rony כתב:
לפחות בעשור האחרון אני חושב שהיו רק 2-3 מקרים שבהם במובהק הבחירה הראשונה הייתה בפער השחקן הכי טוב בדראפט (וומבי וקייד בוודאות, אולי גם אנט למרות שהאליברטון נותן לו קצת פייט),
אני בגדול מסכים עם עמוס לב כאן, בעיניי הרחיקו לכת יתר על המידה, בטח לאור התכנון להוסיף שתי קבוצות אקספנשן בסוף העשור. בהצלחה להן.
רוני, אני ממש לא מסכים איתך והיציאה שהבאת על אנט לעומת האליברטון ממחישה בעיניי עד כמה נוטים - כאן לפחות - להעריך בחסר את החשיבות של בחירות דראפט גבוהות במיוחד.
קודם כל, במקרה יצא שעברתי הבוקר על הבוקס סקור של דטרויט-אורלנדו וחשבתי שזה קטע נחמד, סדרה בין שתי קבוצות שמובלות ע"י שחקני פרנצ'ייז שנבחרו ראשונים בדראפט שנה-אחר-שנה, ואתמול שניהם גם קלעו 40+ נקודות.
תגידו מה שתגידו על באנקרו וההסתייגויות ממנו, יש סיבה טובה לכך ששחקנים כמוהו וכמו אדוארדס נבחרים ראשונים בדראפט, וכל מיני ג'יי-דאב והאליברטון שמפתיעים לטובה מבחירות 11-12 נבחרים נמוך יותר. רמת הביטחון בפרוספקטים מהסוג הזה היא פשוט גבוהה יותר.
אני לא נוהג להיכנס לדיונים ההסתברותיים שרווחים כאן בהקשר של הדראפט, אבל בעיניי להסתמך על כך שיש סיפורי הצלחה גם מבחירות 12, 17 ואפילו 30 זה פשוט לא נכון, זה אומר שצריך להסתמך על אנומליות סטטיסטיות (וגם, מה לעשות, יש פרונט אופיס שפחות טובים בדראפט מאחרים, וממש זקוקים לסלאם דאנק הזה של זכייה בבחירת טופ X בשביל להשיג את הפרנצ'ייז-צ'יינג'ר שלהם).
אז אם כבר, בעשור הנוכחי היה רק מקרה אחד של מחזור דראפט ללא פרוספקט בולט מובהק (2024 כמובן), מה שגרם לכך שמי שנראה נכון לעכשיו כשחקן המוביל מתוכו החליק לבחירה 4 - שזה עדיין גבוה למדי ובהצלחה לבוטום 3 של הליגה בכל אחת מהעונות הבאות, לרבות קבוצות האקספנשן כאמור, להשיג את סטפון קאסל (או את קון קניפל) הבא...
אבל למה אתה חושב שצריך לתגמל פרונט אופיס חלש בבחירת סלאם דאנק (נניח וומבי)? אם אני הליגה, אני מעדיף שפרוספקט סלאם דאנק שכזה ילך לקבוצה שתדע לפתח אותו ולהפוך אותו לסופרסטאר שמוביל קבוצה טובה ולא לפרנצ'ייז כושל שלא ידע לפתח אותו, שלא ידע להעמיד סביבו קבוצה ראויה או שלא מתחזק צוות רפואי ראוי ויסכן את הבריאות שלו.
אם הפרנצ'ייז הוא עד כדי כך כושל שהוא שנתיים-שלוש ברצף לא מצליח לצאת מסטטוס של אחת השלוש הקבוצות הגרועות בליגה כשהוא מקבל בחירת טופ-12 (וברוב המקרים טופ 7-8), אז אולי לא צריך לתגמל אותו בעוד בחירות גבוהות.