לפני הכול שאלה לאורן, הבנתי שאתה המשפטן פה. כבר שאלתי את זה כמה עורכי דין מתוך התעניינות, אבל מעניינת אותי עוד דעה. השחקנים שובתים נגד מנהלת הליגה אבל מועסקים על ידי הקבוצות, האם מצב כזה הוא אפשרי? האם בעצם בכל מה שקשור לפעילות הקבוצה לא מדובר בשביתה אלא באמת בהפרת חוזה?
לגבי היום, חייב להגיד שאני סביב הכדורסל כבר בערך 20 שנה. התחלתי כאוהד, הפכתי לכתב חצר, כתב בלי חצר ואחרי זה עברתי לעבודה בקבוצות, היום כנראה היה היום הכי מגעיל שהיה לי שקשור לכדורסל. לפני הכול כאוהד כדורסל זה מגעיל שעל עניינים כאלה מבטלים משחקים. זה קצת מראה שכולם איבדו כיוון.
אם שואלים אותי, ארגון השחקנים לקח כרגע את העניין כמה צעדים רחוק מידי בעיקר בגלל שהוא ירה את הכדור האחרון שלו ממש מוקדם. כרגע אין להם עוד שום עמדות חוזק לבוא איתן למשא ומתן. הם יאיימו בשביתה? סבבה, היא כבר פה, הנזק כבר נגרם, כספית ותדמיתית. מהיום לארגון השחקנים יש רק מה להפסיד. כי הרי למה למנהלת להתגמש במשא ומתן מעבר לסיבה של רצון טוב? יכולה המנהלת להכריז באופן חד צדדי ששנה הבאה מותר עד שמונה זרים בקבוצה (בבקשה אל תגידו לי שלא יבוא קהל, כי הר הגעש בהרצליה יעלב) ואז מה יעשה ארגון השחקנים? יגיד שהוא רוצה רוב ישראלי בחמישייה? או כמה חמוד. אני מקווה בשביל ניר אלון שהוא ימצא דרך טובה לצאת מזה, סתם לא, אני מקווה שהשחקנים יתעשתו ויחליפו יו"ר ארגון שחקנים ויביאו מישהו שאכפת לו מהכדורסל והכדורסלן הישראלי ולא רק מכמה כותרות הוא קיבל במהלך השבוע. אז מה יהיה? פשוט מאוד, חוק רוסי, חמישה זרים, בטח לשנתיים ועוד כל מיני סיסמאות חביבות כדי לייפות את העניין משני הצדדים, אולי נגיד איזו וועדה שתבחן את המצב ותחליט מה יהיה בעוד שנתיים.
וביטלא, אני חייב להגיד לך שאתה רואה את הדברים לא נכון. לראשי הקבוצות אין כבר באמת מה להפסיד. כל הפסד כספי שיכול להיגרם עכשיו די יתקזז עם משכורות הישראלים. ושיהיה ברור, אסון גדול יפול על הכדורסל הישראלי אם אנשים כמו ג'ף או הרציקוביץ' יעזבו, מסכים או לא מסכים, אוהב או לא אוהב, אלה בכל זאת אנשים ששמים כסף בכדורסל הישראלי, קרי במוצר די כושל, מרצונם החופשי בלי יותר מידי מחליפים שנראים באופק. והשחקנים? כן, חלקם מספיק אינטיליגנטיים להסתדר יופי בחיים גם בלי הכדורסל. בטח שלא כולם ירדו לליגה הלאומית (בין השאר כי אין מקום), בטח שלא בשביל 7000 שקל ברוטו כולל דלק ובטח לא בשביל הכיף, כי בשביל רובם זה מקצוע ולא הובי, וככה זה צריך להיות.
_________________ "I have only 3 rules in my house: Don't drink my shit, Don't smoke my shit and if you bring any of those bitches home, make sure I fuck'em first!"
|