סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 10:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 17, 2025 7:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
התקווה במכבי תל אביב שבקיץ הקרוב התקציב יגדל תהיה הפיכה בסגל השחקנים בזכות הבעלים החדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 17, 2025 10:34 am 
Hall of Famer

משפחת וולף
ירכשו במהלך העונה 14.5 אחוז בלבד ממניות המועדון
14.5 ישארו אצל פדרמן

https://share.google/r6onkff9gSPRONiVc

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 17, 2025 2:31 pm 
Junior

אני לא לגמרי מבין את המהלך מבחינת הזרמת הכספים לקבוצה. בחברה ברגע שמזרימים כספים לתוך החברה כל בעלי המניות מזרימים לפי החלק היחסי שלהם, או שהם עוברים דילול באחזקות שלהם. לא מכיר מצב שבעל מניות מסויים מזרים כסף ובעל מניות אחר לא, והאחוזים לא משתנים.
אז אם הם מקבלים 14.5% ופדרמן נשאר עם 14.5%, אז לכאורה פדרמן מזרים חצי ממה שהיה אמור, אבל איך זה עובד עם שאר בעלי המניות? שימון עם 14.5% גם מזרים את אותו הסכום? האם הוא בכלל מזרים כסף לקבוצה השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 17, 2025 9:02 pm 
Junior

לפי הדיווחים האחרונים לא רעידת אדמה ולא נעלי בית.
https://www.one.co.il/Article/25-26/2,6 ... tml?ref=hp

ציטוט:
משפחת פדרמן נשארת במכבי ומבצרת מעמדה - המשפחה מקימה קרן השקעות שבה שותפה משפחת ווילף, שלא נכנסת ישירות לבעלות על הקבוצה. המהלך מחזק את מעמד משפחת פדרמן שתישאר עם 29 האחוזים שיש לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 18, 2025 12:05 am 
Sophomore

אז מה שלמעשה קורה הוא העברה של מניות פדרמן או חלק מהם לקרן. כלפי החברה, כלומר מכבי, לא קורה לכאורה כלום כי המניות מוחזקות על ידי אותו גורם או גורם קשור אליו.
לא הייתי אומר שזה מהלך שמחזק את משפחת פדרמן במובן המקובל של המילה. זה שם אותם בפוזיציה שמאפשרת להם לשמור על כוחם במקרה של גיוס הון = השקעה של בעלי המניות. כי עכשיו יש עוד גורם שמתחלק איתם בהשקעה היחסית, ככל שתהיה.
יכול להיות שהמהלך באמת נועד להכין את בעלי המניות להשקעה ויכול להיות שהוא נועד לצרכים אחרים, נקרא לזה פנים פדרמנים, להשקעה במקומות אחרים שהם לא מכבי.
מבלי לראות את ההסכמים והתקנון, קשה לדעת בוודאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 06, 2025 5:33 pm 
Freshman

הגארד שחיפשה? מכבי ת"א חידשה את השיחות עם איפה לונדברג
https://sport5.co.il/articles.aspx?Fold ... cID=524102

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 06, 2025 6:12 pm 
מנהל פורום

לונדברג הוא שומר מצוין, בשום אופן לא שחקן התקפה טוב ומוסר בסדר כזה
גירסא משונמכת ווקאפ מאולימפיאקוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 06, 2025 9:33 pm 
Hall of Famer

מסוג הדברים שנוח להתעלם מהם כשרוצים להלל שחקן (באם אכן יוחתם) - משחקו האחרון היה ב-12 ביוני, לפני 5 חודשים.
מחוק לגמרי בפרטיזן (חרף הפציעות שם), אף קבוצה אחרת לא מיהרה לקחת אותו מהם.
בן 31.
לא יודע מה לחשוב עליו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 2:11 am 
Sophomore

למכבי יש בעיית ריבאונד חמורה.
לסורקין ולסנטוס יש ממוצע ריבאונדים דומה לשל ג'ימי קלארק וזה אומר הרבה.
ריימן הוא הריבאונדר הכי טוב בקבוצה, רק שבהתקפה אין לו יותר מדי דברים להציע.

shmueliki כתב:
מסוג הדברים שנוח להתעלם מהם כשרוצים להלל שחקן (באם אכן יוחתם) - משחקו האחרון היה ב-12 ביוני, לפני 5 חודשים.
מחוק לגמרי בפרטיזן (חרף הפציעות שם), אף קבוצה אחרת לא מיהרה לקחת אותו מהם.
בן 31.
לא יודע מה לחשוב עליו.

רצית שחקן עם ניסיון יורוליג, קיבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 2:50 am 
Hall of Famer

קטש בראיון הסיום מדבר על הגעת לונדברג כעובדה מוגמרת, על מה הוא יביא לקבוצה וכו'.
עושים אחד ועוד אחד (אי שיתופו של דאוטין), ועולה התהייה - האם הוא צפוי להיות משוחרר?
אני כמובן לא ממסנגריו הגדולים, אבל הטוויסט מהעובדה שרק לפני כמה שבועות (ההתפוצצויות נגד הפועל ת"א ואולימפיאקוס) הוא נחשב (על ידי האופטימיסטיים) לבינגו של מכבי, ועד לשיחרור - די קיצוני.

כעת בטח יציגו את לונדברג כ"סוף סוף מגיע רכז", רק שלפחות על פי המספרים (אני באמת שלא מכיר אותו לעומק, איכשהו אף פעם לא מספיק שמתי עליו עין בשנותיו ביורוליג...) יש לו 2-3 אסיסטים בממוצע בכל עונה, בעוד למרבה ההפתעה לדאוטין עצמו יש העונה 3 אסיסטים בממוצע (ב-18 דקות למשחק, פחות ממה שקיבל לונדברג לרוב). סביב 30-35% לשלוש, פחות מחטיפה למשחק - איפה החוזקות שלו?
(שואל ברצינות...)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 2:56 am 
Sophomore

קטש אמר במפורש ששלונדברג הוא לא רכז קלאסי. אני בספק אם הוא השחקן שמסוגל להציל למכבי את העונה.
לא יודע מה הסיפור עם דאוטין. אופתע אם ישחררו אותו לפני טריפונוביץ', אלא אם בטעות קיבל הצעה מה-NBA או מהליגה הסינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 10:05 am 
Hall of Famer

אז על פי ספורט 5 דאוטין בדרך החוצה לונדברג אמור להחליף אותו שוב סקנד גארד במקום סקנד גארד ולא רכז טבעי שכל כך חסר למכבי העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 10:25 am 
מנהל פורום

מה זה רכז טבעי היום? שואל באמת. שומע את פיני וחסין: זה לא רכז וזה לא רכז. יקטבאיטיס מבחינתם לא רכז. אז מי כן רכז? וכמה קבוצות היום באמת משחקות עם רכז?
אז או שלחצי מהקבוצות, חלקן צליחות אגב, אין רכז, או שאולי אנשים, כולל מאמנים בכירים, צריכים להפנים שמושג הזה השתנה.

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך ו' נובמבר 07, 2025 11:21 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 10:43 am 
מנהל פורום

אני חושב שדאוטין אחלה שחקן
מכבי פיספסו אותו לגמרי
הוא מיוחד גם בהגנה עם בידיים הבלתי נגמרות שלו והנטייה לשים 300 שלשות ב3 דק
בלעדיו הם כנראה עם 0 נצחונות ביורוליג העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 11:26 am 
Hall of Famer

ודים כתב:
מה זה רכז טבעי היום? שואל באמת. שומע את פיני וחסין: זה לא רכז וזה לא רכז. יקטבאיטיס מבחינתם לא רכז. אז מי כן רכז? וכמה קבוצות היום באמת משחקות עם רכז?
אז או שלחצי מהקבוצות, חלקן צליחות אגב, אין רכז, או שאולי אנשים, כולל מאמנים בכירים, צריכים להפנים שמושג הזה השתנה.

לגמרי
גרשון אגב כל העונה הקודמת חזר על האנקדוטה שאיש מקצוע ליטאי (שהיה ספק שיכור לדבריו, זה הפואנטה בסיפור...) אמר לו שיוקובייטיס "בחיים לא רכז".
בפרט למכבי כבר יש את בלאט, שגם רכז כמוהו אין לחלק מהקבוצות. אז מי אמר שצריך שניים "כאלה" בקבוצה?
גם קלארק הוא לא בדיוק גדול הקלעים, ואם הוא משלים את הדקות של בלאט באספקטים מסוימים - הרי שהוא "כרכז".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 1:22 pm 
Hall of Famer

קטש מחק בהדרגה 3 שחקנים זרים במכבי והיא נשארה עם 5 .אתמול בריסט לא שיחק אז 4 .ההגנה של מכבי פשוט מזעזעת בכל המסגרות ושחקן כזה או אחר לא ישפר את המצב כנראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 07, 2025 4:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

להלן הסטטיסטיקה של הרכז הפותח של מכבי בתשעת משחקי היורוליג עד כה:
7.4 נק' ב36% מהשדה - 46% מ-2 (1.4 זריקות למשחק) 33% מ-3 (4.7 זריקות למשחק) ו72% מהקו (2 זריקות למשחק), 1.3 כ"ח, 5.7 אס' על לא פחות מ3 איב' (יחס לא מרשים של פחות מ-1:2) ו-0.4 חט'.
אז הוא מוסר מחונן (שמאבד לא מעט בגלל מסירות מתחכמות) שיודע לקבור שלשות ממרחק (באחוזים בינוניים מינוס) שכמעט ולא נכנס לצבע ולא מייצר שום לחץ על הכדור.
ואני שוב אשאל - למה מישהו במכבי חשב שהרכז המחליף של הקבוצה החלשה ביותר שהיתה בליגה בשנים האחרונות (אלבה) יוביל את מכבי ת"א לאנשהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 1:34 am 
Hall of Famer

אני לא מאמין שאני מסנגר על תמיר בלאט, אבל הצגת הדברים קצת מוגזמת. אין ספק שכששמים את תמיר בלאט כשחקן מרכזי, אז אנחנו רואים את התוצאות. התפקיד שבו הוא עדיף הוא כמובן רכז מחליף, אבל אני יכול לראות סיטואציה, כפי שרשמתי בפגרה של העונה שעברה, שזה יכול לעבוד עם בלאט בחמישיה. שים אותו בקבוצת התקפה טובה, עם גארד דומיננטי שגם יכול להוביל את הכדור (לדוגמא, ווייד בולדווין) וכמובן גבוהים שיכולים לחפות על החוסר הגנה שלו ואתה יכול לחיות איתו כרכז פותח. בקבוצה של היום עם סורקין כחיפוי ההגנתי....

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 11:56 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא הבנתי מה מוגזם בהצגת הדברים? משהו מהסטטיסטיקות שרשמתי אינו מדויק? השמטתי משהו? (אולי הוא חוסם או מספק הרבה דיפלקשנס? לא נראה לי).
אני כבר כ3 שנים בקושי וצופה במשחקים של מכבי, אבל לפחות ממה שזכור לי בתקופתו בנבחרת, כל פוזשן התקפי של היריבה שעירב את בלאט היה מוביל להתמוטטות של הסכימה ההגנתית.
בנוסף לכל המגרעות שלו (שלדעתי עולות בהרבה על היתרונות - ראה את אחוזי ה3 ומס' האיבודים) יש לו הערכה עצמית מוגזמת לחלוטין (זוכרים את הציטוט "רוצה פרארי? לא במחיר של סובארו"). אז נכון שלרכז חשוב שיהיה ביטחון עצמי, אבל אצלו זה גם בא לידי ביטוי באיבודים מעצבנים ובניסיונות שלשה מיותרים.
בשורה התחתונה, אם תשאל אוהדי קבוצות עבר שלו האם היו רוצים לראות אותו שוב בקבוצתם, אני מעריך שהתשובה הרווחת היתה "אין מצב!". אני לא ממש זוכר מה אוהדי י-ם כתבו לגביו אבל כן את התלונות החוזרות ונשנות של אוהדי הפועל ת"א וחולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 1:20 pm 
Junior

לא כל כך מבין מה המשמעות של "יכול לעבוד" עם בלאט רכז פותח. קבוצה לטופ 4? טופ 6? טופ 10? כי לטעמי התשובה היא ממש לא. אולי אם תקיף אותו בשחקנים ממש טובים תוכל להעמיד קבוצה שנלחמת על הפלייאין, אבל אז נשאלת השאלה למה בנית קבוצה מלאה בשחקנים ממש טובים ורכז פותח שהוא לא.
לטעמי גם כרכז מחליף דומיננטי שמשחק 20 דקות למשחק הוא די בעייתי. בקבוצה טובה הוא צריך לתפוס תפקיד דומה לזה של גינת בהפועל - שחקן שמשחק בממוצע משהו כמו 10-12 דקות למשחק, לפעמים יכול להגיע ל-20 ולפעמים מסתפק ב-5, כתלות במצ'אפ ובכושר.
זה אגב לא ביקורת כלפיו, הוא כבר הוציא בעיני 300 אחוז מהקריירה שלו והגיע הרבה יותר רחוק ממה שהאמנתי שהוא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 2:48 pm 
Junior

אז פרטין משחררת רשמית את לונדברג שסגר במכבי 900 אלף דולר לעונה.אורוש עוזב לטובת טורק טלקום .לא מובן למה לא נתנו לו לשחק העונה מה כבר יש להפסיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 3:05 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
לא כל כך מבין מה המשמעות של "יכול לעבוד" עם בלאט רכז פותח. קבוצה לטופ 4? טופ 6? טופ 10? כי לטעמי התשובה היא ממש לא. אולי אם תקיף אותו בשחקנים ממש טובים תוכל להעמיד קבוצה שנלחמת על הפלייאין, אבל אז נשאלת השאלה למה בנית קבוצה מלאה בשחקנים ממש טובים ורכז פותח שהוא לא.
לטעמי גם כרכז מחליף דומיננטי שמשחק 20 דקות למשחק הוא די בעייתי. בקבוצה טובה הוא צריך לתפוס תפקיד דומה לזה של גינת בהפועל - שחקן שמשחק בממוצע משהו כמו 10-12 דקות למשחק, לפעמים יכול להגיע ל-20 ולפעמים מסתפק ב-5, כתלות במצ'אפ ובכושר.
זה אגב לא ביקורת כלפיו, הוא כבר הוציא בעיני 300 אחוז מהקריירה שלו והגיע הרבה יותר רחוק ממה שהאמנתי שהוא יכול.

מקבל וממשיך
אם מכבי מקבלת על עצמה להיות סוג של וילראבן, קבוצת תחתית חסכנית שמנצלת את זה שאין ירידות מהליגה הזו להסריח את הפרקט?
אז סבבה, בלאט אחלה רכז לרמות האלה
מלא אסיסטים, פה ושם ניצחונות עם פרופיל גבוה
אבל אם הכיוון הוא פלייאוף, אז בלאט לא יכול להיות יותר מאשר רכז מחליף בהרכבים מפוצצים בשחקני הגנה מעולים
ואני לא חושב שמה שכתבתי עכשיו סותר את מה שעמוס לב טוען

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 8:50 pm 
Sophomore

בינתיים נראה שדאוטין ממשיך כרגיל. נרשם למשחק מול נתניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 10:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בעונות קודמות, לפני ששינו את מרכז הסטטיסטיקה באתר היורוליג, היה אפשר לראות דירוג של הקבוצות לפני מה שהיריבה עשתה מולן, ועכשיו אני לא מוצא את האפשרות הזו.
מישהו יודע איפה אפשר לראות סטטיסטיקה כזו? אני מת לדעת באיזה מקום מכבי מדורגת מבחינת אחוזי הקליעה שנקלעים נגדה ומס' הכדורים החוזרים בהתקפה שנלקחים מולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 08, 2025 11:37 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:

קבוצה לפלייאין. ברור שעדיף לבנות קבוצה שגם הרכז שלה הוא טוב, אבל אם יש לך את מכבי, עם שמיכה תקציבית קצרה ובלאט כבר נמצא בסגל, אז ניתן לבנות משהו שיעבוד בהתאם לתקציב (שזה אומר מאבק על הפלייאין) כשהוא הרכז המוביל. אבל זה היה בקיץ הקודם. אני כבר רשמתי בזמן אמת שהחוזים של בלאט ושל סורקין נוראיים וידפקו את מכבי. זה קורה. ותמיר בלאט הוא שחקן שמאד מושפע מהסגל סביבו. הוא הרבה יותר טוב בסגל טוב מאשר בסגל נוראי. יש שחקנים שהתפוקה שלהם בסגל נוראי תהיה גבוהה יותר (תפקיד יותר משמעותי, חופש פעולה יותר גבוה), יש כאלו שזה ישנה, אבל לא בצורה דראסטית (אני מאמין שבלייקני לדוגמא הוא כזה). הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת זה קטש לעומת שפר. קטש הסתדר היכן שזרקו אותו. עם היכולת האישית הוא היה יכול לייצר לעצמו, לאחרים. שפר היה יותר מוגבל, אבל גם הרבה יותר חכם. שים אותו בקבוצה שהוא נתן את הדברים אקסטרא והוא היה מצויין. שמת אותו בפתיחת העונה של 99 עם סגל סופר מוגבל שהוא היה היוצר היחידי בערך וזה נראה זוועה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קיופיפלו ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: