סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 8:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 12:35 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
דניאל כתב:
sir charles כתב:
אאל"ט טרינקיירי פנוי. הלוואי שקטש יעזוב והאיטלקי יחליף אותו.

מאמן שעשה מקום 13,14 ו-15 בשנים האחרונות ביורוליג - זה המושיע?
האמת שאני מת שיחליפו את קטש, רק אחרי שיעזוב יבינו את הערך שלו. ואם הוא יגיע לנבחרת או לירושלים אז זה רווח כפול.
האמת שאם טרינקיירי מביא את מכבי למקומות 13-15 זה שדרוג לעומת איפה שהיא היום. אני חושש שמתישהו קטש יאפס את הקבוצה ויביא אותה להצלחות כמו בעונות 22-24. פשוט מכבי עד עכשיו כל כך גרועה שלא משנה את מי יביאו, יותר גרוע זה לא יכול להיות. אבל זה כנראה לא יהיה הרבה יותר טוב.
ואם על הדרך גם יהיה משבר עם האוהדים - זה בונוס נחמד.

טרינקיירי אימן קבוצות לא משהו. וגם אם לא הצליח בשנים האחרונות, אני מעדיף את ההתקפה מרובת התנועה והמסירות שלו על פני הפיקנרול הבלתי נגמר של קטש והשיטה ההגנתית הידועה
של לשנות את מנח הידיים המשולבות כשהקבוצה חוטפת עוד דאנק בצבע.

ועמוס התעניין לדעת מה אחוזי הקליעה של היריבות של מכבי, אז הרמתי את הכפפה:
מה-2: 273/434 = 62.9%. אחוזים פסיכיים!
מה-3: 122/361 = 33.8%. אחוזים הרבה פחות טובים. אני לא יודע מה הממוצע בליגה, אבל מה זה משנה כשבצבע יש כזו טיילת.
סה"כ מהשדה: 395/795 = 49.7%.
שוב, בגלל מרכז הסטטיסטיקה המעפן הנוכחי של היורוליג אי אפשר להשוות בין הקבוצות מבחינת מה שהיריבות עושות נגדן, אבל אני אופתע מאוד אם איזושהי קבוצה אחרת סופגת בכאלו אחוזים מתוך הקשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 3:00 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
דניאל כתב:
sir charles כתב:
אאל"ט טרינקיירי פנוי. הלוואי שקטש יעזוב והאיטלקי יחליף אותו.

מאמן שעשה מקום 13,14 ו-15 בשנים האחרונות ביורוליג - זה המושיע?
האמת שאני מת שיחליפו את קטש, רק אחרי שיעזוב יבינו את הערך שלו. ואם הוא יגיע לנבחרת או לירושלים אז זה רווח כפול.
האמת שאם טרינקיירי מביא את מכבי למקומות 13-15 זה שדרוג לעומת איפה שהיא היום. אני חושש שמתישהו קטש יאפס את הקבוצה ויביא אותה להצלחות כמו בעונות 22-24. פשוט מכבי עד עכשיו כל כך גרועה שלא משנה את מי יביאו, יותר גרוע זה לא יכול להיות. אבל זה כנראה לא יהיה הרבה יותר טוב.
ואם על הדרך גם יהיה משבר עם האוהדים - זה בונוס נחמד.

טרינקיירי אימן קבוצות לא משהו. וגם אם לא הצליח בשנים האחרונות, אני מעדיף את ההתקפה מרובת התנועה והמסירות שלו על פני הפיקנרול הבלתי נגמר של קטש והשיטה ההגנתית הידועה
של לשנות את מנח הידיים המשולבות כשהקבוצה חוטפת עוד דאנק בצבע.

ועמוס התעניין לדעת מה אחוזי הקליעה של היריבות של מכבי, אז הרמתי את הכפפה:
מה-2: 273/434 = 62.9%. אחוזים פסיכיים!
מה-3: 122/361 = 33.8%. אחוזים הרבה פחות טובים. אני לא יודע מה הממוצע בליגה, אבל מה זה משנה כשבצבע יש כזו טיילת.
סה"כ מהשדה: 395/795 = 49.7%.
שוב, בגלל מרכז הסטטיסטיקה המעפן הנוכחי של היורוליג אי אפשר להשוות בין הקבוצות מבחינת מה שהיריבות עושות נגדן, אבל אני אופתע מאוד אם איזושהי קבוצה אחרת סופגת בכאלו אחוזים מתוך הקשת.

אתה יכול להכנס להכנה למשחק ואם אני מבין נכון את הצד של הנתונים ההגנתיים, יש שם מה עושות הקבוצות נגדך.
הנה דוגמא.
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... E2025/122/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 3:50 pm 
Hall of Famer

יופי של תגלית!
(ומה זה אומר על הנגשת הנתונים לציבור שזו הדרך למצוא אותם...)

אכן בדף המשחק של מכבי, אם תחת "Season Comparison" עוברים ללשונית "defense" - מגלים את אותם 62.9% לשתי נקודות שמצא סר-צ'אלרס מעלה.
לצורך העניין כנגד היריבה של מכבי, מילאנו, נקלעים זריקות לשתי נקודות רק ב-55.6%...
https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... E2025/130/

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 3:57 pm 
Freshman

עכשיו גם מסינה פנוי.
היה החלום הרטוב של אוהדי מכבי לפני שני עשורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 5:08 pm 
מנהל פורום

ובקרוב גם אוברדוביץ
לרכב על הסוסים אחרי שברחו מהאורווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 25, 2025 5:11 pm 
מנהל פורום

או לסגור את הדלתות של האורווה אחרי שהסוס נגמר
או לנקות את האורווה מבלי שהסוסים יחרבנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 26, 2025 3:25 pm 
Junior

ספרופולוס מצבו? פנוי להובלה להבנתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 26, 2025 9:56 pm 
Freshman

פריפטיס וספרופולוס מועמדים למכבי
https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=525998

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 26, 2025 10:16 pm 
Junior

אם מכבי מחזירים את יאניס הבינוני במקום קטש הם לא יגיעו לשום מקום בכלל עם הסגל הזה כל מאמן יתקשה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 12:06 am 
Sophomore

פריפטיס? שאימן את פנאתינאייקוס באחת העונות הגרועות בתולדותיה ולא זכה בתואר משמעותי מעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 8:21 am 
Freshman

קורא את מאחורי הקלעים של הפיטוירם ולא מאמין. אחרי וירטוס בכיר בהנהלת מכבי הטיח בקטש: "אתה הורס את הקבוצה". הוא זה שהורס?
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=526030

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 8:50 am 
מנהל פורום

זה לא חדש שיש להם הרבה חוצפה ומעט כדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 12:36 pm 
Freshman

אלחנן כתב:
קורא את מאחורי הקלעים של הפיטוירם ולא מאמין. אחרי וירטוס בכיר בהנהלת מכבי הטיח בקטש: "אתה הורס את הקבוצה". הוא זה שהורס?

השמועות מדברות שזה היה שימון בעצמו והערוץ של מכבי מסתיר אותו תחת "בכיר בהנהלה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 1:43 pm 
Junior

שמעתי את פיני גרשון, שאלו אותו קצת על הבעלים והוא עונה שהמחיר שהם שמים למכירה לא ריאלי, אבל גם אמר משהו מעניין - שלמועדון כבר אין שווי פרט להיסטוריה המפוארת שלו.
חייב להגיד שזה לא מסתדר לי. לפי הפרסומים המשקיע החדש של הפועל תל אביב שם 55 מיליון ש"ח, על 15%. אבל זה 15% מקבוצת הניהול, שמחזיקה ב-80% מהמניות. אז בפועל הוא שם 55 מש"ח על 12% מהמועדון, זה משקף שווי של 450 מיליון ש"ח לקבוצה.
למישהו יש ספק שהשווי של מכבי צריך להיות גבוה יותר? נכון שהפועל תל אביב במקום ה-1 ביורוליג ויש לה תקציב גבוה השנה, אבל זה לא נכס. למכבי יש כמה נכסים - רישיון יורוליג לעוד מיליון שנה, מותג שהוא עדיין הרבה יותר חזק ולדעתי גם בסיס אוהדים רחב בהרבה. אם היו בונים בצד הצהוב של העיר את הקבוצה שנבנתה השנה בצד האדום, יד אליהו היה סולד אאוט גם במחירי מנויים גבוהים בהרבה, וגם אם הוא היה אולם של 20,000 איש.
לכן אני חושב שמתישהו בזמן הקרוב יגיע משקיע שרואה את התמונה הזו וישים לבעלים הנוכחיים הצעה שיהיה להם קשה לסרב לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 1:51 pm 
מנהל פורום

אתה בטוח שזה 15% מקבוצת הניהול ולא מהמועדון?
בכל מקרה, השווי נגזר גם מהתוכנית העסקית של עופר ינאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 2:25 pm 
Hall of Famer

למכבי יש עוד נכסים, כמו הכנסות מתאי המכובדים ביד אליהו, כמו חוזה טלוויזיה עדיף.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 2:33 pm 
Junior

חואן פנארויה, מאמן ברצלונה שפוטר גם מועמד על פי וואן .עדיף לדעתי על יאניס שמבוקש גם על ידי אנדולו אבל שוב כל עוד מכבי לא מחזקים את הסגל הם לא יגיעו רחוק העונה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 2:41 pm 
Junior

דניאל כתב:
שמעתי את פיני גרשון, שאלו אותו קצת על הבעלים והוא עונה שהמחיר שהם שמים למכירה לא ריאלי, אבל גם אמר משהו מעניין - שלמועדון כבר אין שווי פרט להיסטוריה המפוארת שלו.
חייב להגיד שזה לא מסתדר לי. לפי הפרסומים המשקיע החדש של הפועל תל אביב שם 55 מיליון ש"ח, על 15%. אבל זה 15% מקבוצת הניהול, שמחזיקה ב-80% מהמניות. אז בפועל הוא שם 55 מש"ח על 12% מהמועדון, זה משקף שווי של 450 מיליון ש"ח לקבוצה.
למישהו יש ספק שהשווי של מכבי צריך להיות גבוה יותר? נכון שהפועל תל אביב במקום ה-1 ביורוליג ויש לה תקציב גבוה השנה, אבל זה לא נכס. למכבי יש כמה נכסים - רישיון יורוליג לעוד מיליון שנה, מותג שהוא עדיין הרבה יותר חזק ולדעתי גם בסיס אוהדים רחב בהרבה. אם היו בונים בצד הצהוב של העיר את הקבוצה שנבנתה השנה בצד האדום, יד אליהו היה סולד אאוט גם במחירי מנויים גבוהים בהרבה, וגם אם הוא היה אולם של 20,000 איש.
לכן אני חושב שמתישהו בזמן הקרוב יגיע משקיע שרואה את התמונה הזו וישים לבעלים הנוכחיים הצעה שיהיה להם קשה לסרב לה.

פיני גרשון בחור נחמד אבל אוהב לבלבל את השכל ובעיקר להגיד דברים שאין לו שמץ של מושג בהם בביטחון מוחלט.

לדעתי אם עופר ינאי היה לוקח את מכבי ת"א ולא את הפועל הוא היה מצליח בסכום נמוך יותר לייצר אותה הצלחה ואפילו גדולה יותר.
למכבי יש שיריון ביורוליג ובסיס אוהדים נאמן גם שהקבוצה מסריחה את הפרקט (והיא ברוך השם מסריחה כבר 2 עשורים להוציא כמה שנים בודדות).

הבעיה במכבי היא צורת ניהול המועדון (ומזה נגזר גם בניית הסגל).
כמו שכתבו פה רבים וטובים ממני, מכבי יכלה לעשות הרבה יותר טוב בכסף שהיא שמה השנה. בחירת השחקנים, ההתאמה בינהם ובחירה על מי להשקיע וכמה פשוט כושלת וכל מי שקצת מבין כדורסל אמר את זה עוד לפני שהיה אימון אחד.
לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאם חסר רכז וסנטר כנראה שלא תגיע רחוק ואולי לא תגיע בכלל.

נערך לאחרונה על ידי Dovi בתאריך ה' נובמבר 27, 2025 2:44 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 2:41 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אצל מכבי דובר רק לאחרונה (עד כדי שהמפורסם נכון וכו') על כ-150 מיליון דולר.
https://www.ynet.co.il/sport/israelibas ... b1nc99rtel

אז אם מכבי שווה 150 מיליון
והנכסים שלה הרבה יותר טובים משל הפועל תל אביב, איך עופר ינאי מוכר את הפועל תל אביב לפי שווי של מכבי תל אביב?
והוא מוכר את זה לאנשים שקנו עסק או שניים בחיים, כלומר לא מדובר בדונם על הירח
ההסבר היחיד שאני יכול להעלות על הדעת הוא שיש לו תוכנית עסקית שתביא את שווי הקבוצה לחצי מילארד (בערך) הוא זרק פעם מספר של 1.5 מילארד דולר..אגב.
תוכנית עם סיכון גבוה כמובן אבל גם תשואה מאוד גבוהה. רוצים דוגמא לתשואה גבוה שכבר התקבלה?
בבקשה: מלכה קנה את המניות שלו לפי שווי של 180 מיליון שקל והנה הקבוצה כבר שווה 380 מיליון. תשואה של פי 2 תוך כמה חודשים. מה רע? הבעיה שמדובר בסיכון מאוד גבוה לכן צריך חובבי סיכונים שיכולים להפסיד את הכסף ולא להניד עפעף ולחייך בזווית הפה כשהם מכפילים או משלשים את ההשקעה
המשקיעים שלו יכולים להרשות לעצמם בסל ההשקעות שלהם לבחור השקעה עם סיכון גבוה בגלל הערך מוספים אחרים (פרסום, סטימנטים וכו)
מה התוכנית?
היא חייבת לעבור דרך NBA אירופה, לא יכול לחשוב על אופציה אחרת שהפועל תל אביב תהיה שווה חצי מילארד דולר וצפונה בלי NBA אירופה

רק רגע.
תשאלו את GDP או כל כלי בינה אחר והוא יגיד לכם שתל אביב לא נמצאת ברשימת הערים שה NBA סימן כמועדוני הקבע של המפעל
אז איך הוא משכנע שועי הארץ בגידול בשווי שוק של הקבוצה שלו?
ניחוש: "אם אכשל בלשכנע את ה NBA להכניס את הפועל תל אביב לNBA, אקח את הקבוצה עם השחקנים ועם החוזים למנצ'סטר או ליון או לעיר אחרת שנמצאת על מפת ה NBA אירופה אבל אין לה מושג איך נראה כדורסל.."

אל תשפטו את הפוסט שלי האם זה יקרה או לא
אלא תנסו רגע לחשוב מה עופר ינאי שם במצגת ששכנעה את שלושת השותפים לשים עשרות מיליוני שקלים.
לא מה יקרה בסופו של דבר
יש רעיונות אחרים?
אני מקשיב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 2:54 pm 
מנהל פורום

בני12 כתב:
אלחנן כתב:

השמועות מדברות שזה היה שימון בעצמו והערוץ של מכבי מסתיר אותו תחת "בכיר בהנהלה"

אם זה באמת שימון, זה מסביר את המהפך ביחס אליו
עד עכשיו, שימון היה הצד שרצה את קטש ובלאט ושקט תעשייתי
שימון יודע מי מבין בכדורסל ומי לא
הוא יודע שהראש של הילדים של פדרמן ושל רקנאטי מלא בשתן
שבלאט עשה כמה החלטות כדורסל מוצלחות בחיים שלו
ולכן קידם את המהלך סביב בלאט, בלאט מצידו הגדיר את קטש כפרה קדושה וככה נשמר השקט התעשייתי סביב הצוות המקצועי
בקיץ הזה אמרו שלום לבלאט, רצו GM בפול טיים ג'וב שנמצא בשוק וזמין לעבודת שטח
הג'יאם החדש רמז שאם זה היה תלוי בו, היה מאמן אחר, אבל הוא בטוח שיהיה שיתוף פעולה נהדר וידה ידה ידה
עד כאן אני שולף מהזיכרון ידיעות שפורסמו וקצת שיחות עם מקורבים משלהי העונה הקודמת עד עכשיו
כאן אני מנחש: קטש לא היה מעורב בהחלטות על ההחתמות וגם קיבל הערות של ניהול המשחק מה GM החדש והתחיל לזרוק זין
ומכאן מגיע המשפט של שימון (על פי השמועה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 3:23 pm 
Junior

uriel17 כתב:

אני מסתמך כמובן רק על פרסומים, אבל אמרו שזה קבוצת הניהול. שעופר ינאי יחזיק בה 60%, גיל רענן ואלן הווארד 15% ועוד מישהו בשם מיקי מלכה 10%. קבוצת הניהול מחזיקה ב-81% מהמניות של המועדון והיתר בידי העמותה. לכאורה יש פה גם ולואציה יותר גבוהה כי גיל רענן שילם 27 מש"ח, והווארד עכשיו משלם 55 מש"ח, על אותם 15%.
בשרשור מלא לכאורה עופר ינאי מחזיק קצת פחות מ-50% וויתר על השליטה - אבל כמו שפעם טייקונים שלטו במשק הישראלי עם אחוזי החזקה נמוכים אבל במבנה של פירמידה (51% בחברה שמחזיקה 51% שמחזיקה ב-51% - ואז עם אחזקה אפקטיבית של 12.5% אתה שולט בקבלת ההחלטות) - עופר למעשה עם רוב מוחלט בחברת הניהול, שהיא מצידה עם רוב מוחלט בקרב בעלי המניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 4:53 pm 
Freshman

uriel17 כתב:

כן, הוא רכש 15% מינאי ניהול ספורט
ינאי לא יכול למכור אחוזים בקבוצה עצמה בלי אישור של העמותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 5:17 pm 
Freshman

לא מבין איך טרינקיירי לא מועמד. אפילו לא בתקשורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 6:59 pm 
Hall of Famer

אני חושב ששתי האפשרויות הכי סבירות למחליפים:
1. ספרופולוס, כי כבר היה פה.
2. מאמן אלמוני כלשהו שינחית קולדבלה כ"טביעת העין שלו" לקבוצה. אולי איטלקי, עד כדי היווני ההוא שגם אימן בקטנה בפאו'.

לא רואה אף מאמן אחר שאימן השנה/בעונה קודמת ביורוליג - מגיע לקבוצה מתחתית המפעל, שספק אם תארח משחקים בבית, עם מחאות של קהל, ללא חיזוק צפוי כמעט וכו' וכו'. מה מישהו כמו טרינקיירי (או קוקושקוב לצורך העניין) צריך את ההרפתקאה הזאת...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 27, 2025 9:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
אני חושב ששתי האפשרויות הכי סבירות למחליפים:
1. ספרופולוס, כי כבר היה פה.
2. מאמן אלמוני כלשהו שינחית קולדבלה כ"טביעת העין שלו" לקבוצה. אולי איטלקי, עד כדי היווני ההוא שגם אימן בקטנה בפאו'.

לא רואה אף מאמן אחר שאימן השנה/בעונה קודמת ביורוליג - מגיע לקבוצה מתחתית המפעל, שספק אם תארח משחקים בבית, עם מחאות של קהל, ללא חיזוק צפוי כמעט וכו' וכו'. מה מישהו כמו טרינקיירי (או קוקושקוב לצורך העניין) צריך את ההרפתקאה הזאת...

בנקודה 2 אני מהמר על ג׳יאני טבקיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1062 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: