סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' ספטמבר 25, 2026 2:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 2:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אנסה לתקוף את הנושא דרך המרוויחים והמפסידים הגדולים בכל שלב
זה לא פורמט מחייב, תרגישו חופשי לכתוב מילה או משפט או מגילה

מערב :
קבוצות מרוויחות: טימברוולבס סדרה אדירה על דנבר הקונטנדרית. חצי גמר שלישי ברציפות. פעם שלישית ברציפות שהם נראים יותר טוב פלייאוף מאשר בעונה הסדירה הלייקרס עם חוסרים מאוד מאוד משמעותיים חשבנו שהם יודחו בקלות בסיבוב הראשון. אבל לברון העלה מאוד את המניות שלו בדיון ה GOAT ורדיק את המניות כמאמן מיוחד. סן אנטוניו, שייטה לגמר המערב, נצחו את האלופה המכהנת ושורה תחתונה מקדימה את עצמה ומפחידה
שחקנים/מאמנים: ג'יידן מקדניאלס, לברון, דני אבדיה, כוסומנו, וומבי, הארפר, קאסון וואלס, הארטנשטיין, רדיק

המפסידים:
קבוצות: דנבר בענק, יוסטון גם אבל קצת פחות, OKC לאבד את התואר תוך עונה ציפינו ליותר (הנחה בגלל פציעות, אבל הייתה כאן ביקורת בזמן אמת על ניהול הפציעות)
שחקנים/מאמנים: שנגון, יודוקה, יוקיץ, כריס בראון, KD, לו דורט וגם פוקס למרות שהיה פצוע ותכלס הגיע עם הקבוצה לגמר. הצפיה ממנו שיביא את הניסיון וימנע את הנפילות האלה בסופי משחקים

מזרח
קבוצות מרוויחות: פילי, ניקס. זהו אני לא חושב שאף קבוצה חוץ מהם שידרגה (שידרגה במובן שהעלתה את רף הציפיות ממנה ביחס לתחילת העונה הבאה) את עצמה במהלך הפלייאוף. אולי אטלנטה בעצם, היא הקבוצה שהקשתה על האלופה יותר מכל קבוצה אחרת, כולל הספרס
שחקנים: קאט, OG וברנסון. VJ סקוטי בארנס, מקולום ואולי גם מובלי
קבוצות מפסידות: בוסטון, במיוחד הנתק מול בראון והכשלון לצור סינרגיה עם טייטום. אורלנדו, קליבלנד (אבל בקטנה)
שחקנים/מאמנים מפסידים: אטקינסון, דורן, ג'יי ג'יי מאטלנטה, באנקרו וואגנר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 3:18 pm 
מנהל פורום

הפלייאוף הזה היה לא רע בכלל
קודם כל זהות האלופה
לא הפתעה אבל מעין תרחיש סביר שלא סביר שיתגשם כי זה ניקס והם לוזרים וכו
גמר המערב אחת הסדרות הטובות בהיסטוריה של המשחק

אלופה שמינית בשמונה עונות אחרונות בשתי העונות האחרונות הייתה הרגשה שבוסטון הולכת להיות שושלת אחר כך שאוקלהומה הולכת להיות שושלת
בניקס אף אחד לא חושד שהם יהיו שושולת אבל עוד חזון לדדון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 3:54 pm 
Senior

אחלה פלייאוף היה. הפתעות, משחקי 7, אלופה כיפית יחסית.
אני לא מבין כל כך למה אבדיה, מובלי והארטנשטיין בין המנצחים, אבל באנקרו שהיה מצוין במפסידים. אפילו ואגנר שסיים את הפלייאוף ב3-1 לא כל כך מפסיד בעיני. כנ"ל ג׳יילן ג׳ונסון - באמת היה פחות טוב מאבדיה לדעתך?
הולמגרן זה מורדו שכנראה הייתי מוסיף למפסידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 3:59 pm 
Hall of Famer

אני מניח שבאף סיכום שאינו ישראלי - אבדיה לא מקבל איזכור כבוד כל כך בולט (לא שהוא לא היה טוב בפני עצמו, פשוט זה די שולי בתמונת הפלייאוף הגדולה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 4:11 pm 
Hall of Famer

באנקרו לא היה מצוין, קלע באחוזי זוועה בסדרה מול דטרויט, וגם בשני המשחקים שבהם הוא כן קלע טוב (משחק 5 ומשחק 7), עדיין המג'יק הפסידו. ומה שהכי גרוע, במשחק 6 שבו אורלנדו יכלו לסגור את הסדרה בבית, הוא ניגר 4/20 מהשדה כולל 0/9 לשלוש. האחוזים שלו בסדרה 42% מהשדה ו-67% מהקו, זה רע, ואם תוריד את שני המשחקים הטובים שלו הוא יורד ל-33% מהשדה. אני לא חושב שהוא היה קטסטרופה, והוא כן תרם בריבאונד ואסיסטים, אבל הקליעה שלו הייתה מאוד בעייתית.

מובלי גם לא כזה מרוויח גדול בעיני, הוא כן מוכיח ב-4 שנים האחרונות שהוא גבוה טוב וסולידי, שחקן הגנה חזק, אבל לא ממש שחקן שסוחב קבוצה על הגב, ולא באמת מצליח לפרוץ ליותר מאשר שחקן 3-4 בהיררכיה בקבוצה טובה, אני לא ראיתי ממנו בפלייאוף הזה משהו שמשנה את התמונה לאיזשהו כיוון, אם כבר, אז ככל שהזמן עובר אז הסיכוי שהאפסייד שדובר עליו כשהוא נבחר בדראפט יתממש לאט לאט הולך ויורד.

לגבי מקולום, לא יודע עד כמה הוא מרוויח, הוא תמיד היה סקורר אקספלוסיבי, וה-2-3 משחקים הטובים שהוא נתן מול הניקס באמת היו אחלה, אבל בשני המשחקים האחרונים הוא היה זוועה, לא חושב שמשהו בליגה זז לגביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 4:29 pm 
Senior

אני חושב שזה מתעלם לחלוטין מהקונטקסט אצל באנקרו. הוא היה היוצר המתפקד היחיד של אורלנדו בסדרה פיזית והגנתית בקטע קיצוני.
האחוזים שלו לא טובים, אבל הTS שלו בין הגבוהים בקבוצה, בטח מבין אלו שיוצרים משהו מכדרור. הוא בין הבודדים עם יחס אסיסטים: איבודים נורמלי, וזה כשהןא מושך את רוב תשומת הלב של ההגנה של דטרויט שדי פירקה כל שחקן אחר של המג׳יק.
שני משחקים "טובים" זה די אנדרסטייטמנט, הוא היה נהדר בהם. יכול להיות ש"מצוין" לסדרה כולה זו גם הגזמה קלה, אבל מבחינתי הוכיח ב100% שהוא שחקן שמופיע לפלייאוף, המספרים היבשים לא מספרים את מה שלחלוטין נראה במבחן העין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:06 pm 
מנהל פורום

באנקרו
הצלילה של אורלנדו מ1:3 ל 4:3 מהרגע שווגאנר נפצע ובאנקרו נשאר להוביל לבד הפכה את באנקרו לשחקן עם ערך נמוך יותר בליגה מהערך שהוא נכנס איתו לפלייאוף

אבדיה
אצלי לפחות הוא מקבל נקודות חובה בגלל הישראליות שלו. כי הוא קודם כל מכביסט ואחר כך ישראלי. ומכביסט זה לא טוב :-)
אבדיה שידרג את המעמד שלו בפלייאוף הזה, כי הוא הראה שהוא שחקן פלייאוף ולא רק עונה סדירה. זאת שאלה שמרחפת מעל כל שחקן עם מספרים גדולים שלא עשה פלייאוף עדיין. אבדיה עשה את זה ועשה את זה מול הקבוצה טופ 2 בליגה. ההגנה של הספרס עבדה בשביל לעצור אותו ופחדה ממנו. הפלייאוף הזה העלה את הפרופיל של אבדיה.

מובילי
שיפר את המעמד שלו במובן שאם מפרקים את הקאבס ומרכיבים מחדש, הוא השחקן שאתה רוצה להתחיל את הבנייה מחדש ולא מיטצ'ל. לא לבנות סביבו אבל להשאיר בשביל בניה מחדש

סי ג'יי
הוא נכנס לפלייאוף כשחקן גמור, מבוגר, לא רלוונטי ויוצא ממנו עם חוזה מובטח של נגיד MLE כזה? רק על זה שניצח את האלופה פעמיים משהו שאפילו וומבי לא עשה. לא העלה את הפרופיל שלו בליגה? בטח שהעלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 6:10 pm 
Senior

לא יודע.
כמו שהחזרה היא לחובתו, ככה ה3-1 צריך להיזקף לזכותו של פאולו, הוא היה הרבה יותר טוב מואגנר במשחקים האלו.
בסוף, ערב הפלייאוף דה רינגר דירגו את אבדיה 23 בליגה, ואת באנקרו 31.
בפלייאוף באנקרו עם +4 על אבדיה בנק' למשחק, +3 בריבאונד, +1.7 באסיסטים, פחות טוב באחוזים (4% טרו שוטינג), אותו דבר באיבודים. אני לא מצליח להתחבר לזה שאבדיה יצא מהפלייאוף הזה מנצח ובאנקרו מפסיד, אני חושב שאתה נותן פה הרבה משקל לפלייאין (ואז גם לזכות פאולו יש הופעה מאוד דומיננטית נגד שארלוט).
אני חושב שזו עונה מפסידה מאוד של באנקרו ומנצחת של אבדיה, אבל בפלייאוף אני מרגיש שאם כבר אז הכיוון הוא הפוך בקטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 6:38 pm 
Hall of Famer

להשיג חוזה MLE זה לא בדיוק ניצחון

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 7:47 pm 
מנהל פורום

אם סי ג׳יי לא היה משחק בפלייאוף האחרון הוא שווה פחות בקיץ הזה
אפילו פחות מ MLE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 9:06 pm 
Junior

מה שבעצם הכי כיף בזכייה הזו של הניקס הוא שאין לה ממש קשר לעונה שהיתה ב-NBA, לתהליכי עומק בליגה, להבשלה של תכנית מבריקה וארוכת שנים. לא באמת. זו פשוט קבוצה שהגיעה לשיא שלה ברגע הנכון. אף מילה שנאמרה ערב הפלייאוף לא היתה בעלת משמעות. מי שנמנם כל העונה וראה משחק NBA ראשון לפני חודש קיבל, בגדול, את כל הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 9:13 pm 
Hall of Famer

יש משהו ייחודי בניקס. לקחת 3 שחקנים שלקחו 2 אליפויות ביחד במכללות ולבנות קבוצה סביבם זה משהו שלא נעשה לפני שאני זוכר. כמובן שקאט ואננובי לא פחות חשובים, אבל עדיין היה פה סוג של בניה סביב ״וינריות״. זה לא בדיוק אנליטי ולא בדיוק טרנדי ודיי כיף שזה הצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 9:45 pm 
Senior

גם זה וגם - בין האלופות הבודדות לאורך השנים שנבנו בצורה שאינה דרך הדראפט, לא דרך החתמות גדולות בשוק החופשי, לא מודל של ביג 3 או ביג 2.
בנו צעד צעד חמישייה ממש חזקה, בלי היררכיה סופר ברורה אבל גם בלי חוליות חלשות.
בעיני הקבוצה הכי דומה לקבוצה שדומארס בנה בדטרויט ב2004, אבל בפרופיל קצת יותר גבוה של מהלכים, עם יותר תכלית בבנייה וקצת פחות היתקלות במזל בשחקן שפרץ פתאום. עבודה מרשימה בטירוף של הפרונט אופיס הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 10:03 pm 
מנהל פורום

יובל, אפשר להוסיף שברנסון לקח גם אליפות בתיכונים וגם במכללות ועכשיו גם בNBA
אההה וגם את הגביע

אז ברנסון
נכון לסוף משחק 4 ההרגשה הייתה שאננובי הוא ה MVP המיועד וסבוניס הציג כאן את הקייס
ואז בא משחק ה45 נק של ברנסון וסגר את הדיון, ברנסון הוא האלפא דוג של האליפות הזו
עכשיו, ברנסון הוא בכלל בחירת סיבוב שני, נמוך ולא צלף מי יודע מה
ואני תוהה האם יש שחקן שנכנס לליגה מרף כל כך נמוך של ציפיות והפך לשחקן שמוביל לאליפות
אני הולך אחורה קצת ומצליח למצוא את יוקיץ אבל יוקיץ בא עם סייז ודי מהר היה ברור שהוא גניבה
ברנסון, אפילו אחרי הקדנציה בדלאס, סטיבן A ולא רק הוא, אמרו שהחוזה קיבל בניקס גדול מידי
ברנסון היה צריך לחצוב בסלע את ההכרה בו
בשנות האלפיים לפחות, לא בדקתי אחורה. הוא ויוקיץ היחידים שהגיעו להיות פיינל MVP מסיבוב שני

מחוץ לטופ 10
קאווי (15) שיי (11) יאניס (15) קובי (13) פרקר (28)

או בחירות טופ 10
ג׳יילן בראון (3) קארי (7) דוראנט (2) לברון (1) איגודלה (7) נוביצקי (9) פירס (10) וויד (5) שאקיל דאנקן (1)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 10:36 pm 
Junior

אני לא חושב שמינסוטה חושבים שהם מרוויחים. הם מחפשים טרייד על יאניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 11:08 pm 
Hall of Famer

xalmon כתב:
מה שבעצם הכי כיף בזכייה הזו של הניקס הוא שאין לה ממש קשר לעונה שהיתה ב-NBA, לתהליכי עומק בליגה, להבשלה של תכנית מבריקה וארוכת שנים. לא באמת. זו פשוט קבוצה שהגיעה לשיא שלה ברגע הנכון. אף מילה שנאמרה ערב הפלייאוף לא היתה בעלת משמעות. מי שנמנם כל העונה וראה משחק NBA ראשון לפני חודש קיבל, בגדול, את כל הסיפור.

בדיוק
ויותר מכל שנה אחרת שאני זוכר או אולי כמגמה מעצימה ומתמשכת, פשוט אין קשר ברמה בין העונה הרגילה לפלייאוף. שני משחקים שונים לחלוטין. לונה פארק לעומת טירונות בסיירת, זאת ההשוואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 162 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה