כבר כמה ימים אני לא יודע "איך לאכול" את ההחתמה של ווקר.
מצד אחד, כמובן שמגיע עם רזומה NBA טוב למדי, וראינו בעיניים מה הוא יכול לתת גם ברמות הללו.
מצד שני, ממש לא התרשמתי מתקופתו בז'לגיריס ואפרט:
1.
מאזן קבוצתי - ווקר התחיל לשחק החל ממחזור היורוליג השמיני. ז'לגיריס הייתה במאזן סנסציוני של 1-6 עד לאותו רגע (דווקא עם לוח משחקים לא קל - אולימפיאקוס, מונאקו וברצלונה). לאחר לכתו הם סיימו את העונה במחזורים האחרונים עם סיומת של 5-3 (כבר לא היה ממש על מה לשחק אמנם). סך הכל זה מאזן חיובי של 6-9 בלעדיו. הם סיימו במאזן עונתי של 19-15, כלומר עם ווקר המאזן היה 13-6 חלש. לא טוען שהוא הרס את הקבוצה, אבל קשה לומר שהוא שיפר אותה על סמך הנ"ל.
2.
יעילות - 45% אחוז לשתי נקודות, 33% בינוניים ומטה לשלוש (עבור שחקן שלקח למעלה מ-6 שלשות בממוצע למשחק), יחס אסיסטים/איבודים של 1:1. כהערת אגב - ז'לגיריס הייתה אחרונה ביורוליג באחוזים לשתי נקודות כקבוצה, עם 52.2%. מקום אחד מעליהם הייתה אלופת אירופה פנרבחצ'ה - לך תבין...
עד כמה האחוז לשתי נקודות לא טוב - עיינו ברשימה הבאה:
https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... ls2Percentדירוג כל השחקנים (אני מניח מעל לכמות משחקים/זריקות מסוימת, ווקר למשל לא מופיע כי שיחק רק 17 משחקים למשל), 129 במספר. האחוז של ווקר היה ממקם אותו במקום ה-124 מתוכם...
אנקדוטה - שחקן נוסף שבמקרה קלע אשתקד 45% לשתיים ו-33% לשלוש - מייק ג'יימס (לא בעונה מבריקה שלו). אבל הוא לפחות מוסר 5.8 אסיסטים על 1.9 איבודים, בעוד ווקר מוסר 1.8 אסיסטים על אותם 1.9 איבודים.
בליגה הליטאית אגב (כמובן לא הרמה שנגדה הוא אמור להימדד, ועדיין) האחוזים עולים דרמטית: 52% לשתיים, 54% פתאום לשלוש!
מה שלא עולה זה עדיין אותם 1.8 אסיסטים (אמנם בפחות דקות מאשר ביורוליג, ועם פחות איבודים).
3.
קלאץ' - כאן אין לי נתונים, אבל אני זוכר הרבה יותר סלים גדולים של פרנסיסקו בסופי משחקים מאשר של ווקר.
במצב התדמיתי/מקצועי שאליו הגיעה מכבי - אני מניח שהיה צורך בהחתמה אחת "מפוצצת", ואני מניח שאת זה השיגו.
מצד שני, אם מביאים לצידו סנטר כמו סנטוס (ונניח יגיע עוד זר אחד בסדר הגודל הכלכלי הזה), אז בשלושה מיליון דולר הללו במצטבר - היו יכולים להביא 3 שחקנים עם יותר ניסיון יורוליג, וכנראה יותר תפוקה (לשם השוואה נוחה לז'לגיריס - כמה הם כבר משלמים סך הכל לוויליאמס-גוס, מאודו לו ומוזס רייט שהצטרפו הקיץ - אולי פחות...).