Euro_Basket כתב:
מה זה ניסיון אירופי? גם ווקר, טריפונוביץ' וסנטוס שיחקו באירופה. רוצה שחקני פיינל פור? תשלם. נראה לך שקנדריק נאן (למשל) היה מגיע בפחות מ7-8 מיליון יורו? גם מיציץ' מרוויח בהפועל כמה מיליונים יותר ממה שקבוצות יורוליג אחרות היו מוכנות לשלם לו.
אותם שחקנים שנראים לך זולים בקבוצות יורוליג אחרות, לא היו מגיעים בסכומים נמוכים יותר ממה שהשחקנים של מכבי מרוויחים היום. גם אף אחד לא מבטיח שהם היו נראים יותר טוב.
אבל חכה, העונה עוד לא באמת התחילה. היה ברור שלחלק מהשחקנים ייקח זמן להשתלב. תן להם כמה משחקי יורוליג/ליגה להתבזות לפני שאתה מחליט שהעונה שלהם נגמרה.
אתה יודע בדיוק כמוני מה כולל הניסיון האירופי של ווקר, טריפונוביץ' וסנטוס (שהם עוד המנוסים מבין החבורה שהצטרפה...).
סביר (הנחה שלי) שאילו מכבי רצתה - יכלה להחתים את אלייז'ה בראיינט סביב השכר של ווקר, את כריס ג'ונס סביב השכר של דאוטין, ואת לאמב בחצי מהעלות של ליף. לא טוען שאלו בהכרח השחקנים הכי מתאימים למכבי (למרות שהשניים הראשונים שכבר שיחקו אצלה - אז למה לא...), פשוט מדגים שקבוצות ישראליות אחרות (שלמכבי יש יתרון מובנה עליהן בשוק עקב השיריון ביורוליג, כמות האוהדים/מנויים, המסורת וכו') גם בתנאי הקיץ הנוכחי - הצליחו להביא שחקנים מנוסים/מוכחים יותר לרמות אליהן הן מכוונים. כנ"ל (ואולי הדוגמא הכי טובה של שחקן עם רזומה מכובד מאוד במחיר טוב) - ווינסטון ב-350 אלף דולר.
אף אחד לא דיבר על מיצ'יץ' או נאן...
בוא נסתכל על התחלת הקיץ של מכבי והפועל ירושלים, ואני אכלול פה את החתמת ווקר כדי שיהיה מאצ' להארפר מבחינת השוואת הסגלים:
ווקר > הארפר (אחרת מ.ש.ל, עולה יותר מכפול וכו')
הורד וסורקין >> וויילי וקרינגטון
קלארק =? סמית (כזר הזול בחבורה)
בלאט, דיברתלומאו וריימן = הובר, זוסמן ולוי (לא חשוב להתווכח מי יותר טוב, זה אותו סדר גודל, גם תקציבי אגב)
לא חושב שאפשר להגיד שנקודת הפתיחה (כולל ווקר, אפשר להתווכח אפילו בלעדיו, אבל לירושלים היו 3 זרים בעוד למכבי רק שניים) של מכבי הייתה פחות טובה.
מפה מכבי השקיעו עוד סכום מכובד של כ-4 מיליון דולר בהבאת 5-6 שחקנים נוספים (אפשר להתווכח לגבי הסנטר השלישי ואיך מתייחסים אליו...).
ירושלים השקיעו עוד 1.4 מיליון דולר בהבאת 4 שחקנים נוספים (3 זרים ופריצקי).
לכאורה הייתי מצפה שהפערים בין הקבוצות רק יגדלו.
בפועל (ואני חושב שכולם יסכימו שירושלים לא עשתה עבודת בנייה מדהימה בקיץ, אלא לכל היותר טובה, יש להם את הבעיות המבניות שלהם וכו') אנחנו רואים מה רמת הקבוצות כעת, ואני לא חושב שמישהו יופתע במיוחד אם במהלך שנה שלמה בליגה הישראלית הסדירה (וגם במפגשים ישירים וכו') הקבוצות יהיו בערך שוות, חרף פעמים עצומים בהשקעה.
לגבי "תן להם להתבזות לפני שאתה מחליט שהעונה שלהם נגמרה". מישהו מאמין שלמכבי סיכויים גבוהים לעשות פליי-אין (לא מדבר על יותר מזה) למשל?
לאחר מחשבה (עוד ארשום בפירוט על כל קבוצות היורוליג בימים הקרובים), אני "שם אותם" סביב מקומות 15-16 (לצד באיירן). אם הם יסיימו מקום 13 (אבל רחוק מהקבוצות שמעליהם, לא כתוצאה מאיזה שיוויון רב קבוצתי ששם הם נופלים) - זה יוכיח שטעיתי והקבוצה נבנתה טוב?