|
רוצה לתת זווית:
מי שזוכר את הפוסט המאוד מכובד של הארפר שרוב האוהדים קיבלו כשהחליטו על חידוש הליגה, האיש בעצם אמר שיש חוסר כבוד בזה שלא מדברים אפילו עם השחקנים הזרים בזמן ההחלטה ושאנשים חוזרים בלב כבד לסיטואציה נפיצה ןולא אידיאלית, וזה כמובן היה בקנה אחד עם המציאות. לא יודע מה הובטח פנימית לשחקנים בהפועל עם החזרה, אולי שהם יוכלו לעזוב ברגע שלא ירגישו בנוח ביטחונית ללא השלכות חוזיות, אולי לא, יהיה זמן להכנס לזה וזה יהיה עוד אייטם ברשימה הארוכה של הבעיות הניהוליות בהפועל. משם ליום ראשון, אם תנסו להכנס לראש של שחקן זר- בעצם הוא רואה שמפנים אולם מ5000 אנשים ואומרים להם, יש סכנה ביטחונית אז ה5000 בסכנה אבל אתם לא, תעלו לשחק, ככה הם קוראים את המצב. שחקנים נכנסים לפלאפון, מדברים עם משפחה, מהשלב הזה עצם ההחלטה של פיקוד העורף ומשם של הליגה להמשיך את המשחק (והלוז הכללי) כבר הפכו את הסיטואציה לכאוטית ולא ממש ספורטיבית, ולכן לא באמת שינתה לי ההחלטה בראשון בערב לכאן או לכאן. אני לא מצפה מאף שחקן אינדבדואלי לדעת מה זה ״פיקוד העורף״ או לשים על זה זין, הוא קורא את המציאות סביבו לפי מה שהוא רואה בעניים שלו ומבין, הסוכן ייעץ לו מה מותר לו לעשות חוזית, וזהו.
כמובן שהיה עדיף לעלות ולגמור את המשחק, אבל אי אפשר לשפוט את השחקנים כאינדבדואלים, רק את הליגה וההנהלה שלנו כמערכות, והם לא היו במיטבם בלשון המעטה.
אבל אני חוזר להארפר הגבר- הוא עולה לשחק הערב, אני מניח שהוא יכול לעזוב בלי להשאיר דולר על השולחן, ואני מניח שאידיאלית הוא היה רוצה שתתקבל החלטה שכל הזרים שאותם הוא מנהיג יקחו ביחד, אבל במקום יש פיצול והוא עדיין נשאר. ראשון בערב היה קרקס אבל מאז כבר היה ברור שלא נפתחת מלחמה פול און מחד, ושהתנאים הספורטיבים לכל הקבוצות כבר לא שווים מאידך, ועדיין החליטו במנהלת שלא משנה מה נצמד ללו״ז ונגמור את זה. מבחינת ההשפעה על הליגה, הקבוצות והקבוצות שעתידות להשתתף במפעלים אירופאיים עוד נראה לאיפה זה הולך- כנראה שאם המצב בישראל לא ישתפר ביטחונית בשנים הקרובות גם סיכוי טוב שיוציאו אותנו מאירופה בכל מקרה. שדרת הניהול של הפועל כשלה כבר שנתיים זה ברור, אבל הארפר היה זה שצעק מראש שהמלך ערום, ועדיין עולה לשחק הערב למרות שבליבו אני בטוח שהוא רוצה להיות בסולידריות עם שאר הזרים, לא רק בהפועל אלא בליגה. . נביא כתבתי את זה לפני שראיתי את ההערה שלך אבל זה כמובן לא נכון- מצופה ממנו להנהיג בקונטקסט של כדורסל לא גיאופוליטית- זה כשל של המערכות מסביב, לשחקנים מותר לעזוב איזור מלחמה גם אם הם ״בטוחים״ בעיניים ישראליות. הארפר לא אמור לשכנע אותם להרגיש בטוחים, זו תפקיד של המערכות מסביב, הוא אמור לשכנע אותם להתמסר לקבוצה מקצועית על המגרש והוא עושה את זה מהרגע שבא לפה. הלקח שלי: מי שמדבר ומסביר שוב ושוב, ומלהטט בין מתווים מוצעים- מחפה לא רק על הכשלונות שלו אלא גם מתעתע בעצמו לגבי הכשל בתהליך שהוביל אליהן, מי שמסתפק במסר ברור ואח״כ מגבה את כל צעדיו, המוצלחים ואלו שלא, במעשים, לא צריך להסביר שום דבר מעבר. יהיה מה שיהיה בעתיד- בואו נהיה הארפר.
|