17:00 - גרמניה-פינלנדהגרמנים מגיעים כפייבוריטים ברורים גם על סמך המשחק בשלב הבתים בו דרסו את פינלנד 61-91:
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... R#boxscoreנכון שהם לחלוטין לא שיכנעו בשני משחקי הנוק-אאוט מול פורטוגל וסלובניה, ולמעשה בשניהם השתלטו על המשחק רק ברבע האחרון.
שרודר למשל עם 1/16 לשלוש בשני המשחקים הנ"ל. גם מבחינת איבודים הוא בדעיכה עצומה - רק 3 סך הכל בשלושת המשחקים הראשונים בטורניר, לעומת 16 בארבעת המשחקים האחרונים...
וגנר הוא השחקן היותר יציב מביניהם, אבל גם הוא עם 1/12 לשלוש בשלושת המשחקים האחרונים (אם כי מפצה על כך בהגעה מרובה לקו, ונתון של פנומנלי של 29/30 משם באותם המשחקים).
פינלנד כמובן מגיעה עם הרבה פחות לחץ.
יאנטונן מצוין (בפרט 2 שלשות למשחק ב-47%), ורק משתפר ככל שהטורניר מתקדם. ואנטונן כבר שני משחקים פורח בקלאץ', היד של סאלין עובדת (2.4 שלשות למשחק ב-49%) וכו'.
דווקא מרקאנן באופן יחסי לא מבריק בארבעת המשחקים האחרונים: "רק" 19 נקודות בממוצע (ובפרט רק 4/23 לשלוש), אחרי שפתח את הטורניר בסערה עם 97 נקודות בשלושת המשחקים הראשונים (שהיו אמנם מול יריבות קלות יותר - שבדיה, בריטניה ומונטנגרו).
מאמין כמובן שהגרמנים ינצחו, אבל קשה לי להגיד עד כמה בקלות.
21:00 - טורקיה-יווןהטורקים בינתיים לא הפסידו (ליוון הייתה מעידה אחת מול בוסניה - ללא יאניס אמנם, וגם ניצחון ממש לא משכנע מול ספרד), כאשר 5 ניצחונות אפילו היו ב-14 הפרש ומעלה (לצד ניצחונות יותר צמודים מול סרביה ושבדיה).
כמובן שנגון הוא השחקן המוביל by far, לצידו בעיקר השלישייה לארקין-עוסמאן-עוסמאני, כאשר הצלע החמישית מתחלפת בהתאם למשחק/צורך:
1. סיפאהי הוא זה שתורם לניהול המשחק (4 אסיסטים בממוצע ב-20 דקות משחק, ויחס אסיסטים/איבודים מדהים של 1/9).
2. קורקמאז אמור לתת את הסקורינג (כמעט שלשה וחצי למשחק ב-39%, הבעיה שלו היא שזה לא יותר טוב מהחלופות שלו לתפקיד...).
3. שחקן שאני לא הכרתי בשם Sehmus Hazer, ושמקבל במה גדולה יותר ויותר ככל שמתקדם הטורניר. ברבע הגמר מול פולין עלה כבר בחמישייה - במטרה להצר את צעדיו את ג'ורדן לויד (באופן יחסי הצליח לא רע - 5/11 מהשדה, 4 איבודים). הוא אתלט אדיר, משקיע המון בהגנה (1.6 חטיפות ו-0.4 חסימות בממוצע, ב-18 דקות סך הכל), וכבר גם דפק דאנק שלא יישכח (בטורקיה) -
https://www.youtube.com/shorts/wOiGNinYf7w.
גם אדם בונה הוא אידיאלי כשחקן שמיני שעולה ל-13.5 דקות של אנרגיה: 5.4 נקודות, 2.4 ריבאונדים, חסימה אחת. השאר משחקים פחות, אבל כמובן שבמשחק נתון גם איזה יורצבאן יכול לתת תפוקה מול האחים של יאניס וכו'.
בכלל אני חושב שזה הדבר העיקרי שמייחד את שתי הנבחרות הנ"ל (כמובן לצד כוכב על אחד בטורניר מצוין) - ששחקני המשנה/ספסל מוצאים את מקומם בשיטה ואת דרכם לתרום - ביוון למשל טוליאופולס עם 1.4 שלשות מוצלחות למשחק ב-42%.
לא ארחיב יותר על יוון - דיברנו עליהם מספיק סביב המשחק עם ישראל...
איכשהו אני מאמין יותר (כפי שהרחבתי) בשחקנים המשניים הטורקים (באם במובן מסוים נניח יאניס "מתקזז" עם שנגון, סלוקאס עם לארקין, דורסי עם עוסמאן, פאפאניקולאו עם עוסמאני וכו'), ותחת הנהגת עתאמן חושב שהם הפייבורטים כאן.