shmueliki כתב:
אחד הדברים המעצבנים (אותי לפחות) הוא שבאופן כמעט אוטומטי ב"משחקים גדולים" - המאמן המנצח יוכרז כמי ש"עשה שחמט" (או כל סופרלטיב אחר ברוח דומה) למאמן המפסיד. כאילו לא יכול להיות ששני המאמנים תפקדו מצוין / גרוע, או סתם היו ביום ממוצע.
לדעתי ברמת המאקרו מה שאיטודיס עושה פה כאסטרטגיה - פשוטו כמשמעו פוגע בסיכויי הקבוצה שלו לקחת אליפות.
אתמול מדר (שרק לפני יומיים אמרו שעלה לשחק עם זריקות!) שיחק 36 דקות, ויינרייט 33, מיצ'יץ' 30, מוטלי 29.
29 זו בדיוק כמות הדקות שקיבל הארפר, שהיה השחקן עם הכי הרבה דקות בהפועל ירושלים (ולא היה טוב, אז אי אפשר לבוא בטענה "עוד כמה דקות שלו על המגרש - והיינו מנצחים"). שני בדקות בירושלים סמית עם 26 - גם כן יותר מדי (אל מול סקפינצב).
זה הרי לא משהו נקודתי פה, אלא פילוסופיה מאוד מוזרה (אני בספק אם ראיתי העונה עוד מאמן יורוליג של קבוצה עם סגל ראוי - הכוונה לא משהו כמו מונאקו בלי שחקנים, או איזו וירטוס שעולה למשחק פתאום בלי 3 גארדים מהרוטציה או משהו - שמראש מחליט הרבה פעמים שהוא הולך עם 8-9 שחקנים במשחק בלבד, ולא רק במשחקי מאני-טיים).
אם ביורוליג ניתן לתרץ (עם הצדקה מסוימת) שחלק מהשחקנים לא ברמה - אז אני לא חושב שמישהו יכול לטעון שטימור ופלטין נופלים לצורך העניין מבורג ובן-משה (ששניהם שיחקו יותר מ-20 דקות כ"א אתמול! ונתנו יופי של תרומה).
בסוף הרי הפלייאוף הוא משחק כל יומיים, ובשביל לקחת אליפות הפועל ת"א צריכה לעבור 10-13 משחקים מלחיצים (ולרוב כנראה צמודים) בפחות מחודש.
אם הכוונה (והרי רמת היריבות והלחץ רק יילכו ויעלו בהמשך) היא לתת מדי משחק 30-35 דקות למדר ומיצ'יץ' ולקוות שהם יישארו בשיאם (כמו רמתם לאחרונה) עד הסוף - אז אני סקפטי מאוד לגבי האסטרטגיה הזאת.
בפרט מול ירושלים הנוכחית, יש להפועל ת"א יתרונות באיכויות ובעומק מכל כך הרבה כיוונים (למה אגב אודיאסי לא נרשם בעצם? את הקצת הדקות של קוק אפשר בקלות לתת לפלטין - למה שלא יציק איזה 10-15 דקות במשחק לקרינגטון למשל? ובזכות אודיאסי למקסם עוד יותר את השליטה תחת הסלים מול ירושלים), שפשוט אי שימוש בספסל מקטין את הפערים.
ברוח דומה (וכתבתי זאת גם תוך כדי המשחק) אהבתי דווקא את "תוכנית ניהול המשחק של יונתן אלון".
הרי הוא יכל באופן מקביל לשתף רק 7-8 שחקנים (סקפינצב לא ברמה לכאורה, בורג רק הגיע, חנוכי בינוני ומטה וכו') ואז להתלונן שעזבו לו 3 זרים ששיחקו במשחק הקודם, והקבוצה לא ערוכה להתמודדות עם הרוטציה הזאת. בפועל על המגרש הוא השתמש בכל הכלים שהיו לו (והחוכמה היא ללכת לזה כהחלטה מקדימה ובשלב מוקדם במשחק, ולא רק מתוך מצוקה) וזה לחלוטין יכל להסתיים הפוך עם עוד/פחות שלשה כלשהי בסיום (וזה מבלי לדבר על שריקות כאלה ואחרות...).
לגבי איזה עוד מאמן מתנהל ככה, התשובה הברורה היא עתמאן. אם אתה רוצה את זה במספרים, אז לשתי הקבוצות (פאו והפועל) היו העונה ביורוליג 7 שחקנים שמשחקים מעל 20 דקות במשחק, אצל פאו 3 שיחקו מעל 25 דקות, בעוד שאצל הפועל רק בראיינט. אני אישית מסכים איתך שזה מוגזם ושאפשר היה לנצל את הסגל בצורה יותר טובה, אבל אני גם חושב שזה לא מקרי שאלה שניים מהמאמנים היותר מוצלחים ביורוליג בעשור האחרון. לא כי זו דרך בריאה להתנהל, אלא כי בעיני זה מעיד על היכולת שלהם דווקא לצאת מהשבלונה ולעשות מה שצריך בשביל לנצח.
לגבי העובדה שטימור ואודיאסי פצועים כבר הגיבו, לגבי פלטין, לדעתי זה נובע מההעדפה של איטודיס ללכת עם סייז במצ'אפ הספציפי מול ירושלים.
אבל באופן כללי ולגבי הסוגיה שפתחה את ההודעה שלך, נראה לי שהתשובה היא שיש עוד כמה דברים בכדורסל חוץ מניהול דקות. ספציפית, לדעתי הסוגיה המרכזית בסדרה עד כה (לפחות מהצד שלנו) זה הטיפול השונה בהארפר שדי פירק אותנו בשנתיים האחרונות. השילוב הזה של שומרים גדולים שמפריעים לו להרים שלשות ויציאה מאוד אגרסיבית על הפיק אנד רול (גם במחיר של הגנה חשופה מאחורה) די מוכיח את עצמו. סוג של "אני מעדיף לאכול חרא מאחרים, אבל לא מהארפר".
אז כן, איטודיס אולי כהרגלו מגזים עם סחיטת השחקנים, אבל הוא בהחלט ראוי למחמאות.