סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' ספטמבר 18, 2026 5:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 28, 2026 2:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
stavs כתב:
נורטון כתב:
אבל זאת בדיוק הבעיה.
כל הפרסים האלה מודדים את העונה הרגילה. הארדן הוא שחקן עונה רגילה פי מאה יותר טוב מבאטלר.
באטלר הוא שחקן פלייאוף פי כמה יותר טוב מהארדן. בפנקסי, פלייאוף זה כדורסל אמיתי יותר לעין שיעור מאשר עונה רגילה.

סתם נתונים לצורך הדיון:
פלייאוף בלבד:
הארדן 22.2 נק' (58.4% ts), 5.4 ריב', 6.4 אס', 2.2 סטוקס, 98 נצחונות, 94 הפסדים.
באטלר 21.1 נק' (57% ts ), 6.2 ריב', 4.7 אס', 2.2 סטוקס, 63 נצחונות, 67 הפסדים.
יתרון להארדן גם בvorp, win shares, שוויון בbpm.

אני חושב שפלייאוף ג׳ימי ופלייאוף הארדן הם שתי תופעות שקצת נופחו מעבר לפרופורציה האמיתית שלהם ומשקפים אחת הנטייה האנושית לתת ייצוג יתר לאירועים חריגים.

וואלה. אגב, בסדרות פלייאוף, שניהם על חמישים אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 28, 2026 9:25 am 
Senior

ido כתב:
אני לא חושב שאלה תופעות שנופחו. הן פשוט מבוססות על השנים האחרונות (מתחילת העשור, בגדול), שבהן באטלר היה אובר אצ'יבר מדהים עם ההיט, בעוד שהארדן מתחזק ממוצעים נמוכים ממוצעי העונה הסדירה, כולל אחוזים ירודים. בתכל'ס, גם כולל פלייאוף הבועה, שבו הארדן עוד נתן מספרים אבל ניגף מול האלופה הנכנסת, לעומת באטלר שסחב את מיאמי לגמר.
בסוף, בתווך של 4 שנים, באטלר השיג יותר הצלחה בפלייאוף (2 גמרים + גמר מזרח) ממה שהארדן השיג כל הקריירה. וזו הצלחה שהוא בלי עוררין בעל המניות הראשי בה, נתן הצגות רבות בדרך אליה, וגם הגיע לשני הגמרים שלו בלי סדרה ביתית אחת.
הארדן, גם כשנתן מספרים אדירים בפלייאוף, התקבע כאנדר אצ'יבר, והרוויח את המעמד הזה בזכות. השנים האחרונות כבר ממש העצימו את העניין.

הבעיה העיקרית עם באטלר היא שהוא נאחס לא נורמלי לרכזים שאיתו. רוז, רונדו (כשהבולס מהמקום השמיני ביתרון 0-2 על הסלטיקס הפייבוריטים), דראגיץ', סטף - כולם נפלו בסוף.

נכון, ובאמת שתי הרצות שלו לגמר היו מרשימות מאוד (לא חושב שמישהי מהן הייתה מרשימה יותר ממשחק 7 מול הווריורס ב2018, דרך אגב. סתם חוסר מזל של הארדן להיות בקונפרנס הלא נכון),
אבל גם בהן לבאטלר היו לא פחות משחקי נפל משיש להארדן בפלייאוף ממוצע.
מעבר להן, לא ראינו ממנו כל כך הרבה בפלייאוף - כמה הצגות יפות פה ושם לצד סדרות שלמות בינוניות ומטה.
אפילו בריצות עם מיאמי - ספציפית ב2023 הוא נתן סדרה עצומה מול מילווקי ואז פלייאוף בינוני מאוד אחריה, אבל אנחנו זוכרים את זה כאילו הוא היה אדיר למשך כל הפלייאוף. הזכרון של הפיק של באטלר משליך הרבה על איך כל קריירת הפלייאוף שלו נתפסת כמו שהזכרון מהנפילות של הארדן משליך על שלו. בפועל - מדובר בקריירת פלייאוף מאוד מאוד דומה אצל שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 28, 2026 9:41 am 
Senior

נורטון כתב:
stavs כתב:
נורטון כתב:
אבל זאת בדיוק הבעיה.
כל הפרסים האלה מודדים את העונה הרגילה. הארדן הוא שחקן עונה רגילה פי מאה יותר טוב מבאטלר.
באטלר הוא שחקן פלייאוף פי כמה יותר טוב מהארדן. בפנקסי, פלייאוף זה כדורסל אמיתי יותר לעין שיעור מאשר עונה רגילה.

סתם נתונים לצורך הדיון:
פלייאוף בלבד:
הארדן 22.2 נק' (58.4% ts), 5.4 ריב', 6.4 אס', 2.2 סטוקס, 98 נצחונות, 94 הפסדים.
באטלר 21.1 נק' (57% ts ), 6.2 ריב', 4.7 אס', 2.2 סטוקס, 63 נצחונות, 67 הפסדים.
יתרון להארדן גם בvorp, win shares, שוויון בbpm.

אני חושב שפלייאוף ג׳ימי ופלייאוף הארדן הם שתי תופעות שקצת נופחו מעבר לפרופורציה האמיתית שלהם ומשקפים אחת הנטייה האנושית לתת ייצוג יתר לאירועים חריגים.

וואלה. אגב, בסדרות פלייאוף, שניהם על חמישים אחוז.

וזה אפילו לא מספר את כל הסיפור, כי הארדן הגיע בכל שנה בקריירה לפלייאוף, בעוד שבאטלר לא הגיע בכל שנה. אז זה שבשנה מסוימת הארדן הודח בסיבוב הראשון (כלומר מאזן 0-1) לא צריך להיספר לו כדבר שלילי לעומת אי העפלה לפלייאוף אצל באטלר).
אם נסתכל רגע נטו על סדרות שכל אחד ניצח, אז הארדן עומד על 17 נצחונות ב17 עונות בעוד שבאטלר עומד על 12 נצחונות ב15 עונות.

בעונה ממוצעת, הארדן ינצח לך יותר סדרות פלייאוף מבאטלר. ואפילו אם נצא מנקודת הנחה שהגעת עם כל אחד מהם לפלייאוף, שניהם ייתנו לך ממוצע של הפסד בסיבוב השני בדיוק.

עכשיו, אני לא בא לתת פה את ההוט-טייק של המאה, יכול להיות שג׳ימי שחקן פלייאוף טוב יותר כשמשקללים הכל, אבל אני מרגיש שכולנו נופלים פה להטייה קוגניטיבית בתפיסה שלנו את שניהם, כשבפועל המצב מאוד מאוד שיוויוני, ואפילו קראוס יותר ליתרון קטן להארדן מאשר ל"באטלר שחקן פי כמה יותר טוב בפלייאוף".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 28, 2026 3:15 pm 
Sophomore

מקבל מה שאתה אומר. יש פה recency bias, אבל מפלייאוף הבועה ואילך - ההישגים של באטלר בפלייאוף הם הרבה מעל הארדן, וגם הממוצעים שלו טובים יותר. אגב, אם אני לא טועה - הם שיחקו בדיוק אותו מספר משחקי פלייאוף בתקופה הזו.
והארדן אמנם העמיד את המספרים שלו גם בפלייאוף (עד לבועה כולל), אבל אם נלך לפי ''מבחן אוריאל'' ונבחן את המיקום הסופי בפוסט-סיזן בראי המיקום בעונה הסדירה - להארדן אין עונה אחת בודדה עם פלייאוף ''אובר-אצ'יברי'' ככוכב ראשי. שלושה אובר בקריירה בסה''כ - בשתי העונות הראשונות באוקלהומה, ועכשיו עם קליבלנד. אז התחושה שהארדן לא מביא תוצאות בפלייאוף די מבוססת.

אגב, למרות שאני לוקח את באטלר לפניו בלי שום היסוס (אבל זה היה נכון גם לפני הבועה), אני חושב שעמוס צודק ובראי ההיסטוריה הארדן ייזכר יותר :ne_vi_del:

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 28, 2026 3:39 pm 
Hall of Famer

ואגיד עוד כמה דברים.
1. להארדן היו קבוצות טובות יותר מאשר לבאטלר (פרט אולי לפילי ההיא, שהפסידה של הקשקש של השלשה של קוואי).
2. אני לא בטוח שמאזן פלייאוף כולל זה חשוב כמו הישגי פלייאוף. רבים לא זוכרים, אבל טים דאנקן והספרס הפסידו 8 פעמים (!!) בשלבים שאסור היה להם להפסיד (כתבתי על זה כאן למרות שדאנקן לא היה הנושא https://hoops.co.il/?p=361949). אבל בסופו של דבר, הוא גם לקח חמש אליפויות, שזה ק-צ-ת יותר חשוב. אז אותו דבר באטלר (טוב, לא בדיוק אותו דבר, אבל בגדול, רק בכמה סדרי גודל פחות).
3. אני עדיין בדעה שבאטלר הוא האיש עם ההפרש הכי גדול בהיסטוריה בערך בין הכשרון (המאד לא משהו שלו) לבין הביצים (ביצי ג׳ורדן, אם תרצו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2026 7:33 am 
מנהל פורום

מיטצ׳ רוב שבר את הזרת
הזרת
ומושבת לתקופה לא מוגדרת
זרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2026 9:46 am 
Sophomore

מכה, ועוד הודיעו עליה דקה אחרי שקניתי כרטיסי טיסה לניו יורק (לחוות את העיר בשבוע של משחקים 3 ו-4, אין תקציב לכרטיס). וומבי ימלא את קאט בעבירות, חוץ מזה בפעם האחרונה שהגענו לגמר נגד סאן אנטוניו עם סנטר פצוע זה נגמר רע. במצב הזה אולי עדיף שהרעל שלנו יהיה אוקלהומה. בהצלחה לנו עם אריאל הוקפורטי או שאולי הגיע זמן ג'רמי סוהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2026 11:01 am 
מנהל פורום

תחלום שזה יהיה וומבי
ברור לך שזאת תהיה אוקלהומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 29, 2026 11:35 am 
מנהל פורום