סאבוניס כתב:
בעיני הדיון המעניין הוא לא על האולסטר אלא על האול-נבא. לא בטוח שהוא כבר שם באחת מחמישיות העונה, אבל זה כבר דיון לגיטימי.
וגם, כדי להבין מאיפה מגיעה הפריצה של דני, חשוב להזכיר את השיפור העצום שלו בסקיל.
קליעה: מקלעי של אזור ה-30% בשלוש השנים הראשונות שלו בליגה, הוא הפך לקלעי שלשות אמין, שקולע באזור ה-37%, קצת מעל הממוצע של הליגה (36% די יציבים). וזה למרות ירידה באחוז השלשות שלו מהפינות (השלשה שנחשבת להכי קלה ומדוייקת) מאזור ה-25% מכל זריקות השלוש שלו בשנים בווש לרק 9% מהזריקות השנה. ובמקביל גם עלייה בשלשות מייצור עצמי (פול אפס), שהיו רק 5% מכלל השלשות שלו בשנים הראשונות בליגה ועכשיו הן כבר בסביבות 20%.
שליטה בכדור: מי שזוכר את דני מתקשה לא פעם להעביר את הכדור בחצי המגרש בפלייאוף האחרון שלו בישראל, ביורוליג, וגם בשנים הראשונות בווש (שבהן הוא גם לא היה הרבה עם הכדור בידיים) יבין עד כמה השיפור הזה דרמטי. כן, הוא עדיין מאבד לא מעט, כולל בכדרור, אבל הכדרור שלו, כולל בחללים צפופים השתפר דרמטית.
גיוון: משחקן שהולך רק ימינה, הוא הפך לשחקן שעדיין רוצה ללכת ימינה, אבל יש לו את הביטחון לתת קאונטר ולשבור לשמאל. הוא עדיין כמעט לא מסיים בשמאל, ואפילו כשהוא מגיע ללייאפ בשמאל הוא מעדיף לסיים את זה בימין. אבל זה הרבה פחות משנה כשהוא מוכן לתת את הקאונטר, מה שהפך אותו להרבה פחות צפוי. הוא גם שיפר מאוד את יכולות ההאטה והאצה שלו. נכון שהכינוי שלו הוא טורבו וזה עדיין כח העל שלו. אבל הוא השתלט נהדר על יכולות של בלימה פתאומית, יורו סטפ, טיר דרופס, ועוד דברים שעושים אותו הרבה פחות צפוי.
מיד ריינג': בחודשים האחרונים (ממש תוך כדי העונה הנוכחית), הוא פתאום הוסיף גם מיד ריינג' (ואפילו לונג מיד ריינג'), כשהוא זורק את השומר ופותח את עצמו לקליעה. עד השנה הוא אף פעם לא זרק יותר מ-5% מהזריקות שלו בתוך קשת השלוש מהטווח של 3 עד 5 מטר מהסל (בשנה שעברה פחות מ-3%). השנה זה פתאום מגיע כבר ל-8% מהזריקות. עדיין לא המון, אבל כבר כלי התקפי אמיתי. ואחרי שהוא קלע אותן באזור ה-30% בחמש השנים הראשונות שלו בליגה, השנה הוא על 48%, שיפור מדהים.
יחד עם השיפור הגופני (עלייה במשקל ובפיזיות), שמגיע עם הגיל, זה מה שפתח לו את משחק המסירה, את היציבות בסקורינג, וכמובן את הביטחון העצמי, והביטחון של המאמנים לשים לו את הכדור בידיים.
הכל כבר היה שם, כלומר הבסיס. הצורה שבה הוא משחק עכשיו זה בערך אותם דברים שראינו אותו עושה כבר בגיל 16 בנבחרת הקדטים. כמובן שהוא היה צריך להתאים את הסקיל (ואת הגוף) לרמה ב-NBA, אבל זה לא שהוא המציא עצמו מחדש (ואני לא טוען שזה מה שאתה אומר, רק מדגיש).
אני גם אקדים ואומר מראש: אני לא חושב שדני ברמה של לוקה ואומנם היו בעבר השוואות וגם יש להם הרבה קווי דמיון, אבל גם יש הבדלים גדולים בסגנון וכמובן ברמת הכשרון. יחד עם זאת...
אני אכניס פה שוב את התזה הקבועה שלי שאני חוזר עליה פה פעם אחר פעם: דני היה מגיע ליכולת הנוכחית שלו מהר יותר, אם היו עובדים איתו טוב יותר ומקדמים אותו לבוגרים יותר מהר. אם דני היה עובר את המסלול שעבר לוקה, אז הוא היה מגיע ל-NBA הרבה יותר מוכן וגם מקבל הרבה יותר קרדיט על ההתחלה ולא היה משנה לו אם היה מגיע לקבוצה פח כמו וושינגטון או קבוצה נורמלית בשביל לככב.
אם דני היה גדל בריאל מדריד והיו מעלים אותו לבוגרים בגיל 16 אז אין לי ספק שהרבה מהיכולות שהוא שיפר מאוד בשנים האחרונות הוא היה משפר הרבה יותר מוקדם, שלא לדבר על הניסיון והבטחון שהוא היה מגיע איתם.