סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 8:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 3:46 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
דעתי לגבי רמת הבתים -
סביר להניח שכל אחת מבין 3 הראשונות בבית המקביל ( על אפס אולי אפשר לחלוק ) הייתה מתמקמת די בקלילות לכל הפחות במקום השני בבית של מכבי .
מנגד , פרט לברצלונה שהייתה מתמקמת במקום טוב גם בבית המקביל , מכבי ושות' ( סיינה , אולימפיאקוס , חימקי ) היו נאבקות על העלייה בבית השני .

אבל זה בדיוק העניין , פאו ממש לא טובה מהדבוקה שנלחמת על מקומות 2-4 בבית של מכבי .

כלומר אולי צסקא וריאל טובות יותר מחימקי וברצלונה (ממש לא ברור , אבל נניח שכן) , ה-4 הבאות שהן פאו , אפס , ז'לגיריס ומאלגה ממש לא טובות מאולימפייאקוס , סיינה , מכבי וטאו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 3:57 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
"בדיוק העניין" בעיני מי?

אני חושב ששמוליקי העלה את הנקודה העיקרית: בבית הנוכחי מכבי (או קבוצה בינונית לא פחות כמו סיינה) נאבקת על המקום השני, בבית השני היא היתה נאבקת על העלייה להצלבה. ובבית השני נראה שיש קבוצה שתסיים בלי יתרון ביתיות למרות שהיא עדיפה על מרבית הקבוצות בבית של מכבי, למעט ברצלונה. מה זה משנה שהקבוצה במקום ארבע בבית של מכבי אולי עדיפה על הקבוצה המקבילה בבית השני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 4:08 pm 
Senior

אני חושב שאי אפשר להכנס לחישובים האלה. מי בדיוק קובע שבבית השני יש קבוצה בלי יתרון ביתיות שהיא יותר טובים על מרבית הקבוצות בבית של מכבי?

אולימפייקוס סיימה את השלב הראשון לפני אפס פילזן כשהמאזן שלה משמעותית טוב יותר (2-8 לעומת 5-5). חימקי סיימה עם ניצחון אחד מתחת לריאל מדריד. וברצלונה סיימה לפני צסק"א בשלב הראשון.

ז'אלגיריס נתנה סיבוב מוקדם מדהים ונראתה רע מאד בפתיחת הטופ 16. קאחה בדיוק להפך.

בסופו של דבר מדובר ב2 בתים ברמה פחות או יותר דומה. 2 קבוצות פח (פה מגרמניה שם מטורקיה), ו 6 קבוצות שנאבקות על עליה. בעוד בבית של מכבי ברצלונה מעל כולם, בבית המקביל יש יותר שיוויון. ממש לא בטוח שצסק"א וריאל זה יותר קשה מברצלונה וחימקי (קבוצה שכמעט לא הפסידה בבית השנה). אולימפייקוס\מכבי\קאחה\סיינה זה לא פחות חזק מז'אלגיריס, אפס, מאלגה ופנאתנייקוס.

סה"כ אותה רמה פחות או יותר. בטח לא הבדלים משמעותיים.

אם אפס יכולה לסיים במקום הראשון בבית המקביל גם מכבי הייתה יכולה. אי אפשר להגיד שהיא הייתה מתמודדת שם רק על העלייה. אפשר להגיד שאם אפס מצליחה להתמודד שם על המקום הראשון אז גם מכבי הייתה יכולה אולי. בעוד בבית שלה למכבי מראש (ולאף אחד) לא היה סיכוי למקום הראשון שהוא תפוס על ידי ברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:07 pm 
Hall of Famer

מכבי יכלה להתמודד על המקום הראשון בבית השני ?!
עם כל הכבוד לסדרת הניצחונות המרשימה , לעבור קבוצות כמו צסק"א וריאל מדריד בבית כזה ארוך זה לגמרי מחוץ ליכולות של מכבי . מכבי לא יכולה לסיים שום בית עם מאזן של 3-11 ( שזה מה שיידרש בכדי לסיים בראשות הבית המקביל ) , ואני לא מקבל את ההנחה המקלה ש"מכבי הפסידה כמה משחקים צמודים שיכלו בקלות להתהפך" , כי היא גם ניצחה כמה כאלו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:17 pm 
Senior

שמואליקי, אם אפס שסיימה עמוק מתחת לאולימפייקוס בשלב הראשון מתמודדת שם על המקום הראשון אז בהחלט, גם מכבי, גם חימקי, גם אולימפייקוס הייתה יכולה להתמודד שם על המקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מת על זה שאחרי ניצחון חוץ על אלופת אירופה כולם יוצאים מהחורים להסביר כמה הבית הזה פחות טוב מהמקביל...
אני לא אומר שמכבי פתאום יותר טובה מצסקא/ריאל (היא ממש לא) או אפילו מפאו/אפס (לא הרבה פחות טובה), אבל תנו קצת קרדיט כשצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:11 am 
Hall of Famer

האמת היא כמובן שהבתים באמת לא רחוקים זה מזה ברמה. זאת אירופה שיורדת כל שנה ברמה. האמת שרציתי לכתוב על זה פוסט ארוך, אבל שימו לב, אין בכל אירופה אפילו סטאר אחד מתחת לגיל 30 שאפשר לומר שהוא באמת סופרסטאר. יש עדיין את ספאנוליס, נבארו, דיאמנטידיס וקרסטיץ', אף אחד מהם לא צעיר במיוחד. שלושת הקלעים הטובים ביותר ביורוליג העונה, בוגדנוביץ', נאכבר ובראון מובילים את הקבוצות שלהם לבינוניות (בראון) או פחות מכך (בוגדנוביץ', נאכבר). שחקנים כמו פארמר או ווימס, שהיו מה... שחקנים 7-9 ברוטציה של קבוצות נ.ב.א בינוניות, הם ארגיואבלי הטובים באירופה בעמדות שלהם, או קרוב לכך. הריבאונדר המוביל ביורוליג, הוא עוד אירופאי שנכשל בנ.ב.א, וגם הוא עם ממוצע עלוב, עם כל הכבוד, של 7 ריבאונדים למשחק.

לא יעזור כלום, הנ.ב.א נעשה אטרקטיבי יותר כל הזמן עבור שחקנים, ואם פעם היו אלו רק כוכבים שהגיעו לשם, ואחרי זה סתם שחקנים טובים, היום כל אירופאי בעל כשרון כלשהו (פאקינג כספי, עם כל הכבוד) נמצא שם. אפילו פאקינג פריג'יוני בגיל 35 נמצא שם. אני באמת מצטער, אבל הרמה של היורוליג יורדת כל הזמן. זה בעיניי, עד כדי כך פשוט וגם עצוב.

וזה לא בא להוריד ממכבי (אני כמובן אוהד צהוב באירופה). ברמת הביבים של אירופה, היא באופן קונסיסטנטי כבר עשור ומחצה כמעט, אחת מ 6-7 קבוצות חשובות באמת, אבל זאת לצערי כל האמת על אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 11:11 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נראה לי ששכחת את רודי חמודי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 11:42 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
אני מת על זה שאחרי ניצחון חוץ על אלופת אירופה כולם יוצאים מהחורים להסביר כמה הבית הזה פחות טוב מהמקביל...
אני לא אומר שמכבי פתאום יותר טובה מצסקא/ריאל (היא ממש לא) או אפילו מפאו/אפס (לא הרבה פחות טובה), אבל תנו קצת קרדיט כשצריך.

אני אמרתי את זה לאורך כל הדרך ולא רק עכשיו , פשוט הבינוניות של הבית של מכבי ( מאזן של 6-8 , שעשוי להספיק למקום שני , לא יספיק למשל למלאגה בכדי בכלל לעלות שלב בבית המקביל ) זועקת יותר משבוע לשבוע .
הקאמבק של מכבי הוא אדיר בלי שום קשר לנ"ל .
אני אזרום עם דבריך שמכבי פחות טובה מצסק"א , ריאל , פאו ואפס . בהנחה די סבירה שפרט לברצלונה אף קבוצה בבית הנוכחי לא ממש עולה על מכבי , אזי שארבעת הקבוצות מהבית המקביל חזקות מאוד ביחס לבית של מכבי , ולכן זהו בית חזק יותר ?!

קוף , העונה מאוד דינמית והשוואה לשלב הראשון לא מספרת הכל . אני לא מבין איך אפשר לחשוב שמכבי יכולה לתת פייט בטבלה לקבוצות כמו ריאל או צסק"א .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:10 pm 
Hall of Famer

מי, צסקא שרק לפני שנה או שנתיים לא עברה שלב ביורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:15 pm 
Sophomore

כן,חבורת עלובים הצסקא האלה.
אפשר לחשוב שמסינה,קרסטיץ',חריאפה,ווימס,מיצוב וסשה קאון יכולים להחזיק מעמד מול מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:18 pm 
Hall of Famer

איפה ראית שאמרתי שהם עלובים? אבל גם הם פגיעים ורחוקים מאד מלהיות איזו קבוצת על בלתי מנוצחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
sir charles כתב:

נובמת. זה נאמר גם כשמכבי סיימו את הסיבוב הראשון במאזן 2-5 והעפלה נראתה כמו חלום רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:22 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
אני מת על זה שאחרי ניצחון חוץ על אלופת אירופה כולם יוצאים מהחורים להסביר כמה הבית הזה פחות טוב מהמקביל..

זה לא קצת דמגוגיה? קודם כל אולימפיאקוס השנה היא עם סגל פחות טוב מזה של שנה שעברה. דבר שני למכבי היה המזל ששחקן אחד בכיר של אולימפיאקוס היה פצוע ושחקן אחר נפצע במהלך המשחק.
זה לא בא להוריד מההישג של מכבי, שהוא גדול, אבל גם לפאר אותו יותר מדי כקונטרה לא צריך.
ההישג הגדול ביותר של מכבי הוא שלפני 5 משחקים הקבוצה הזאת נראתה חבורה (בדגש על חבורה ולא קבוצה) של שחקנים אדישים, משועממים שלא מבינים מה דורשים מהם. היום זאת יחידה לוחמת, קבוצתית שיודעת טוב מאד מה היא צריכה לעשות בכדי לנצח. מהפך באמת מדהים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:34 pm 
Junior

הדמגוגיה היחידה היא להתייחס לאולימפיאקוס כ"אלופת אירופה", לא במובן התיאורי (שהוא, מה לעשות מדויק) אלא כאמירה שיפוטית. גם בשנה שעברה הם לא היו הקבוצה הטובה באירופה ובוודאי שלא פתחו את הנוכחית עם טיקט כזה.

מצד שני, אין בעיניי ספק שהקבוצה השנה לא פחות טובה מזו של השנה שעברה. ברמת הסגל, כלומר. היו שם כמה דברים (מומנטום, ספנוליס) שהתחברו בצורה יוצאת דופן בשלבים המכריעים והביאו להם גביע. אבל מבחינת שחקנים, השינוי המשמעותי היחיד היה בתחילת העונה בעמדת הסנטר. והחילוף הזה (של דורסי, אחרי בעיות בחדר ההלבשה) הוא שהוציא את היוונים לריצה שלהם בשלב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:36 pm 
Hall of Famer

דורסי שיחק בפיינל פור. גם קסלי.
אבל כן, אני מקבל את מה שכתבת שאולימפיאקוס אכן היו אלופת היורוליג, אבל ממש לא הקבוצה הטובה ביותר במפעל שנה שעברה

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 3:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
אני אזרום עם דבריך שמכבי פחות טובה מצסק"א , ריאל , פאו ואפס . בהנחה די סבירה שפרט לברצלונה אף קבוצה בבית הנוכחי לא ממש עולה על מכבי , אזי שארבעת הקבוצות מהבית המקביל חזקות מאוד ביחס לבית של מכבי , ולכן זהו בית חזק יותר ?!

כשכתבתי שמכבי לא יותר טובה מהארבע האלו התכוונתי "על הנייר". במשחק נתון מכבי בכושר הנוכחי יכולה לנצח אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 5:08 pm 
Hall of Famer

במשחק נתון הכל יכול לקרות , בליגה של 14 משחקים - הרבה פחות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 7:39 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
דורסי שיחק בפיינל פור.

כמובן. שיחק וגם היה טוב. לכן אמרתי שהחילוף שלו בתחילת העונה הנוכחית היה השינוי המשמעותי היחיד (וזה שהוציא אותם למומנטום חיובי דווקא).

חג שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17 ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה