uriel17 כתב:
בא נקח רגע את יוסטון
היו לה בעונת "הטנקינג" הראשונה את שנגון וגרין, הם המשיכו להיות גרועים, לא עשות את ההתקדמות המתבקשת משני הרוקים הטובים האלה
למה?
כי הם דחפו (אם תשאל אותי בכוונה) מאמן גרוע סילאס, ששיחק עם כריסיאן ווד במקום עם שנגון, ואז הם בחרו את ג'בארי סמית'
הצפיה מקבוצה הגונה, שנראה את שנגון וגרין משופרים (כי הם בעונה השניה שלהם) ואת הערך המוסף של ג'בארי
אבל? כלום, אנטי כדורסל בחסות מאמן חסר מושג
פתאום מגיע יודוקה, הג'י אם אותו ג'יאם ויש שני שחקני חמישיה בעמדות 1 ו3 כי ב2 4 ו5 נמצאים הכישרונות הצעירים שלהם
הצפיה שלי שקבוצות ינהגו ככה מיד אחרי שהם מקבלות את הבחירות הגבוהות הראשונות שלהם, שלא "ידגרו על הביצים"
נקלעת להיות קבוצה גרועה? לא נורא, תבחר גבוה
קיבלת שחקן טוב מדראפט? תפיק ממנו את ההתקדמות האפשרית, בעונה הבאה תהיה פחות גרוע ותבחר פחות גבוה
זוהי רוח החוק
אי אפשר לקיים אותה במדיוק כי אנחנו בני אדם וקצת חמדנים וקצת תחמנים, בשביל הומצא בעולם המשפט מבחן הסבירות
החמישיות והאופן שבו שיחק סילאס, לא עומד במבחן הסבירות
אני לא מסכים עם הרבה דברים שכתבת כאן, אוריאל.
קודם כל, למה אתה מתכוון ב"עונת הטנקינג הראשונה", לטנקינג בוטה ומכוון? כי את גרין הם לקחו בבחירה שנייה, אז אפשר לומר שעונת 2020/21 היתה עונת הטנקינג הראשונה שלהם ושסך הכל היו להם שלוש כאלה.
2. אתה קורא לגרין ושנגון "שני הרוקיז הטובים האלה". אני לא רוצה להיכנס בכלל לדיון על גרין ויכולתו כיום, למרות שחוסר הנכונות של הרוקטס להעניק לו הארכת חוזה מקסימלית לחמש עונות אומר הרבה לכשעצמו. נסתפק בהצבעה על כך שלפחות בתור רוקי, הוא היה סקורר חד מימדי ולא יעיל, עם 42.6% מהשדה, 2.6 אסיסטים כנגד 2 איבודים למשחק, ומעט מאוד הגנה.
שנגון נראה מבטיח מאוד כרוקי, בין היתר יחסית לגובה שבו נבחר, עדיין היה רחוק מלהיות השחקן שהוא בשנתיים האחרונות.
אתה גם מניח תרומה מידית מצד ג'בארי סמית כרוקי, כשבפועל גם כשחקן שנה שלישית הוא לא עקבי בשיט.
3. מסכים שסיילאס היה מאמן גרוע, אבל מה היתה האלטרנטיבה, את מי היית מביא במקומו בזמן אמת? זה לא סתם ש"פתאום הגיע אודוקה", פרטיטה וסטון ניצלו פה הזדמנות פז שמאמן בכיר סולק מקונטנדרית בגלל פרשייה שהסתבך בה. כלומר, שהסבלנות השתלמה במקרה הזה.
4. אותו הדבר הנכון לגבי אלו שאתה מכנה "שני שחקני חמישייה בעמדות 1 ו-3", ואן וליט וברוקס, שהוחתמו באמצעות קאפ ספייס שהתפנה. אני לא זוכר בדיוק מה היה מצב הפיי רול של הרוקטס עד קיץ 23', אבל ממה שזכור לי לא היה להם קאפ ספייס לפני כן, בטח החוזה של וול עוד נחשב אצלם כנגד התקרה ולך תזכור מי עוד. מה גם שלא בכל קיץ יש בדיוק את השחקנים המתאימים לחיזוק.
5. לגבי ווד והעלייה שלו בחמישייה: כשהרוקטס החתימו אותו, זה נראה כמו מציאה בפוטנציה לפחות, כישרון צעיר יחסית שאמור היה לשתף פעולה עם הארדן. מרגע שהמזוקן דרש טרייד ויוסטון מצאה את עצמה במוד ריבילד כשיש לה חוב עתידי ובעייתי לתאנדר, ווד הפך לאחד הנכסים המרכזיים בקבוצה. אין מה לעשות, צריך לתת לשחקנים כאלה דקות בשביל לשווק אותם, בדיעבד גם ככה לא היה לו ביקוש גבוה במיוחד. אם הטענה שלך נכונה, מדוע יוסטון העבירה את ווד בקיץ 22, במקום להשאיר אותו כשחקן חמישייה לקראת עוד עונת טנקינג (עם וומבניאמה כפרס הגדול)? מזכיר שהתמורה מדאלאס היתה בחירה 26 בדראפט 22.
בשורה התחתונה, בחירת הלוטרי הגבוהה והאחרונה שיוסטון הגרילה עבור עצמה הניבה את אמן תומפסון, שהולך להיות שחקן טוב ומשמעותי יותר עבורם מג'בארי וגרין שנבחרו בשנתיים שלפניו.
אני מלכתחילה חשבתי שיוסטון צריכה לנצל את חלון השלוש השנים שנפתח עבורם, מרגע שהארדן דרש טרייד והחל הריבילד, ועד לדראפט 24 כשחוב הבחירות לתאנדר החל (יכול להיות שהוא החל כבר בשנים הקודמות והיו הגנות טופ X על הבחירות האלה, לא זוכר כרגע). הם עשו את זה, *וגם* התחזקו עם אודוקה, ואן וליט וברוקס, כך שכרגע הם נהנים (יחסית) משני העולמות - קבוצת צמרת במערב שמחזיקה במאגר פרוספקטים ובחירות מוצלח מאוד. ולפי מה שדווח עד כה, מכוונים גבוה בשוק הטריידים (מיקאל ברידג'ס, ווייט, מיטשל - שכבר יצאו מהתמונה - וכנראה יאניס, בוקר, אולי דוראנט בניסיונות עתידיים).