סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' יולי 28, 2026 8:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 164 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:21 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מחייה לרגע את הת'רד הזה בשביל התייעצות (וטיזר) עם חובבי הדראפט שכאן...
אז פה ושם במהלך הת'רד הזכרתי שאני מתכוון לפתח אתר שיכלול דירוגים של מומחי דראפט, על בסיס הנוסחה שאפתח לדירוגי רי-דראפט.
שמח לבשר שהפרויקט קורם עור וגידים, רק שהחלטתי להתחיל אותו עם פיצ'ר נוסף ולא פחות משמעותי, לפחות עבור הקהל הישראלי - ריכוז של כמה שיותר חומר כתוב, סרטוני יוטיוב ופרקי פודקאסט שמתייחסים לפרוספקטים מהדראפט.

הרעיון הוא גם לסכם בתמציתיות מכל מקור מידע שכזה, וגם לרכז אותם ביחד, כך למשל שאם כבר התבייתם על האנליסטים והכותבים המועדפים עליכם, תוכלו לאתר אותם בקלות אצל כל פרוספקט נתון (בהנחה שכבר עסקו בו כמובן).
והחידוש הוא שאני עושה את זה גם באנגלית וגם בעברית, ובכך למעשה יוצר את האתר הראשון בעברית שמוקדש כולו לדראפט ולסיקור פרוספקטים.
ובטיימינג הולם לשנה שכזו, התחלתי עם בן שרף כמובן:

https://www.hoops-bg.net/prospects/1/Ben-Saraf

לפני שאני מתקדם לפרוספקטים נוספים, אני צריך להבין אם זה המבנה המתאים להצגת התוכן. מעבר לכך שאנסה לשלוח את העמוד הזה לכל גורם שאני מצטט ממנו, בשביל לוודא שכמות התוכן המצוטט עומדת בגבולות המשפטיים של שימוש הוגן, אני רוצה לדעת אם זה בכלל רצוי ויעיל. כבר קיבלתי ממישהו את הפידבק "אז אני בא והדבר הראשון שאני רואה זה הפניות לאתרים אחרים?...זה נראה בדיוק ככה, רשימה של קישורים"

מה שכבר הוצע ואני שוקל לעשות, זה להוסיף חלק ראשון ותמציתי שבו אני בעצמי מסכם את הפרוספקט בכמה משפטים.
אבל לגבי ההרחבה בהמשך, כפי שהיא מופיעה כרגע, האם למשל הייתם מעדיפים שבמקום לראות (נניח ב"חוזקות הגנתיות") עמודה של שמות מקורות + תאריך פרסום, שזה המצב עכשיו, היתה איזשהי כותרת תמציתית שלוכדת את ייחודיות המקור אליו היא מפנה (וזה גם אמור לי לפתור לי הסתבכויות פוטנציאליות עם הפרת זכויות יוצרים)?

אשמח לרעיונות נוספים, רק קחו בחשבון שהקוד למימוש הדאטה שמגיע מהשרת צריך להיות כמה שיותר גנרי. כרגע המבנה שמוחזק בדאטה בייס עבור העמודות שמחזיקות בתוכן את הסיכומים מהמקורות השונים (כלומר, כל מה שמופיע ב"הערות על הפרופיל הפיזי" ו-"רשמי סקאוטינג"), הוא מהסוג הזה:

תוכן: טקסט
מקור: שם ולינק (כלומר, מערך של שתי מחרוזות, למתמצאים בתכנות בסיסי)
תאריך: מחרוזת
כולל_סרטון (אופציונלי): אמת/שקר

מעבר לכך, הערות על ענייני עיצוב, חוויית משתמש (עד כמה שהיא מוגבלת כרגע), רעיונות לשיפור וכו' - יתקבלו בברכה. אם מישהו ירצה לתרום תוכן כתוב מתישהו, בשפה לבחירתו, גם סבבה (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:41 pm 
Hall of Famer

הפידבק שקיבלת מדויק..אתה צריך לסכם בטבלאות עם דרטה. לא לתת לינקים. זה די חסר ערך כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:46 pm 
Junior

למה אתה מתכוון בדאטה, סטטיסטיקה? כי היא עוד יותר חסרת ערך כרגע, לאור המדגמים הנמוכים.
לא בדיוק הבנתי מה חסר ערך, אופן הנגשת המידע, או עצם נוכחותו של המידע והלינקים למקורות ממנו הוא מגיע? כי עובדתית אני כן רואה בת'רד של בן שרף שיש עניין בסיקורים המוקדמים האלה. כמובן גם שהכל מיועד להצטבר הדרגתית עד שיגיעו חודשי אפריל-יוני, אז העניין בתהליך הדראפט מגיע לשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 10:50 pm 
Hall of Famer

קודם כל, כן, קבוצות, ממוצעים
נתונים אתלטיים
שחקנים שהוא מזכיר
טבלה עם חמישה )נניח) מוקים והמיקום בכל מוק למשל
ואולי גם סיכום בן שני משפטים שמסכם את כל האמור בכתבות. קצת כמו שה AI של אמזון יודע לסכם מאות ביקורות על מוצר הץבשניים או שלושה משפטים תמציתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 11:07 pm 
Junior

אני אוסיף מיקום ממוצע במוקים בשלבים מתקדמים יותר, כשזה יהיה רלוונטי, ובעיקר - כשהמקור הכי טוב שאני מכיר בשביל זה, rookiescale.com, יעלה טבלה כזאת למחזור הקרוב...
שחקנים שהוא מזכיר מופיע ממש בסוף, כנראה אוסיף גם השוואות משלי, אבל בשביל זה צריך לגבש דעה מוצקה יותר.
נתונים אתלטיים יהיו לאחר הקומביין.
ממוצעים בסוף העונה, או לפחות בשלבים מתקדמים יותר. אבל שווה לשקול אם זה לא סתם יתפוס נפח של תכנים אחרים.

תודה רבה על הפידבק, אבל המטרה שלי ביצירת האתר הזה בכלל והחלק הזה בפרט, היא להביא לרשת את התוכן שאני אישית הייתי רוצה למצוא בה. בתור מי שאוהב להתעמק בפרוספקטים, אני יכול לומר לך שזה מאוד היה עוזר לי אם היה מקום אחד שמרכז כמה שיותר מקורות ומתמצת לי בקצרה מתוכם, כך שאדע במה להתמקד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 11:52 pm 
Junior

קודם כל, אחלה של רעיון, וגם הביצוע אחלה בעיני, אז שאפו. בהחלט מקל על מציאה של מידע ענייני (חיפוש רגיל יוביל כנראה לכל מיני דברים פחות רלוונטיים). מסכים שעוד קצת תוכן משלך יהיה מבורך כדי שזה לא יהיה רק קישור, אבל אתה בשלבי בנייה, אז משער שעוד תוסיף גם את זה בעתיד. גם ככה, זה לא מעט עבודה לבנות משהו כזה.

לגבי ממוצעים, אפשר פשוט להפנות למקור אמין -- BR/ESPN לשחקני מכללות ו-PROBALLERS לאחרים. או שאפשר גם TANKATHON בשביל כולם. בעיני זה מספיק, כי אחרת צריך לעדכן באופן תמידי ולא נראה לי ששווה לבזבז על זה זמן.

נטפוק קטן לגבי הנתונים: ממה שאני מכיר, המדידה הרשמית היחידה של שרף שפורסמה היא מ-BWB והוא היה 5'6 בלי נעליים, מה שאומר שהוא לפחות 6'6 עם נעליים. חוץ מזה, אם כבר יש גרסה עברית, אז או שתכתוב במפורש שזה באינצ'ים, או שזה צריך להיות 1.98 או 1.99. כנ"ל לגבי המשקל -- או לתרגם לקילוגרמים, או לפחות להבהיר שמדובר על פאונדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 12:34 am 
Junior

תודה סאבוניס וצודק, יש מצב שהפניה למקור של ממוצעים תהיה הפתרון האידיאלי, כי יש שם גם סטטס מתקדמים שזה אם כבר משהו שהייתי מוסיף.
ובלי קשר, כשיהיו ניתוחים שמתבססים על חפירה בסטטס מתקדמים, גם הם יופיעו (כרגע הכי קרוב זה הניתוח הכתוב של The Center Hub שמדבר על ה AST% המעולה של שרף, אגב מעניין איך הוא כעת, כמעט חודש מאז שהם פרסמו את הנתון שמופיע שם).

תודה על התיקון לגבי היעדר הנעליים, לקחתי את הנתונים מדראפט.נט ולא היה שם אזכור לגבי זה, או שאולי זה דווקא היה מקור אחר שהטעה אותי...העדפתי ללכת בינתיים עם נעליים, כי מניח שעבור הפרוספקטים מהמכללות אקח נתוני NCAA רשמיים.
ואתה לא הראשון שמעיר לי לגבי המרה לנתונים המקובלים בארץ, הנטייה הראשונית שלי היתה לכתוב כפי שזה מופיע כרגע, כי "השפה האוניברסלית" של חובבי NBA מבחינתי היא בפיט, אינצ'ים ופאונדים, כך שאם היחידות לא מצוינות ברוב האתרים באנגלית, אנהג כמוהם. אבל יש מצב שכבר אכתוב פונקציית המרה פשוטה, ומי שרגיל ליחידות המקובלות פשוט יעבור לדוחות באנגלית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:52 am 
Senior

זה לא רע, אבל כמו שכתבו כאן - יש טוויקים שהייתי עושה.
קודם כל - אני חושב שאתה צריך להחליט מי האנשים שאתה רוצה שישתמשו באתר - האם זה כלי לעכברי דראפט שרוצים להעמיק בפרוספקטים ורוצים הכל במקום אחד מרוכז, או שזה כלי להנגשת מידע על הדראפט בעברית. אני חושב שזה סתם מיותר וסתם יקשה עליך לתחזק את זה בכובע כפול, בטח אם תרצה להגיע לסקירות על 50 פרוספקטים ומעלה.

אישית, הייתי זונח לגמרי את העברית - מי שזה מספיק מעניין אותו יעשה את המאמץ לקרוא באנגלית בעיני, ומי שלא יודע אנגלית - לרוב פחות צורך תכנים מעמיקים ונישתיים כאלו לגבי הNBA.

מעבר לזה - הייתי מנגיש קצת יותר את מה שיש: בתור אתר שאמור להנגיש את המידע בצורה זמינה ומהירה לקורא, אתה דורש ממנו קצת יותר מדי ׳לעבוד׳ ולפתוח מגירות. תפתח חלק מהפלוסים - תבחר טקסט אחד שאתה אוהב בכל קטגוריה ותגדיר אותו כפתוח כברירת מחדל, שהקורא יסגור את הפלוס אם הוא רוצה.

חוץ מזה - הייתי מוסיף קצת גרפיקות, עושה את זה פחות ״יבש״. תחפש איורים לכל כותרת - שיהיו בשפה גרפית אחידה ויעזרו גם להקליל את הכל וגם לחלק לקורא את הקטגוריה בצורה יותר בולטת. אולי אפילו לשים אייקון לכל role (למרות שאז אתה מתחיל להתקרב למה שקורא בדה-רינגר, לא שאני חושב שיתבעו אותך או משהו).

מקווה שזה עוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 1:13 pm 
Junior

עוזר מאוד, תודה.
מודה שעל העברית חשבתי בתור אמצעי למשוך טראפיק, שזו לא תכלית פסולה לכשעצמה. אני צריך שהאתר יצבור איזשהו מומנטום בשביל שיעלה על הרדאר בגוגל (אם כי יש מצב שאם תעבורת הגולשים תגיע בעיקר מכאן, אז החשיפה לגולשים בשאר העולם תישאר מועטה). התרגום לעברית לא כזה סיפור בינתיים, נעזר הרבה בג'בטה. את החלק של הרי-דראפטים ודירוג מומחי הדראפט, לכשיגיע, כנראה שאעשה כבר רק באנגלית.

רעיון טוב לגבי פתיחת מגרות, אחשוב איך לעשות את זה. צודק גם לגבי הדלות הגרפית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 02, 2025 7:40 pm 
Junior

היי לכולם, חזרתי מהשעיה ושמח לבשר שערכתי מקצה שיפורים בעיצוב האתר, ובעיקר הוספתי עמודי פרוספקט לפלאג, הארפר, ביילי ודמין לצד שרף שלנו.
מעכשיו אפרסם עדכונים באחד הת'רדים שעוסקים ישירות בדראפט הקרוב, כדורסל מכללות או capture the Flagg

https://www.hoops-bg.net

יש גם עמוד X לאתר, מוזמנים לעקוב ולהגיב שם:
https://x.com/Hoops_BG

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 12:56 pm 
Junior

שנתיים אחרי שעבדתי ידנית על מגוון נוסחאות מבוססות על ווין-שייר או VORP, הצלחתי סופסוף באמצעות סוכן של קלוד לפתח נוסחה ומתודה שמספקת דירוגי רי-דראפט מוצלחים, בעיניי.

עשיתי את הפיין-טיונינג על בסיס מחזורי 2016 עד 2018 המבוססים מספיק, אבל גם עד שמחזורי 2019 ו-2020 הסתדרו כמו שצריך.
עכשיו אני מריץ בדיקות לראות איך המדד מדרג דראפטים בפרקי זמן קצרים מדי, אך עדיין קריטיים (למשל לשאלות של הארכת חוזה, או ״הערכת חוזה״, כלומר איך הצעיר מתפקד ביחס לחוזה המשודרג שכבר מתחיל להרוויח בדר״כ משנתו החמישית בליגה). סיימתי כבר עם דראפט 21 ואחלוק את התוצאות בתגובה הבאה.

את הדירוג של דראפט 2016, כולל התייחסות פרטנית לג׳יילן בראון ומחלוקת המדדים המתקדמים שהטרייד עליו עורר, אפשר לקרוא כאן:
https://www.hoops-bg.net/redrafts/jayle ... 16-redraft

תקציר מנהלים: המדד החדש שלי מתבסס על DARKO-DPM, שנחשב לאחד המדדים (הציבוריים) המובילים בקרב יודעי עניין. הוספתי לו משקלים של זמינות, תפקיד, עומס ותפוקת פלייאוף. כמו לפני שנתיים, מתודת הבדיקה מתבססת על ניפוי עונות מסוימות ככל שיש לכך ההצדקה (בדר״כ עונות רוקי, אם היתה קפיצה משמעותית מהערך הנמוך בהן לערך שניתן החל מעונת הסופמור והלאה; לפעמים גם 2-3 עונות ראשונות בסיטואציה לא אידיאלית, וגם עונות שלמות בחוץ או כאלו שהסתיימו לאחר כמות נמוכה של משחקים).

התוצאה של דראפט 2016 (בסוגריים - הדירוג הקודם שפורסם עבורם בגרסת בטא של הנוסחה):

1. ג׳מאל מארי (2)
2. ג׳יילן בראון (1)

3. סיאקם
4. סבוניס (5)
5. ואן וליט (4)
6. דז׳ונטה (11)
7. אינגרם
8. פולטל
9. זובאץ (6)
10. ברוגדון (19 בגרסה הקודמת; מתקדם למקום 9 בניכוי השנתיים האחרונות)

11. דוריאן פיני-סמית (12)
12. קארוסו (9)
13. באדי הילד (דורג 8 לאחר חמש העונות הראשונות שלו)
14. דרק ג׳ונס (10 בגרסה הקודמת; בניכוי עונת רוקי כבן 19 הסאנס)
15. בן סימונס (17 בגרסה הקודמת; מזנק למקום 8 על סמך 4 עונותיו הראשונות, טרום הקריסה)

16. מאליק ביזלי
17. לאברט
18. פרינס
19. ניאנג
20. דאן (14 בגרסה הקודמת)

נערך לאחרונה על ידי B.Grant44 בתאריך ש' יולי 18, 2026 10:54 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 1:27 pm 
Junior

כדי שתיווכחו עד כמה המדד והמתודה עקביים בין מחזורי דראפטים, הנה תוצאות חלקיות מדראפטים אחרים (בסוגריים - מיקום לפי הנוסחה הקודמת):

2017

1. טייטום
2. מיטשל
3. באם (בניכוי השנתיים הראשונות בהן היה תקוע מאחורי ווייטסייד, אם מחשיבים את שתיהן, ווייט עוקף אותו בהפרש זעום).
4. פוקס (6 בשיטה הקודמת)
5. דרק ווייט
6.ג׳ארט אלן
7. אנאנובי
8. הארטנשטיין (בניכוי 3 העונות הראשונות שלו בליגה, בהן שיחק מעט ונזרק בין יוסטון, דנבר וקליבלנד; אם מחשיבים אותן, יורד למקום 12)
9. הארט
10. מרקנן
11. דילון ברוקס (בניכוי השנתיים הראשונות)
12. ג׳ון קולינס
13. קנארד
14. מונק
15. קוזמה

מונטה מוריס, לונזו, תומאס בריאנט וזאק קולינס משלימים 19 שחקנים שנראו לי רלוונטיים לבדיקה הזאת.

2018

1. לוקה
2. שגא
3. ברונסון
4. טריי יאנג (קפיצה ממקום 7)
5. מייקל פורטר (בניכוי עונת 2021/22)
6. טריפל ג׳יי (בניכוי 2020/21)
7. מיקל ברידג׳ס (ירידה ממקום 7)
8. אייטון
9. מיילס ברידג׳ס (היחיד ברשימה ללא הופעה בפלייאוף עד כה)
10. דיוינצ׳נזו (ירידה ממקום 8 למיקום הגיוני יותר עבורו)
11. מיץ׳ רוב
12. סקסטון (עלייה ממקום 15)
13. דאנקן רובינסון (ירידה ממקום 10, הגיוני יותר)
14. הורטר
15. וונדל קרטר
16. גרייסון אלן (ירידה ממקום 12)
17. רוברט וויליאמס
18. טרנט ג׳וניור
19. ברוס בראון

2019

כאן כבר מתחיל להיות מעניין, מחזור שגם דירוגי רי-דראפט סובייקטיבים לא תמיד יסכימו על הטופ שלו, לרבות זהות הבחירה הראשונה.

1. ג׳ה (גם ללא ניכוי אף עונה בעייתית, התקדמות ממקום 4)
2. גארלנד (בניכוי עונת הרוקי)
3. זאיון
4. הירו (קפיצה משמעותית ממקום 9, בניכוי העונה האחרונה עוקף גם את זאיון)
5. קאם ג׳ונסון (ירידה ממקום 2 לדירוג טבעי יותר)
6. בארט (זינוק ממקום 13)
7. קובי ווייט (קפיצה ממקום 11)
8. דורט (בניכוי שלוש העונות הראשונות, במהלכן התפתח התקפית בקבוצה שהפכה מתחרותית לקבוצת טנקינג עד ששגא כפה עליה להפסיק עם זה. ניכוי עונת הרוקי שלו בלבד מוריד אותו למקום 14)
9. נאז ריד
10. וושינגטון
11. גאפורד
12. ג׳ורדן פול (זינוק ממקום 19)
13. ניקייל (בניכוי שלוש העונות הראשונות עם הפליקנס, אחרת הוא יורד ל 15)
14. קלקסטון (צניחה ממקום 5)
15. גרנט וויליאמס (זינוק ממקום 26)
16. ברנדון קלארק (קפיצה ממקום 21...לשם השוואה ולהבנת חשיבות הנוסחה, אם תמיינו את טבלת דראפט 2019 בבסקטבול רפרנס לפי מדדי ווין שייר, VORP, BPM תקבלו אותו במקומות 3, 7, ושמונה)
17. שטרוס
18. תייבול
19. טרנס מאן
20. קלדון
21. כיילב מרטין
22. גוגה (ירידה ממקום 17)
23. האצ׳ימורה (ירידה ממקום 15)
24. דין ווייד (ירידה ממקום 18)
25. קונצ׳אר
26. ג׳קסון הייז
27. קווין פורטר ג׳וניור
28. טיי ג׳רום

נערך לאחרונה על ידי B.Grant44 בתאריך א' יולי 19, 2026 6:12 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 1:45 pm 
Hall of Famer

הדירוג של 2019 ממש מוזר, אני מבין ששחקנים כמו ציון, ג'ה וגארלנד יורדים בגלל בעיית זמינות וחוסר תפוקה בפלייאוף, אבל זה שהם לא נכנסים אפילו לטופ-15 ושחקנים ממש שוליים כמו דין ווייד, קלדון קיילב מרטין, רוי האצ'ימורה וברנדון קלארק (איך הוא לא עף בגלל חוסר זמינות??) נכנסו זה די מופרע.

2017 ו-2018 הרבה יותר הגיוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 2:02 pm 
Hall of Famer

רוני, אל תרפרף, תקרא. הדירוג של השחקנים הללו נמצא בטקסט ולא בדירוג הממוספר, שמתחיל ממקום 5. גארלנד במקום הראשון, קאם ג'ונסון בשני, ג'ה במקום השלישי (אבל אם מנכים את עונת 23/24, הוא עולה למקום הראשון) וזאיון רביעי

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 2:50 pm 
Junior

תודה עמוס, ומוסיף לגבי קלארק - תקרא מה שכתבתי עליו בסוגריים, כמה גבוה מדדים סטטיים יותר שלא מתחשבים בזמן משחק ובזמינות מדרגים אותו. הוא היה מאוד פרודוקטיבי בשנים הראשונות שלו, כולל העונה המוצלחת ביותר של הגריזליס עם העפלה לסיבוב שני בפלייאוף.
או שהיית ציני במיוחד לגבי ה״חוסר זמינות״...אאוץ׳. אבל מהיכרותי איתך, לא נראה לי...

אז מה דעתכם, ג׳ה ראוי לחסד קל, או שקאם ג׳ונסון במקום 2 זה איכשהו הגיוני?...דראפט 2019 באופן כללי היה דראפט מוזר. מאוד עמוק מבחינת רול פליירס, דירגתי 28 שחקנים מתוכו (טיי ג׳רום סוגר כרגע את הרשימה, לדעתי הוא ראוי ליותר, אולי עונה בריאה ומלאה בממפיס המתחדשת תסייע בכך), אבל צמרת בעייתית מאוד. עזבו את ג׳ארט קולבר שעף מהליגה, גם דיאנדרה האנטר לא בין ה 28 המדורגים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 2:52 pm 
מנהל פורום

ג׳ה לא ראוי לחסד
הרמזים לרעתו היו שזורים גם בשנים שקדמו לאקדוחנות ולתקופת איסאלו בממפיס
די אם אני אזכיר את קבוצת jaless ממפיס שהייתה אחת הטובות בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 8:15 pm 
Junior

אין לי משהו חכם לתרום לדיון אבל אני אוהב פוסטים מושקעים אז סחטין :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 8:27 pm 
Hall of Famer

הבעיה עם ניכוי השנים הראשונות, היא שכרגע השנים הראשונות, הם חלק גדול מאד מכל השנים בהן השחקן אשכרה משחק בקבוצה שבחרה אותו.

אבל כן, נורא מושקע ומעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 11:06 pm 
Junior

נורטון כתב:
הבעיה עם ניכוי השנים הראשונות, היא שכרגע השנים הראשונות, הם חלק גדול מאד מכל השנים בהן השחקן אשכרה משחק בקבוצה שבחרה אותו.

אבל כן, נורא מושקע ומעניין.

תודה רבה, ממך אשמח לתגובה על הנוסחה ברגע שאעלה פירוט שלה לאתר (למרות שכבר עכשיו היא מוצגת בעמוד רי דראפט של 2016).
מוכן לפרט למה התכוונת בדיוק? שגם אם בוחנים שחקנים שנבחרו לפני 8-10 שנים, זה לא משנה מה השיגו בהמשך הקריירה שלהם, אלא זה שזובאץ לא תרם מספיק בשנה ושני שליש שלו עם הלייקרס, וכנ״ל ניקייל בשתי עונות ושני שליש עם הפליקנס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 11:11 pm 
Hall of Famer

זה משנה לשאלה ״מי השחקן הכי טוב שיצא מהדראפט״
זה לא משנה לשאלה ״איזה שחקן היינו צריכים לבחור בדראפט״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2026 11:43 pm 
Junior

אה סבבה, זו לא המטרה שלי.
המטרה העיקרית שלי היא להשתמש בדירוגים האובייקטיביים האלה בשביל לבחון את הרקורד של מומחי דראפט למיניהם, על בסיס הביג בורדים שהם מפרסמים (ולא על בסיס המוקים שלהם, שעוסקים בדיוק בשאלות ״איזה שחקן קבוצה איקס צריכה לבחור בדראפט״).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2026 7:44 am 
מנהל פורום

ראשית, באמת מושקע ממש.
שמית, זה לא יכול להקרא דירוג אובייקטיבי אם לחלק מהשחקנים מנכים שנים ולחלק לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2026 6:43 pm 
Junior

תודה רבה. לגבי ניכוי השנים:
המתודה המוגדרת בכתבה על בראון והרי-דראפט למחזור שלו מפרטת את התנאים בהם מנכים שנים:
- עונת רוקי (ו/או סופמור) לא יעילה
- שינוי סיטואציה דרסטי בשנים הראשונות
- שנה של פציעה משמעותית, ובמקרים מסוימים גם שנת החזרה ממנה.

כל עוד התנאים מיושמים במידה שווה על כל השחקנים, אני חושב שזה כן אובייקטיבי. לחלופין, ניתן לומר שהדראפט עצמו, וה- career trajectory & development של שחקנים מכל מחזור דראפט, אינם שיוויוניים. דילן הארפר וקרטר בריאנט נבחרו ע״י אותה קבוצה, אך במיקומים שונים מהותית עם ציפיות שונות בהתאם. הראשון מוכן יותר לתרום מידית, השני נחשב לפרויקט ארוך טווח. אם נרצה להשוות בין הקריירות שלהם בעוד 7-10 שנים, זה לא כ״כ חשוב מה כל אחד מהם עשה בשנה-שנתיים הראשונות בליגה. מה שהארפר עשה נזקף לזכותו, מה שבריאנט עשה במידה פחותה של הצלחה (ביחס למה שייתן בהמשך) לא צריך להיזקף לחובתו.

מה גם שאני בודק עבור רוב השחקנים, אם הורדת שנה מסוימת תאזן את המצב או לא. למשל, למרות שקיגן מארי נתן עכשיו עונה לא משהו, בטח שמבחינת זמינות, הפחתה שלה תגרום לירידתו משבצת אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2026 12:43 pm 
Junior

ממשיכים עם שני המחזורים של תחילת העשור, שנות פוסט-אקסטנשן, טרום-שיא (בסוגריים, דירוג לפי הנוסחה הקודמת):

דראפט 2020

1. אדוארדס
2. האליברטון
3. מקסי
4. ביין
5. לאמלו (ציון 3.957) (דורג 9 בנוסחה הקודמת)
6. אבדיה (ציון 3.75, בניכוי שלוש העונות הראשונות לצד ביל והשאר)
7. מקדניאלס (בניכוי עונת הרוקי)
8. אוקונגוו (בניכוי עונת הרוקי)
9. אייזיאה ג׳ו (בניכוי השנתיים הראשונות בפילי)
10. פריצ׳ארד
11. קוויקלי
12. ואסל (בניכוי עונת הרוקי)
13. אוקורו (בניכוי עונת הרוקי)
14. סאדיק ביי (קפיצה ממקום 17)
15. נסמית׳ (בניכוי השנתיים הראשונות בבוסטון)
16. טופין (קפיצה ממקום 19)
17. פול ריד
18. טרה ג׳ונס (בניכוי עונת הרוקי)
19. נאג׳י מארשל
20. ג׳וש גרין
21. ג׳יילן סמית
22. קול אנתוני
23. סטיוארט
24. אצ׳ואה
25. קניון מרטין ג׳וניור (קפיצה ממקום 30)
26. פטריק וויליאמס
27. טילמן
28. ניק ריצ׳ארדס
29. סאם מריל
30. קרייצ׳י

המיקום של אוקורו הפתיע אותי לטובה, בעוד שסטיוארט הפתיע לרעה, אחפור יותר לעומק בעניין כשאדסקס את המחזור הזה עם הסוכן (מאמן אותו גם בענייני סקאוטינג).

דראפט 2021

1. קייד (בניכוי עונת הרוקי הלא יעילה וגם עונת סופמור של 12 משחקים בלבד)
2. מובלי
3. סקוטי בארנס
4. אוסטין ריבס
5. שנגון
6. ואגנר
7. גידי (בניכוי שלוש השנים הראשונות עם התאנדר, אחרת יורד למקום 14!)
8. ג׳יילן ג׳ונסון (בניכוי עונות הרוקי והסופמור)
9. טריי מרפי
10. ג׳יילן גרין
11. הרב ג׳ונס
12. ארון וויגינס
13. סאגס
14. האוזר
15. מודי (בניכוי עונת רוקי)
16. גריימס
17. אלברדו
18. דאביון מיטשל (בניכוי עונה שנייה ושלישית עם הקינגס)
19. אלדמה (בניכוי עונת הרוקי)
20. דוסומו
21. מקברייד (בניכוי עונת רוקי)
22. דיארון שארפ
23. קיספרט
24. קומינגה
25. ממוקלשווילי
26. קייטה
27. קאם תומאס
28. בונז היילנד
29. אייזיאה ג׳קסון
30. גודווין

ג׳סטין שאמפני וג׳יי האף משלימים רשימה של 32 שחקנים שהיו שווים בדיקה בעיניי.

ג׳יילן ג׳ונסון פרץ בעונתו השלישית, אבל שיחק רק 56 ו- 36 משחקים בשנתיים הראשונות שלו כשחקן משמעותי. העונה השתפר עם 72 משחקים, ואם ימשיך במגמה זו מניח שיתקדם במעלה הדירוג.

נערך לאחרונה על ידי B.Grant44 בתאריך א' יולי 19, 2026 6:26 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2026 2:55 pm 
Hall of Famer

אתה חושב שיש אפילו gm אחד בליגה שבוחר ביום את מובלי לפני קייד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 164 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], uriel17 ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: