סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 17, 2025 9:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 7:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צריך רק להגיד שמהלך העונה זה דבר אחד והפיניש של העונה זה דבר אחר. גליל נתנה פיניש יוצא מהכלל שכלל ניצחון קליל ברבע הגמר ותבוסה מוחצת להפועל של גודס. מכבי לעומת זאת כמעט עפה ברבע הגמר (בסדרה...) כשפיגרה דו ספרתית במחצית השנייה של המשחק החמישי מול בני השרון.

אתה לא יכול לדעת איך הדברים היו נגמרים בסדרות (למרות שכמובן מכבי היתה פייבוריטית) ומצד שני אין שום ספק ששיטת המשחק הבודד היא דפוקה. אבל אין שום טעם או צדק לזלזל באליפות הזו רק בגלל שהושגה בשיטה פחות צודקת או כי הקבוצה הפחות פייבוריטית ניצחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 7:42 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ציינתי בהודעה המקורית שיכול להיות שגליל הייתה לוקחת גם בסדרה, ואני מסכים לחלוטין שבשיטת ההכרעה בכדורסל מה שחשוב באמת זה הכושר והיכולת בשלבי ההכרעה.

לא ציינתי בשום שלב שזו אליפות לא אמיתית או משהו בסגנון, ואם זה מה שהתפרש אז זו כמובן לא הייתה כוונתי. אני כן חושב שאליפות כזאת "נחשבת" פחות מאליפות בסדרות בדיוק מהסיבה שציינתי. יכול מאוד להיות שמי שנגרם לו עוול זו דווקא גליל ולא מכבי, אבל כמובן שהיום אי אפשר לדעת.

יכול להיות שההישג של ג"ג הרגיש פחות גדול מהסיבה שחולון עשתה את זה קודם, או כי פשוט מעמד הכדורסל דעך. לי נראה שזה הרגיש פחות גדול בגלל השיטה בה האליפות נלקחה, שלמעשה שמה חותם מאוד רעוע על האליפות.

השאלה היא כמובן מה מבדיל אליפות מגביע בצורה הזאת פרט לסדר המשחקים (שזה הבדל לא זניח). הכרעה של התעלות במשחק בודד היא שיטה שנהוגה בגביע, ובגלל זה גם גביע נחשב להישג המשני ולא העיקרי בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 8:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כתבת "אחת זו אליפות היסטורית והשניה זו אליפות שאני צריך לגגל כדי להזכר מתי היא הייתה מרוב שזה היה סתמי", שזה די מפחית מערכה...

בכל אופן, יש מיליון סיבות גם בלי להיות שימי ריגר וואנאבי כדי להמעיט בערך האליפות בארץ. זה משחק אחד. זה ממילא לא שווה כלום כי מכבי משוריינת ביורוליג. זה לא אתה מנצח כמו שמכבי מפסידה. זה עלה תאנה שרק מדחיק את הצרות האמיתיות של הכדורסל, וכו' וכו' והכל נכון. ועדיין, מהרגע שמחליטים על שיטה זו השיטה וזה מה שקובע. אני לא חולק לרגע על הבעיות שיש בכדורסל בארץ, אני רק חולק על ההפיכה של אירוע מרגש מאוד עבור אנשים מסוימים לסתמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 8:14 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בסתמי התכוונתי להישג פחות משמעותי לטעמי, אם התפרש אחרת אז אני אנסח זאת בצורה ברורה יותר - עבורי, באופן אישי , האליפות של ג"ג הייתה אליפות לא מרשימה במיוחד שנבעה בעיקר מהשיטה, ולא מהקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה