סל ניוז
https://www.salnews.com/forum/

כריס פול פורש
https://www.salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=21008
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  stavs [ ו' פברואר 13, 2026 10:32 pm ]
נושא ההודעה:  כריס פול פורש

שווה ת׳רד? נניח.

אחד מסיפורי הפרישה המוזרים מהשנים האחרונות. עונה שהתחילה עם קול של עונת פרישה מרגשת במדי הקליפרס, כנראה הקבוצה איתה פול הכי מזוהה, נמשכה עם הזריקה המפתיעה שלו מהקבוצה (שדרך אגב, מסתמנת כנקודת מפנה חיובית במיוחד לעונה שלהם), ומסתיימת כשהוא פורש במדי .... (בואו נראה כמה ידעו להגיד את זה)..... טורונטו ראפטורס.

אחד הרכזים הטובים והמבריקים של המאה הנוכחית, וכנראה גם טופ 10 של העמדה בהיסטוריה.
איפה הוא מבחינתכם? לפחות בתחושה שלי יש דבוקה די צמודה איתו, עם נאש, עם קיד ועם סטוקטון,. לא מרגיש שהוא הצליח להתעלות מעליה, אבל אני כן מרגיש שהוא שייך לה ולא פחות. האם אליפות הייתה משנה את זה? אני לא בטוח.
שחקן נהדר ואדם כנראה מעצבן למדי, אבל אחד שאני לא אופתע אם יחזור לחיינו כמאמן, ויחסית בקרוב.

מחבר:  נורטון [ ו' פברואר 13, 2026 10:50 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

ואם יורשה לי, נאש, קיד, סטוקטון ופייטון. זו הרמה שמתחת לאייזיאה תומאס, ובוודאי שמתחת לסטף ומג׳יק.
ידע רק להיות מנטור ומוביל. לעולם לא ידע להיות חלק מקבוצה שבה הוא לא השחקן הכי חשוב (גם אם לא השחקן הכי טוב, ע״ע אולי עונתו הגדולה האחרונה בפניקס).

מחבר:  uriel17 [ ו' פברואר 13, 2026 11:15 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

נסכים שמג׳יק מעל כולם?
איזייה חצי רמה מתחת
סטוקסון, נאש רמה מתחת...אליפות וכו
פייטון קיד וכריס פול שייכים לאותה דבוקה שמתחת לסטוקסון ונאש

מה אני חושב על כריס פול?
גאון כדורסל
מחוייב
רציני כמו התקף לב
לא מספיק ללמוד ולהשתפר
מפיק מהסייז שלו 300%

אבל
לוזר
צ׳וקר

מחבר:  נורטון [ ש' פברואר 14, 2026 12:16 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

אוריאל, איפה סטף אצלך?

לא רואה במה מותר נאש מקיד למשל. אם אני צריך לבחור בין החמישה שמתחת לאייזיאה, מג׳יק וסטף - אז נדמה לי שהראשון בתור אחריהם הוא דווקא ג׳ייסון קיד. מנהל משחק בחסדר לא פחות מהאחרים, שחקן הגנה טוב מכולם פרט לפייטון, ריבאונדר טוב מכולם, ובעיקר - לקח קבוצה לשני גמרים כאלפא (אמנם במזרח נורא נורא חלש) ויש על שמו אליפות. מה שאין לאף אחד אחר ברשימה פרט לפייטון (וקיד היה חשוב יותר לדאלאס מאשר פייטון למיאמי).

מחבר:  uriel17 [ ש' פברואר 14, 2026 12:28 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

סטף גר באותה קומה עם מג׳יק
שכחתי אותו
קשה לי לקרוא לאליפות של 2011 על שמו, אחרי נוביצקי? ג׳ייסון טרי
אני שם אותו מתחת נאש וסטוקסון
הם שינו את המשחק
קנו בשבילם כרטיסים
אני זוכר את הליגה בשנים שלהם, הם היו הליגה

קיד לא

מחבר:  Bluey [ ש' פברואר 14, 2026 11:58 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

אם מדרגים קריירות אז
סטף ומגיק סופרסטארים שלקחו כמה אליפויות.
ביג או חצי רמה מתחת עם אליפות ומר טריפל דאבל המקורי.
איזיה קצת פחות עם 2 אליפויות.
סטוקטון ונאש אחד עם 2 הפסדים בגמר לגורדן, השני עם 2 מופ.
קיד עם גמר ואליפות איתם או קצת מאחורה.
במקרה הטוב מקום שמיני.

מחבר:  עמוס לב [ א' פברואר 15, 2026 12:59 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

פול מרגיש לי קצת כמו דיוויד רובינסון של הרכזים. אהוב הסטטיסטיקות המתקדמות. בחור טוב שמשחק את המשחק בדרך הנכונה. אבל משהו שם תמיד חסר, משהו שעם כל הסטט' המדהימות, שם אותו מתחת לגדולים באמת והסיבה למה הוא לא היה מסוגל להוביל קבוצות עד הסוף.

מחבר:  rony [ ב' פברואר 16, 2026 9:32 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

רכז ענק, לא סתם קיבל את הכינוי Point God.

אני כן אגיד שלי די ברור מה היה חסר לו לאליפות, הוא אף פעם לא היה סקורר כזה שבאופן עקבי יכול לקחת את הקבוצה שלו על הגב ולהוציא אותה מהבוץ ברגעים קשים, בטח שלא כשמגיעים לסיבובים מתקדמים בפלייאוף, ומצד שני, הוא גם אף פעם לא שיחק ליד מישהו שיכול לעשות את זה במקומו, בטח שלא סביב שיא הקריירה שלו. בלייק גריפין אף פעם לא היה כזה, פז'ה בניו-אורלינס כבר היה בצד היורד של הקריירה (וגם בשיא, לא חושב שהוא היה כזה), הוא היה קרוב עם הארדן ביוסטון, אבל הניסוי הזה החזיק רק שנתיים ונתקל בווריורס בשיאם.

מחבר:  sheky [ ב' פברואר 16, 2026 9:38 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

הניסוי עם הארדן לא בדיוק נכשל כי הם היו נגד הווריירס בשיאם אלא כי פול לא שיחק במשחקים 6-7 אחרי שיוסטון הובילו 3-2.

בעייני כריס פול אחלה שחקן, אבל אני לא חושב שהמעמד שלו בליגה באמת שיקף את הרמה שלו, הוא היה די אוברייטד רוב הקריירה לטעמי.

מחבר:  rony [ ב' פברואר 16, 2026 10:13 am ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

sheky כתב:
הניסוי עם הארדן לא בדיוק נכשל כי הם היו נגד הווריירס בשיאם אלא כי פול לא שיחק במשחקים 6-7 אחרי שיוסטון הובילו 3-2.

בעייני כריס פול אחלה שחקן, אבל אני לא חושב שהמעמד שלו בליגה באמת שיקף את הרמה שלו, הוא היה די אוברייטד רוב הקריירה לטעמי.


הוא נכשל כי בסוף הם לא לקחו אליפות, כי פול כבר התחיל את הצד היורד של הקריירה והיה פחות בריא וכי הם הצליחו להחזיק רק שנתיים לפני שיוסטון ויתרו עליו בתמורה לווסטברוק.

אני כן חושב שאם הוא היה נופל לשחק ליד מישהו כמו נניח דוראנט בשיאו זה היה שילוב אידיאלי עבורו שהיה יכול להסתיים לפחות באליפות אחת, אבל הם שיחקו ביחד רק כששניהם היו כבר לא מעט מאחורי השיא.

מחבר:  ציפה דריפה אלמדלסי [ ב' פברואר 16, 2026 12:51 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

דירוג הרכזים בגדולים בהיסטוריה, לזכרו (לא מדרג את החברה ששיחקו לפני שהמציאו את הצבע)
1. סטף
2. מג'יק
3. איזייה
4. סטוקטון
5. ג'ייסון קיד
6. דרון וויליאמס :( (אני אמשיך למות על הגבעה הזו ואז מה אם כבר בזמן אמת היא הפכה לעמק
7. פול
8. כנראה ארז כץ
9. פייטון

מחבר:  עמוס לב [ ב' פברואר 16, 2026 12:55 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

השאלה אם הוא היה משחק לצד דוראנט כזה, כמה היינו חושבים שהוא point god, או שהיינו מתייחסים אליו כמו הסייד קיק לכוכב הגדול ולא לכוכב גדול שיכול לעמוד בפני עצמו. קצת כמו סטוקטון.
אייזיאה לקח אליפויות בלי כוכב גדול ממנו ולמרות שהייתה לו את היכולת להשתלט על משחקים, בדטרויט דקות הסיום היו הרבה יותר דמוקרטיות. היד החמה קיבלה את הכדור (גם גדולה של אייזיאה שלא הפריע לו לראות ג'ו דומארס או מרק אגווייר לדוגמא סוגרים משחקים...ואף מילה על דנטלי)
סטף קארי היה השחקן המשמעותי בקבוצה היסטורית עוד לפני שבא דוראנט. תארו לכם שגם ב-2015 הווריירס היו מפסידים לקליבלנד. מה היה המעמד של סטף, אם האליפויות הראשונות היו רק עם דוראנט?
גם מג'יק לא היה הגו טו גאי הבלעדי בלייקרס. היו לו את הרגעים שלו, אבל גם לקארים וגם לוורת'י.

אולי אפשר להגיד שלכריס פול אף פעם לא הייתה את הקבוצה המספיק טובה בשביל ללכת עד הסוף, אבל להגיד שהוא היה צריך את הכוכב הגדול יותר לידו, זה למעשה להגיד שכריס פול לא היה מספיק טוב.

מחבר:  uriel17 [ ב' פברואר 16, 2026 1:01 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

בגלל זה שלושת הגדולים הם תומאס, מג'יק וסטף
הם היו מובילים של קבוצות אלופות
וכדי לקבל את הכבוד שמקבלים השלושה האלה הוא היה צריך לקחת את פיניקס לאליפות כשחקן הכי חשוב בקבוצה, גם אם לא קלע מוביל
בערך כמו הכבוד שלברון קיבל על האליפות של 2020 למרות ש AD היה השחקן הכי טוב בקבוצה, אבל לא הכי חשוב
קיד מקבל כאן יותר מידי כבוד
אפילו באליפות של דלאס אני זוכר את ג'ייסון טרי יותר ממנו

מחבר:  rony [ ב' פברואר 16, 2026 1:16 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

עמוס לב כתב:
אולי אפשר להגיד שלכריס פול אף פעם לא הייתה את הקבוצה המספיק טובה בשביל ללכת עד הסוף, אבל להגיד שהוא היה צריך את הכוכב הגדול יותר לידו, זה למעשה להגיד שכריס פול לא היה מספיק טוב.


חוץ מסטף, מג'יק ובמידה מסוימת איזייה זה נכון לגבי כל הרכזים בהיסטוריה אני חושב, אבל זה לא ממש מפתיע, חוץ אולי מסנטר אני לא חושב שיש אף עמדה שיש בה יותר מ-3-4 שחקנים שהם בלבל ההיסטורי של סטף ומג'יק.

אני גם תוהה איפה השם של צ'ונסי בילאפס צריך להיות ברשימות האלו, כי הוא, בניגוד לרוב האחרים ברשימה, כן היה השחקן הכי טוב בקבוצה שלקחה אליפות (והגיעה לגמר והפסידה ב-7 משחקים בעונה נוספת).

מחבר:  עמוס לב [ ב' פברואר 16, 2026 1:21 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

אני בכלל לא בטוח שצ'ונסי היה שחקן יותר טוב מאשר ריפ, שחקן יותר משמעותי מאשר בן וואלאס (הרי דטרויט לא הצליחו בזכות ההתקפה הזורמת שלהם).
מה שכן, בקטגוריית הספורטאים המהמרים הוא בטופ עם פיט רוז ו shoeless jo jackson. גם קוני הוקינס שם.

מחבר:  stavs [ ב' פברואר 16, 2026 2:40 pm ]
נושא ההודעה:  Re: כריס פול פורש

הטיעון בעד בילאפס הוא שדטרויט המשיכו להגיע לגמר איזוריים גם אחרי שבן וואלאס עזב, ואז התפרקו כשבילאפס העובר תמורת אייברסון, בעוד שדנבר עשתה גמר מערב באותה עונה.
אני חושב שזה מספר סיפור מאוד חלקי, אני חושב שהסיבה שהפיסטונס הפסידו ללברון והקאבס ב2007 למשל היא בדיוק שהיה חסר להם בן וואלאס בקו הקדמי (וובר שיפר מאוד את משחק ההתקפה של הקבוצה, אבל היה זוועה אחר כך בפלייאוף), אבל ההצלחה של בילאפס אחרי השנים בדטרויט היא נקודה לטובתו בהקשר של מי היה השחקן הכי טוב באותה חמישייה.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/