Amos Gueta כתב:
טוב, אז כמה דברים.
1. לדראפט ולטריידים יש שתי פונקציות, אחת גלוייה והשנייה סמוייה, ומבחינת הליגה ארגיואבלי השנייה חשובה יותר.
הפונקציה הגלוייה היא לאפשר לקבוצות גרועות להשתפר. וגם אם יש קבוצות שעושות טאנקינג, לבטל את המנגנון הזה הוא בעייתי מבחינת קבוצות שהן פשוט גרועות לא בגלל טאנקינג. ביטול השיטה הזו יכול להכניס קבוצה לסחרור של כשלונות שהיא לא יכולה לצאת ממנו. נוסיף כאן שמעבר לשיפור הישיר שבחירות דראפט טובות נותנות לקבוצה, עצם היכולת לסחור בהן בטריידים (שגם אותם אתה רוצה לבטל) נותנת עוד הזדמנויות לקבוצות להשתפר אם הן מנהלות את זה נכון. כמובן שכל שיטה יכולה להיות קורבן לניהול כושל.
הפונקצייה הסמוייה שהתייחסתי לה בעבר הוא מנגנון ניהול דיסוננסים. לליגה ולקבוצות ולכל עסק שהוא יש אינטרס לשמר את הלקוחות הקיימים שלו. לאוהדים (לקוחות) של קבוצה גרועה אין יותר מדי למה לצפות ככל שהעונה מתקדמת, וזה מייצר דיסוננס - למה בכלל לראות ולתמוך בקבוצה שהיא נראית ככה ואם אין תקווה לעתיד. מנגנון הדראפט גורם לאותם אוהדים להתחיל להתעסק בדראפט, בשחקני קולג', בטריידים עתידיים, וכו', מצמצם את הדיסוננס שלהם ומשאיר אותם כלקוחות. בלעדי המנגנון הזה קבוצה שנכנסת לסחרור הנ"ל גם עלולה לאבד לקוחות בקצב גבוה מאד, מה שיכול גם להביא לסגירת הקבוצה וזה פשוט רע לעסקים.
אפשר להתווכח על כמה הדראפט והטריידים הם כלים טובים לפונקציה הגלוייה, אין שום ויכוח עד כמה הם סופר קריטיים לפונקציה הסמוייה. הם הפכו את הליגה לספורט של 12 חודשים בשנה שמדברים עליו כל הזמן ומעניין כל הזמן, ועקב כך עושה כסף כל הזמן. הנה אפילו אתה מדבר על זה. הם חלק מאופרת הסבון הבלתי נגמרת הזו לגברים שאנחנו קוראים לה ספורט, והליגה תאבד כמות עצומה של ערך בלעדיהם. בעיני מי שמכיר בערך הזה הליגה ב-1000% תהיה גרועה יותר בלעדיהם. בעיני מי שמסתכל על הליגה עם סולם מונחים של ליגות קטסל, הגינות, שוויוניות, ספורטיביות וכאלו, אני מניח שלא. הדברים האלו קיימים בליגה אבל אך ורק בשירות הערך העליון, הדולר הכל יכול. ולטעמי - גם ככה צריך להיות.
האם אפשר לייצר שיטת דראפט טובה יותר ? אולי, הצעתי כבר כמה בעבר ואני אציע פה עוד אחת אחרי שיחה קטנה שהיתה לי עם LLM כלשהו. אבל לפונקציה היותר חשובה של הדראפט כאמור, זה לא ממש משנה.
2.
אז ככה. המטרה של השיטה שאני מציע היא לשמר את הפונקציה הגלוייה של הדראפט (שיפור קבוצות גרועות) אבל לתת 0 אינסנטיב להפסדים מכוונים. בשביל לעשות את זה אני משנה את המדד של מה זה "קבוצה גרועה" מ"כמה הפסדים עשית השנה" ל"כמה אתה רחוק מהאליפויות שלך". למדד הזה אני קורא CRD - championship recency decay ומחשבים אותו ככה:
א. לכל אליפות שהקבוצה שלך זכתה בה אי פעם יש סקור שהוא 1 חלקי (עונה נוכחית - עונת האליפות). זה הופך את האליפות של OKC בעונה שעברה לשווה בדיוק נקודה אחת, את האליפות של הסלטיקס לפני שנה שווה חצי נקודה, זו שלפניה שליש, וכו' וכו. ה CRD הוא סיכום כל הסקורים האלו פר קבוצה. ולקבוצות שכרגע בליגה זה נראה ככה:
קוד:
Oklahoma City Thunder 1.0213
Boston Celtics 0.8412
Golden State Warriors 0.6236
Los Angeles Lakers 0.6147
Denver Nuggets 0.3333
San Antonio Spurs 0.2641
Milwaukee Bucks 0.2182
Miami Heat 0.1984
Chicago Bulls 0.1918
Toronto Raptors 0.1429
Detroit Pistons 0.1003
Cleveland Cavaliers 0.1
Dallas Mavericks 0.0667
Houston Rockets 0.0635
Philadelphia 76ers 0.0543
New York Knicks 0.0367
Washington Wizards 0.0208
Portland Trail Blazers 0.0204
Atlanta Hawks 0.0147
Sacramento Kings 0.0133
Brooklyn Nets 0
Charlotte Hornets 0
Indiana Pacers 0
LA Clippers 0
Memphis Grizzlies 0
Minnesota Timberwolves 0
New Orleans Pelicans 0
Orlando Magic 0
Phoenix Suns 0
Utah Jazz 0
אז כאמור OKC במקום הראשון עם נקודה אחת פלוס 0.02 משהו בגלל האליפות ההיא של סיאטל פעם, ולבוסטון יש את האליפות של לפני שנתיים עם חצי נקודה ועוד 17 אליפויות שמעלות לה את הסקור, אבל נניח הלייקרס למרות שהאליפות האחרונה שלהם היא מ2020 עדיין עוברת את דנבר שהאליפות הבודדת שלה גם אם היא מאד קרובה מספיקה רק למקום החמישי.
אז ככה מדרגים את הקבוצות לקראת הדראפט. ואיך מחלקים את הבחירות ? זה קצת פחות חשוב, כל מנגנון שהוא קונסיסטנטי יעבוד, אבל אני מציע לעשות לוטרי לכל הבחירות (30-1) ולכל קבוצה יש X סיכוי לכל אחת מהבחירות שגדל ככל שהCRD שלה קטן. קריטית, אם לקבוצות יש CRD זהה (וזה חשוב במיוחד לקבוצות בסוף הרשימה שיש להם CRD של 0) מסכמים את כל הסיכוי שלהם ומחלקים בין כולם. לא נתתי יותר מדי מחשבה לאחוזים הספציפיים, אבל הנה דוגמה בהתחשב במצב הנוכחי דלעיל לפני "מנגנון חלוקת השוות".
Oklahoma City Thunder 0.1
Boston Celtics 0.2
Golden State Warriors 0.3
Los Angeles Lakers 0.6
Denver Nuggets 0.8
San Antonio Spurs 1
Milwaukee Bucks 1.1
Miami Heat 1.2
Chicago Bulls 1.3
Toronto Raptors 1.4
Detroit Pistons 1.5
Cleveland Cavaliers 1.6
Dallas Mavericks 1.7
Houston Rockets 1.8
Philadelphia 76ers 1.9
New York Knicks 2
Washington Wizards 2.1
Portland Trail Blazers 2.2
Atlanta Hawks 2.4
Sacramento Kings 2.5
Brooklyn Nets 3
Charlotte Hornets 3.2
Indiana Pacers 3.6
LA Clippers 4
Memphis Grizzlies 4.5
Minnesota Timberwolves 5.5
New Orleans Pelicans 6.5
Orlando Magic 9
Phoenix Suns 13
Utah Jazz 20
אחרי "חלוקת השוות" לכל אחת מהקבוצות שלא לקחו אליפויות בכלל יהיה בערך 6.9 אחוז סיכוי לכל בחירה.
אז למה כל זה טוב ? זה עדיין מצפר קבוצות גרועות ומיואשות, אבל לא נותן שום צופר לשום הפסד בודד. הדבר היחיד שקבוצה יכולה לעשות כדי לשפר את סיכוייה לקבל שחקנים טובים יותר, שיעזרו לה לקחת אליפות זה...לא לקחת אליפות. אז קבוצה יכולה לבנות את עצמה לנצח כל משחק, להגיע לריצות פלייאוף עמוקות שמסתיימות גם בהפסד בגמר ועדיין זה לא יפגע בסיכוייה בדראפט. הדבר היחיד שעוזר להשיג את המטרה זה כמה זמן לא השגת אותה וכמה פעמים כן השגת אותה בחשיבות יותר נמוכה. אני כן חושב שזה צריך להיות יחסי עם כל הקבוצות משתתפות בהגרלה אחרת יהיו קבוצות עם שושלות שלא יקבלו בחירות דראפט טובות שנים ארוכות מאד.
רעיון מעניין ויצירתי כי קבוצות לא יטנקקו על חשבון אליפות.
אתייחס נקודה נקודה.
לגבי הראשונה, המטרה הגלויה,
לפני שפתחתי את הנושא האם ביטול הדראפט יהרוס את הליגה גם עשיתי פינג פונג עם ללמ,
הרצנו תרחישים והקשתי בשאלות, כן הייתי משועמם.
ואני די משוכנע שהעסק יחזיק יפה אם משאירים מגבלות כמו קאפ ספייס ואחרות.
וכן אם הייתי בעלים הייתי מאוד חושש משינוי כזה ומנסה עוד טוויק בתקווה לשקט תעשייתי.
לגבי המטרה הסמויה,
מסכים לגמרי, הדראפט הוא:
1.מנגנון מעניין וההגרלה מוסיפה עוד עניין
2.האוהדים מרגישים חלק ומשתעשעים בתכניות קדימה
3.הכי חשוב:
אפשר למסך ניהול גרוע ולבלשט את האוהדים עם סיפורי בניה ומיני חרטא.אם היה אפשר להשאיר את הדראפט ולמנוע תמריץ להפסדים זה היה פתרון מושלם בשבילי כאוהד.
גם אם השחקנים היו קצת נדפקים.
לגבי ההצעה שלך:
אם קבוצה הגיעה לגמר אבל לא לקחה אליפות שנים היא עלולה לקבל בחירה ראשונה על חשבון שושלת מוצלחת
כמו גולדן סטייט שתתפרק אחרי פרישה של קארי.
אני חושב שזה לא רק לא מתגמל קבוצות שצריכות כרגע זה גם מעניש קבוצות על אליפויות עבר.
להבנתי מנגנון הדראפט עובד על סקאלה:
פיצוי הפוך ליכולת -------- אקראיות
כל נוסחה מתמטית שיוצרת רעש ברשימה המקורית של הקבוצות מסודרות לפי מאזנים,
מרחיקה את המחט לאיזורי האקראיות.
לא נראה לי שיש איזה סוויט ספוט להיות בו בסקאלה הזו.
אם היה אז מתמטיקאים כבר ימצאו נוסחא להגיע לשם.
פשוט אין,
עזרה לנזקקים תעודד הפסדים
אקראיות חסרת משמעות
ההצעה שהצעתי בתחילת התרד של אוברדראפט היא קצת מחוץ לקופסא ומסתכלת כמוך על היסטוריה,
לא רק שנה נוכחית והיא לטעמי הכי מוצלחת, למרות שהצביעו כאן על לא מעט חסרונות.