סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 4:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 10:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה נהדר ב 33 אחוז מהשלוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:00 pm 
מנהל פורום

זה לא כזה נהדר, אבל גם לא כזה נוראי. הבעיה שזה גם בנפח זריקות יחסית נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 1:10 pm 
Sophomore

כתבתי - 33 אחוזים משלוש אחרי כל ההשמצות, נשמע לי נהדר.
משהו לא נראה לי במספר 33% כי זו קפיצה גדולה מדי מ-20 ומשהו אחוזים שדיברו עליהם.
33% יחסית למתחרים הוא במקום טוב יחסית ולא במצב של חולשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 3:05 pm 
Freshman

Bluey כתב:

יכול להיות שמי שאמר 20 ומשהו אחוזים שיקלל את זה עם היורוקאפ- שם הוא עומד על 22% מהשלוש.

שאלו כאן למה יש פחות עניין סביב שרף. כששחקן נותן תצוגות כל כך מרשימות באליפות הנוער, זה יוצר עניין מטורף. זה גרם גם לאנשים לתהות האם הוא ייתן תצוגות מיוחדות גם בליגה הגרמנית.
כשראו ששם הוא מתייצב על הופעות סולידיות ולא משהו מיוחד, כשהמספרים די דומים לשל קיליאן הייז, ההתלהבות ירדה כנראה מזה.

מתישהו הפסקתי לצפות במשחקים שלו כשראיתי שהוא פחות או יותר נתקע על אותה רמה ולא באמת מצליח להתפוצץ, ככה שפיספתי הרבה משחקים שלו לאחרונה ואני לא יודע האם הוא בגרף שיפור, אבל לא אופתע אם בן יהיה אחד הפרוספקטים האנדרייטדים בדראפט הזה.

האמריקאים יחששו ממקרה קיליאן הייז 2, מה שיוביל לפרוספקטים לא בהכרח יותר מוכשרים כמו יאקוצ'יאוניס להיבחר הרבה לפניו כי הם מככבים מול בני גילם.

לבן יש הרבה מה ללטש, אבל קשה לי להאמין שיש 14 שחקנים עם תקרה גבוהה יותר משלו בקלאס הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 3:32 pm 
מנהל פורום

העניין הוא שגם במשחקים בינוניים.שלו יש לו המון מהלכים של וואו! גם אם הסתיימו בהחטאה או איבוד. מהלכים שסקאוטים רואים ומבינים שיש פה משהו מיוחד.
אבל כן, רוב השנה זה יותר שוק מניות ומה שקובע זה הייפ ולא היכולות בפועל. אם היה מצופה משחקן שיהיה ברמה x אבל בפועל הוא נותן פחות (או במקרה הזה את אותו ה-x) אז המניה תדעך, ושלקן אחר שמראש היה מצופה ממנו הרבה פחות, אבל הפתיע ונותן את אותו ה-x של שחקן א', יווצר סביבו הייפ חיובי ומניה שלו יכולה לעקוף את הראשון.

אני עדיין חושב שזה דיי מפגר ששרף נמצא במוקים הרבה מתחת לרכז היווני. יש גם את דמין (שכנראה יהיה יותר אבדיה מאשר לוקה) שאצלו עוד אפשר לחשוב שיש יותר פוטנציאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 4:19 pm 
Junior

נראה לי שטלפז אמר שבעונה שלפני דראפט, עדיף להרבה שחקנים לשחק כמה שפחות ולא להחשף. זה בדיוק לבחור לפי הייפ ולא לפי יכולת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 4:27 pm 
Hall of Famer

אתה בכל מקרה לרוב לא בוחר על פי יכולת אלא על פי הניבוי שלך של יכולת עתידית.
ויש אימונים אישיים...

בכל מקרה, המיקום של בן שרף (במוק של טנקטון הוא 18), כגארד יוצר עם אתלטיות בינונית, נראה לי הגיוני בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 4:35 pm 
Sophomore

ודים, אתה מתכוון לרכז הליטאי, לא היווני, נכון? ואם כן, אז מסכים שלא ברור מאיפה מגיע ההפרש הגדול ביניהם. הנה המספרים של שרף מול יאקוצ'יוניס פר 36 דקות:

שרף: 18.4 נק', 4.6 ריב', 6.5 אס' על 4.6 איב', 1.6 חט', 0.6 חס', 47.2% מהשדה, 33.3% משלוש, 69.9% מהקו

יאקוצ'יוניס: 16.9 נק', 6.4 ריב', 5.3 אס' על 4.2 איב', 1.0 חט', 0.3 חס', 44.0% מהשדה, 31.8% משלוש, 84.5% מהקו

וזה אחרי אליפות אירופה לנוער שבה שרף היה בבירור השחקן הטוב יותר, עם סטטיסטיקה מרשימה יותר, וגם הוביל את הקבוצה שלו להישג טוב יותר.

נדמה לי שרוב האנשים יסכימו שהרמה של הליגה הגרמנית גבוהה יותר מזו של המכללות. היתרון המשמעותי היחיד שאני רואה כאן לליטאי הוא באחוזים מהקו, שיש טענה שמנבאים קליעה באופן מוצלח. שאר הנרטיב לטובתו מתבסס על זה שהוא לכאורה מוסר טוב יותר (לא נתמך בנתונים) ואולי גם שהוא קצת יותר גבוה (שזה גם לא נכון. אני די בטוח שהם באותו גובה).

אז באמת לא ברור איך כל זה מסתכם ל:
יאקוצ'יוניס 6, שרף 23 (אספן)
יאקוצ'יוניס 5, שרף 18 (טאנקתון)
יאקוצ'יוניס 8, שרף 20 (דה רינגר)
יאקוצ'יוניס 10, שרף 31 (דראפט נט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 4:43 pm 
Hall of Famer

מנסה להבין האם אתם חושבים שיאקוצ'יוניס צריך להיות נמוך יותר או שבן שרף צריך להיות גבוה הרבה יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 6:04 pm 
Sophomore

Capricorn כתב:
Bluey כתב:

יכול להיות שמי שאמר 20 ומשהו אחוזים שיקלל את זה עם היורוקאפ- שם הוא עומד על 22% מהשלוש.

שאלו כאן למה יש פחות עניין סביב שרף. כששחקן נותן תצוגות כל כך מרשימות באליפות הנוער, זה יוצר עניין מטורף. זה גרם גם לאנשים לתהות האם הוא ייתן תצוגות מיוחדות גם בליגה הגרמנית.
כשראו ששם הוא מתייצב על הופעות סולידיות ולא משהו מיוחד, כשהמספרים די דומים לשל קיליאן הייז, ההתלהבות ירדה כנראה מזה.

מתישהו הפסקתי לצפות במשחקים שלו כשראיתי שהוא פחות או יותר נתקע על אותה רמה ולא באמת מצליח להתפוצץ, ככה שפיספתי הרבה משחקים שלו לאחרונה ואני לא יודע האם הוא בגרף שיפור, אבל לא אופתע אם בן יהיה אחד הפרוספקטים האנדרייטדים בדראפט הזה.

האמריקאים יחששו ממקרה קיליאן הייז 2, מה שיוביל לפרוספקטים לא בהכרח יותר מוכשרים כמו יאקוצ'יאוניס להיבחר הרבה לפניו כי הם מככבים מול בני גילם.

לבן יש הרבה מה ללטש, אבל קשה לי להאמין שיש 14 שחקנים עם תקרה גבוהה יותר משלו בקלאס הנוכחי.

לגבי השלוש אולי באמת זה לא משוקלל. לא יודע. אם יעבור את ה30 אחוזים בטח 33% בגיל הזה זה בסדר גמור.
מבין השוואה לקיליאן הייז, עדיין מסלולי הקריירה יכולים להיות מאוד שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 9:30 pm 
Freshman

שרף קולע העונה מהשלוש בשיקלול של שני המפעלים המרכזיים ב28% ולא ב-33%. זה משמעותי.

שייקח דוגמא מאבדיה שבעונה לפני העונה האחרונה שלו במכבי קלע רק ב27 אחוז מהשלוש, וגם בעונה האחרונה שלו במכבי קלע ב27 אחוז ביורוליג (בליגה הוא היה על 35%) עם אחוזים מחרידים של פחות מ60% מהעונשין בכל המפעלים.
לפחות בן קולע סביר מהעונשין.

כאמור, לא צפיתי בהרבה משחקים שלו לאחרונה, אבל כשכן צפיתי מכניקת הזריקה שלו מהשלוש נראיתה ממש לא נקייה. לא מפתיע שהוא לא יציב משם.

בתיאוריה בן שרף וקיליאן הייז שחקנים עם סגנון ואופי שונים, אבל אתם יודעים איך זה, מספיק שבן מגיע מהקבוצה של מי שהיה אולי הבאסט הכי גדול של מחזור הדראפט שלו, עם שורה סטטיסטית מאוד דומה, וזה אוטומטית מעלה חשד. היה חסר לבן כמה משחקי התפוצצות כדי להחזיר את המניה שלו לפרונט וכדי לנקות חשדות מיותרות לגביו, נקווה שהוא עדיין יספיק לעשות את זה עד סוף העונה.

לגבי השאלה שלך אטט, דעתי האישית היא שהאמריקאים מעריכים יחסית מדוייק את הפרוספקטים של המכללות, ככה שבן הוא זה שצריך להיות גבוה הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 12:10 am 
Sophomore

כן, 28 זה כבר נקודת חולשה יחסית למתחרים, זה לא אסון אבל מתחת לממוצע.
מעבר לעניינים של מזל כמו פציעות, או סיטואציות קבוצתיות, הוא ימדד ביכולת להשתפר.

הם שחקנים לא לגמרי שונים, אבל מספיק שונים בשביל להטיל ספק בנסיון לחזות את הקריירה שלהם.
העובדה ששיחקו באולם חסרת משמעות מעבר לקוריוז, מישהו חושב ברצינות שמשהו באווירה של אולם מגדל באסטים?

בן נתן כמה משחקי התפוצצות לאחרונה - ממוצה של כמעט 20 בשלושת האחרונים!
הוא עדיין לא בן 19 ומשחק עם בוגרים, יכול להיות שרף הציפיות שלך/שלנו גבוה מדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 12:18 am 
Sophomore

אטט, גארד יוצר עם אתלטיות בינונית, זו נשמעת לי הגדרה מאוד כללית.
היא יכולה להתאים לקייד, לשרף ולעוד שחקנים מוצלחים יותר או פחות.
בלתי אפשרי לגזור מזה מיקום סביר בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 9:12 am 
Sophomore

עוד משהו לגבי ציפיות,
אולם נמצאת במקום השני בליגה הגרמנית.

שרף הקלעי השני בטיבו באולם.
הראשון ג׳סוף קולע כחצי נקודה יותר בממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 9:14 am 
מנהל פורום

Bluey כתב:
אטט, גארד יוצר עם אתלטיות בינונית, זו נשמעת לי הגדרה מאוד כללית.
היא יכולה להתאים לקייד, לשרף ולעוד שחקנים מוצלחים יותר או פחות.
בלתי אפשרי לגזור מזה מיקום סביר בדראפט.

אפילו ללוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 9:28 am 
Sophomore

נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 10:17 am 
Senior

עזבו לוקה וקייד, הבחירה השנייה ממש בדראפט הזה צפויה להיות גארד יותר עם אתלטיות בינונית בשם דילן הארפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 11:00 am 
מנהל פורום

כן כן, התכוונתי לליטאי יקוצ'ונאס.

דיברתי על הדירוג לאורך השנה, אבל אני כן חושב שבסוף הקבוצות עצמן מסתכלות באמת על רמת השחקנים וכמובן על פוטנציאל. הייפ וכל מיני ביאסים פחות באים לידי ביטוי בבחירות עצמן, בניגוד לכל הדירוגים האלה. בוא נראה ביולי איפה שניהם יהיו מדורגים.

יש לי הרגשה שאם ישימו אותם באימון מבחן ך-1על1 בן שרף מפרק אותו, כי רגיל לשחק מול שחקנים הרבה יותר פיזיים.

לגבי המיקום של שניהם - מדורגים גבוה או נמוך מדי זה גם תלוי ברמה של האחרים וגם אם יש קבוצה שבוחרת גבוה שצריכה רכז יוצר בסגנון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 12:06 am 
מנהל פורום

היום משחק חלש של בן עם 7 נק' ו-3 אס' (ו-3 איבודים) ב-18 דק' אחרי שפתח בחמישיה, אבל אולם עם ניצחון גדול 109-94 על באיירן מינכן!

אם אולם תצליח להמשיך את היכולת הזו גם בפלייאוף, אולי גם בן יתעלה כמו שעשה בפלייאוף שנה שעברה וזה יקפיץ קצת את המעמד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 1:09 am 
Hall of Famer

ובמשחק שלפני אולם נתנה 30 הפרש בראש לחמניץ (ככה רושמים?!) השלישית בטבלה.
נראה שהגרמנים עם אותה שיטה כמו ביורוליג, מקומות 1-6 עולים לרבע הגמר, מקומות 7-10 בפליי-אין.
אלבה ברלין חולקת את מקומות 11-14 כעת, נאבקת על כניסה לפליי-אין (שאם תצלח אותו, תקבל סדרת רבע גמר מול באיירן או אולם...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 370 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], רוני דיאון ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: