סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ספטמבר 26, 2026 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2391 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 96  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 25-26
הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אור קורנליוס באנגלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:31 pm 
Sophomore

נראה כמו קורנליוס הזר, אז שוב עולה השאלה מה היה רע בקורנליוס המקורי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:33 pm 
Hall of Famer

ההחתמות האחרונות אלו שני השחקנים החדשים לעמדות 3-4? שניהם 1.98?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:34 pm 
Junior

מקצת פירוט בכתבה בערוץ הספורט, אומרים שהוא החתמה לטווח הארוך, וגם יונתן אלון אומר שמחפשים את החתיכה החסרה.
אני מסיק מזה שהוא אמור להיות הזר השביעי, שזה אומר שיגיע עוד זר אחד לעמדות הפנים. מקווה שזה זר מספיק בכיר כדי לפתוח בחמישייה ליד ויילי, ולא איזה אוגביידה שיתחרה על דקות בסנטר המחליף עם ג׳סטין סמית׳. 4 גבוה, שיוכל גם לתת דקות ב-5 (בעיקר אם רושמים רק 5 זרים לליגה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:38 pm 
Senior

צריך שאני אגיד שוב שלאמב הוא ה4 הזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:51 pm 
Freshman

stavs כתב:
צריך שאני אגיד שוב שלאמב הוא ה4 הזר?

אני גם מבין עכשיו שזה הכיוון.
חבל מאוד.
הייתה תחושה שזה הולך לכיוון טוב אבל זאת בנייה עקומה לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 2:56 pm 
Hall of Famer

לאמב הוא לא ה-4 הזר. אין לו שום דבר שמאפיין 4 עיקרי והוא לא יהיה כזה. הזר החדש נראה כמו זר גיבוי לעמדה 3 לאירופה. הגבוה העיקרי עוד יגיע.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 3:16 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
לאמב הוא לא ה-4 הזר. אין לו שום דבר שמאפיין 4 עיקרי והוא לא יהיה כזה. הזר החדש נראה כמו זר גיבוי לעמדה 3 לאירופה. הגבוה העיקרי עוד יגיע.

אבל לאמב לא יכול לשמור על שום עמדה חוץ מ4
הוא כבד מידי לשמור על עמדה 3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 3:19 pm 
Freshman

עופר האדום כתב:

גם אם זה נכון (ואני מבין שהכיוון כרגע הוא להביא עוד זר לעמדה 5 ולא 4/5) אתה צריך עוד שני שחקנים בעמדות בפנים ולא רק אחד. בליגה המקומית אתה תהיה בבעיה רצינית ולא נראה שיש שחקן ישראלי שיפתור לך את זה וגם בכלל לא בטוח שתביא שם אפילו ישראלי סותם חורים.
אפשר להביא שחקן זול כשחקן משלים, אבל בחייאת, מי זה? בסכום של 150 אפשר להביא זרים שההורים שלהם יודעים שהם מתפרנסים מכדורסל..תראו מה הרצליה רמת גן וכדו' מביאים כל שנה.
לא רוצה לדמיין מה קורה אם לאמב נפצע חלילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 3:27 pm 
Sophomore

לאמב הוא גם 3 וגם 4. אבל לדעתי הוא הרבה יותר 3 מ-4.
ב-NBA הוא לא היה 4 ושמר בסדר גמור פורוורדים. נכון שהוא נפצע ונהיה יותר איטי-אבל הוא לא 4.
בכל מקרה הסגל צריך עוד 4 נוסף שיכול להיות גם 5, ולא 3/4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 3:48 pm 
Senior

uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:

אבל לאמב לא יכול לשמור על שום עמדה חוץ מ4
הוא כבד מידי לשמור על עמדה 3

והוא יהיה הרבה יותר יעיל אם הוא לא ישחק ליד שני גבוהים.
אני לא בטוח למה אנשים פה תקועים בשנת 1995 מבחינת עמדות.

אני יכול לקנות את ה'גם 3 וגם 4', אבל לתחושתי מי שחושב שהוא מגיע להיות ה-3 של הקבוצה יתאכזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 4:09 pm 
Sophomore

הוא בוודאי יכול לשחק 4 בדקות מסוימות. השאלה היא אם הוא מגיע להיות ה-4 המרכזי של הקבוצה. אם כן לדעתי זה פספוס ויהיה בחיסרון מול הרבה מספרי 4 ברמות הגבוהות. שוב המחשבה שלי נודדת לאיך אחד כזה שומר על סורקין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 4:09 pm 
Junior

Tbowers15 כתב:
עופר האדום כתב:

גם אם זה נכון (ואני מבין שהכיוון כרגע הוא להביא עוד זר לעמדה 5 ולא 4/5) אתה צריך עוד שני שחקנים בעמדות בפנים ולא רק אחד. בליגה המקומית אתה תהיה בבעיה רצינית ולא נראה שיש שחקן ישראלי שיפתור לך את זה וגם בכלל לא בטוח שתביא שם אפילו ישראלי סותם חורים.
אפשר להביא שחקן זול כשחקן משלים, אבל בחייאת, מי זה? בסכום של 150 אפשר להביא זרים שההורים שלהם יודעים שהם מתפרנסים מכדורסל..תראו מה הרצליה רמת גן וכדו' מביאים כל שנה.
לא רוצה לדמיין מה קורה אם לאמב נפצע חלילה

אני לא יודע לגבי 5 או 4/5. סמית' בעיקרון הוא 4/5 אבל לא יכול לשחק שנייה ליד ויילי. קשה לי להאמין שיביאו עוד שחקן שלא יכול לשחק ביחד עם ויילי או סמית' (אם כי יש לי קצת בספק אחרי איך שהתחילו את העונה שעברה). אגב - לשחק עם ויילי או סמית' אומר שהוא גם מספיק בכיר כדי להיות בחמישייה. גם נמרוד לוי יכול לשחק עם ויילי או סמית', זה לא ממש מקדם אותנו.
אני מניח שירצו קודם כל גמישות בעמדות. שלאמב יוכל לשחק 3 אבל גם 4. השנה לא הייתה גמישות כזו, קודם כל בגלל ויילי / סמית' בלעדית ב-5, דבר שני ג'ונסון היה כמעט רק 4 (אני לא בטוח שבכלל ניסו אותו ב-3), כל הפערים עם הגבוה הישראלי, מורגן ששיחק בעיקר 3. חוסר גמישות משמעותית הייתה חוסר במחליף נורמלי להארפר, הכריח אותנו להלביש את פיליפ ולתת יותר מדי דקות להארפר ב-1. ברגע שהובר הגיע, פתאום נוצרה גמישות, אפשר לשחק בלי הארפר, אפשר לשחק עם הארפר ב-2, נפתח רישום של עוד זר.
בשנה הקרובה יהיו חייבים גמישות בעמדות, קודם כל לנצל ביחד את הארפר ווינסטון, דבר שני לאפשר הרכבים הגיוניים עם שני זרים בעמדות הפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 5:04 pm 
מנהל פורום

גמליאל כתב:
הוא בוודאי יכול לשחק 4 בדקות מסוימות. השאלה היא אם הוא מגיע להיות ה-4 המרכזי של הקבוצה. אם כן לדעתי זה פספוס ויהיה בחיסרון מול הרבה מספרי 4 ברמות הגבוהות. שוב המחשבה שלי נודדת לאיך אחד כזה שומר על סורקין...

הגובה חשוב אבל הוא לא הכי חשוב
2 מטר וכול לשמור על 2 מטר ועשרה סנטימטר. תשאל את אורי קוקיה
הכוח ומהמהירות של הרגליים חשובים לא פחות
שחקן כמוהו בעמדה 3 כשבעמדה 4 יש שחקן שלא יכול גם הוא לשמור על שחקנים מהירים זה חור עצום בהגנה
בקיצור, אפשר להתעלם מעמדות אבל לא מזה שהוא לא יכול לשמור שחקנים מהירים שמשחקים בדרך כלל בעמדה 3
אבל אני זורם, נקלע מלא סלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 5:16 pm 
Sophomore

לא צריך להתקע על עמדות כאילו זה אקסיומות בשיעורי אלגברה.
באמת מגדירים יותר עמדות לפי על מי הם שומרים בימנו, אבל מבחינתי זה יותר רלוונטי שזה נלקח בחשבון יחד עם הסכמה של הקבוצה, וכמובן שיש שיקלולים של סך הסייז, גיוון באיזה עמדות שחקן מסויים יכול לשמור וכמה וכו׳.
כריס שמר על 4 אבל יכל ליהיות בתפקיד 3 מובהק בהתקפה, מורגן שמר 1-3, לפעמים 4, אבל תפקד כשוטינג גארד בהתקפה וכו׳.

בכל אופן כמו שזה נראה- קבוצה עשירה בסייז לא נהיה, כבר אמרתי שנה שעברה שגם וויילי מבחינתי הוא קצת אנדר סייז באירופה (משלים קצת פערים עם התחת בריבאונד אבל יהיה בצד הקטן יותר מול סנטרים גדולים).
מאוד מעניין איזה גבוהה יגיע...
בהתחשב בשאר הסגל 4-5 (2.08 אתלטי עם קליעה ויכולת חסימה בעולם מושלם) יכול ליהיות עדיף מנגר עם סייז, לא כי אני צריך שיהיה סקורר על אלא כדי שיוכל לתת לנו מבט של פתיחת צבע לגארדים הקטנים (ולאמב) בהתקפה.
זה כמובן מאוד ספציפי, בטח אם אתה רוצה שיהיה גם פלוס הגנתי, אבל לצורך העיניין מישהו בסגנון של נ׳דור היה מתאים פחות או יותר.
אם הולכים על סנטר הגנתי אז חייבים להשקיע וללכת על משהו יותר מוכח, או מאירופה עם קבלות, או אתלט על מהג׳י ליג/פאתי ליגה עם אפסייד - רישון הולמס בוא.

גם ג׳יימס זה כמובן הימור ענק בתור רוקי באירופה, מי שבכל זאת רוצה קצת עידוד מצאתי כתבה מאוד מפורטת מאתר שאני מכיר טוב, פה על ההגנה:

The offense is improving, but the defense is what separates James from his peers. As a freshman, Josiah-Jordan posted a block percentage of 3.3% and a steal percentage of 1.8% as well. For context, those percentages are higher than (or close to) what Ochai Agbaji, Jalen Williams, Paolo Banchero, Christian Braun, Jaden Ivey, Malachi Branham, and AJ Griffin posted in their drafted seasons. In his sophomore year, James posted a block percentage of 4.4% and a steal percentage of 3.2%; last year he had a block percentage of 4.4% and a steal percentage of 2.9% as well. Needless to say, the defensive instincts he’s shown are worthy of NBA consideration alone.

הם מתארים אותו כעוגן הגנתי בו הוא גם מנהיג וורבלי, גם הhelp defender המרכזי, ודיברו על מקום לגדול מבחינת מהירות רגליים.
אסייג ואומר שזה בעיצומה של קריירת הקולג׳ ככה שבאמת אין לדעת איך זה יתורגם לרמת יורוקאפ.

לסיפור המלא:
https://www.noceilingsnba.com/p/the-jus ... rdan-james

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 5:34 pm 
מנהל פורום

מגניב, תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 5:41 pm 
Freshman

2.08 אתלטי עם יכולת קליעה וחסימה? שהוא גם 4/5?
יש אחד כזה ואני אמשיך לומר את השם שלו בתקווה שאולי מישהו מהצוות המקצועי ירים טלפון למודי מאור שידבר איתו גם יפנית אם צריך.
קרי בלאקשייר - 2.08, קליעה טובה מאוד לשלוש, ריבאונדר טוב, שחקן חכם מאוד עם יכולת מסירה מעולה. אולי לא אתלט גדול אבל כאמור מפצה על זה עם איי קיו כדורסל באמת גבוה.
ב-3 עונות ביפן שמר על יציבות מרשימה כשהנתונים כמעט זהים לחלוטין ועומדים על:
15 נק
8 ריב
3 אס (קצת יותר משלושה)
1.1 חטיפות
כמעט חסימה למשחק
מדובר בליגה בה הוא שיחק 60 משחקים בעונה..לא פשוט. לקח גם אליפות באחת מהעונות הללו.

אגב, לאחר צפייה בהיילייטס שלו מהעונות האחרונות מרגיש לי שהוא אפילו קצת גבוה וארוך יותר ממה שהיה בארץ..אבל בהחלט יכול להיות שזה בגלל שמתרוצצים לידו שחקנים מקומיים.
נתן עונה טובה מאוד לפני כן בגלאטאסריי.
הגיע הזמן לשוב לארץ הקודש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 6:15 pm 
Junior

זרים שמתאקלמים ביפן נשארים ביפן לנצח, זה חוק טבע
בלאקשיר חתם הקיץ בקבוצה יפנית חדשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 6:31 pm 
Freshman

xalmon כתב:

זה נכון באופן כללי, אבל אתה בטוח שהוא חתם בקבוצה חדשה?
לא רואה שזה עודכן איפשהו באתרים הרלוונטיים וגם בעמוד האינסטגרם שלו אין זכר לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 6:50 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
גמליאל כתב:

שחקן כמוהו בעמדה 3 כשבעמדה 4 יש שחקן שלא יכול גם הוא לשמור על שחקנים מהירים זה חור עצום בהגנה
בקיצור, אפשר להתעלם מעמדות אבל לא מזה שהוא לא יכול לשמור שחקנים מהירים שמשחקים בדרך כלל בעמדה 3

כן וגם קייל היינס שיחק סנטר טופ יורוליג בגובה הזה. תמיד יש א-נומליות.
השחקנים האלו סטייל כריס ג'ונסון בד"כ מחפרים על חוסר הסייז בהמון אגרסיביות, אינטנסיביות גבוהה, וחוכמה. לא ברור שללאמב יש מספיק מזה ובלי זה ובלי סייז יהיה לו קשה מאד...

ד"א זה לא רק הגנה אלא גם ריבאונד. אני מדמיין את הקו הקדמי שלו ליד ג'סטין סמית' ולא ברור מי ייקח שם ריבאונד הגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 6:58 pm 
Freshman

Tbowers15 כתב:
xalmon כתב:

זה נכון באופן כללי, אבל אתה בטוח שהוא חתם בקבוצה חדשה?
לא רואה שזה עודכן איפשהו באתרים הרלוונטיים וגם בעמוד האינסטגרם שלו אין זכר לזה

טוב אחרי חיפוש מעמיק מצאתי עדות לכך..מבאס מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 6:58 pm 
Sophomore

כן בדיוק עליו חשבתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 7:11 pm 
Junior

זה לא כל כך משנה. אם נשאר סכום ראוי בארנק אפשר יהיה להביא מישהו לא פחות טוב. זה לא שקרי בלאקשיר היה אחרון שחקני הכדורסל האיכותיים והחופשיים בכדור הארץ. אם ניאלץ להסתפק בעודף שנשאר אחרי ג׳ונסון ג׳ורדן ג׳ורדן אז מה זה משנה אם בלאקשיר היה בשוק, במילא אין לנו כסף בשבילו…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 7:24 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
uriel17 כתב:
גמליאל כתב:

כן וגם קייל היינס שיחק סנטר טופ יורוליג בגובה הזה. תמיד יש א-נומליות.
השחקנים האלו סטייל כריס ג'ונסון בד"כ מחפרים על חוסר הסייז בהמון אגרסיביות, אינטנסיביות גבוהה, וחוכמה. לא ברור שללאמב יש מספיק מזה ובלי זה ובלי סייז יהיה לו קשה מאד...

ד"א זה לא רק הגנה אלא גם ריבאונד. אני מדמיין את הקו הקדמי שלו ליד ג'סטין סמית' ולא ברור מי ייקח שם ריבאונד הגנה.

כריס שחקן מאוד מיוחד והוא לאו דווקא נכנס לשום תבנית ספציפית, אבל יחסית מבחינת סייז לפחות אפשר לראות את לאמב נכנס למשבצת הזו, וכן הוא בהכרח לא יתן לך את אותם דברים ויהיה שיפט רציני באזור הזה.

לֹגבי עמדות הפנים בכללי:

צריך לזכור שאת ההגנה המעולה שנה שעברה עשינו ללא עוגן הגנתי בצבע בחלקים גדולים (וויילי היה פצוע וגם ששיחק זה לא תמיד היה 30דק׳ במשחק או ייעיל).
גם סמית׳ תכלס, עם המבנה והסגנון בהגנה שהופך אותו למתאים לשמירה על שחקנים מסויימים בלבד, זוכר לא מעט פוזשנים שהוא היה נראה לא קשור.
משכורות ומעמד בצד, את שניהם אני רואה כשחקנים של קצת מעל ל20 דק׳ בממוצע, שבמשחק נתון לפי מאצ׳אפ יש מי שאמור לקבל יותר (וויילי), ומי פחות (סמית׳).
הזר האחרון אכן הופך ליהיות קריטי בגלל השינמוך ההגנתי הצפוי בעמדת הפורווארד, אבל יש עולם בו הסוג שחקן בעצם התאמתו לשיטה כן מעלה את ריצפת הגנת הצבע.
אגב אם חושבים על זה, היו גם חלקים בעונה שמורגן מיעט לשחק, ואחר כך כריס, אז אי אפשר לשלול שהשיטה שיחקה תפקיד משמעותי, וסה״כ כן הביאו את אותו מנעד עמדות.
ברור שהמטוטלת עברה לצד ההתקפי עכשיו אבל לא הייתי מבטל את הסכמה או שוכח שגם שחקנים כמו הארפר וקאדין למרות מגבלותיהם סיפקו הגנה מעולה לפרקים, וזוס כמובן.
המטרה לקלוע יותר סלים בהתקפה הפכה לקריטית יותר, אבל באמת שמקועקע לי בראש הסיזיפיות של התקפה אחרי התקפה בה אתה יודע שאם זה לא הארפר (או קאדין בימים שלו) כל סל הוא לידה טיבעית, זה לא היה בר קיימא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 31, 2025 9:53 pm 
Freshman

צפיתי בלאמב עוד קצת, באמת מדובר בנטל הגנתי לא פשוט עד מזעזע ברמות תמיר בלאטיות כמעט. מצד אחר למרות חוסר אתלטיות אין כמעט שום דבר שהוא לא יודע לעשות בהתקפה, כל כך מיומן. מעניין איך זה ישתלב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2391 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 96  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], כינוי2 ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: