סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ספטמבר 26, 2026 8:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 15, 2025 11:04 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
נתחיל מכמה מילים על אבדיה במשחקי הפריסיזן: קצת מאוכזב מאיך שהוא נראה ב3 המשחקים עד כה. השנה הזו צריכה להיות שלו, סידרו הכל בקבוצה הזו בצורה כזו שהוא אמור להיות אחד משתי האופציות ההתקפיות המרכזיות, והוא מרגיש לי קצת אדיש מדי ולא מספיק טורף. מי שלא צפה במשחקים ויביט בסטטיסטיקה שלו פר 36 יגיד שהיא בסדר גמור, אבל לי זה מרגיש שהוא עדיין במוד הזה של למהר להיפטר מהכדור בסיטואציות שהקבוצה צריכה להישען עליו. שארפ שיודע שזו גם השנה שלו בא במוד של לקחת, דני עדיין לא.

כדי להמחיש:
מול גולדן סטייט במשחק הראשון הוא לקח את כמות הזריקות ה4 בקבוצה
מול סקרמנטו הוא לקח את כמות הזריקות ה4 בקבוצה
וגם היום הוא שוב, לקח רק את כמות הזריקות ה4 בקבוצה.

מקווה מאוד שהמגמה הזו היא רק עניין של קדם-עונה, אסור לו לפספס את חלון ההזדמנות הנדיר שנפתח לו השנה להוכיח שהוא מתאים להיות שחקן מוביל גם כשמצפים ממנו להיות כזה (ולא רק כ"אנדרדוג בלי ציפיות" כמו שנה שעברה).

-איזו עונה מבחינת סטטיסטית אישית וקבוצתית תחשיבו כמוצלחת עבורו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2025 12:20 am 
Sophomore

נראה לי לפחות 18-6-4, במינימום, הצלחה גדולה תהיה אם הוא יתכתב ממש עם 20+ נק'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2025 6:05 pm 
Junior

אני דווקא חושב שדני נראה בסדר גמור במשחקי ההכנה. הוא משחק רק 23 דקות למשחק, אז כן צריך לבחון את זה פר 36 (שזה כנראה די קרוב לכמות הדקות שהוא אמור לקבל בפועל העונה). פר 36 הוא עומד ב-3 המשחקים על בערך 23 נקודות, 11 ריבאונדים ו-4.5 אסיסטים למשחק. בהחלט נאחל לו להיות באיזור הזה גם בעונה הרגילה. הוא בהחלט יכול להיות קצת יותר חד בסיומת, ונקווה שזה יקרה. אבל לא זיהיתי בעייה של ביישנות אצלו.

לגבי לקיחת אחריות, אני חושב שהוא עשה את זה לא מעט, ושוב בגלל חלוקת הדקות אי אפשר לדבר על זה שהוא לא אחד משלושת המובילים כששחקנים כמו קיילב לאב (שחקן רוטציה גבולי ביותר) לוקחים יותר זריקות ממנו בגלל הרכבים מוזרים. גם גראנט לוקח כרגע יותר מדי זריקות ביחס ליעילות שלו ולא סביר שזה ימשיך. אני מצפה שבחלוקת דקות נורמלית, כמות ניסיונות הזריקה של דני (וצריך להכליל בזה גם את הזריקות שעושים עליו פאול והוא מגיע לקו, תחום שבו הוא מוביל את הקבוצה) תהיה בצמרת של הקבוצה, אולי שני רק לשארפ שאמור לעשות קפיצה בסקורינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2025 7:26 pm 
Hall of Famer

המדד הכי חשוב בעיניי עבור דני העונה צריך להיות איבודי הכדור.
הוא הולך להיות להיות עם הכדור לא מעט וליצור.
אני מקווה שהוא יעשה את זה ביעילות.

ג'רמי גראנט הוא שחקן שבקושי צריך לראות פרקט בשלב הזה בקריירה שלו.
הוא מקבל הרבה יותר מדי קרדיט בקבוצה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2025 7:28 pm 
Hall of Famer

גרנט בן 30 מה עשית ממנו?
הוא פשוט צריך להיות פחות הfacilitator והאחוזים שלו יעלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2025 7:37 pm 
Hall of Famer

הוא בן 31, עבר 60 משחקים פעם אחת בחמש השנים האחרונות וצנח צניחה חופשית בעונה שעברה מבחינת יכולות ומספרים.

ובלי קשר, מבחינתי הוא מזמן איבד את הכיוון.
במקום להיות ארון גורדון, הוא ניסה להיות יוצר מרכזי.
זה חוסר מודעות מוחלט למי שהוא כשחקן כדורסל - וזה עולה לקבוצה שבה הוא משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 17, 2025 2:10 am 
Hall of Famer

30-31 ועדיין שחקן רוטציה בנבא. יש לו בהחלט מקום בליגה לקבל דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 18, 2025 10:01 pm 
Freshman

יואי כתב:
נראה לי לפחות 18-6-4, במינימום, הצלחה גדולה תהיה אם הוא יתכתב ממש עם 20+ נק'

העניין הוא ש18-6-4 זה די זהה לתפוקה שלו שנה שעברה, כשלא היו ממנו ציפיות. אז היה את סיימונס, את אייטון וגם את גראנט שהיה לפניו בהיררכיה. דני מגיע לעונה הזו במעמד אחר לגמרי, סיימנוס ואייטון כבר לא שם ואני לא חושב שיש מישהו בר דעת שהיה רוצה שגראנט יקח יותר זריקות ממנו העונה. ג'רו הוא אופציה שלישית קלאסית. האם סטטיסטיקה דומה לשנה שעברה תהיה הצלחה?

אפילו אם אני אוהד אן בי איי אובייקטיבי ולא ישראלי, הייתי רוצה לראות שחקן עם איכויות כמו דני לוקח לפחות את כמות הזריקות השניה בגובהה בקבוצה הנוכחית שנבנית בפורטלנד.

אני חושב שהוא צריך לשאוף להגיע לאיזור ה20 נק' בממוצע, תוך כדי שמירה על אותם מספרי ריב' ועליה קטנה נוספת באסיסטים. לדעתי הוא מסוגל, אבל אצל דני כמו עם דני השאלה היא מנטלית. שלחו ליורובאסקט צוותים רפואים עבורו, העבירו שחקנים עם יוסאג' מרכזי, ועדיין אנחנו מקבלים בפריסיזן דני שמנסה בכוח להישאר במשבצת של האופציה ה3 בהתקפה, עם מסירות סתמיות הצידה כשעם הגודל והמהירות שלו הוא צריך לטרוף את הטבעת.

מסקרן מאוד לראות איזו גישה נראה ממנו במשחק הראשון של העונה.

נערך לאחרונה על ידי Capricorn בתאריך ש' אוקטובר 18, 2025 10:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 18, 2025 10:16 pm 
Freshman

סאבוניס כתב:
אני דווקא חושב שדני נראה בסדר גמור במשחקי ההכנה. הוא משחק רק 23 דקות למשחק, אז כן צריך לבחון את זה פר 36 (שזה כנראה די קרוב לכמות הדקות שהוא אמור לקבל בפועל העונה). פר 36 הוא עומד ב-3 המשחקים על בערך 23 נקודות, 11 ריבאונדים ו-4.5 אסיסטים למשחק. בהחלט נאחל לו להיות באיזור הזה גם בעונה הרגילה. הוא בהחלט יכול להיות קצת יותר חד בסיומת, ונקווה שזה יקרה. אבל לא זיהיתי בעייה של ביישנות אצלו.

לגבי לקיחת אחריות, אני חושב שהוא עשה את זה לא מעט, ושוב בגלל חלוקת הדקות אי אפשר לדבר על זה שהוא לא אחד משלושת המובילים כששחקנים כמו קיילב לאב (שחקן רוטציה גבולי ביותר) לוקחים יותר זריקות ממנו בגלל הרכבים מוזרים. גם גראנט לוקח כרגע יותר מדי זריקות ביחס ליעילות שלו ולא סביר שזה ימשיך. אני מצפה שבחלוקת דקות נורמלית, כמות ניסיונות הזריקה של דני (וצריך להכליל בזה גם את הזריקות שעושים עליו פאול והוא מגיע לקו, תחום שבו הוא מוביל את הקבוצה) תהיה בצמרת של הקבוצה, אולי שני רק לשארפ שאמור לעשות קפיצה בסקורינג.

אני תיארתי לעצמי שהפר 36 ייראה טוב לכן ציינתי את זה מראש, אבל מצפייה בניואנסים הקטנים במהלך המשחקים עצמם, מרגיש לי שהוא עדיין עם נוכחות של שחקן "דבק", מין אופציה 3-4 בהתקפה, מאשר שחקן שרוצה שהעונה זה יהיה הרבה יותר על הכתפיים שלו.

אני יודע פשוט עם דני כמה שהעניין המנטלי והרצון "לרצות את כולם סביבו" מכריע אצלו (הוא ציין את זה הרבה גם בראיון האחרון עם עמרי אסהניים), ופשוט מקווה שהסימנים המקדימים האלה לא יעידו על חוסר יכולת לעשות קפיצה מנטלית נוספת השנה, שהיא "עונת ההזדמנות הגדולה" עבורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 31, 2025 4:19 am 
Junior

בינתיים דני נראה אחלה, לא מתבייש ומוביל את פורטלנד למאזן חיובי. רק שימשיך ככה (וקצת להוריד את כמות האיבודים).

ועוד משהו חמוד ששמתי אליו לב. כולם כבר מכירים את הסיפור: בשנה שעברה דני ביקש מהדי ג'יי בפורטלנד שכל פעם שהוא קולע אנד וואן הם ישמיעו את יו קאנט סי מי של ג'ון סנה. אז היום במשחק של הת'אנדר אחרי ששיי קלע אנד וואן פתאום הדי ג'יי שלהם ניגן את זה. בקיצור, יש מצב שדני התחיל טרנד שגם אחרים יקפצו עליו. ככה בונים מותג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 01, 2025 4:56 pm 
Junior

אמנם רק 6 משחקים, אבל כמה דברים שהם דני ישמר עד סוף השנה העונה הזו תהיה מוצלחת ברמה יוצאת דופן:
- הכי חשוב - הוא הפרנצ'ייז פלייר של קבוצה עם מאזן 66% ומקום בפלייאוף (וזה לא שהם שיחקו נגד נמושות)
- דני משחק 32 דק' עם מעל ל-20 נק' למשחק
- לוקח 15 זריקות למשחק, קולע קרוב ל-50% מהשדה ו-40% מ-3, ו-80% מהעונשין

אם הוא שומר על הנתונים האלה זו תהיה עונה מדהימה. אני מאמין שהוא לא יעשה אולסטאר (בגלל הבחירה ב-8 בינלאומיים בלבד) ולא ייבחר ל-MIP (כי בשנה שעברה הוא עשה כמעט 17 נק' למשחק), אבל זה לא משנה ולא מה שחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 03, 2025 10:13 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דניאל כתב:
אמנם רק 6 משחקים, אבל כמה דברים שהם דני ישמר עד סוף השנה העונה הזו תהיה מוצלחת ברמה יוצאת דופן:
- הכי חשוב - הוא הפרנצ'ייז פלייר של קבוצה עם מאזן 66% ומקום בפלייאוף (וזה לא שהם שיחקו נגד נמושות)
- דני משחק 32 דק' עם מעל ל-20 נק' למשחק
- לוקח 15 זריקות למשחק, קולע קרוב ל-50% מהשדה ו-40% מ-3, ו-80% מהעונשין

אם הוא שומר על הנתונים האלה זו תהיה עונה מדהימה. אני מאמין שהוא לא יעשה אולסטאר (בגלל הבחירה ב-8 בינלאומיים בלבד) ולא ייבחר ל-MIP (כי בשנה שעברה הוא עשה כמעט 17 נק' למשחק), אבל זה לא משנה ולא מה שחשוב.

הוא יהיה מוכרח להקטין את כמות האיבודים. עד עכשיו הוא עם 3.8 למשחק ויחס אס'/איב' של 1.09:1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 03, 2025 7:02 pm 
Hall of Famer

אנחנו מהפרובינציה לוקחים את זה כאילו "בקטנה", אבל זה נתון שיכול להתנקם באבדיה בתקופה פחות טובה (עד כדי ירידה בהיררכיה הקבוצתית).
הוא שישי בליגה באיבודים למשחק. כמעט כל שחקן אחר שיש לו סדר גודל שכזה של 3.5-4 איבודים במשחק (סטפן קאסל ראשון בפער בינתיים עם 4.8 למשחק, מקום שני זה כבר "רק" 4.1) הוא או סביב ה-30 נקודות למשחק (בוקר, מיצ'ל, ריבס) או מוסר 9-10 אסיסטים למשחק (הארדן, קאנינגהאם, בול, קיונטה ג'ורג', וריבס נכנס גם פה...).
כך שלכאורה "אין הצדקה" לשחקן עם ממוצעים של 23 נקודות ו-4 אסיסטים למשחק - לאבד כל כך הרבה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 03, 2025 7:27 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
הוא בן 31, עבר 60 משחקים פעם אחת בחמש השנים האחרונות וצנח צניחה חופשית בעונה שעברה מבחינת יכולות ומספרים.

ובלי קשר, מבחינתי הוא מזמן איבד את הכיוון.
במקום להיות ארון גורדון, הוא ניסה להיות יוצר מרכזי.
זה חוסר מודעות מוחלט למי שהוא כשחקן כדורסל - וזה עולה לקבוצה שבה הוא משחק.

כל כך איבד כיוון שאם היו מצביעים היום , הוא השחקן השישי של הליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 03, 2025 8:43 pm 
Junior

בת'רד אחר כתבו שכדי להגיע לאולסטר דני יצטרך לעקוף שניים מבין:

יוקיץ
יאניס
לוקה
שיי
וומבי
מרקאנן
ווגנר
שנגון
סיאקם

אבל זו לא הרשימה המלאה. גם קא"ט, ג'מאל מרי, גובר וזובאץ' הם שחקנים בינלאומיים. בהינתן ש-5 מקומות מתוך ה-8 שמורים לחמשת השחקנים הטובים בליגה, יהיה לדני קשה מאוד לפלס דרך לאולסטר גם אם הוא ופורטלנד שומרים על היכולת הנוכחית. אולי רק עם מכת פציעות רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 03, 2025 11:44 pm 
Freshman

תוסיפו גם את ג'וש גידי שפתח את העונה עם מספרים של 22-9-8 כששיקגו פתחה את העונה מצויין והתחיל סביבו באזז מסויים.

שאלה נוספת זה עד כמה לליגה יהיה חשוב ייצוג שווה לבינלאומיים גם מהמערב וגם מהמזרח. אם זה יהיה המצב, הסיכוי אפס מוחלט (יוקיץ', לוקה, שיי, וומבי).

כמו שזה נראה כרגע, כדי שהוא ישמור לעצמו איזשהו סיכוי סביר, פורטלנד להערכתי יצטרכו לתת חצי עונה ממש טובה ולהיות באיזור המקום ה4-5 במערב עד לפגרה, וזה בהנחה שהוא ימשיך להעמיד ממוצעים לא פחות טובים, אם לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 04, 2025 11:00 pm 
Sophomore

אז סיימתי לראות את המשחק במלואו וחייב לומר משהן על דני.
הוא הפך לסקורר כ״כ טיבעי וזה מדהים לראות העונה, הוא לא כופה שום דבר, לא לוקח מספר זריקות מוגזם, לא מתפתה להיט צ׳קס מיותרים, לא חשבתי שאראה סקורר ישראלי ברמה כזו בליגה ולמרות שאני מאשים את הגנים הסרבים, שאפו.
מצד שני ראיתי כתבה על זה שהוא חסר מזל בגלל שהמסירות שלו לא מתורגמות לאסיסטים בספורט 5 (הגויים אשמים), אבל בואו ראינו אותו כמה שנים וזה חוטא לאמת.
היו לדני כמה ראנים לאורך הקריירה, בין אם עקב פציעות בסגל ובין אם במכוון, שהיה לו יוסג׳ רייט גבוהה ודקות רבות של ניהול משחק והאספקט הזה לא מתרומם, וזה לגמרי בסדר.
אני חושב שתמיד תהיה לו את המסירה אבל יש אינסטיקטים טבעיים שאין לו, לטוב ולרע, כמו הפעלת גבוהים ותזמונים למסירות לובים מצד אחד, ומצד שני הוא גבוהה וחזק אז אין סיבה שהוא יחפש יותר מידי חדירות כדי להוציא כדור לקלעים- ברוב המקרים הוא יכול לסיים או להגיע לקו.

בכל אופן ככל שאני מתרשם שהוא הדבר האמיתי, הוא פשוט לא צריך להיות אופציה ראשונה בליגה, אלא אופציה שנייה או שפילו שלישית בקונטנדורית.
מאז שהתחיל להוביל את רשימות הקלעים הפסיקו לדבר על ההגנה יוצאת הדופן שלו בארץ, ובצדק, הוא באמת שם פחות דגש על הצד הזה במגרש, מה שמובן בהתחשב ביוסג׳ ההתקפי.
אותו יוסג׳ גם מתבטא כמובן בכמות האיבודים הגדולה, ופה קבור הכלב, חלק מזה זה קבלת החלטות, חלק מזה הכידרור, אני פשוט לא רואה אותו הופך למנהל משחק ברמה שכמות האסיסטים תצדיק את כמות האיבודים.

הגרסה הכי טובה שלו לטווח הארוך בליגה זה להיות אול ארואנדר, הוא ריבאונדר טוב, שחקן הגנה טוב בעמדות הנכונות, הקליעה נראית טוב עכשיו וכמובן החדירה והסיומת.
אני מקווה שההצלחה הזו של פורטלנד תעודד אותם לעשות טרייד על סקורר בכיר בעמדות 1-3 ודני יחזור לסלוט של מספר 2 מבחינת סקורינג.
אם הפורמולה זה לעשות אוק׳ אז זה לא ימריא לגבהים האלו, לא הוא או שארפ או סקוט יכולים ליהיות שיי, לא משנה כמה תהיה טובה ההגנה.
אם יבנו עליו לתפקיד הזה והוא יגיע לעונה הבאה במצב הזה כשווה לשווה לצד דיים, זה לדעתי לא יעבוד וגם יכול להגמר בנסיגה שלא באשמתו בכלל.
שים בינהם קלעי סקורר ברמת ה, לא יודע, טיילור הירו (שהוא קצת פחות גאנר, קצת יותר הגנה), וגם האסיסטים יעלו והאיבודים ירדו.

אגב מראש אל תיפלו עלי לגבי הירו :) לא מדבר עליו ספציפית פשוט לא עולה לי לראש שחקנים כאלו שכבר מוכחים ככוכבים...
זה יכול ליהיות מי שחשבנו שברידג׳ס יכול ליהיות שהיה בנטס בהתאמה לדנא של הקבוצה,או לאווין בעולם הרבה פחות מושלם.
אבל נגיד הייתי גם חושב בכיוון של מאת׳ורין, קומינגה, גריימס או כל שחקן בסגנון הזה שחושבים שמוכן לעשות את הקפיצה בכמות היוסג׳ והזריקות בהצלחה, והוא לא הירו בהגנה.
אגב עולם מושלם, יש אחד כזה בשביל דני בפיניקס, אם יחליטו להעביר אותו אי פעם, הייתי מת לראות אותו משחק עם שחקן כמו בוקר, הגארד סקורר שביל אף פעם לא היה בשבילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 09, 2025 7:12 pm 
Junior

https://sports.walla.co.il/item/3792994

כותרת מעצבנת - נותנים את הנתון של כמות נקודות, למרות שלא כל השחקנים שיחקו את אותה כמות המשחקים. מה שעוד יותר מעצבן זה שבתוך הכתבה היא מציינים שהוא מקום 16 בנק' למשחק, למרות שהוא בכלל מקום 13.

זה מעצבן כי דני אבדיה מספיק טוב ומרשים כדי שלא יצטרכו להציג את הסיפור שלו בצורה עקומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 09, 2025 10:11 pm 
Hall of Famer

מה זה גם הטייקים המוזרים האלה (על ממוצע הנקודות):
"מעל שחקנים כמו ניקולה יוקיץ', ויקטור וומבניאמה, קווין דוראנט, ג'מאל מארי וג'יימס הארדן"
מה זה תורם לקורא? להערכה של השחקנים?

בליגת העל שלנו יובל שניידרמן קולע יותר מלוני ווקר. מה נעשה עם המידע הזה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 09, 2025 11:55 pm 
Freshman

בדר"כ שיא הקריירה אצל כדורסלן זה סביב גיל 28, אני מאמין שבגיל הזה הוא יהיה בשיאו, משמע הכדורסל המדהים שהוא משחק
כרגע, עוד ילך וישתפר, קשה להעריך מה תהיה "התיקרה" שלו, להערכתי הוא יותר מאולסטאר, לדעתי או איפשהו בלבל של ענקים כמו יאניס, לוקה, ויוקיץ', הוא בהחלט שייך לשם והמספרים שלו בהמשך יוכיחו את זה.

ומה שלא פחות חשוב - הוא משחק כדורסל מנצח, כדורסל נכון, והוא ישיג טבעת, לא יודע אם בפורטלנד או במועדון אחר, אבל זה יקרה.

לדעתי הוא הפורוורד הכי מהיר בליגה ואחד הפיזיים שבהם, והשליטה שלו בקצב, בתנועות הגוף, היכולת שלו להאט ולבלבל את השומרים וההגנות, האורך שלו, כשהו מחליט להיכנס לסל הוא בלתי עציר, אין הרבה שחקנים ב- NBA שאפשר לומר עליהם את זה.

היום אפשר לומר בהחלט שהוא התבזבז במשך כמה שנים בוושינגטון, לא הייתה לו הבמה או הכדור לעשות את מה שהוא עושה בשנתיים האחרונות. אם זה היה קורה לפני, הפריצה שלו הייתה מגיעה הרבה יותר מוקדם ולא בעונות 5-6 שלו.

הקליעה שלו והנינוחות שלו עם הכדור השתפרה פלאים, הוא שחקן של טריפל דאבל, אלא שאין סביבו יותר מדי קלעים, ולדעתי חסר לפורטלנד פאוור-סנטר אתלטי, מהיר וקפיצי יותר מקלינגן, שיכול לפתוח בחמישייה או לעלות מהספסל. עם אחד כזה ועוד קלע טוב בקו האחורי הוא היה מסיים עם 10+ אסיסטים במשחק.

כמובן הוא צריך להוריד את כמות האיבודים, יותר זריקות מחצי מרחק בעיקר מול הגנות שמצליחות לסגור לו את הצבע (מה שנדיר). יכולת סחיטת עבירות ספונטנית ורחוק מהסל, לא רק בכניסה לסל שזו המומחיות שלו. אפשר כמובן עוד להשתפר ביכולת המסירה. להכריע משחקים גם בלי לסתמך על סקורינג אישי גבוה מדי. לנצח משחקים נניח עם 15 נקודות, 15 אסיסטים ו-10 ריבאונדים, כלומר לא רק להפוך את השחקנים שסביבו לטובים יותר אלא לגרום להם גם לככב, זה מפתח חשוב בהשגת ניצחונות, ולייצר יותר מחויבות הגנתית אצלם.

ביכולת הזו של דני פורטלנד צריכה להגיע לפלייאוף, שארפ עוד ישתפר, קלינגן גם ירים את המספרים שלו, קמארה ירים את הרמה שלו, סימני השאלה כרגע הם לגבי פאוור-סנטר מחליף וגארד קלעי מהספסל. חשובים גם מבחינת תפוקה וגם להארכת הרוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 09, 2025 11:57 pm 
Junior

עוד משהו שהפריע לי לראות במשחק שלו נגד מיאמי, מסירות אאוטלט חזקות מדי. הוא צריך לעבוד על זה. היו לו הרבה יותר פספוסים מהצלחות. שום דבר לא מבטיח טבעת. שחקנים יותר טובים ממנו סיימו קריירה ארוכה ללא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 10, 2025 4:48 am 
Freshman

stambody כתב:
בדר"כ שיא הקריירה אצל כדורסלן זה סביב גיל 28, אני מאמין שבגיל הזה הוא יהיה בשיאו, משמע הכדורסל המדהים שהוא משחק
כרגע, עוד ילך וישתפר, קשה להעריך מה תהיה "התיקרה" שלו, להערכתי הוא יותר מאולסטאר, לדעתי או איפשהו בלבל של ענקים כמו יאניס, לוקה, ויוקיץ', הוא בהחלט שייך לשם והמספרים שלו בהמשך יוכיחו את זה.

ומה שלא פחות חשוב - הוא משחק כדורסל מנצח, כדורסל נכון, והוא ישיג טבעת, לא יודע אם בפורטלנד או במועדון אחר, אבל זה יקרה.

לדעתי הוא הפורוורד הכי מהיר בליגה ואחד הפיזיים שבהם, והשליטה שלו בקצב, בתנועות הגוף, היכולת שלו להאט ולבלבל את השומרים וההגנות, האורך שלו, כשהו מחליט להיכנס לסל הוא בלתי עציר, אין הרבה שחקנים ב- NBA שאפשר לומר עליהם את זה.

היום אפשר לומר בהחלט שהוא התבזבז במשך כמה שנים בוושינגטון, לא הייתה לו הבמה או הכדור לעשות את מה שהוא עושה בשנתיים האחרונות. אם זה היה קורה לפני, הפריצה שלו הייתה מגיעה הרבה יותר מוקדם ולא בעונות 5-6 שלו.

הקליעה שלו והנינוחות שלו עם הכדור השתפרה פלאים, הוא שחקן של טריפל דאבל, אלא שאין סביבו יותר מדי קלעים, ולדעתי חסר לפורטלנד פאוור-סנטר אתלטי, מהיר וקפיצי יותר מקלינגן, שיכול לפתוח בחמישייה או לעלות מהספסל. עם אחד כזה ועוד קלע טוב בקו האחורי הוא היה מסיים עם 10+ אסיסטים במשחק.

כמובן הוא צריך להוריד את כמות האיבודים, יותר זריקות מחצי מרחק בעיקר מול הגנות שמצליחות לסגור לו את הצבע (מה שנדיר). יכולת סחיטת עבירות ספונטנית ורחוק מהסל, לא רק בכניסה לסל שזו המומחיות שלו. אפשר כמובן עוד להשתפר ביכולת המסירה. להכריע משחקים גם בלי לסתמך על סקורינג אישי גבוה מדי. לנצח משחקים נניח עם 15 נקודות, 15 אסיסטים ו-10 ריבאונדים, כלומר לא רק להפוך את השחקנים שסביבו לטובים יותר אלא לגרום להם גם לככב, זה מפתח חשוב בהשגת ניצחונות, ולייצר יותר מחויבות הגנתית אצלם.

ביכולת הזו של דני פורטלנד צריכה להגיע לפלייאוף, שארפ עוד ישתפר, קלינגן גם ירים את המספרים שלו, קמארה ירים את הרמה שלו, סימני השאלה כרגע הם לגבי פאוור-סנטר מחליף וגארד קלעי מהספסל. חשובים גם מבחינת תפוקה וגם להארכת הרוטציה.

אחלה פוסט, גם אצלי המנעד של ה"תקרה" של דני (כלומר התחזית הכי אופטימית) נע בין כוכב לאפילו יותר מזה. הפוטנציאל שלו עצום, והשנה רואים אותו עושה גם דברים שהם פיור סקיל ולא רק התבססות על הכוח והמהירות שלו. דווקא בגלל שמוסר העבודה של דני הוא ברמת עילית, אי אפשר לקבוע עדיין עד כמה רחוק הוא יכול להגיע. עד עכשיו גרף השיפור שלו הוא לינארי.

אגב, מתוך 20 הקלעים המובילים בליגה עד כה העונה (ששיחקו 6 ומעלה משחקים), שלושה שחקנים בלבד הם בני 24, כל השאר מבוגרים יותר. מי הם?

אנתוני אדוארדס (25.8 נק' למשחק), קייד קוניגהם (25.6 נק'), ו-דני (25.3 נק').

גם אם זה מהנתונים האלה שצריך לבחון בטווח של חצי עונה-עונה ולא רק 9 משחקים, תודו שזה מרגש.

נערך לאחרונה על ידי Capricorn בתאריך ב' נובמבר 10, 2025 4:49 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 10, 2025 4:49 am 
Hall of Famer

stambody כתב:

1. אני חושב שהפריצה שלו הגיעה כי הוא שיפר את יכולות הכדורסל שלו.
זה לא רק עניין של ביטחון...
2. דני אמנם מושלם לקונטנדרית - אני וסאבוניס רצינו וקיווינו שהוא יגיע ל-OKC לפני הטרייד לפורטלנד - אבל הסיכוי שלו להשיג אליפות הוא נמוך מאוד. פורטלנד, כאמור, היא קבוצה שכנראה לא תלך לשום מקום מעניין בשנים הקרובות - ואני בכלל לא בטוח שהוא משתחרר משם anytime soon.
יש לו את מה שהוא בטח תופס כסיטואציה טובה מאוד והם ישלמו לו בסיום החוזה את מה שמגיע לו.
3. איפשהו בלבל של לוקה ויוקיץ'?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 10, 2025 11:11 am 
Sophomore

בינתיים פורטלנד קבוצה צעירה עם מאזן חיובי במערב הפרוע.
למה הפסימיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 10, 2025 2:56 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
בינתיים פורטלנד קבוצה צעירה עם מאזן חיובי במערב הפרוע.
למה הפסימיות?

זה לא שאני פסימי לגבי פורטלנד
כמו שאני לא מאוד אופטימי לגביהם.

הם אמנם קבוצה צעירה עם מאזן חיובי ובדרך למעלה
אבל אני לא רואה בינתיים מה יכול לסחוף אותם ל-level הבא.

+ צריך לזכור שחלק מההצלחה שלהם עד כה השנה מתבסס על שחקן בן 35.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], whatNot ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה