|
אני חושב שהייתה סדרה ברמה גבוהה, של שתי קבוצות מיוחדות מאוד, ועם המון עומק ואיכויות. ברור שבמבחן התוצאה למי אכפת שעשית שני סוויפים, אם אתה מפסיד בגמר האזורי, אבל ברמת המאקרו לא חושב שהפלייאוף של אוקלהומה היה חלש/מאכזב במיוחד, ויש להם גם נקודות חיוביות לקחת לשנים הבאות (בעיקר אם נזכור שג'יי-דאב שיחק רק בחמישה משחקים בפלייאוף) - כי כמה שחקני משנה נתנו פלייאוף טוב בכללי, ובפרט סדרה טובה מול הספרס: 1. קארוסו - ממש מדהים מול הספרס. 15 נקודות בממוצע, 50% לשלוש (גם כשלא שומרים אותך זה לא מובן מאליו, בפרט שאלו לא שלשות פנויות לגמרי, אלא עם הצל של וומבי ממרחק...), כניסות חזקות עד הטבעת גם מול וומבי, וכמובן אינסוף דיפלקשנים ופעולות מועילות. בן 32 ועדיין יכול להיות שחקן מרכזי מאוד בקונטנדרית (אולי אפילו ממש עד סוף החוזה שלו - עוד 3 שנים). 2. מיצ'ל ומקיין כסקוררים מהקו האחורי - הראשון עם ממוצעים סביב 4,4,15 בכל הפלייאוף. השני עם 10 נקודות ב-17 דקות בממוצע - הראה שהוא יופי של אינסטנט-אופנס. כמובן שאם ג'יי-דאב משחק 30-35 דקות מדי משחק, אז התפקיד היחסי שלהם קטן, מה שיכול עוד יותר להגדיל את היעילות/אפקטיביות וכו'. 3. וואלאס - 48% לשלוש בפלייאוף. בפרט כמדומני איזה 4 שלשות ברבע האחרון וכמעט הקאמבק במשחק 7. למעשה כבר בעונה הסדירה השיג מספרים ממש דומים לדורט, ובפלייאוף (ובפרט בסדרה מול הספרס) כבר נראה טוב ממנו, אז נראה לי טבעי שלא ייממשו כעת אופציית קבוצה לדורט, ויגדילו את התפקיד היחסי של וואלאס. 4. ג'יילין וויליאמס - ממש ממש אחלה, אפילו מול הספרס. מאוד חכם, עושה את שלו, מדי פעם כמה שלשות ברצף.
מה הדברים העיקריים שהייתי חושב שצריך לעשות: א. להמשיך עוד עונה אחת עם הארטנשטיין, לא עם דורט. ב. לחפש כבר "מחליף עתידי להארטנשטיין", זה יכול להיות שחקן יחסית אפור (כמו שהספרס יחסית הבריקו עם קורנט) שיעזור להם לדקות ספציפיות במצ'-אפים צפויים עתידים מול וומבי ויוקיץ', ובעיקר (אפיק ההתקדמות העיקרי שלהם בשנים הקרובות בעיניי) לטרגט איזה גבוה שהוא שנה שנייה-שלישית ועדיין על חוזה רוקי, ולתת לקבוצה שלו הצעה "שהיא לא יכולה לסרב לה" (צעיר או שניים סבירים משלהם, בחירות דראפט וכו'). לפני שנה חשבתי על דורן למשל, משהו בסגנון הזה מבחינת קצב ההתפתחות/התקדמות (כמובן לא במצבו כעת לקראת החוזה הגדול, אלא שחקן שהם עוד יוכלו להנות ממנו עוד 2-3 פלייאופים על חוזה הרוקי, לקראת הבעיות הצפויות בשכר). ג. בשוליים - יש אופציות קבוצה על קנריך וויליאמס (7M) וטופיץ' (5.5M). פה הם יכולים להעריך מה הסיכוי שהשחקנים הללו יתקדמו עוד משמעותית, או לחילופין מה הם צפויים לבחור בדראפט ולחזק את שולי הרוטציה בדרך הזו. עקרונית לצורך החיסכון הכספי - אולי כדאי לשקול פרידה, אפילו שלכאורה אלו לא חוזים כבדים.
לא חושב שהייתי מחפש "טרייד גדול" על הולמגרן או ג'יי-דאב, אלא אם נוצרת הזדמנות מיוחדת (סטייל ניקו האריסון עם דונצ'יץ'). בפרט לא הייתי הולך על הדור של דוראנט, יאניס וכו', אלא רק על יותר צעירים.
כמובן שהספרס נראים כמו קבוצה מבטיחה מאוד לשנים הקרובות, אבל גם להם יהיו את האתגרים שלהם בעוד שנה-שנתיים (בין אם זה הארכת חוזים, פציעות, היררכיה וכו'), ולחלוטין לא הייתי סותם את הגולל על אוקלהומה בתצורתה הנוכחית.
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|