כאן אני גונב לאסף רביץ מ"הדיסקו" את המידע חוסך לעצמי חיפושים אחרי היסטוריית ה NBA של 12 השחקנים שיוזכרו פה
אני מקווה שאני לא עובר כאן יותר מידי על כללי זכויות הקניין הרוחני של יוצרי התוכן בתשלום, כי הוספתי המון מידע משלי ולא הסכמתי עם חלק מהדירוגים שלו
הכתבה המקורית למי שמנוי
https://www.hadisco.co.il/post/%D7%93%D ... 7%99%D7%92אישית, אני מאוד שמח על ההחלטה להשקיע 10 שקלים בחודש כדי לקרוא את האתר.
לעניין
אני לא יודע לכמת את מספר שחקני ה NBA שעברו בשנים האחרונות ליורוליג, זה מסובך.
איך מגדירים בכלל שחקן NBA?
מאיזה שנה להתחיל את המעקב?
מה אם השחקן חוזר אחרי עונה לNBA עדיין נספר במעקב?
לתחושתי, יש התגברות של מספר השחקנים שעושים את זה, אולי קדנריק נאן וההצלחה שלו, פתחו מעצור, יש גם עלייה בשכר של הכוכבים ביורוליג עד כדי כך שזה משתלם כלכלית.
ברור שב NBA הפוטנציאל הרבה יותר גדול, השאלה היא מה הסבירות שהפוטנציאל הזה אכן יתממש ואם הסבירות היא נמוכה ובנוסף אתה צריך כל קיץ לחכות לחתימות האחרונות ולהתפלל להכנס לאחד הסגלים במקום לסגור לעצמך את הפינה כבר בתחילת הקיץ, לקבל ראש שקט ותפקיד משמעותי יותר בקבוצה
עד כאן זיוני מוח.
לדירוג
שני אזכורי כבוד, לשחקנים שלא נכנסו לרשימה
וסיליה מיצ'יץ'. לא נכנס בגלל שהוא לא בדיוק שחקן NBA שעובר ליורוליג, הוא MVP יורוליג שביקר בNBA לא הסתדר וחזר.
דאוטין ג'וניור מחוץ לעשרת הגדולים, פשוט כי "קריירת ה NBA" כל כך קצרה והיא מעיקרה תקופת הטנקינג של פילי. הוא ראוי לאזכור בעיקר כי בניגוד למודל הקלאסי של גארד עם בעיית סייז ב NBA ולכן הולך לאירופה. כאן מדובר בגארד עם גודל ומוטת ידיים ארוכה שאם נתעלם מהמשחקים הכושלים מול הפועל ירושלים, שולט בכדור, מוצא ספייס ויורה באופן מדויק, בהגנה מוטת הידיים עוזרת מאוד ע"ע הגג שלו על הארפר כשהוא רחוק מהזורק.
לוני ווקר לא פה כי הוא שיחק כבר ביורוליג
10.
צ'אנצ'ר, מילאנושיחק 143 פתח 11 ממוצעי קריירה 11 דק' 3.4 נק' 1.8 ריב 1.2 אס. עונת שיא 22/23 דנבר 5.0 נק' 2.1 ריב 1.3 אס
הוא מקבל קרדיט בעיקר בגלל שהמשיכו להאמין בו ב NBA או יותר נכון בדנבר למרות שלא עשה כלום...כמעט..
כלומר הכישרון שם, ההזדמנות לא נוצרה בגלל פציעות ולדנבר אין עוד זמן לבזבז עליו
9.
למאר סטיבנס, פאריז. שיחק 220 פתח 42 ממוצעי קריירה 15.2 דק' 5.6 נק' 2.9 ריב 0.6 אס. עונת שיא 23/24 ממפיס 11.5 נק' 5.1 ריב 1.1 אס
טיקט של שחקן הגנה. את שמו עשה בעונת הפציעות המפורסמת של ממפיס. עם קליעה טובה משלוש הוא כנראה היה נשאר ב NBA, פחות מ30%. אבל ההגנה והמהירות מאפשרות לו לרוץ את המגרש הפתוח ובהתקפת מעבר ולעשות סלים קלים. הוא יצבור מספרים לא רעים בפאריז לדעתי
8.
ברנדון בוסטון, פנרשיחק 147 פתח 1 ממוצעי קריירה 16 דק' 7.5 נק' 2.2 ריב 1.2 אס. עונת שיא 24/25 ניו אורלינס 10.7 נק' 3.2 ריב 2.2 אס
רק בן 23, גם הוא היה כנראה מקבל איזה דו כיווני אם היה מחכה קצת, במקום זה הלך לאלופת אירופה. 201 עם מוטת ידיים של 212. ההתמחות בNBA זה להגיע לקבוצות עם בעיית פציעות ולתת מספרים. גאנר שרואה רק את הסל, בהצלחה עם שארס. אני לא מאמין בהצלחה שלו באירופה, הוא צריך לעבור דרך ה BCL לפני זה
7.
דבונטה גראהם, הכוכבשיחק 336 פתח 171 ממוצעי קריירה 24.5 דק' 11.1 נק' 2.3 ריב 4.3 אס. עונת שיא 19/20 שארלוט 18.2 נק' 3.4 ריב 7.5 אס
שחקן NBA? היה בכלל בג'י ליג בעונה שעברה, אבל יש לו בחגורה עונה עם מספרים מעולים 18.2 נק' 7.5 אס בשארלוט החלשה. גם האחוזים לא משהו, אבל יש לו את הפול אפ. שעשויות להיות שוות את משקלו בזהב. הייתי מדרג אותו נמוך יותר אבל העובדה שפופוביץ נתן לו דקות בעונת 23/24 בנוסף לעונה המטורפת בשארלוט גרמה לי לדרג אותו 7 ולא 10. המספרים שלו כאילו שווים טופ שלוש בקטגוריה אבל הדעיכה, והיעילות
6.
צ'ומה אוקיקי, ריאלשיחק 198 פתח 58 ממוצעי קריירה 20.3 דק' 6.3 נק' 3.8 ריב 1.5 אס. עונת שיא 21/22 מג'יק 8.6 נק' 5.0 ריב 1.5 אס
זוכר משחקים שהשדרים והפרשנים התמוגגו והצהירו שהוא "הדבר הבא" לא הסתדר. שחקן כנף שעושה קצת מהכל מניח שבא לכסות על האובדן של מוסא ..רק רגע אולי טריי ליאלס נועד לחפות על מוסא?...אז נגיד שאוקיקי הוא פיצוי מאוחר על גרשון יבוזלה. ז'אק לואו שם אותו ברשימת חמשת השחקנים המעניינים לעונת 21/22 יחד עם גרלנד, אננובי, RW3. לכלשעצמו זה לא אומר כלום זו רשימה שמלכתחילה נועדה לחפש כוכבים מתחת לרדאר. אבל אינדיקציה נוספת לזה שמדובר בפוטנציאל לא קטן
5.
אושיי בריסט מכבישיחק 233 פתח 46 ממוצעי קריירה 17.5 דק' 6.6 נק' 3.9 ריב 0.8 אס. עונת שיא 20/21 אינדי 10.9 נק' 5.5 ריב 0.9 אס
התלבטות בינו לבין צ'ומה, בסוף הלכתי עליו בגלל אינדי ובגלל שמזולה האמין בו. הצליח מאוד באינדי, הרבה פחות בבוסטון, בעיקר כי הקליעה שלו איכזבה, מניח שאם היה מחכה היה מצליח לדוג איזה חוזה מינמום ומקווה להיות מספיק טוב לחוזה גדול יותר בעונה הבאה. אבל עשה את החשבון שלו, הסתברות כפול גודל החוזה (תוחלת, קוראים לזה?) והחליט על מכבי.
4:
רישון הולמס פאושיחק 489 משחקים פתח 178. ממוצעי קריירה 8.5 נק' 5.3 ריב עונת שיא 20/21 14.2 נק' 8.3 ריב
געגועים לימי סקרמנטו העליזים שם עשה מספרים של סנטר מוביל ואפילו קיבל חוזה יפה. אבל גם הוא הולך בדרכם של סנטרים אחרים שה NBA מתקשה לעכל. הגנה על הטבעת? לא ממש. ומשם הדרך החוצה קצרה.
3.
טריי ליילס. ריאלשיחק 650 משחקים פתח 131. ממוצעי קריירה 7.6 נק' 4.3 ריב עונת שיא 21/22 סקרמנטו 10.6 נק' 5.6 ריב
עונת השיא שלו אצל בראון בסאק טאון הייתה בעונה שסאק הייתה קבוצה טובה, מניח שהחד מימדיות שלו בעוכריו. נראה לי מבוגר מידי לבצע התאמות לכדורסל האירופי אבל מה שיש לו עכשיו מספיק בשביל לתת הרבה נקודות במעט זמן
2.
שייק מילטון, פרטיזןשיחק 359 משחקים פתח 47. ממוצעי קריירה 8.1 נק' 2.4 אס עונת שיא 20/21 13.0 נק' 3.1 אס
בגלל הפציעות חשבתי לדרג אותו מתחת טרי ליילס, בגלל שהוא שחקן מגוון יותר ומרכזי יותר כשבונים קבוצה סביבו, הלכתי עליו מעל ליילס. מוביל כדור גבוה (196) יודע את העבודה גם בלי הכדור. קשה לי להאמין שזליקו יבנה סביבו את הקבוצה. אולי עדיף שהאמין, אחרת למה הביאו אותו
1.
THT פנרשיחק 305 פתח 55 ממוצעי קריירה 19.5 דק' 9.2 נק' 2.6 ריב 2.8 אס. עונת שיא 22/23 יוטה 10.7 נק' 3.2 ריב 3.8 אס
גם הוא יחד עם צ'ומה הוזכר באותו פודקסט כשחקן עם סיכויים טובים להפתיע לטובה (יחד עם גרלנד, אננובי RW3)
שחקן פיזי מאוד, שיחתור את דרכו לטבעת. אם שארס יצליח למנוע ממנו לעשות עבירות תוקף, הוא יכול לסיים בחמישיית העונה של היורוליג