סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 5:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 43  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 2:00 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
עד עכשיו, אני מאמין שזו הייתה טעות שלנו לא להמשיך איתו, אז כששיחק אצלנו טיפטיפה
ישראלי
לא צריך דקות
לא מבין מה היה דחוף להפטר ממנו?

למרות שהתברר כמתיחה. דעתי לא השתנתה
להביא עכשיו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 2:58 pm 
Junior

shmueliki כתב:
לקלארק חוזה לעונה הבאה על סך חצי מיליון דולר. מכבי רוצה להאריך את ההסכם תוך הגדלת השכר.

https://sports.walla.co.il/item/3815878
ציטוט:
מלבד קלארק, מחזיקים בחוזה מובטח לעונה הבאה גם ג'יילן הורד, לוני ווקר, רומן סורקין, וויל ריימן, טי ג'יי ליף וגור לביא, כשלגבי מרסיו סנטוס, אושיי בריסט וג'ף דאוטין יש לקבוצה אופציה, וגם בנוגע להמשך דרכו של תמיר בלאט יש אופציה להמשך.

מהניסוח המוזר בסוף, נראה שבלאט שוב בפוזיציה "לתקוע את מכבי" ולהגדיל את החוזה שלו.

לסורקין יש איזו אפשרות ללכת ל-NBA בקיץ, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 13, 2026 2:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דניאל כתב:
shmueliki כתב:
לקלארק חוזה לעונה הבאה על סך חצי מיליון דולר. מכבי רוצה להאריך את ההסכם תוך הגדלת השכר.

https://sports.walla.co.il/item/3815878
ציטוט:
מלבד קלארק, מחזיקים בחוזה מובטח לעונה הבאה גם ג'יילן הורד, לוני ווקר, רומן סורקין, וויל ריימן, טי ג'יי ליף וגור לביא, כשלגבי מרסיו סנטוס, אושיי בריסט וג'ף דאוטין יש לקבוצה אופציה, וגם בנוגע להמשך דרכו של תמיר בלאט יש אופציה להמשך.

מהניסוח המוזר בסוף, נראה שבלאט שוב בפוזיציה "לתקוע את מכבי" ולהגדיל את החוזה שלו.

לסורקין יש איזו אפשרות ללכת ל-NBA בקיץ, לא?

סורקין בהחלט יכול ללכת לצפות במשחק NBA בליגת הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 13, 2026 5:42 pm 
Junior

איפה לונדברג עם קרע חלקי בגיד האכילס וייעדר לפחות חודשיים .לדעתי השחקן הכי משמעותי בתקופה האחרונה איזן את כל הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 13, 2026 6:40 pm 
Junior

RREEDDTT כתב:
איפה לונדברג עם קרע חלקי בגיד האכילס וייעדר לפחות חודשיים .לדעתי השחקן הכי משמעותי בתקופה האחרונה איזן את כל הקבוצה.

כבר לא נשארה קבוצה לאזן כרגע.
עם כל התקופה הטובה, העונה הזו עוד תיגמר בלי תואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 13, 2026 8:18 pm 
מנהל פורום

זו חתיכת מכה למכבי
יחד עם ליף היא מאבדת 2 משבעת השחקנים הכי טובים שלה
לא מסובך לבדוק את המאזן שלהם לפני שאיפה הגיע ומאז שאיפה הגיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 1:58 pm 
Sophomore

ב-ONE מדווחים שעמית אבו מועמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 8:12 pm 
Junior

ציטוט:
הודעה לגבי המכירה הפומבית:
ההצעה הגבוהה ביותר שהתקבלה במסגרת המכירה הפומבית לגופיה החתומה ממשחקו האחרון של דני אבדיה במכבי לא הגיעה לסכום המינימום, שנקבע מבעוד מועד על פי תקנון המכירה הפומבית.

בעקבות כך, לא יוכרז זוכה והגופיה תישאר ברשות מועדון הכדורסל מכבי תל אביב.

ההצעה הגבוהה ביותר עמדה על סכום של 71,351.35 ש"ח, כאשר בכל מקרה מכבי תתרום 10% אחוז מסכום זה לעמותת "וראייטי ישראל".

ראיתי כותרות שיש מכירה פומבית על חולצה של אבדיה אבל לא ידעתי על הסכומים הנדרשים.
אני לא יודע מה יותר הזוי, זה שמישהו היה מוכן לשים מעל 71,000₪ או שאפילו זה לא מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 8:57 pm 
Sophomore

ציפו לסכום של 6 ספרות בדולרים... לא אתפלא אם ציפו שזה יכסה להם את השכר של שחקן החיזוק שאמור להגיע עד סוף העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 9:56 pm 
Freshman

יש למכבי מזל שדאוטין לא מצא קבוצה כששלחו אותו לחפש...
שחקן שסבל מלא מעט מזל רע, דווקא במשחקים בהם הוא התפוצץ מכבי הפסידה הפסדים צמודים וכואבים אחרי הובלה,
וככה נדבק בו ה- "נאחס". הוא לא גארד דינמי כמו בלאט, לונדברג או קלארק, אבל יש לו את האחד על אחד, ובחירת הזריקות שלו טובה, והוא כן יכול לייצר גם כרכז, גם אם לא בתדירות גבוהה. אם זה סוג השחקן שירצו בסגל גם מעבר לעונה הזו? לא בטוח, אבל אין ספק שמדובר בנשק רציני.

כשווקר יחזור, אני מעריך שהחיסרון של לונדברג פחות יורגש, וזה אמור לייצב את עמדה 2.
אמנם באסה לאבד שחקן עם איכויות כמו ליף ולהיות בלי לונדברג חודש וחצי, אבל זה הוציא מההקפאה 2 שחקנים שדי היו מיובשים - דאוטין ולביא. המעמד של סורקין וריימן התחזק, סורקין מציג יכולת שיא, יכולת שחשבתי שנראה אותו מציג עוד לפני שנה ושנתיים. ריימן די אנד 3 חשוב. סאנטוס עוד לא נתן את משחקי השיא שלו לדעתי.

מכבי התחברה מאוד יפה, הישראלים פורחים, קלארק גיים צ'יינג'ר אמיתי, ופוטנציאל הדומיננטיות שלו לדעתי עולה על זה של ווקר.
ווקר קלעי אקספלוסיבי, אבל גם יכול לחרב משחק קבוצתי. קלארק יחפש את המהלך הנכון, אם זה בחדירה לסל, אם זה לייצב לעצמו מצב קליעה נוח, וגם לאחרים דרך היתרונות שלו.

גם הורד נאלץ להיות יותר דומיננטי, הוא הגיע בגדול לרבע האחרון בגביע, ובסה"כ נראה אפקטיבי במשחקים האחרונים מאז פציעת ליף.
מכבי לא מפסידה ביד אליהו, זה משהו שנותן הרבה תקווה מבחינת הסיכויים להגיע לפלייאין. אני מעריך ש- 20 נצחונות יספיקו למכבי להעפלה לפלייאין. היא כמובן תצטרך לשמור על הביתיות, ולקוות להימנע מפציעות נוספות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 9:59 pm 
Sophomore

יש יותר סיכוי שהפועל תל אביב תגיע לפיינל פור מאשר מכבי לפליי-אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 10:46 pm 
Hall of Famer

לא הקשבתי, רק קורא את הכתוב ומרים גבה:
https://sports.walla.co.il/item/3817358

ציטוט:
יש משהו במכבי הזאת. היא קבוצה הכי פחות מוכשרת בכל עידן עודד קטש

פחות מוכשרת משנה שעברה (דג'וליוס, שאיוק וכו')?
הרי בקיץ כולם סיפרו עד כמה מכבי התחזקה לעומת אשתקד. מאז הצטרף לודברג והשתלב טוב. איך הכל מסתדר ביחד?
ציטוט:
זו השנה הכי מרשימה של עודד קטש כמאמן מכבי תל אביב ב-4 שנים.

לתומי הייתי חושב שמקום חמישי בשנת 22-23, או מקום שביעי (בלי ביתיות כל העונה!) בעונה העוקבת - יותר מרשימים מאשר מקום 13 השנה (זה בדיוק מה שהיו הציפיות המוקדמות, מה כל כך מרשים פה?!).
ציטוט:
מכבי תל אביב הוכיחה בפעם המי יודע כמה, באמת, שהיא המועדון, או מועדון הכדורסל, באמת, הכי גדול באירופה.

מאיפה להתחיל...
באותה פסקה מזכירים את 2014, ואיך התהפכה העונה אז, תוך רמיזה שאולי זה בדרך לחזור העונה...

אני באמת לא מבין מאיפה כל זה בא פתאום. מילא היו נניח נותנים קונצרטים ביורוליג ומפרקים את ירושלים, אבל זה לא המצב.
כשהפועל ת"א הוליכה את המפעל היא קיבלה פחות תשבוחות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 21, 2026 8:18 pm 
Junior

מעניין אם במכבי מתכננים במקרה של מלחמה להעביר את הזרים או כל הקבוצה להתגורר בבלגרד למשחקי הבית ביורוליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 2:52 pm 
מנהל פורום

אז עמית עבו סיכם סופית ויצטרף למכבי ת"א.
מעניין. לדעתי הוא יכול לתרום לא פחות מתמיר בלאט אבל הם דיי דומים בהרבה דברים ולא ברור לי איך זה אמור לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 3:11 pm 
Junior

מה הרעיון? בגלל הפציעה של לונברג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 3:14 pm 
מנהל פורום

מתאים לי ...אותו נגדנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 3:40 pm 
Sophomore

למיטב ידיעתי הרציונל להחתמה הוא פשוט - אחרי הפציעה של ליף, מכבי נשארה עם 5 ישראלים.

היא לא רוצה לקחת סיכון של סגל קצר במקרה של פציעת ישראלי נוסף ובהיעדר חלופה ראויה בגזרת הגבוהים (הישראלים), היא בחרה להחתים גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 3:41 pm 
Junior

Dovi כתב:
מה הרעיון? בגלל הפציעה של לונברג?

מכבי כל הזמן דואגת שיהיה לה סגל של 6 ישראלים בכירים (כלומר לא שחקני נוער).
כשמסתכלים על זה שירושלים עולה למשחק הערב מול ר"ג עם 2.5 ישראלים בכירים, אז יש בזה הרבה היגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 4:07 pm 
Hall of Famer

מטבע הדברים זה על עלות נמוכה ובלי "חובה" לתת לו דקות (או בכלל להלביש אותו) ביורוליג, וגם בחלק ממשחקי הליגה המקומית היותר צמודים - אז אין כאן ממש downside.

השאלה האם מכבי תמצא לנסות להביא זר כלשהו בימים הקרובים. גם אם לא פשוט להצביע על איזו עמדה כדאי להביא עוד גיבוי (3-4 כזה? תחליף לבריסט באם ייעדר למשל, גם קצת על המשבצת של ליף שפחות עמוקה כעת) גם כאן אפשר להביא איזה שחקן צעיר/עולה ועל הדרך "לבחון אותו לקראת השנה הבאה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 4:54 pm 
Hall of Famer

אני מעיין במספרים של עבו בקריירה - https://www.proballers.com/basketball/p ... 3/amit-ebo

הדבר שהכי צד את העין לטעמי - 4 עונות רצופות עם ממוצע של למעלה מ-3 איבודים במשחק.
נכון שעד העונה הוא היה שחקן מרכזי מאוד (14-22 נקודות למשחק, לצד 5 אסיסטים לפחות) ברמות יחסית חלשות, אבל זה מראה על בעיה ביעילות המהלכים / קבלת ההחלטות. בעונה הקודמת היה השיא עם 8.5 אסיסטים למשחק, על 4.4 איבודים (כמעט ואין דברים כאלה באירופה, לטוב ולרע אני מניח...).
העונה הוא עומד על 3.1 אסיסטים למשחק אל מול 2.1 איבודים בליגה הצרפתית הראשונה.
אפשר להתווכח עד כמה זה חשוב בתור שחקן 11 בליגה הישראלית, אבל אם אתה גארד קטן (אני מניח שבעיה הגנתית, אפרופו בלאט...) וגם לא מככב ביצירה לאחרים וקבלת החלטות - איפה הערך המוסף שלך. האם זה סביר שהוא "רק" יעמוד בפינה וייקח זריקות כשהוא פנוי או יגיב לקלוז-אאטים בחדירות כשההגנה מרפה ממנו?

נלך קדימה, האם יש תרחיש כלשהו שבעונה הבאה או בסיטואציה מסוימת הוא "המחליף בסגל" של בלאט/דיברתולומאו ומקבל איזו נישה קבועה (ומוגבלת) של 5-10 דקות ביורוליג?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 5:04 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אני מעיין במספרים של עבו בקריירה - https://www.proballers.com/basketball/p ... 3/amit-ebo

הדבר שהכי צד את העין לטעמי - 4 עונות רצופות עם ממוצע של למעלה מ-3 איבודים במשחק.
נכון שעד העונה הוא היה שחקן מרכזי מאוד (14-22 נקודות למשחק, לצד 5 אסיסטים לפחות) ברמות יחסית חלשות, אבל זה מראה על בעיה ביעילות המהלכים / קבלת ההחלטות. בעונה הקודמת היה השיא עם 8.5 אסיסטים למשחק, על 4.4 איבודים (כמעט ואין דברים כאלה באירופה, לטוב ולרע אני מניח...).
העונה הוא עומד על 3.1 אסיסטים למשחק אל מול 2.1 איבודים בליגה הצרפתית הראשונה.
אפשר להתווכח עד כמה זה חשוב בתור שחקן 11 בליגה הישראלית, אבל אם אתה גארד קטן (אני מניח שבעיה הגנתית, אפרופו בלאט...) וגם לא מככב ביצירה לאחרים וקבלת החלטות - איפה הערך המוסף שלך. האם זה סביר שהוא "רק" יעמוד בפינה וייקח זריקות כשהוא פנוי או יגיב לקלוז-אאטים בחדירות כשההגנה מרפה ממנו?

נלך קדימה, האם יש תרחיש כלשהו שבעונה הבאה או בסיטואציה מסוימת הוא "המחליף בסגל" של בלאט/דיברתולומאו ומקבל איזו נישה קבועה (ומוגבלת) של 5-10 דקות ביורוליג?

קודם כל נראה איך הוא יהיה העונה, מהבחינה הזו אני שמח שהוא מצטרף כי אני סקרן לראות אותו אחרי שנה וחצי לכאורה מוצלחת בחוץ. צריך לזכור שזה שחקן שבעונה האחרונה שלו בליגת העל קיבל 7 דק' בנס ציונה, ואח"כ ירד לשנתיים לליגה הלאומית. המספרים שלו בליטא ובצרפת בהחלט מפתיעים מאד, אבל חשוב שנראה אותו פה כדי להבין מה הסיפור באמת.
על פניו, נראה לי שבמכבי התפקיד שלו יכול בשנה הבאה להיות כמו שהיה עודד ברנדווין לפני כמה שנים - בעיקר שחקן אימונים.
מכבי לדעתי תנסה להשאר עם 6 ישראלים בכירים, ואם כבר תנסה להביא מחליף לג'ון די שכבר מבוגר זה יהיה מישהו בסגנון עמנואל שארפ. אם בלאט לא יישאר אולי ינסו להביא את מדר, ואני רואה אותם גם עושים מהלך על נועם יעקב. הם גם בטח יביאו איזה מתאזרח לגיבוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 5:19 pm 
Hall of Famer

מעניין מה סדר הגודל של החוזה (אם ימשיך בעונה הבאה), כי אולי זה איזה 200 אלף דולר נניח (לא?), ואז אפשר להתווכח לגבי מעמדו כ"שחקן אימונים".

בכל מקרה ברמת המאקרו אני חושב שזה חכם מבחינת מכבי (מועדון שמתקשה קצת עם הסגל מבחינה כלכלית - עליית התקציבים של מרבית קבוצות היורוליג, 2 קבוצות מקומיות שנלחמות איתם על שחקנים, מלחמה, מחאת קהל חלקית וכו') לעשות כאלו "ניסויים". העלות (ליתר העונה) היא גרושים אני מניח, ואם זה מצליח - אז התועלת העתידית לא מבוטלת.
כאמור מעניין אם כעת "יעשו מהלך דומה עם זר" (אולי יצריך ביי-אאוט יותר רציני, כי מכוונים לשחקן יותר טוב מטבע הדברים) - צעיר, רעב, ולא כל כך מוכח - כרישום האחרון לליגה ולפני סגירת דד-ליין ההעברות ביורוליג.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 5:54 pm 
מנהל פורום

ואם יפתיע לטובה, זה גם יכול לשמש כקלף מיקוח במו"מ מול בלאט ויהיה פחות נורא אם בלאט יעזוב לאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 6:10 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
מעניין מה סדר הגודל של החוזה (אם ימשיך בעונה הבאה), כי אולי זה איזה 200 אלף דולר נניח (לא?), ואז אפשר להתווכח לגבי מעמדו כ"שחקן אימונים".

בכל מקרה ברמת המאקרו אני חושב שזה חכם מבחינת מכבי (מועדון שמתקשה קצת עם הסגל מבחינה כלכלית - עליית התקציבים של מרבית קבוצות היורוליג, 2 קבוצות מקומיות שנלחמות איתם על שחקנים, מלחמה, מחאת קהל חלקית וכו') לעשות כאלו "ניסויים". העלות (ליתר העונה) היא גרושים אני מניח, ואם זה מצליח - אז התועלת העתידית לא מבוטלת.
כאמור מעניין אם כעת "יעשו מהלך דומה עם זר" (אולי יצריך ביי-אאוט יותר רציני, כי מכוונים לשחקן יותר טוב מטבע הדברים) - צעיר, רעב, ולא כל כך מוכח - כרישום האחרון לליגה ולפני סגירת דד-ליין ההעברות ביורוליג.

פורסם בישראל היום שהחוזה הוא 300 אלף דולר עד סוף העונה הבאה.
הייתי אומר שההשוואה לברנדווין דיי מעליבה, ברנדווין היה שחקן בינוני מקרה הטוב בליגה, לא רואה שום סיכוי יכל להיות שחקן חמישייה עם ממוצע נקודות דו ספרתי בליגה הצרפתית.
אני אישית מאוד אוהב את עבו ועכבתי אחרי בשנים האחרונות, הוא השתפר מאוד כמעט בכל פרמטר וגם בקבלת ההחלטות.
לא יודע כמה הוא נופל מבלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 7:08 pm 
Sophomore

אתה כנראה מאוד לא מחזיק מבלאט אם אתה משווה בין השניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: