יותר).
השכר של קלארק (300 אלף דולר)
השדרוג לדיברתולומיאו (עוד כ-250 אלף לעונה)
השכר של ריימן (עוד כ-225 אלף לעונה)
סה"כ כ-1.475 מיליון דולר.
עד כאן חיסכון של 1.925 מיליון דולר.
ועכשיו לגבי הורד:
אם הוא עוזב השכר שייחסך הוא 400 אלף דולר + ביי אאוט (אופתע אם מכבי תשחרר את השחקן הכי טוב שלה לקבוצת יורוליג בפחות מ600-700 אלף דולר, אלא אם יש סעיף יציאה בחוזה שלו עם מספר אחר).
מכאן הגענו לכ-3 מיליון דולר.