סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ספטמבר 26, 2026 4:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 272 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 7:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
וומבי הולך על הטראש של הטראש טולק במסיבות עיתונאים
על צ׳ט, אחרי שנשאל בצרפתית וענה בצרפתית.
ש: האם ישנה יריבות בינכם
ת: ( תוך חיוך קל) למרות הנרטיב שהתקשורת והאוהדים מנסים לייצר סביב המפגשים ביניהם (שמגיעים עוד מימיהם בנבחרות הנוער), הוא מרגיש שסגנון המשחק והרמה שלהם שונים לחלוטין ואינם ניתנים להשוואה ישירה.
אני: תבינו מה שאתם רוצים, אני הבנתי שצ׳ט לא ברמה להשוות בינהם

אחר על שגא
MVP? הוא אפילו לא ה MVP של הקבוצה שלו

אני מקווה שיש לו כיסוי לצ׳קים האלה שהוא מפזר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 8:28 pm 
Senior

sheky כתב:
stavs כתב:
אני שוב אומר - וומבי ממש לא הבריק. האימפקט שלו על המשחק עצום, אבל הוא היה נרפה מאוד התקפית, והתחושה הייתה שברגע שהוא אגרסיבי, זה שתי נקודות בטוחות והוא לא באמת עשה את זה הרבה.
ההגנה זה ההבדל הגדול שהוא עושה, אבל גם שם צריך להגיד שהתפקיד שהספרס דורשים ממנו זה להשפיע על כל זריקה בצבע וזה עלה להם ב31 נקודות מקארוסו.
כלומר, בסוף בשני הצדדים המצ׳אפ היה וומבי-קארוסו וזה הסתיים ב31 נק׳ ב31 דקות לקארוסו מול 41 נק׳ ב49 דקות לוומבי.
ושוב - זה מה שהכי מטריד אותי אם אני אוהד של התאנדר - פר דקה ניצחתי את המצ׳אפ של קארוסו-וומבי ועדיין הפסדתי משחק ראשון בסדרה בבית, בעיקר כי שוב ושוב השחקנים שלי קיבלו החלטות נוראיות ברגעי מפתח (ג׳יילן וויליאמס עם ג׳אמפר מחצי מרחק בהתקפת מעבר בפלוס 3, עם 14 שניות על השעון, 34 שניות לסיום, ככשני שחקנים פנויים היה השיא, אבל גם כמה איבודי כדור ממש דביליים). זאת סדרה שיהיה להם קשה מאוד לנצח.

שמע, הודעה משונה משהו...
וומבי עם 41 נק' ב25 זריקות היה נרפה מאוד התקפית? כמה אתה מצפה ממנו לקלוע שהוא סתם נרפה ולא מאוד?
וגם מה זה המאצ'אפ הזה "וומבי-קארוסו"? מה אומרת המטריקה של "וומבי קארוסו" פר דקה?
אוהד הספרס גם צריך להיות מודאג כי לקחו 2 הארכות למרות שהספרס נצחו במצ'אפ "הארפר - שגא פר דקה?"

בסוף אוהדי הת'אנדר צריכים להיות מודאגים כי הם איבדו את הביתיות ולפחות במשחק הזה שג"א נראה עציר מאוד בניגוד לוומבי (הנרפה מאוד).

ראית את המשחק? כי זאת נראית כמו הודעה של מישהו שרק הציץ בבוקס סקור.
וומבי בהרבה מאוד התקפות התחמק ממגע, לא שמר על הכדור הדוק וחטף סטריפים על הכדור / סתם התפשר על זריקה פחות טובה ממה שהוא יכול היה להגיע אליה. יש שם עוד איזה עליית מדרגה או שתיים שהוא יכול לעשות באגרסיביות שהיו יכולות להביא אותו ל55 נק' מול השומרים שהתאנדר שמו מולו.

לא מבין מה לא ברור במצ׳אפ של וומבי וקארוסו. שניהם היו השומר העיקרי אחד של השני בשני הצדדים, זה נגמר בזה שקארוסו קולע בקצב יותר גבוה מוומבי וממש מנצל את השיטה ההגנתית של הספרס להיות השחקן הכי יעיל התקפית על המגרש, זה לא sustainable, אתה מקבל משחק אחד כזה בסדרה אולי, ואתה מקווה מאוד לנצח משחק כזה. משחק הבא זה בכיף יכול להיות 40-7 לטובת וומבי בלי שהוא משחק 49 דקות.
מפריע לך שכתבתי פר דקה? זה, ננסה משהו כזה - התאנדר אשכרה קיבלו 31 דקות של קארוסו שבהן הוא שונא על וומבי ו-וומבי שומר עליו וב31 דקות האלו קארוסו קלע יותר נקודות. זה לא יחזור על עצמו עוד פעם בסדרה.

שגא- הארפר הרבה יותר sustainable בעיני. אני רואה מצב שהמתצ׳אפ הזה נראה ככה או דומה עוד יותר מפעם אחת בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 1:24 am 
Sophomore

מישהו יכול להסביר למה הארטנשטיין עם הסייז שהוא מוסיף מול וומבי מקבל 12 דק במשחק כזה?
התנדר היו בפלוס 2 בדקות הללו, מה אני מפספס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 1:30 am 
Hall of Famer

אתה מפספס שדייגנולט עשה הרבה טעויות עם וומבי במשחק הראשון, כולל כמובן לשים עליו את קרוזו שזה נחמד כשוומבי רחוק מהסל, אבל חסר תוחלת לחלוטין כשוומבי מקבל כדור ליד הסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 3:52 am 
Hall of Famer

יואי כתב:
מישהו יכול להסביר למה הארטנשטיין עם הסייז שהוא מוסיף מול וומבי מקבל 12 דק במשחק כזה?
התנדר היו בפלוס 2 בדקות הללו, מה אני מפספס?

הוא משחק קרוב לסל ויש איזה צרפתי ענק שנמצא קרוב לסל בגללו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 8:48 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
stavs כתב:
אני שוב אומר - וומבי ממש לא הבריק. האימפקט שלו על המשחק עצום, אבל הוא היה נרפה מאוד התקפית, והתחושה הייתה שברגע שהוא אגרסיבי, זה שתי נקודות בטוחות והוא לא באמת עשה את זה הרבה.
ההגנה זה ההבדל הגדול שהוא עושה, אבל גם שם צריך להגיד שהתפקיד שהספרס דורשים ממנו זה להשפיע על כל זריקה בצבע וזה עלה להם ב31 נקודות מקארוסו.
כלומר, בסוף בשני הצדדים המצ׳אפ היה וומבי-קארוסו וזה הסתיים ב31 נק׳ ב31 דקות לקארוסו מול 41 נק׳ ב49 דקות לוומבי.
ושוב - זה מה שהכי מטריד אותי אם אני אוהד של התאנדר - פר דקה ניצחתי את המצ׳אפ של קארוסו-וומבי ועדיין הפסדתי משחק ראשון בסדרה בבית, בעיקר כי שוב ושוב השחקנים שלי קיבלו החלטות נוראיות ברגעי מפתח (ג׳יילן וויליאמס עם ג׳אמפר מחצי מרחק בהתקפת מעבר בפלוס 3, עם 14 שניות על השעון, 34 שניות לסיום, ככשני שחקנים פנויים היה השיא, אבל גם כמה איבודי כדור ממש דביליים). זאת סדרה שיהיה להם קשה מאוד לנצח.

שמע, הודעה משונה משהו...
וומבי עם 41 נק' ב25 זריקות היה נרפה מאוד התקפית? כמה אתה מצפה ממנו לקלוע שהוא סתם נרפה ולא מאוד?
וגם מה זה המאצ'אפ הזה "וומבי-קארוסו"? מה אומרת המטריקה של "וומבי קארוסו" פר דקה?
אוהד הספרס גם צריך להיות מודאג כי לקחו 2 הארכות למרות שהספרס נצחו במצ'אפ "הארפר - שגא פר דקה?"

בסוף אוהדי הת'אנדר צריכים להיות מודאגים כי הם איבדו את הביתיות ולפחות במשחק הזה שג"א נראה עציר מאוד בניגוד לוומבי (הנרפה מאוד).

אני מסכים שזה נשמע מוזר, אבל זה שחקן מאוד חריג, אין מה לעשות. אני ראיתי רק כ-3 דק' אחרונות ברבע רביעי ואת שתי ההארכות ועל פניו הוא היה מצוין, אבל אני מסכים לכל מה ש-stavs כתב. הוא פשוט כל כך ארוך ונייד ומוכשר שזה נראה שאם הוא יהיה קצת יותר אגרסיבי ומרוכז, הוא יגיע לדאנק כל התקפה ואז אם פתאום יש (והיו) 2-3 התקפות שאו שלא מצליחים בכלל למסור לו את הכדור, הרבה באשמתו, או שהוא מתפשר על זריקות מרחוק, אז זה קצת מתסכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:19 am 
Sophomore

וומבי יכול להגיע לדאנק בכל התקפה ב 30 דקות משחק, לא ב 50 דקות משחק. לא הגיוני לצפות ממנו לעשות את זה ב 50 דקות משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:24 am 
Junior

stavs כתב:
וומבי בהרבה מאוד התקפות התחמק ממגע, לא שמר על הכדור הדוק וחטף סטריפים על הכדור / סתם התפשר על זריקה פחות טובה ממה שהוא יכול היה להגיע אליה. יש שם עוד איזה עליית מדרגה או שתיים שהוא יכול לעשות באגרסיביות שהיו יכולות להביא אותו ל55 נק' מול השומרים שהתאנדר שמו מולו.

לא מבין מה לא ברור במצ׳אפ של וומבי וקארוסו. שניהם היו השומר העיקרי אחד של השני בשני הצדדים, זה נגמר בזה שקארוסו קולע בקצב יותר גבוה מוומבי וממש מנצל את השיטה ההגנתית של הספרס להיות השחקן הכי יעיל התקפית על המגרש, זה לא sustainable, אתה מקבל משחק אחד כזה בסדרה אולי, ואתה מקווה מאוד לנצח משחק כזה. משחק הבא זה בכיף יכול להיות 40-7 לטובת וומבי בלי שהוא משחק 49 דקות.
מפריע לך שכתבתי פר דקה? זה, ננסה משהו כזה - התאנדר אשכרה קיבלו 31 דקות של קארוסו שבהן הוא שונא על וומבי ו-וומבי שומר עליו וב31 דקות האלו קארוסו קלע יותר נקודות. זה לא יחזור על עצמו עוד פעם בסדרה.

שגא- הארפר הרבה יותר sustainable בעיני. אני רואה מצב שהמתצ׳אפ הזה נראה ככה או דומה עוד יותר מפעם אחת בסדרה.

בוודאי שראיתי את המשחק.
ברור שיש לו לאן להשתפר, הוא כולה בעונה השלישית שלו בליגה והוא כבר בקליבר של MVP.
אבל לקרוא למשחק שלו "מאוד נרפה" כשהוא קולע 41 נקודות ב25 זריקות (יותר מרבע מהקבוצה שלו) זה לא מחובר למשחק.

גם וומבי לא בדיוק שמר על קארוסו, הם הימרו עליו והם חטפו ממנו ואם הם יהמרו עליו שוב אני לא רואה סיבה מאוד גדולה שהם לא יחטפו שוב. כנראה שפעם הבאה הם יתנו יותר דגש על ההגנה עליו וזה יעלה להם בעזרה שוומבי יכול לתת. ברור שה31 של קארוסו הגיעו כתוצאה מהגבלה די רצינית של שג"א ושל צ'ט... זה לא מקרי שקארוסו קיבל כל כך הרבה מבטים טובים ( והוא שחקן מספיק טוב כדי להעניש עליהם, אבל כנראה זה עדיף לספרס על השתלטות של שגא או משחק חזק של צ'ט)

stavs כתב:
הוא פשוט כל כך ארוך ונייד ומוכשר שזה נראה שאם הוא יהיה קצת יותר אגרסיבי ומרוכז, הוא יגיע לדאנק כל התקפה ואז אם פתאום יש (והיו) 2-3 התקפות שאו שלא מצליחים בכלל למסור לו את הכדור, הרבה באשמתו, או שהוא מתפשר על זריקות מרחוק, אז זה קצת מתסכל.

אני מסכים, אבל יש הבדל בין להגיד שהתקרה של וומבי עוד רחוקה לבין זה שהיה לו משחק "נרפה מאוד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:26 am 
מנהל פורום

yoya כתב:
וומבי יכול להגיע לדאנק בכל התקפה ב 30 דקות משחק, לא ב 50 דקות משחק. לא הגיוני לצפות ממנו לעשות את זה ב 50 דקות משחק

נכון, מסכים שזו ציפייה לא הגיונית. מצד שני, כשאתה רואה אותו משחק ואתה גם רואה מי ואיך שומרים עליו, אז מהצד זה קצת לא מובן איך בכל זאת הוא לא מתאמץ קצת יותר לקבל כדור באזור ההיי-פוסט ומשם עם הפנים לסל ובכדרור אחד, או אפילו בלי כדרור הוא עושה פאול וסל. או אפילו סתם מנער מעליו את קארוסו, גם אם הוא חזק לגודל שלו וגם אם יש לו מרכז כובד נמוך, עושה קצת תנועה בלי כדור ודורש מסירה לאליהופ שאותה הוא יסיים בקלות. אפשר להגיד "אבל זה לא כזה פשוט כמו שזה נראה בטלויזיה...", נכון אבל במקרה של וומבי הוא כל כך חריג שזה נראה שזה כן אפשרי אם רק ירצה באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:34 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
stavs כתב:

בוודאי שראיתי את המשחק.
ברור שיש לו לאן להשתפר, הוא כולה בעונה השלישית שלו בליגה והוא כבר בקליבר של MVP.
אבל לקרוא למשחק שלו "מאוד נרפה" כשהוא קולע 41 נקודות ב25 זריקות (יותר מרבע מהקבוצה שלו) זה לא מחובר למשחק.

גם וומבי לא בדיוק שמר על קארוסו, הם הימרו עליו והם חטפו ממנו ואם הם יהמרו עליו שוב אני לא רואה סיבה מאוד גדולה שהם לא יחטפו שוב. כנראה שפעם הבאה הם יתנו יותר דגש על ההגנה עליו וזה יעלה להם בעזרה שוומבי יכול לתת. ברור שה31 של קארוסו הגיעו כתוצאה מהגבלה די רצינית של שג"א ושל צ'ט... זה לא מקרי שקארוסו קיבל כל כך הרבה מבטים טובים ( והוא שחקן מספיק טוב כדי להעניש עליהם, אבל כנראה זה עדיף לספרס על השתלטות של שגא או משחק חזק של צ'ט)

stavs כתב:
הוא פשוט כל כך ארוך ונייד ומוכשר שזה נראה שאם הוא יהיה קצת יותר אגרסיבי ומרוכז, הוא יגיע לדאנק כל התקפה ואז אם פתאום יש (והיו) 2-3 התקפות שאו שלא מצליחים בכלל למסור לו את הכדור, הרבה באשמתו, או שהוא מתפשר על זריקות מרחוק, אז זה קצת מתסכל.

אני מסכים, אבל יש הבדל בין להגיד שהתקרה של וומבי עוד רחוקה לבין זה שהיה לו משחק "נרפה מאוד".

מה זה "תקרה"? אני וכנראה גם stavs לא מדברים על זה שהוא עוד יכול להשתפר. זה ברור. אנחנו מדברים על איך הוא משחק ביחס למה שהוא מסוגל לעשות *כבר עכשיו*.

ולגבי קארוסו - אני לא ראיתי את רוב המשחק, אבל כן ראיתי אחר כך תקצירים נרחבים ולפיהם ס"א בחרו שגארד פיזי (כמו קלדון למשל) ישמור את צ'ט ואז וומבי שומר על השחקן שלדעתם הקלעי הכי פחות מסוכן של אוקייסי, כדי שיוכל להיות קרוב לסל. אז החליטו שזה קארוסו (וכנראה בצדק). אם קארוסו קיבל כדור אז וומבי כן התקרב לנסות להפריע לו אבל הרבה פעמים זה כבר היה מאוחר מדי וקארוסו זרק שלשה חופשית. אם אתה מתכוון שוומבי לא ממש התאמץ לשמור על קארוסו אלא בעצם שמר סוג של אזורית, אז כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:52 am 
Senior

לגמרי. אם ארבעה שחקנים שמרו ארבעה שחקנים, אף אחד לא שמר את קארוסו ו-וומבי שמר אזורית, אז וומבי שמר את קארוסו.
ואני לא בטוח שאתה, שקי, מבין כל כך את הטענות שלי. לא ירדתי על וומבי או טענתי שהוא חייב להסתכל על עצמו במראה או משהו, בסוף הוא ניצח לספרס את המשחק, לא חושב שמישהו יכול לפספס את זה, אבל זה היה משחק רחוק מאוורר ממושלם שלו. יש דברים קטנים שהוא, כמו שודים כתב, יכול עוד לשפר במהלך הסדרה הזאת - לא בעוד שנתיים, ויוכלו להפוך את החיים שלך התאנדר לסיוט ענק, יש אלמנט של מזל שהלך נגד ההחלטה האסטרטגית שהספרס קיבלו שוומבי ייתן ק"מ לקארוסו.התאנדר הולכים, לתחושתי, מאוד מאוד להתחרט על זה שלא הצליחו לנצל את הדברים האלו לניצחון ביתי כי אף אחד לא יכול להבטיח להם שהם יחזרו בסדרה הקשה הזאת.

אני כן אגיד שעם כמה שוומבי היה נרפה עם הכדור בהרבה מאוד מקרים, הוא היה אגרסיבי מאוד בהליכה לריבאונד התקפה וזה היה סופר משמעותי במשחק הזה. אני לא מאשים אותו בנרפות או רכרוכיות כללית. רק בואו נגיד שאם הוא היה משחרר במנטליות של יאניס, זה 40 נקודות בשבילו בסוף הרבע השלישי וגרבייג׳-טיים אחר כך. אף אחד (טוב אולי ווסטברוק גם) לא משחק במנטליות של יאניס, אבל מה שאני ו-ודים אומרים זה שיש לא מעט באמצע שוומבי יכול להתקדם בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:56 am 
מנהל פורום

תעזבו אותו באימשכם
הוא לא מכונה
אם הוא היה עושה את כל מה שאתם מצפים ממנו, בהארכה הייתה נשארת גופה
לבקש ממנו יותר פעלתנות זו טעות של צופה שיושב בכורסה או במיטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:09 am 
Junior

ודים כתב:
מה זה "תקרה"? אני וכנראה גם stavs לא מדברים על זה שהוא עוד יכול להשתפר. זה ברור. אנחנו מדברים על איך הוא משחק ביחס למה שהוא מסוגל לעשות *כבר עכשיו*.

ולגבי קארוסו - אני לא ראיתי את רוב המשחק, אבל כן ראיתי אחר כך תקצירים נרחבים ולפיהם ס"א בחרו שגארד פיזי (כמו קלדון למשל) ישמור את צ'ט ואז וומבי שומר על השחקן שלדעתם הקלעי הכי פחות מסוכן של אוקייסי, כדי שיוכל להיות קרוב לסל. אז החליטו שזה קארוסו (וכנראה בצדק). אם קארוסו קיבל כדור אז וומבי כן התקרב לנסות להפריע לו אבל הרבה פעמים זה כבר היה מאוחר מדי וקארוסו זרק שלשה חופשית. אם אתה מתכוון שוומבי לא ממש התאמץ לשמור על קארוסו אלא בעצם שמר סוג של אזורית, אז כן.

מה הכוונה "כבר עכשיו" ? אתה יותר מכולם יודע שיכולות מנטליות הן לא פחות "יכולות" מקליעה או כדרור או כל דבר אחר. זה המקום שבו השחקן נמצא עכשיו מבחינה פיזית ומנטלית, . המקום הזה מאפשר לו לקלוע 41 נקודות במשחק הראשון שלו בגמר המערב, "נרפה מאוד" זה בטח לא.
זה שחקן של 29.2 דקות בממוצע למשחק בעונה הסדירה שבפלייאוף עד המשחק האחרון עכשיו קלע 20.2 ב28.7 דקות בממוצע (שכולל את משחק הפציעה שלו, כנראה זה יותר לכיוון ה33 דקות).
בסוף הוא שיחק כמעט 50 דקות בכזה משחק פיזי ועדיין הרים 25 זריקות וקלע 41 נקודות - זה הרבה מעבר ל"רגיל" שלו, זו כבר קפיצה אדירה.
הקפיצה לשלב הבא שאתם רוצים היא כמובן אפשרית, אבל אני לא חושב שזה דבר כזה טריוויאלי עבור שחקן בעונה השלישית שלו בפלייאוף הראשון שלו. גם אם הוא חייזר כמו וומבי.

לגבי קארוסו - זה בדיוק הנקודה שלי, הזריקות של קארוסו הגיעו מהימור של הספרס עליהם, הנקודות שלו באו על חשבון אלו של שגא, צ'ט וסקוררים אחרים.
קארוסו, שאני באמת מחזיק ממנו מאוד, העניש בצורה מדהימה את ההגנה הזאת ועדיין הספרס בחרו להשאר איתה ובסופו של דבר גם ניצחו.
אם ישמרו ככה על קארוסו גם משחק הבא אני לא רואה סיבה מהותית שהוא לא יקלע אותו סדר גודל (אז לא 30+ אלא "רק" 20) אבל אם יחליטו שוומבי צריך לשים דגש על קארוסו אז אני משוכנע שזה יעלה בהרבה יותר נקודות בצבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:16 am 
Junior

stavs כתב:
ואני לא בטוח שאתה, שקי, מבין כל כך את הטענות שלי. לא ירדתי על וומבי או טענתי שהוא חייב להסתכל על עצמו במראה או משהו, בסוף הוא ניצח לספרס את המשחק, לא חושב שמישהו יכול לפספס את זה, אבל זה היה משחק רחוק מאוורר ממושלם שלו. יש דברים קטנים שהוא, כמו שודים כתב, יכול עוד לשפר במהלך הסדרה הזאת - לא בעוד שנתיים, ויוכלו להפוך את החיים שלך התאנדר לסיוט ענק, יש אלמנט של מזל שהלך נגד ההחלטה האסטרטגית שהספרס קיבלו שוומבי ייתן ק"מ לקארוסו.התאנדר הולכים, לתחושתי, מאוד מאוד להתחרט על זה שלא הצליחו לנצל את הדברים האלו לניצחון ביתי כי אף אחד לא יכול להבטיח להם שהם יחזרו בסדרה הקשה הזאת.

אני מבין את הטענה שלך, אני פשוט לא מסכים איתה :) אבל זה מהות הפורום בסוף, להתווכח ולהעלות דעות :)

שמע, משחק מושלם של וומבי כנראה יניב שורה סטטיסטית שלא ראינו בחיים. הסקיל סט שלו והאיפקט ההגנתי שלו זה משהו מפחיד שאף פעם לא ראינו.
אז אני לא יודע מה זה רחוק מאוד ממשחק מושלם, הוא נתן משחק של 41+24 באחוזים יפים כולל אימפקט הגנתי מאוד מרשים ושלשת סטף להשוות את המשחק. אני באמת לא יודע מה אתה מצפה משחקן כזה בעונה השלישית בליגה בפלייאוף הראשון שלו.
ברור שהוא יכול לתת 50+30, יש לו את זה בפוטנציאל הבלתי נגמר שלו, אבל הוא לא נתן בעונה הסדירה ואני חושב שזה לא סביר לצפות שהוא ייתן דווקא עכשיו בסדרה כזו... בגלל זה אני חושב שזה שיחות על "תקרה" ולא על המצב הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:26 am 
מנהל פורום

הפואנטה שלי היא לא שוומבי גרוע. ההפך, זה רק להגיד כמה שהוא מדהים ומיוחד, שגם משחק כזה עוד רחוק מלהיות משחק מושלם שלו, כבר ביכולת הנוכחית שלו. וכן, זה לא בהתעלם מעייפות של 40 דק' משחק ומיכולת מנטלית. לפחות זה מה שאני רציתי להגיד. אז אולי לא "משחק נרפה שלו" אבל יש קטעים שהוא נרפה ואני בתור צופה קצת מתוסכל מזה. ברור שריאלית זה לא הוגן לצפות ממנו ל-100% אינטנסיביות בכל מהלך.

בקשר להגנה על קארוסו - בעצם הויכוח פה הוא האם כל פעם שס"א תשמור ככה היא בהכרח תחטוף מקארוסו 7-8 שלשות ושזה עדיין טוב לס"א, או שזה היה משחק חריג שלו ושבפעם הבאה זה אפילו יהיה יותר טוב לס"א?? הבנתי נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:29 am 
Senior

אז כבר כתבתי את זה - זה היה משחק ה40+20 הכי "על הדרך" שראיתי, בטח בפלייאוף. כזה שהיה בגדר לקחת מה שההגנה היריבה נותנת לו, ולא איזו השתלטות מגה-דומיננטית של שחקן שטרף את הפארקט.
אם הת׳אנדר יפטרו את זה כ"הופעה שכנראה לא תחזור במשחק 2", הם יקבלו שוב 35+15 או מספרים מופרכים אחרים.
זאת הנקודה שלי.
זה שאתה חוזר בכל פעם ל"לא יודע מה אתה מצפה ממנו...." גורם לי לחשוב שאתה לא מבין את הנקודה שלי, כי היא בשום שלב לא הייתה לבוא אליו בטענות, היא הייתה תמיד לנבא קדימה לסדרה ולהתייחס לזה כמשהו שיחזור על עצמו (ואף יותר, כי אני לא חושב שהוא שוב יקבל 31 נק' ב31 דקות על הראש מקארוסו) אם התאנדר לא ישנו גישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:42 am 
מנהל פורום

מוזר איך הת'אנדר פייבוריטים ב70% על הספרס 200+ לספרס 245- לת'אנדר
נראה לי השקעה טובה להמר על הספרס
הם כבר 1:5 עליהם, איך אפשר לתת 70% ניצחון לקבוצה שמפגרת 5:1 בסדרה העונתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 12:04 pm 
Junior

stavs כתב:
אז כבר כתבתי את זה - זה היה משחק ה40+20 הכי "על הדרך" שראיתי, בטח בפלייאוף. כזה שהיה בגדר לקחת מה שההגנה היריבה נותנת לו, ולא איזו השתלטות מגה-דומיננטית של שחקן שטרף את הפארקט.
אם הת׳אנדר יפטרו את זה כ"הופעה שכנראה לא תחזור במשחק 2", הם יקבלו שוב 35+15 או מספרים מופרכים אחרים.
זאת הנקודה שלי.
זה שאתה חוזר בכל פעם ל"לא יודע מה אתה מצפה ממנו...." גורם לי לחשוב שאתה לא מבין את הנקודה שלי, כי היא בשום שלב לא הייתה לבוא אליו בטענות, היא הייתה תמיד לנבא קדימה לסדרה ולהתייחס לזה כמשהו שיחזור על עצמו (ואף יותר, כי אני לא חושב שהוא שוב יקבל 31 נק' ב31 דקות על הראש מקארוסו) אם התאנדר לא ישנו גישה.

כמה משחקי פלייאוף של 20+40 ראית בפלייאוף? יוקיץ' ויאניס הם היחידים שעשו את זה ב20 השנים האחרונות (פעם אחת כל אחד) , תוסיף את שאקיל ותקבל ששלושתם היחידים שעשו את זה בפלייאוף ב30 השנים האחרונות. אז מבין ארבעתם הוא עשה את זה הכי "על הדרך"? אולי, לא זוכר את המשחקים האלו במיוחד, כנראה שמאוד סביר שהוא עשה את זה בפחות דומיננטיות משאקיל ב2001 שהיה השחקן הכי דומיננטי שיצא לי לראות (פריים שאקיל יותר מפחיד ממייקל לדעתי, הבעיה שהפריים היה קצר).
אני ממש לא חושב שהת'אנדר יפטרו את זה כהופעה שלא תחזור, זה משהו שוומבי יודע לעשות (כבר היה לו 39+15 נגד מיני) וסיכוי מאוד סביר שיעשה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 12:13 pm 
Junior

ודים כתב:
בקשר להגנה על קארוסו - בעצם הויכוח פה הוא האם כל פעם שס"א תשמור ככה היא בהכרח תחטוף מקארוסו 7-8 שלשות ושזה עדיין טוב לס"א, או שזה היה משחק חריג שלו ושבפעם הבאה זה אפילו יהיה יותר טוב לס"א?? הבנתי נכון?

לא רואה סיבה עמוקה שלא... אם לא קארוסו אז זה יהיה איזה דורט או וויגנס. יש להם קלעים סטטיים די טובים.
הדקות של קארוסו (שהיה מצוין) היו ברובם על הדקות של דורט שגם הוא שומר לא פחות טוב מקארוסו וקלעי לא פחות טוב מקארוסו (בזריקות פנויות סטטיות).
האם יש מצב שבמשחק הבא קארוסו יקלע 10-12 נקודות ודורט יקלע 25 מזריקות פנויות? לגמרי יש מצב ואני חושב שהספרס עדיין מעדיפים את זה על פני שג"א עם 40+ או צ'ט עם 30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 1:40 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהספארס צריכים להיערך באופן מיוחד לצ'ט. הוא שחקן טוב, אבל הוא לא שחקן התקפה שמחסל אותך. אם השאלה היא מה עדיף לספארס, להתמקד מאד בצ'ט על חשבון זריקות חופשיות של קארוסו והיתר, או לשמור בצורה סטנדרטית על צ'ט, הייתי הולך על אופציה ב'.
דרך אגב, לגבי החשש של 30 נק' של צ'ט, הוא לא חשש מאד רציני. צ'ט קלע בדיוק פעם אחת העונה 30 נק', במשחק האחרון של העונה הרגילה מול הקליפרס.
לגבי שג"א, בוודאי שאם הדרך של הספארס להאט אותו מובילה להימור על הקליעה של החבר'ה האחרים, זה סיכון שצריך לקחת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 2:11 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
מוזר איך הת'אנדר פייבוריטים ב70% על הספרס 200+ לספרס 245- לת'אנדר
נראה לי השקעה טובה להמר על הספרס
הם כבר 1:5 עליהם, איך אפשר לתת 70% ניצחון לקבוצה שמפגרת 5:1 בסדרה העונתית

קצת הפועל ת"א - הפועל ירושלים, לא?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 4:32 am 
מנהל פורום

קאסל החליט שהוא בא לנצח את המשחק לבד
מאוד הירואי מצידו
אבל לא יעיל
14 נק 5 איבודים על אסיסט 1
טוני בראת׳ר השופט
הולך להיות הרבה פחות רגוע, השיפוט היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 4:38 am 
Freshman

החיסרון של פוקס שהוא מוביל הכדור העיקרי של הספרס מאוד מורגש במשחק הזה. עד כדי כך שג'ורדן מקלוקלין הוקפץ ממעמקי הרוטציה.

הספרס כבר עם 12 איבודי כדור במחצית הראשונה, כשנותרו בה עוד כמה דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 4:39 am 
מנהל פורום

צ׳אלנג׳ מוצלח לספרס
אבל זה מגיע עם גלולת רעל
צ׳אלנג׳ שני ואין יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 4:41 am 
מנהל פורום

אם אני הספרס, לא מתאבד על המשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 272 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: