ומאחר ופתחת בויכוח הזה פרקטיקה מבורכת של וידוא קליטה, אכתוב את ההודעה שלי שוב. רק מוודא. אולי ההודעה השנייה תדחוף את ההודעה הראשונה יותר עמוק, לשיפור קושי הקליטה וכושר השיפוט.
כן, אלה המרכזיים? יופי. כמה מרכזיים? 60%? 70%? 85? 90? אני לא יודע. ואתה? אני משער שגם אתה לא. אף אחד לא. מן הסתם זה שנה אחת ככה, שנה אחרת ככה, שנה שלישית ככה-ככה. לא שקוף, לא ידוע, לא ברור, לא אחיד ולא ספורטיבי.
מה שאתה לא מבין (לא קולט!!!) זה שזה בעצם לא משנה אם המשקל של חוות הדעת המקצועיות הן 10% או 15%. חשבתי בתמימותי שאני לא צריך להסביר למה, אבל למי שלא קולט כנראה אני כן צריך להסביר, למרות שנדמה לי שכבר עשיתי את זה. אז ככה - אנשי מקצוע, ויהייו הכי מקצועיים שאפשר, הם בני אדם. יש להם דיעות מה חשוב יותר, מה משמעותי יותר, ומה פחות - אבל לדיעות שלהם, וזו הנקודה, לא צריך להיות שום משקל! הן סובייקטיביות לחלוטין. אם בוועדה יהיו חברים אחרים, מקצועיים ומכובדים באותה מידה, בהחלט יכול להיות שהתוצאות והזימונים לטורניר הגמר יהיו שונים - למרות תוצאות זהות על המגרש. זה כבר הופך את השיטה לפסולה מעיקרה, מטומטמת, לא ספורטיבית, וראויה לכל גינוי.
וכשהוועדה הנכבדת מפרסמת את מסקנותיה - מי זוכה להיכנס לטורניר. מי מדורג כמה, מי יישאר קרוב לבית ומי יתוזז בקצה השני של ארה"ב - היא מפרסמת את נימוקיה? שיקוליה, חישוביה? בולשיט. לא שקוף, לא נתון לשום ביקורת, סובייקטיבי ולא ספורטיבי!
אה, המכללות מעוררות עניין ויוצרות כסף? למה זה רלוונטי לחוכמת או ספורטיביות השיטה? לדעתי הגורמים לזה הם בכלל אחרים, ענייני תרבות אמריקאית והקשרים בין קולג'ים לקהילה שלהם ולאלומניי שלהם. זה אומר שהשיטה חכמה, שלא לדבר על ספורטיבית? השיריונים ביורוליג הם ברוב המקרים לקבוצות שמייצרות יותר עניין וכסף. זה אומר שהם חכמים וספורטיבים? גמר פלייאוף בין מכבי וירושלים מעורר הכי הרבה עניין ורייטינג (ולכן גם כסף) בליגה הישראלית. אז אם דואגים שהן לא תיפגשנה עד הגמר בלי קשר לתוצאות שלהן, זה חכם וספורטיבי וראוי לאימוץ?
הדוגמה שנתת על אוהיו ונורת' קרוליינה מדגימה בדיוק את הנקודה שלי (כמו שכתבתי בת'רד אחר - אני מת על אנשים שמתווכחים איתי וממחישים דווקא את הנקודות שלי! תמשיך!) צריך לקדם את נורת' קרוליינה כי היא מתמודדת טוב יותר עם סייז, למרות שלאוהיו סטייט יש תוצאות טובות יותר? מי החליט? בכלל, מי החליט שדווקא התמודדות עם סייז היא הפרמטר הקובע בדירוג ביניהן? יש קבוצות שקשה להן עם אתלטיות דווקא, יש כאלה שקשה להן עם גארדים זריזים ועם הגנת פאסט-ברייק, יש כאלה שרגישות לקליעות מ-3. מי החליט שדווקא ההתמודדות עם סייז קובעת? הוועדה המקצועית בראשות סבתא של עמוס לב? לצורך העניין, הוועדה המקצועית בראשותי (עם החברים קוף ירוק ועוד כמה כותבים כאן) קובעת שהפועל ירושלים היא הקבוצה העמוקה ביותר בליגה הישראלית פרט למכבי, והתוצאות מוכיחות שהיא מתמודדת הכי טוב עם הסייז והעומק של מכבי. האם זה אומר שראוי לדרג אותה שנייה לפלייאוף, למרות מדד התוצאות הלא משהו שלה? אה כן, אני חושב שהיא גם בכושר הטוב ביותר בצמרת במשחקים האחרונים, אז יאללה, שתהייה שנייה. כן, אני יודע שתקרא לזה הגחכה. מה שאתה לא מבין (לא קולט!!!) זה שאין צורך בשום הגחכה. הגיחוך נמצא כבר במקור, וכל מה שדרוש זה רק להראות אותו על ידי המחשה. וזה מה שאני עושה.
ואתה יכול לנבוח (או לנעור, או כל קול אחר שתבחר) על הישגי עבר כמדד. ואנחנו לא מדברים על 30 שנה, כולה שנתיים-שלוש אחרונות, אפשר גם למשקל אותן כך שככל שהתרחקת בזמן - המשקל של אותה שנה יורד. בוא נתחיל מזה שהם אובייקטיבים ושקופים ונתונים לבקרה ולביקורת, כבר נצחון בנוק-אאוט על השיטה שלך. נמשיך ברלוונטיות לליגת המכללות שאתה שולל מכל וכל בלי שום סיבה הגיונית חוץ מהשינויים בסגלים. אם קונפרנס מסויים נחלש, אם הג'וניורים שהפכו לסניורים לא מצליחים למלא את מקום הסניורים שעזבו, אם האחרים שהתקדמו שנה לא התקדמו מקצועית, אם הפרשמנים שהגיעו אליו לא מספיק טובים - אז כן, הדירוג שלו ייפגע, והוא ישלח פחות קבוצות לטורניר. כמובן, על פי תוצאות ועל פי קריטריונים אוייקטיביים, שקופים, ידועים ונתונים לבקרה! טבעי, ספורטיבי, הגיוני! אבל לא, תבוא וועדה ותחליט שרירותית, כן בטח, יותר טוב. יותר ספורטיבי, יותר הגיוני. וכמובן יותר שקוף ומבוקר!
ולגבי עניין אלופות הקונפרנסים - מתברר שהבחירה היא לא סובייקטיבית מספיק בעיניך. אתה רוצה שהיא תהייה עוד יותר סובייקטיבית. סבבה. למה שהקונפרנסים האלה בכלל יהיו בדיוויז'ן 1? למה לא להעיף אותם? על מה הם משחקים, על אליפות המחוז שלהם? הסטייט שלהם? בשביל זה לא צריך להיות בדיוויז'ן 1 הארצי. אבל נניח שנקבל שמדובר בקונפרנס מסויים שהוא חלש, ושהקבוצה העשירית בפאק-10 יותר טובה מהאלופה שלו. סבבה. יש לך איזשהו מנגנון אובייקטיבי לשפוט את זה לאורך זמן? איזשהו מנגנון לאפשר לקונפרנס הזה לשפר את מיצובו, ולהיכנס לליגה של הגדולים? תוצאות מול הקונפרנסים החזקים שממוצבים מעליו? משהו כלשהו, בדגש על אובייקטיבי, אל תביא לי עוד וועדות. הוועדות יקחו שוב ושוב מהגדולים המסורתיים.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אפריל 07, 2012 6:59 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.
|