סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ספטמבר 20, 2026 9:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 188 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 5:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ברו וואט אר יו טוקינג אבאוט
ההוא מ-מוקדמות אליפות העולם נגד בריטניה- זה איגנאס סרגיונאס, שקצת דומה לי ורציתי גופיה שלו. בסוף קונה ספידי, משלוח לארץ 12 יורו לא רע. מין סקנד גארד סקורר עם נטייה להתחממות מוגזמת (היה לו לא מזמן משחק של 9/9 לשלוש בליגה) או התקררות רצינית (0/9 בפיינל-פור הזה)
ריטאס מריצה תרגילי קליעה שבד"כ הולכים לסרגיונאס אבל אתמול הלכו לסימאס לוקושיוס. היה קטע איפשהו בריצה הזאת ברבע הרביעי שסרגיונאס התיישב על ספסל המחליפים כדי להיכנס, לוקושיוס קלע עוד שלשה ביציאה מחסימה וסרגיונאס פינה את עצמו מיד בלי בחזרה לספסל בלי לשאול את המאמן. הוא יותר גדול ושמנמן, בד"כ 3, חצי גרמני, שיחק ארבע שנים בקולג'ים, לא היה בשום טורניר עם אף נבחרת וגם לא עשה יותר מדי העונה עד סוף שלב הטופ 16 ב-BCL. לוק של גולש גלים בבריכה אולימפית, כי שמש הוא לא ראה, אך בהחלט סוס שחור מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 13, 2026 10:43 am 
מנהל פורום

כן, התבלבל לי הכל
זיין לא מוחק
שישאר לדראון עולם

ה BCL נגמר ושי האוזמן הוגג הגיגים על מהות החיים והקשר להם ל BCL
לפני שתקראו את שי, תקראו את אוריאל:
אני מאוד בעד שכל הקבוצות שאין להם רשיון A מלא לכל החיים מהיורוליג, טוב יעשו ויעברו ל BCL
המפעל הזה הראה שאפשר להנות מחוויית כדורסל אירופי ברמה גבוהה, מתח, תקשורות, מחנות אוהדים וכל מה שיפה בספורט הזה, גם בלי יורוליג
מי שלא מאמין לי שיחפש ברשת סרטונים של אוהדי ריטאס וילנא, או סרטונים של קבוצה אחרת שהדליקה את כל מלאגה בשנת 2023
במקום להיות עני בפתח המתחנן לטוב ליבו של אדוניו הקפריזי, טוב יעשה ה"עני" וילך לשחק במקום שלא מתחייס אליו כפרת מזומנים חולבת שמשלם קנס על היות סוג ז או סוג ב במקרה הטוב
עד כאן אוריאל והנה שי שהוא קצת פחות נחרץ אבל עדיין אוהב את ה BCL

ציטוט:
מן גם לשאול שאלות. על עתידו של מפעל שברור לכל שדינו להישחט על מזבח הפוליטיקה של הכדורסל האירופי. כן NBA אירופה, לא NBA אירופה– הBCL סוגרת עשור ועדיין התחושה שמדובר בפרויקט זמני. לאן מכאן? מה התכלית של זכייה בתואר אירופי שלא מקנה כרטיס לרמה הגבוהה יותר? האם בכלל צריך למדוד את תכלית המפעל בפרסים שהוא מעניק או שמא לקדש את החוויה, המורשת, הדרך, והכדורסל? סורי על הפילוסופיה, וברור שמענה לשאלות האלה הוא עניין של פרספקטיבה - אבל הפיינל פור הזה הוא ההוכחה שאפשר לייצר באירופה מוצר כדורסל איכותי מחוץ לבית היוצר של היורוליג. זו לא אותה הרמה, וודאי שלא אותה המסורת – אבל עדיין אפשר. פיב"א יכולה לטפוח לעצמה על השכם. לצד בעיות פורמט ברורות והזיות תורניות תוצרת הטראפני'ז למיניהן, נבנה במהלך השנים מפעל איכותי שהצליח למשוך אליו פרנצ'ייזים אטרקטיביים, לייצר רמה גבוהה של כדורסל ולעטוף אותה במעטפת תקשורת ומדיה הטובה ביבשת. מחכים ומצפים לעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 13, 2026 5:17 pm 
Junior

מסכים עקרונית, והפיינל-פור היה פיצוי ראוי על עונה קצת מבאסת (מתישהו צריך גם לדבר על המוסכמה כאילו ה-BCL היה איכותי בהרבה מהיורוקאפ השנה: האם בשיקטאש ובחצ'שהיר פחות טובות מטנריפה ומלאגה?). מפריעה לי השורה על "מעטפת תקשורת ומדיה הטובה ביבשת" שחוזרת על עצמה - חברים שעובדים בפיב"א או פלטפורמת שידור שהיא במקרה גם ספונסר משותף הם לא סיבה לבלבל את השכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 13, 2026 7:14 pm 
מנהל פורום

בגלל DAZN?
לא ראיתי יותר מידי שידורים מלאים מה BCL אבל האינסטרגם שלהם (של ה BCL) ערוך יותר טוב ומגניב יותר
קשה להגיד שהיורוקאפ עושים משהו יותר טוב מהם במדיה, לא בשידורים ולא במדיות החברתיות

לגבי היורוקאפ, נתחיל מזה שהוא מפעל של קבוצות סוג ב' שחולמות להיות סוג א'
רק הנרטיב הזה לבדו מספיק בשביל להשפיל את הקבוצות שמשתתפות בו
מה הפרס הגדול בו? לעלות לעונה אחת לליגה שאתה לא שייך לה?
אני מצטער אבל כל הבסיס לקיומו של היורוקאפ מעוות
כל עוד הליגות של פיבא היו זבל של רמה, אני מבין שנושכים שפתיים ומשחקים שם, אבל עכשיו??
ממש אין סיבה. אלא באתה בעניין של לשפוך עשרות מיליונים בשנה רק בשביל לקבל עוד שנה של חסד כמו הבעלים של מונאקו אלללה ירחמו ועופר ינאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 9:50 am 
Hall of Famer

בינתיים הפועל תל אביב עלתה למפעל הבכיר דרך היורוקאפ וזה לא יהיה לעונה אחת בלבד.
גם מונאקו וגם פריז

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 10:44 am 
מנהל פורום

ככה יצא
מי יכול להבטיח לך אחרת?
מה תשב ותחכה שיעשו לך טובה וישאירו אותך לעונה ואחר כך לעוד עונה
רק כי הם רצו, ומחר לא ירצו, כי תהיה להם אופציה אטרקטיבית יותר?
מה אתה עבד? שמחכה לחנינה?
איזה מין דרך זו לשחק בליגה
עד כדי כך הסתגלתם לעיוות הזה שאתם גם מגינים עליו
לא יאומן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 12:12 pm 
Hall of Famer

אני לא מגן על כלום. אבל אתה העלית טענה לא נכונה, שהפרס הוא לעלות לעונה אחת לליגה שאתה לא שייך לה.
אז תיקנתי אותך, שהפרס לא חייב להיות לעונה אחת ואם יש לך כסף, יכול להיות שגם תהיה שייך לליגה הזאת.
אני לא חושב שהיורוקאפ זה מפעל שמשפיל את הקבוצות שמשתתפות בו.
קח לדוגמא את ולנסיה. בהחלט קבוצה שהייתה מין קבוצה סוג ב'. אתה חושב שהיום הם מצטערים על כך שהם הלכו בעונה שעברה ליורוקאפ? ואתה חושב שבעוד שנה הם יצטערו על כך ויכו על חטא שלא הלכו לפיב"א?
ארגון היורוליג הוא בעייתי ויש הרבה ביקורת עליו. אתה פשוט רשמת הודעה מוקצנת שלא נכונה עובדתית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:09 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
כן, התבלבל לי הכל
זיין לא מוחק
שישאר לדראון עולם

ה BCL נגמר ושי האוזמן הוגג הגיגים על מהות החיים והקשר להם ל BCL
לפני שתקראו את שי, תקראו את אוריאל:
אני מאוד בעד שכל הקבוצות שאין להם רשיון A מלא לכל החיים מהיורוליג, טוב יעשו ויעברו ל BCL
המפעל הזה הראה שאפשר להנות מחוויית כדורסל אירופי ברמה גבוהה, מתח, תקשורות, מחנות אוהדים וכל מה שיפה בספורט הזה, גם בלי יורוליג
מי שלא מאמין לי שיחפש ברשת סרטונים של אוהדי ריטאס וילנא, או סרטונים של קבוצה אחרת שהדליקה את כל מלאגה בשנת 2023
במקום להיות עני בפתח המתחנן לטוב ליבו של אדוניו הקפריזי, טוב יעשה ה"עני" וילך לשחק במקום שלא מתחייס אליו כפרת מזומנים חולבת שמשלם קנס על היות סוג ז או סוג ב במקרה הטוב
עד כאן אוריאל והנה שי שהוא קצת פחות נחרץ אבל עדיין אוהב את ה BCL

ציטוט:
מן גם לשאול שאלות. על עתידו של מפעל שברור לכל שדינו להישחט על מזבח הפוליטיקה של הכדורסל האירופי. כן NBA אירופה, לא NBA אירופה– הBCL סוגרת עשור ועדיין התחושה שמדובר בפרויקט זמני. לאן מכאן? מה התכלית של זכייה בתואר אירופי שלא מקנה כרטיס לרמה הגבוהה יותר? האם בכלל צריך למדוד את תכלית המפעל בפרסים שהוא מעניק או שמא לקדש את החוויה, המורשת, הדרך, והכדורסל? סורי על הפילוסופיה, וברור שמענה לשאלות האלה הוא עניין של פרספקטיבה - אבל הפיינל פור הזה הוא ההוכחה שאפשר לייצר באירופה מוצר כדורסל איכותי מחוץ לבית היוצר של היורוליג. זו לא אותה הרמה, וודאי שלא אותה המסורת – אבל עדיין אפשר. פיב"א יכולה לטפוח לעצמה על השכם. לצד בעיות פורמט ברורות והזיות תורניות תוצרת הטראפני'ז למיניהן, נבנה במהלך השנים מפעל איכותי שהצליח למשוך אליו פרנצ'ייזים אטרקטיביים, לייצר רמה גבוהה של כדורסל ולעטוף אותה במעטפת תקשורת ומדיה הטובה ביבשת. מחכים ומצפים לעונה הבאה.

מסכים מאוד, ובקשר של הדיון המקביל על הפועל ירושלים, היורוליג זה המובידיק שלנו, והגיע הזמן לשחרר את האובססיה. איזה הוא חכם המכיר את מקומו, וצריך ליהנות ממה שיש (זאת בכלל עיצה לאוהדי הפועל ירושלים ששכחו כבר מאיפה הם באו ..), השנה הקפדתי לראות את הסדרה של בדאלונה ואא"ק, אחלה כדורסל, אחלה דרמה, מספיק לי לגמרי, ואני מניח שהיה מספיק גם לרוב האוהדים שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:38 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
אני לא מגן על כלום. אבל אתה העלית טענה לא נכונה, שהפרס הוא לעלות לעונה אחת לליגה שאתה לא שייך לה.
אז תיקנתי אותך, שהפרס לא חייב להיות לעונה אחת ואם יש לך כסף, יכול להיות שגם תהיה שייך לליגה הזאת.
קח לדוגמא את ולנסיה. בהחלט קבוצה שהייתה מין קבוצה סוג ב'. אתה חושב שהיום הם מצטערים על כך שהם הלכו בעונה שעברה ליורוקאפ? ואתה חושב שבעוד שנה הם יצטערו על כך ויכו על חטא שלא הלכו לפיב"א?
ארגון היורוליג הוא בעייתי ויש הרבה ביקורת עליו. אתה פשוט רשמת הודעה מוקצנת שלא נכונה עובדתית.

הפרס הוא לעונה אחת וכל השאר תלוי ברצון הטוב של אחרים
לא תיקנת כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 2:52 pm 
Sophomore

אין פה תשובה נכונה כי עובדתית בסוף אין מספיק מועדונים לאפילו ליגה אירופאית אחת איכותית ותחרותית לאורכה ולרוחבה.
היורוליג הרסו הרבה מהתחרתויות ובפורטיביות עם הפורמט שלהם, אבל בואו כל הpurists (אהם אוריאל), אוהד ממוצע שהוא לא עכבר כדורסל היה נהנה לראות את ריאל משחקת מול הפועל וורשה או מכבי נתניה שהיו עולות לפי תוצאות של עונה אחת?
התקלה הגדולה היא הפילוג בין פיבא והיורוקאפ, אבל זה היה על פיבא לפתח את המפעל שלה כדי להוזיז את היורוקאפ ממקומו, הוא היה שם לפני הרי.
בינתיים זו עונה 10 וזה עדיין מרגיש כמו חוג עם בתים, מעט משחקים, הפסקות ארוכות וכו׳.

ברגע שהם גם ככה ירדו מהפורמט של הגעה רק ע״י דירוג בליגות המקומיות והתחילו לקחת קבוצות בלי קשר הם היו צריכים לעשות את הקפיצה שתביא בסוף לוידוא הריגה של היורוקאפ.
יותר משחקים (פורמט ליגה), רף תקציבי גבוהה לקבוצות, שיפוט יותר טוב, יותר שיווק, פרסים גדולים יותר- זה עליהם להפוך לליגה השניה ביבשת, והם צריכים ללכת על זה בכל הכוח.
כשזה יקרה, גם הקהל, הקבוצות והתקשורת יראו בזה יותר יוקרתיות, גם תבנה לגאסי ויריבויות (שלא תלויות באיזה בית הוגרלת מה אנחנו בשנות ה90), ובסוף יהיו גם כמו מאוכזבות יורוליג שיהגרו לאט לאט כמו שאנחנו רואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 3:18 pm 
Junior

uriel17 כתב:
בגלל DAZN?
לא ראיתי יותר מידי שידורים מלאים מה BCL אבל האינסטרגם שלהם (של ה BCL) ערוך יותר טוב ומגניב יותר
קשה להגיד שהיורוקאפ עושים משהו יותר טוב מהם במדיה, לא בשידורים ולא במדיות החברתיות

לגבי היורוקאפ, נתחיל מזה שהוא מפעל של קבוצות סוג ב' שחולמות להיות סוג א'
רק הנרטיב הזה לבדו מספיק בשביל להשפיל את הקבוצות שמשתתפות בו
מה הפרס הגדול בו? לעלות לעונה אחת לליגה שאתה לא שייך לה?
אני מצטער אבל כל הבסיס לקיומו של היורוקאפ מעוות
כל עוד הליגות של פיבא היו זבל של רמה, אני מבין שנושכים שפתיים ומשחקים שם, אבל עכשיו??
ממש אין סיבה. אלא באתה בעניין של לשפוך עשרות מיליונים בשנה רק בשביל לקבל עוד שנה של חסד כמו הבעלים של מונאקו אלללה ירחמו ועופר ינאי

DAZN אחלה, מאוד נוח. הם לא מפיקים את השידורים עצמם, וכבר דנו בזה בת'רד אחר. היורוקאפ מקבל יחס של זבל מהמפעיל שלו ועדיין יש יותר מצלמות במגרש, יש תקשורת עם הפרקט (ראיונות לפני, אחרי ותוך כדי) ובאתר שלהם תמצא כל שבוע ראיון (מתומלל) עם איזה שחקן ופריוויו בסיסי לקראת המחזור הבא.

ברוח הדברים אני איתך - אני אשמח שה-NBA ייכנס רק כדי לראות את היורוליג המטונף נחרב, ואז כמובן נתעב ביחד את המפעל החדש. אבל האלטרנטיבה שפיב"א מציעה לא מתקרבת עדיין לתת פייט בענף הפנטזיות; וכל עוד אדלסון והכסף התיאורטי שלו כאן, הפנטזיות שולטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 3:19 pm 
מנהל פורום

אם כל הקבוצות ללא רישיון A יתאגדו וישאירו את ה 11-15 קבוצות לבד ביורוליג, יקרו דברים טובים
יותר צופים יותר תשומת לב ציבורית, תכריח שיפור הפורמט
יש כאן משהו הרבה יותר בסיסי מזעם של אוהד שהקבוצה שלו קופחה
יש כאן סיטואציה רעה לכדורסל רעה לכסף בענף שהיא גם עקומה מוסרית בצורה קיצונית
כמה פעמים ליקקנו להם וקיבלנו כאפה?
זוכר את רודי בקהל מול ולנסיה מבטיח לשקול את צרפנו לליגה ומאז עוד 5 או שישה סשנים דומים

מה עם קצת כבוד עצמי?
מה זה לזכות בתואר, אם לא כבוד?
מה שווה הכבוד הספקולטיבי הזה אם אתה מושפל בפועל עונה אחרי עונה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 14, 2026 3:49 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
עמוס לב כתב:

הפרס הוא לעונה אחת וכל השאר תלוי ברצון הטוב של אחרים
לא תיקנת כלום

זה לא נכון. הפרס הבסיסי הוא לעונה אחת, אבל על סמך ביצועים אתה יכול לקבל בונוסים לעוד עונות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 188 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], stavs ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה