סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ספטמבר 19, 2026 6:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 223 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 3:51 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
https://www.youtube.com/watch?v=BsrBHMm2yjA
בובי מרקס ואחרים מדברים על בעיית טאנקינג שיש בליגה השנה.
כנראה שיוטה הגזימו לאחרונה ומושיבים חלק מהחמישיה ברבעים האחרונים, לא לוקחים פסקי זמן וכולי׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 3:56 pm 
Hall of Famer

הקבוצות פשוט מתחילות להתחכם, אחרי שהליגה צמצמה את האפשרות שלהן להשבית שחקנים בין אם באמצעות קנסות על השבתת שחקנים עם פציעות מזויפות ובין אם שלילת האפשרות לפרסי סוף עונה משחקנים ששיחקו פחות מ-65 משחקים, אז הקבוצות עשו סוויץ', כולם משחקים פחות או יותר עד הסוף (מינוס חצי ממשחקי B2B והשבתות מורחבות על פציעות לגיטימיות), אבל מושיבים את כל הבכירים ברבע הרביעי.

הנקודה הפשוטה הוא שכל עוד הליגה תתמרץ הפסדים באמצעות בחירת דראפט גבוהה יותר, הקבצות שבלוטרי ימצאו את הדרכים להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 3:57 pm 
מנהל פורום

גם מו טקיל וז'אק לואו חפרו על הנושא. הסיפור עם יוטה והושבה של לארי, ג'קסון ונורקיץ' ברבע הרביעי הדליקה נורה אדומה
אחת ההצעות המעניינות ששמעתי, זה לבחור בדראפט בסבבים, כלומר כל 30 שנה מגיע לך לבחור ראשון וכן הלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 4:11 pm 
Sophomore

בסוף זה יתכנס לרעיון הבסיסי כאן,
במקום לעשות המון מתמטיקה בשביל להגריל,
יעשו איזה מתמטיקה לאוברדאפט לפי ניצול בחירות, השיטה עצמה פחות חשובה.
אבל הייתי מנסה לשכלל את השבלונה של קבוצה לא תבחר שנתיים ברציפות בטופ 3.

צריך להגיד שגם הבחירות המוגנות מביאות פרקטיקה מכוערת של נסיון לדפוק בגלוי את השותף לטרייד ולמנוע ממנו את התמורה ע״י טנקינג.
בשמחה הייתי מעיף את כל הספקולציות האלו החוצה ומפשט טריידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 4:12 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
גם מו טקיל וז'אק לואו חפרו על הנושא. הסיפור עם יוטה והושבה של לארי, ג'קסון ונורקיץ' ברבע הרביעי הדליקה נורה אדומה
אחת ההצעות המעניינות ששמעתי, זה לבחור בדראפט בסבבים, כלומר כל 30 שנה מגיע לך לבחור ראשון וכן הלאה

שיטת שעון הדראפט, אני זוכר שזאק לואו העלה אותה כבר לפני יותר מעשר שנים, בחירות בדראפט בלי קשר למיקום, לאורך 30 שנה מקבלים פעם אחת בחירה ראשונה, פעם אחת בחירה שניה, פעם אחת בחירה שלישית וכו', הכל בסדר כזה שמבטיח בחירת טופ-5 פעם אחת בכל 6 שנים.

נותן גם הרבה יותר ודאות לקבוצות כשעושים טריידים, כי יודעים מראש איפה בדיוק תהיה הבחירה שנותנים, לא צריך הגנות ותנאים.

הבעיה העיקרית היא מה עושים בשיטה כזו כשמתווספות קבוצות חדשות בליגה כפי שאמור לקרות בשנים הקרובות עם קבוצות בסיאטל ובווגאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 9:24 pm 
Sophomore

רוני זו לא שיטה רעה, בטח יותר טובה מזו שעכשיו, כי תייתר את הטאנקינג השנוא.
אבל הייתי מנסה להוסיף קורלציה למצב הקבוצה בשנה מסויימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 11:03 pm 
Senior

הבעייה העיקרית זה המגבלות על הבחירות. זה מה שגורם למקרים הכי חמורים של הטאנקינג הבוטה ואני חושב שזה הדבר שהכי דחוף למצוא לו פתרון.
בכל הנוגע לשאר הדברים - א. לדעתי המציאות תלמד קבוצות די מהר להפחית אותם, וגם אם יש מקום לתיקון, לדעתי יש סיכוי יותר גדול לovercorrection.

כן אפשר לשטח עוד את סיכויי הזכייה בלוטרי, ובעיני מאוד יעזור לפתוח את הלוטרי (עם סיכויים מאוד נמוכים) גם לקבוצות שהעפילו לפלייאוף, אבל בכל מקרה- כל פתרון טוב שיעבוד, עשוי לקחת לו כמה שנים לעבוד וזאת תהיה טעות לצפות לפתרון מיידי בעיני של התופעה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 11, 2026 11:23 pm 
Hall of Famer

אבל "שעון הדראפט" שתואר פה לא מתייחס בכלל לרמה של הקבוצה.
הרי ברמה הכי פשטנית - מטרתו של הדראפט (כלומר, כל המנגנון של קביעת סדר הבחירה בו) היא לעזור באיזון בין הקבוצות.
לא שזה אסון, אבל לא היינו רוצים שהקבוצה הכי חזקה בליגה תקבל בחירה טופ 5 כי "הגיע תורה", כאשר במקביל קבוצה מהחלשות בליגה מקבלת בחירה 25-30. במובן מסוים זה גם אי מיצוי של הכישרון בליגה (קבוצה חזקה שבוחרת גבוה יכולה לשלב כוכב עתידי פוטניצאלי בצורה איטית ולבלום את השחקן, כי באותה הקבוצה כרגע יש טובים ממנו וכו').

מסכים שבשנים האחרונות, לפחות על פי "הנרטיב מסביב" - ההגבלות על הבחירות הן מה שמייצרות חלק מהתמריצים השליליים להפסיד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 10:17 am 
Senior

לפני כמה שנים שמעתי הצעה מאוד יצירתית על גבול הביזארית של מלקולם גלדוול.
הוא בגדול הציע שבסוף העונה יתקיימו שני דראפטים:
אחד לבחירת שחקנים, כמו שקורה היום, אבל לפי סדר בחירות שאפרט עוד רגע
השני יתרחש לפי סדר שנקבע על פי כמה נמוך הקבוצה סיימה או לפי לוטרי דומה להיום, אבל בדראפט הזה הקבוצות לא ייבחרו שחקנים, אלא יבחרו איזו קבוצה תייצג אותם בעונה הבאה.

במילים אחרות - אם סקרמנטו מסיימים אחרונים העונה, הם לא מקבלים את הבחירה הראשונה בדראפט של השחקנים, אלא מקבלים את ההזדמנות להיות הראשונים שבוחרים נגד איזו קבוצה הם נמכרים בעונה הבאה (מין שורט כזה) - נניח שהם יהמרו על ברוקלין, אז בעונה הבאה הקינגס יקבלו בחירת דראפט לפי המקום שברוקלין סיימו בו. והעונה הייתה בוחרת ראשונה בדראפט מי שהימרה בעונה שעברה נגד הקינגס (וכאן אנחנו נכנסים לצרה מסוימת בשנת המעבר לשיטה).

זה כאילו עדיין נותן איזשהו יתרון לקבוצות הגרועות, אבל גורם לזה שהן לא יוכלו לשלוט בגורל של עצמן וגם כן יפחית את המוטיבציה של קבוצות להיות גרועות, בעיקר בשנים עם דראפט חזק, כי למה שברוקלין יתאמצו לסיים אחרונים אם הבחירה שלהם הולכת בכלל לקינגס.

האם זה באמת רעיון טוב? כנראה שלא, אבל כן מגניב ומעניין מאוד מבחינת היציאה מהקופסא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 10:53 am 
Sophomore

הצעה מעניינת,
אבל:
1. מסובכת מדי, אפשר פשוט להכניס יותר אקראיות בהגרלה.
2. קבוצה שבאמת צריכה עזרה תקבל רק בעוד שנה.

צריך להכיר בזה:
כל עוד מצ׳פרים הפסדים יהיה טאנקינג

אולי צריך לחשוב באמת מחוץ לקופסה,
ולפשט,
מועדונים משווקים גדולים ישלמו מיסים שיגיעו למועדונים הקטנים ויהפכו את הקבוצות לשיויוניות פחות או יותר מבחינת השחקנים.
ואז אפשר יהיה להתחרות על השחקנים בצורה הוגנת והם יחתמו איפה שירצו.

פותרים שתי בעיות: טאנקינג, ושיחרור השחקנים משוק העבדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:32 am 
Hall of Famer

מסכנים השחקנים, ממש שוק עבדים.
דרך אגב, התהליך שהכי פוגע בעיני בשחקנים זה דווקא מנגנון הטריידים. אתה יכול לפתוח עונה שלישית בקבוצה, נניח בעיר כיפית כמו אטלנטה (אהובה מאד על שחקנים), להשתקע בבית החלומות שלך, הילדים בדיוק מתחילים עוד שנה במסגרות המעולות שבחרת עבורם, ואז חודשיים מתחילת העונה פתאום לגלות שאתה צריך לרכוש כרטיס טיסה לכל המשפחה שלך לאורגון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:33 am 
Hall of Famer

ואולי הכי פשוט זה לתת סיכויים שווים בהגרלה לכל הקבוצות שבלוטרי לבחירות 1-3 (או 1-4), ואחרי ההגרלה הסדר הוא לפי מאזן מהגרועה לטובה. הסיכוי שקבוצות יפסידו בכוונה בשביל להשתפר מבחירה 6 ל-5 או מ-12 ל-10 הוא הרבה יותר נמוך מאשר שיפסידו בכוונה בשביל סיכוי גבוה יותר משמעותית לבחירה ראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:38 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
מסכנים השחקנים, ממש שוק עבדים.
דרך אגב, התהליך שהכי פוגע בעיני בשחקנים זה דווקא מנגנון הטריידים. אתה יכול לפתוח עונה שלישית בקבוצה, נניח בעיר כיפית כמו אטלנטה (אהובה מאד על שחקנים), להשתקע בבית החלומות שלך, הילדים בדיוק מתחילים עוד שנה במסגרות המעולות שבחרת עבורם, ואז חודשיים מתחילת העונה פתאום לגלות שאתה צריך לרכוש כרטיס טיסה לכל המשפחה שלך לאורגון.

אורגון זו חצי צרה, מדינה עם איכות חיים טובה בסך הכול והחורפים לא עד כדי כך קיצוניים, תאר לך שמעבירים אותך לדטרויט, קליבלנד, סולט לייק סיטי או מיניאפוליס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:40 am 
Hall of Famer

אבל אז נכנס נושא הגנות הטריידים, שבדיוק גורם לקבוצה להפסיד בכוונה כדי להשתפר מבחירה 6 ל - 5.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:47 am 
Sophomore

גם הטריידים זה דבר הזוי,
והוא המשך של גישת שוק העבדים.

שחקני כדורסל אמורים לקבל את הזכות לבחור איפה הם רוצים לעבוד,
הליגה המקצוענית לא אמורה להתנהג כקרטל רק כי הם יכולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 11:53 am 
Hall of Famer

ההגנה על בחירות היא דבר שאפשר למצוא לו פתרונות, ואני חושב שזה גם מקרה הרבה יותר נקודתי כשקבוצה מעבירה בחירה מוגנת טופ X ואז נמצאת בדיוק בסיטואציה שהיא על הגבול בין לשמור את הבחירה לבין לאבד אותה וזה לא מצב שקורה כל שנה, וגם אם כן, זה תקף רק לקבוצה אחת או שתיים כמעט בכל המקרים. השיטה היום היא שלכל קבוצות הלוטרי תמיד יהיה תמריץ להפסיד ברגע שהן יצאו ממירוץ הפלייאוף, וזו בעיה גורפת שתמיד תקרה בכל שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 1:45 pm 
Hall of Famer

הרעיון ש- stavs תיאר ממש ממש מגניב, וסביר שגם טוב/יעיל ברמה התיאורטית.
אבל אני לא רואה את זה עובד ב"ספורט מקצועני", ואיך זה יתקבל מבחינת PC אפילו (קבוצה X מהמרת בגלוי שקבוצה Y תהיה הכי גרועה בעונה העוקבת וכו').

אפשר גם לחשוב על כל מיני תסריטים שקבוצות עושות טריידים/מהלכים כדי להשפיע על הטבלה בשנה העוקבת לאור ההימורים שלהם...
נניח בקיץ הקרוב אני קבוצה במקום החמישי (סדר גודל, לא חשוב בדיוק) מהסוף בליגה, ובוחר להמר על מילווקי, אז כמובן יש לי אינטרס שיאניס יעזוב אותם בתמורה לשחקנים צעירים (שעדיין לא בשלים) ובחירות עתידיות, כולל לתת משהו בעצמי (ואף מבלי לקבל משהו ביד, או נניח רק לקבל חוזה גרוע...) בכדי להיות הצלע השלישית/רביעית שעוזרת לטרייד עליו להתקיים.
אפשר להגיד שאף אחד לא מפסיד מזה, וזאת מניפולציה מעניינת, אבל במובן מסוים זה קצת "עקום".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 2:16 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
גם הטריידים זה דבר הזוי,

אם לא הבנת, שחקני הכדורסל בחרו את מקום העבודה שלהם, קוראים למקום העבודה הזה NBA. לחברת ה-NBA יש מספר סניפים ברחבי צפון אמריקה שהיא מניידת את העובדים שלה ביניהם. העובדים יכולים להחליט שלא מתאים להם לעבור לסניף זה או אחר ולהתפטר ממקום העבודה שלהם. מסיבה מוזרה כלשהי, זה לא קרה מעולם. מעניין למה שוק העבדים לא מבריח אותם למקום אחר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 2:41 pm 
מנהל פורום

Bluey כתב:
גם הטריידים זה דבר הזוי,

אני מת על אקטיבים חברתי, לא בציניות
אבל רבאק, עליהם אתה מנסה להגן? על המיליונרים האלה? השחקן הכי זול זה 600 אלף דולר חוזה וטרן מינימום זה איזה 3 מיליון דולר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 3:22 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
הצעה מעניינת,
אבל:
1. מסובכת מדי, אפשר פשוט להכניס יותר אקראיות בהגרלה.
2. קבוצה שבאמת צריכה עזרה תקבל רק בעוד שנה.

צריך להכיר בזה:
כל עוד מצ׳פרים הפסדים יהיה טאנקינג

אולי צריך לחשוב באמת מחוץ לקופסה,
ולפשט,
מועדונים משווקים גדולים ישלמו מיסים שיגיעו למועדונים הקטנים ויהפכו את הקבוצות לשיויוניות פחות או יותר מבחינת השחקנים.
ואז אפשר יהיה להתחרות על השחקנים בצורה הוגנת והם יחתמו איפה שירצו.

פותרים שתי בעיות: טאנקינג, ושיחרור השחקנים משוק העבדים

אז אתה אומר שמצאנו את הקומישינר הבא - יוסף סטאלין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 3:34 pm 
Sophomore

אני מבין שפחות התחברתם :)

אוריאל,
מי ששורד מיליונרים הרוב נטחן מתחת לגלגלים של המכונה.
בגלל שרובם באים מרקע קשה אז כן, בהחלט מגן עליהם מהמילארדרים שמשחקים בהם.

עמוס,
מקום העבודה שלהם הוא לא האנ בי איי,
אלא קבוצת כדורסל כמו הניקס.

באמת לא ברור לי איך אתם מגנים על הדבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 3:41 pm 
מנהל פורום

אבל אלה שעוברים בדראפט הם לפחות מיליונרים אם לא יותר
וה CBA הוא אחד מהסכמי עבודה שנכנסים הכי עמוק לכיס של הבעלים
והם מחוייבים לשלם שכר כפונקציה של ההכנסות שלהם מכדורסל
זה כאילו אתה מחר מתחיל לעבוד בסופרסל ואומר לבעלים "הלו, לא מעניין אותי אם אתה מרוויח או מפסיד אבל אני דורש X אחוזים מההכנסות שלך..." קרל מרקס היה גומר בלי לנגוע בזין שלו מלשמוע את זה מתגשם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 4:05 pm 
Hall of Famer

בוודאי שמקום העבודה שלהם הוא האן.בי.איי. חוזה העבודה הקבוצתי שלהם הוא לא מול הניו יורק ניקס, אלא מול האן.בי.איי. הם עובדים בסניף הניו יורק ניקס של האן.בי.איי. רק שלהם יש אפשרות לעשות מו"מ על תנאי העבודה שלהם מול כל סניפי החברה בה הם עובדים.
כמו שאריאל רשם, תקרת השכר (כלומר שכר השחקנים למעשה) מהווה 50% מהכנסות הקשורות לשכר של האן.בי.איי.
אתה מכיר עוד ארגון שלעובדים בו, לא בעלי המניות, יש התחייבות ש-50% מההכנסות של הארגון יוקדשו למשכורות שלהם? לפי מה שראיתי, האחוז הממוצע בחברות יצרניות או קמעונאות עומד על בין 10-20%
ודרך אגב, איזה מכונה טוחנת את רוב השחקנים בליגה שאתה מדבר עליהם? כפי שאוריאל רשם, החוזה המובטח הכי מינימלי הוא של 600 אלף לשנה. משכורת ממוצעת בארה"ב היא של 75 אלף בשנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 4:48 pm 
Hall of Famer

עמוס, אני בגדול בצד שלך, אבל אני די בטוח ששחקנים הם cogs (כשחושבים על זה, תרתי משמע, אבל בעיקר במשמעות הפיננסית). ולא opex
וכן, יש הרבה חברות שה cogs שלהם הם גבוהים מאד (תלוי מאד מאד בתעשייה, אבל לגיטימי), בעוד sg&a ב opex הוא בדרך כלל עם סטיית תקן נמוכה יותר.

סליחה על האנגלית, בחיי שאני לא מכיר את המונחים העבריים לכל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 12, 2026 4:55 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
עמוס, אני בגדול בצד שלך, אבל אני די בטוח ששחקנים הם cogs (כשחושבים על זה, תרתי משמע, אבל בעיקר במשמעות הפיננסית). ולא opex
וכן, יש הרבה חברות שה cogs שלהם הם גבוהים מאד (תלוי מאד מאד בתעשייה, אבל לגיטימי), בעוד sg&a ב opex הוא בדרך כלל עם סטיית תקן נמוכה יותר.

סליחה על האנגלית, בחיי שאני לא מכיר את המונחים העבריים לכל זה.

COGS- עלות המכר.
OPEX- הוצאות תפעול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 223 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: