קלארק לדעתי החתמה מעולה, מעבר למספרים הנוכחות שלו משפיעה מאוד על איך הקבוצה נראית בהגנה,וגם איך ההתקפה נראית. זה משחק ראשון שראיתי העונה אצל מכבי שהיה שחקן שאשכרה מנע את הטיילת לצבע שהתרגלנו לראות משחק אחרי משחק.
גארד פיזי ואחראי בהגנה, וגם יוזם בהתקפה, משחק על היתרונות שלו, בין אם זה פיזיות, כדרור, יכולת לעבור את השחקן, לנצל זריקות פנויות, לקחת את השחקן שלו עד הטבעת (מצרך נדיר).
אמנם זה משחק ראשון שלו בקבוצה כולה, אבל הפוטנציאל לדעתי מזכיר את דורון פרקינס, מסוג הגארדים שמשנים איך הקבוצה נראית מעבר לסטטיסטיקה אישית, והוא רק בן 24 וכבר ברמה הזו, נראה שזו החתמה מוצלחת לא רק לעתיד אבל כבר בהווה.
מכבי תצטרך להחליט אם היא נלחמת להשאיר את עומר מאייר ולתת לו מקום יותר מרכזי בהיררכיה, או לשחרר אותו לקבוצה אחרת או למכללות (דיוק). אם המשחקים חוזרים לארץ, צריך במידת האפשר לנסות להחזיר את בולדווין, נראה לי שזה משהו ש-2 הצדדים היו רוצים, בהתחשב במצבו בפנר, ולקבל את המפתחות כגארד המוביל, בלי לורנזו בראון לצידו, או ווילבקין ואחרים.
יחד עם השיפור והביטחון שצובר יוקובאיטיס, בלאט שנמצא בשיא הקריירה, וקלארק המבטיח, למכבי יכולה להיות רביעיית גארדים מהאיכותיות שהיו לה. ורביעיית גארדים רעבים להצלחות ותארים, כששתיים מהם נמצאים בשיא הקריירה שלהם.
אם קיימת אפשרות להחזיר את קולסון (מן הסתם במקום שאיוק וכחיזוק אופציונלי לעמדה 4) מן הסתם זה יכול לסגור עוד חור.
לגבי ריברו, אם אינני טועה הוא יהיה בן 32, לא חושב שהעונה הזו תקפיץ את הערך שלו בשוק באופן דראסטי, לא בגיל הזה. מכבי כן יכולה להשאיר אותו.
אני חושב שאחרי עונה פיננסית כזו, כשהקהל מצפה להשקעה גדולה יותר ולקבוצה חזקה יותר, וכשיש מניות בטוחות כמו ריברו והורד, אין סיבה לא להשקיע יותר בשביל לשמור אותם בקבוצה, ואם באמת הקפצת המחיר כל כך דרמית, נניח במקרה של הורד, שיוכל להשתכר פי 5 ממה שהוא מרוויח כעת, אז אולי שווה לבדוק אם ניבו פנוי.
בגדול אני חושב שחסר למכבי סנטר ארוך סטייל קאמודי, טבארז, פוריה, או הסנטר של אולימפיאקוס. במידה וריברו עוזב,, שווה להשקיע בגבוה שכזה, אולי גם כזה שעוד לא עשה את הפריצה שלו.
אני חושב שיש שלד לא רע בכלל לקבוצה, סימני השאלה מבחינתי זה וויליאמס, מעבר ליכולת המסירה שלו, מה הוא עוד יוכל להביא לקבוצה, מה לגבי הקליעה שלו, משחק הפוסט אפ. קלארק נראה כמו מנהיג בקו האחורי אבל ברור שמצפים לחיזוק נוסף ומוכח אחרי הכישלון של העונה בהובלת בלאט ויוקובאיטיס למרות המספרים הלא רעים בכלל שהציגו, אבל יש כאב ראש לא קטן באשר את מי להביא.
ייש 3 רכזים בפועל, אז נכון שיוקובאיטיס יכול לשחק גם כ-2, אבל אני מניח שמכבי רוצה יותר להנות מהאיכויות שלו כרכז, זה שחקן שצריך את הכדור אצלו, בלאט לא יכול להתגמש כל כך בעמדות, משחק ההתקפה שלו הוא מתחיל ונגמר סביב איזור קשת ה-3, להוציא במקרה הטוב 2 זריקות מחצי מרחק שהוא מצליח להגיע אליהן במשחק, או זריקות או מסירות מהאיזור הזה, זה מה שיש לו בסט הכלים.
בבירור יהיה מי שיפגע בהיררכיה הזו. אם בעונה שכזו קטש יבש את מאייר כשיש לו בפועל רק את יוקובאיטיס ובלאט ויכול היה לתת לו יותר קרדיט, תארו לעצמכם מה יהיה עם קלארק והגארד בנוסף שיגיע בקיץ. הרבה כאב ראש. כדי שזה יעבוד, גארדים שרגילים להיות 1 יצטרכו לשחק יותר כ- 2, אם זה בלאט אז פחות הובלת כדור ויותר להתפנות למצבי קליעה, אם זה יוקובאיטיס כנ"ל. חייבת להיות שיטה טובה שתבטיח הנעת כדור מירבית במשחק הקבוצתי ובקו האחורי, חלק מזה יגיע ע"י שדרוג משחק ההגנה, ונראה שהפעם בקו האחורי יהיו שחקנים שמסוגלים להרים את רמת משחק ההגנה, המעבר והריצה.
|