סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ספטמבר 26, 2026 7:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 12:20 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מבין באירוויזיון, אבל זה לא אותו קהל.
אתה טוען ברצינות שאין סנטימנט אנטי ישראלי??? נובמת

עד שלא אבין את המספרים, אני לא חושב שהעניין הלאומי היה קריטי כאן.
דני נותן עונה אדירה בינתיים והאוהדים מצביעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 12:38 pm 
מנהל פורום

אני טוען שיש הטייה לטובת דני בגלל המוצא שלו
כדאי שתבין מה קרה באירווויון לפני הנובמת
יש סנטימנט אנטי איסלמי הרבה יותר מאנטי ישראלי בעולם המערבי ואנחנו מיצגים את הסנטימנט האנטי איסלמי בקהלים הרחבים
יש אולי מעט ישראלים ויהודים בעולם, אבל ההתגייסות שלהם הייתה גורפת וניצלה כל פירצה טכנית בשיטת ההצבעה לטובת דני

בלי קשר הוא שחקן אדיר והכי מגיע לו להיות באולסטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 2:14 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין איך הטיעון שלא הייתה התגייסות ישראלית חריגה מאוד (אפילו שלא בקרב "עכברי NBA", כאלו שלא הצביעו מעולם ולא מתעניינים באירוע בשוטף) מסביר את הנתונים.
מישהו חושב שברמה העולמית אבדיה מקבל יותר קולות מוומבניאמה?! וכמעט את אותה כמות קולות כמו SGA?
כמה "אמריקאים ממוצעים" (לא אוהדי פורטלנד) לדעתכם הכניסו את אבדיה לרשימה שלהם והשאירו את וומבניאמה בחוץ?
לא יודע את דפוסי אפשרויות ההצבעה בדיוק, אבל זה נשמע שישראלי תומך הצביע כמה עשרות פעמים (וזה בסדר כמובן, היו אינסוף איזכורים לכך בתקשרות/רשתות וכו'), ואילו אמריקאי חובב פשוט ייכנס להצביע פעמים ספורות כשזורם לו (אלא אם הוא אוהד קבוצה/שחקנים ממש ו"בעל אג'נדה דומה" - ואז גם כן אולי יטרח ויצביע מדי יום).

הטיעון ההפוך פחות תופס בעיניי - לא הכי חשוב כמה אנשים נגדך (כי אם מישהו ממש בעדך ומצביע עשרות פעמים ומישהו אחר ספציפית נגדך - אתה עדיין עם עשרות קולות, זה לא מתקזז...), אלא מה רמת/שיעור ההצבעה בקרב "אוכלוסיות תומכות" (ישראלים, יהודים בארה"ב, אוהדי פורטלנד שאולי פתאום נרגשים שיהיה להם נציג וכו').
כל זה לחלוטין לא בא להוריד, הוא הגיע למקומות 9-10 במערב במסלולי השחקנים והתקשורת, זה פסיכי והישג מטורף.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 5:27 pm 
Junior

עבור רובנו דני באולסטר זה כבר דאן דיל וכבר עברנו לביגר פיש טו פריי (חמישיות העונה).

אבל כנראה שזה לא. דיון עכשווי בין שלושה כותבים של האתלטיק (ג'ייסון ג'ונס, אריק קורין ומייק וורקונוב) על המחליפים באולסטר:

נאמלק: נראה שעבור כל השלושה דני בחוץ. כשמדברים על שמות "גבוליים" שהם היו רוצים לראות בפנים הם מזכירים את ג'מאל מרי ודילון ברוקס (!). כשמדברים על שמות שהם רוצים כדי להשלים את רשימת שמונת השחקנים הבינלאומיים בנוסף לחמישה הברורים (יוקיץ', שיי, ויקטור, דונצ'יץ', יאניס), הם מזכירים את מרי, סיאקם, שנגון, אמביד, קא"ט, ואגנר, באנקרו, גידי, מארקנן ושוב ברוקס. אף אחד מהם לא מציין את דני.

מתי דני כן מופיע? כששואלים אותם מי ישאר בחוץ. גו'נס:

Avdija has all the makings of someone who just misses the cut. He’s having a breakout season, so there’s the “is this a fluke?” argument. He plays for Portland, not a marquee team nor one expected to contend, and he’s not a name casual fans know. He’s having the kind of season that doesn’t say All-Star

נקווה שהמאמנים, אלו שבוחרים את המחליפים בפועל, חכמים יותר אחרי שיצא להם לשחק מול דני השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 5:39 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
נאמלק: נראה שעבור כל השלושה דני בחוץ. כשמדברים על שמות "גבוליים" שהם היו רוצים לראות בפנים הם מזכירים את ג'מאל מרי ודילון ברוקס (!). כשמדברים על שמות שהם רוצים כדי להשלים את רשימת שמונת השחקנים הבינלאומיים בנוסף לחמישה הברורים (יוקיץ', שיי, ויקטור, דונצ'יץ', יאניס), הם מזכירים את מרי, סיאקם, שנגון, אמביד, קא"ט, ואגנר, באנקרו, גידי, מארקנן ושוב ברוקס. אף אחד מהם לא מציין את דני.

אני יכול להבין את מאריי לפני דני, אולי גם קא"ט ושנגון בגלל הצלחה קבוצתית, אבל בחירה של כל אחד אחר לפניו תהיה שוד לאור החושך. סיאקם מוביל את הקבוצה הכי חלשה בליגה, באנקרו ו-ואגנר שניהם בירידה העונה (באנקרו בירידה חדה) עם מספרים פחות טובים משל אבדיה ואורלנדו די בינונית, אמביד שיחק בקושי בחצי מהמשחקים, גידי עם מספרים לא עדיפים ועם סגל מסייע עדיף מוביל את הבולס למאזן פחות טוב, מארקנן קולע הרבה אבל הקבוצה שלו נוראית וברוקס זו בכלל בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 6:41 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
אני טוען שיש הטייה לטובת דני בגלל המוצא שלו
כדאי שתבין מה קרה באירווויון לפני הנובמת
יש סנטימנט אנטי איסלמי הרבה יותר מאנטי ישראלי בעולם המערבי ואנחנו מיצגים את הסנטימנט האנטי איסלמי בקהלים הרחבים
יש אולי מעט ישראלים ויהודים בעולם, אבל ההתגייסות שלהם הייתה גורפת וניצלה כל פירצה טכנית בשיטת ההצבעה לטובת דני

בלי קשר הוא שחקן אדיר והכי מגיע לו להיות באולסטר

לא נראה לי שהאירוויזיון שהקהל שמעורב בו הוא מאוד מסוים מלמד על מגמה יותר רחבה.
אענה בצניעות,
התמונה של התפיסה שלנו שאני מבין היא מסויימת, אשמח להתבדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 6:45 pm 
מנהל פורום

אז אתה אומר שהקהל הרחב מעריך את דני יותר מוומבי לא בגלל שהוא ישראלי אלא למרות שהוא ישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 6:58 pm 
Sophomore

לא יודע,
אתה טוען שהישראלים העיפו משם את וומבי?
אם לא אז מה הקשר אליו?

היהודים הם 0.2 אחוז מהעולם ולא כולם פנאטים לספורט, אשמח לשמוע הסבר מתמטי איך זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 7:10 pm 
Senior

אין לי שום ספק שאחוז עצום מהקולות של אבדיה הם ישראליים.
אין לי דרך להעריך כמה, אבל הוא קיבל 2 מיליון קולות - מהמר שלפחות 1.2 ישראלים.
כמות הישראלים שיש לא רלוונטית, ההתנהלות פה בהקשרים האלו יותר דומה לכפר גדול מאשר למדינה קטנה. הישראלי הממוצע מתעסק באבדיה יותר משהניו יורקר הממוצע מתעסק בברנסון, לצורך העניין.
אני מכיר אנשים בודדים שהיו אחראים למאות קולות לבדם, עם כל המבצעיים של הצבעה משולשת וכו'.
לא רואה סיבה אחרת להניח שהוא יקבל כמות קרובה לכמות שקיבל, ואם האורוויזיון מוכיח משהו - זה שישראלים אוהבים להציף הצבעות כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 7:14 pm 
מנהל פורום

בלארי
אני הסברתי למעלה.
אחזור בקיצור אחוז היהודים או בעלי הסנטימנט הפרו היהודי או הפרו ישראלי בקרב אוהדי הNBA גבוה בהרבה מחלקם באוכלוסיית העולם
והם ניצלו את הזכות להצביע כל יום מחדש ואת הימים עם ההצבעה הכפולה והמשולשת לקדם את דני
זה שהוא שיחק נהדר העונה האיץ ודירבן אותנו להצביע עבורו בכל דרך אפשרית
מה האלטרנטיבה שלך להסבר הזה?
ואתה אומר בולשיט העולם מאמין שדני יותר טוב מוומבי ומאנט?
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 7:27 pm 
Sophomore

נהיה מעגלי.
לא סותר שהשפענו יותר מהחלק שלנו באוכלוסיה 0.2אחוזים, השאלה איזה.
וומבי לא נכנס לעשיריה הראשונה במערב בגללנו? מה הקשר אליו?
אם אנט נבחר אחרי דני זה בהחלט מחזק את הנקודה.

----עריכה--
הסתכלתי על רשימה לא נכונה, שבה וומבי לא בעשיריה,
אם הוא מיד אחרי דני ואנט אז הנקודה נכונה.
והמספרים בהחלט מצביעים על הטייה ישראלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 7:49 pm 
Junior

ברור שהכוח היהודי הרבה יותר משמעותי מה-0.2% של היהודים באוכלוסיה, בהרבה מאד תחומים. ספציפית ב-NBA ההטיה של בעלי הקבוצות לטובת היהודים היא מטורפת - דן גילברט, מיקי אריסון, מרים אדלסון ומרק קיובן, ג'ו לייקוב, סטיב בלמר, מאט אישביה ובטח עוד כמה.
בליגה שבה גם ככה יש פערים בין הבעלים, המאמנים והשחקנים, ואינסוף דיונים סביב הפערים האלה, נראה לי שהדבר האחרון שטוב ליהודים זה לשים את הסיפור של "היהודים שולטים בעולם וגם ב-NBA" בפרונט. מהבחינה הזו, אני די שמח שדני לא נבחר לחמישייה, בטח אם הוא היה מוציא איזה וומבי או שיי שברור שצריכים להיות לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 20, 2026 8:57 pm 
Hall of Famer

הרפרנס של אבדיה כנבחר במקומות 9-10 בבחירות המאמנים והשחקנים מראה לנו את "המציאות".
אדרבה, "כהשערת אפס" הייתי מצפה מהקהל הרחב להעדיף בהרבה שחקנים החזקים בתודעה (מורשת, רשתות חבריתיות, highlights וכו'), עם כל הכבוד לחדירות של אבדיה, ואפילו לדרג אותו נמוך יותר מאותם מקומות 9-10.
אף מאמן/שחקן/עיתונאי לא ייקח את אבדיה לפני SGA או וומבי, אבל בקהל הוא בדיוק ביניהם ברשימת הקולות - וזה אומר שיש פה משתנה מתערב מאוד משמעותי.
Simple as that

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 21, 2026 4:22 am 
Freshman

אני פחות לוקח את הצבעת האוהדים ברצינות, כמו שנאמר כאן ברור לנו שיש כאן הטייה גדולה בגלל הקול הישראלי/יהודי, הרי אף בר דעת לא חושב שהוא -כרגע- פופולארי כמו וומבי, אדוארדס, לברון או דוראנט, ולמען האמת גם את הצבעות העיתונאים אני לא לוקח ברצינות כי הוא קיבל שם רק 3 קולות *, מתוכם אני מניח שאחד מהם הוא של יואב מודעי, השליח של ספורט 5 לארה"ב, שלדעתי יש לו את המנדט להצביע ומהראיון האחרון שלו ששמעתי לא אופתע אם הוא הצביע לדני.

אבל עצם זה שהוא מדורג 10 בקרב השחקנים (35 קולות סה"כ) זה כבר אינדיקטור רציני לזה שהוא נתפס כשחקן טופ 10 העונה במערב הקשוח, וזה מרשים. לשם ההמחשה, שנגון, שהוא סוג של קונצנזוס, קיבל 20 קולות פחות ממנו ע"י השחקנים למרות שמשחק בקבוצה מנצחת. אפילו קוואי קיבל 4 קולות פחות ממנו על ידי השחקנים.

* הטבלה של האתר הרישמי שמרכזת את פירוט ההצבעות בקונפרנס המערבי:
https://ak-static.cms.nba.com/wp-conten ... g-West.pdf

בכל מקרה, נכנסים לשבוע המכריע, המאמנים למיטב הבנתי נוטים קצת יותר לתת משקל לשמות מוכחים ולמאזן ניצחונות. הבחירה שלהם תפורסם ב1 בפברואר, ככה שאם יש מאמנים שעוד לא החליטו על ההצבעות שלהם, ה-4 משחקים הקרובים (מיאמי, טורונטו, בוסטון ו..הוויזארדס, כן כן) הם חלון ראווה כפול עבור דני, גם הזדמנות לרושם אחרון על המאמנים, וגם בקרב על פרס שחקן חודש ינואר היוקרתי, שעד עכשיו לדעתי דני מהמובילים במירוץ בו, עם סטטיסטיקה של 30.3 נק', 7.1 אס' ו-6.7 ריב', ומאזן ניצחונות 1-6 במשחקים ששותף בהם בינואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 21, 2026 11:20 am 
Sophomore

כמה קולות עומרי כספי קיבל בזמנו מהאוהדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 21, 2026 2:54 pm 
מנהל פורום

להיות ישראלי לבד זה לא מספיק
בכל אנחנו עם מספיק הגון
מצד שני הגיאורגים סידרו לפצ׳וליה בחירה גבוהה מאוד בבחירת הקהל ויש פחות גיאורגים מיהודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 26, 2026 4:12 pm 
Senior

בהמשך לכל הדיון הזה על כמה הישראלים תרמו למיקום של אבדיה בקולות הקהל - רק היום נפל לי האסימון לבדוק כמה שאלות קיבלו דני וולף, ובעיקר - בן שרף.
אז וולף ושרף דורגו לא פחות מאשר במקומות 35 ו-36 במזרח! עם בערך 100 אלף קולות כל אחד.
אנחנו כולנו מסכימים שלפחות 99% מאלו של שרף הם ישראלים, נכון? ושכל מי שהצביע לשרף הצביע גם לאבדיה?
השאלה שנותרה היא רק: אחד מכל כמה פעמים שישראלי הצביע לאבדיה, הוא טרח גם להצביע לשרף? אני חושב שהתשובה לזה היא במקסימום 1:10, וכנראה הרבה יותר באיזור ה1:15. כלומר - לדעתי בכיף מיליון עד מיליון וחצי מתוך 2 מיליון קולות של אבדיה הגיעו מקהל ישראלי.
מישהו עדיין חושב שזה אחוז נמוך יותר מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 26, 2026 5:03 pm 
מנהל פורום

כן ברור. נדמה לי שהיחדי שכפר בדומיננטיות הישראלית/יהודית בבחירה של דני חזר בתשובה והסכים עם ברי הפלוגתא שלו
אם כבר אנחנו בקטגוריה של שחקנים ישראלים ב NBA שפחות טובים מדני
מה וולף? יעבור את הקריירה של כספי? כספי פתח את הקריירה עם 10.3 נקודות, 4.5 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים למשחק. בקבוצה ברמה דומה וולף
וולף בנתיים עם 7.8 נק' 4.3 ריב 1.8 אס יחס/איב 1.9 חצי חסימה למשחק
אני רואה אותו משחק פה ושם
הוא חסר פחד
הוא חכם
הוא פיזי
ואהוב על החברים שלו
הרגשה שלי שהקריירה שלו תהיה טובה מזו של כספי, בסופו של יום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 26, 2026 5:07 pm 
Hall of Famer

כן, וולף מקסים. הרבה יכולות, ברגע שהוא יתאפס על השטויות , הוא יהיה בסדר. אם משווים אותו לאוליניק (והשוו בעבר), אז הקליעה ממש לא שם, אבל נדמה לי שבכל דבר חוץ מקליעה, וולף עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 26, 2026 5:39 pm 
Junior

כספי התחיל טוב אבל למרות שסיים את עונת הרוקי עם ממוצע נקודות דו ספרתי (מה שגם אבדיה לא עשה, ושניהם היו בקבוצות יחסית חלשות) הוא ממש ירד בשנים שאחרי עד שהתחיל להתאושש, בעיקר עם החזרה לסקרמנטו.

בצד החיובי כספי כמובן היה הראשון וגם הצליח לעשות קריירה די ארוכה בלא מעט קבוצות, לא מובן מאליו להשאר על הגלגל כל כך הרבה זמן.
בצד הפחות חיובי זה כמובן העובדה שלא עשה פלייאוף - בדירוג כל הזמנים של הכי הרבה משחקי NBA בלי לעשות פלייאוף הוא במקום ה-4 (!). זה גם שהוא שיחק בנמושות אבל גם העונה ביוסטון שבה הוא לא שותף בכלל בפלייאוף וכמובן העונה בגולדן סטייט שבה הוא שוחרר לפני הפלייאוף. נקווה שדני (שמדורג נכון להיום במקום ה-27) יעשה פלייאוף כבר השנה. נקודה נוספת זה שכספי די פספס ברמה הכלכלית, הוא תמיד נתן עונה חלשה לפני חידוש חוזה ובעונה הכי חזקה שלו הוא היה באמצע של חוזה. בדיעבד זה פחות משמעותי לו כי הוא עשה סכומים משמעותיים הרבה יותר בהשקעות.

אם הייתי צריך להמר אז וולף יעשה קריירה פחות מרשימה מכספי, בעיקר בגלל אורך הקריירה. אבל אני לא אופתע אם זה לא יהיה המצב, בעיקר שהשנים הקרובות ייראו הרבה יותר טוב מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 29, 2026 6:57 pm 
Junior

https://nbarankings.theringer.com/
דה רינגר מדרג את דני במקום ה-17 בליגה.
הדירוג לא כולל שחקנים פצועים כמו טייטום והליברטון, אבל כן שחקנים שכנראה לא יעמדו במכסה של ה-65 משחקים - יאניס, יוקיץ', וומבי.
זה אומר שדני חזק בתמונה לשלושה הישגים אישיים העונה - אולסטאר, השחקן המשתפר ו-all NBA. אם זה יגיע עם הגעה של פורטלנד לפלייאוף זו באמת עונה בלתי נתפסת (גם בלי, האמת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 29, 2026 7:13 pm 
מנהל פורום

אם הוא לא יהיה אולסטר, אחרי בחירת המאמנים זה יהיה חוסר צדק כלפיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 29, 2026 7:23 pm 
Junior

uriel17 כתב:
אם הוא לא יהיה אולסטר, אחרי בחירת המאמנים זה יהיה חוסר צדק כלפיו

הוא בהחלט חייב להיבחר, אבל אם נגיד זו תהיה הרשימה:
אדוארדס, וומבי, לברון, דוראנט, בוקר, שנגון, ג'מאל מאריי

הוא עדיף על חלק אבל לא במידה שאם הוא לא נבחר זה חוסר צדק מובהק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 29, 2026 8:12 pm 
מנהל פורום

היות וניתן לבחור חמישיה
אז אנט ווומבי לפניו בלי למצמץ
מארי והוא נמצאים באותה רמה העונה
את החמישייה הייתי משלים עם דוראנט
שנגון טוב, אבל פחות טוב מדני
לברון בדיון רק בגלל המורשת האדירה שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 02, 2026 2:22 am 
Hall of Famer

ומהיום יש לומר האולסטאר דני אבדיה.

2026 NBA West All-Star reserves: Anthony Edwards, Jamal Murray, Chet Holmgren, Kevin Durant, Devin Booker, Deni Avdija, LeBron James.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה