עמוס לב כתב:
נדב, לך תשתה קצת משהו קר, תנוח. השאלה שלי הייתה נטו אינפורמטיבית, לא מתוך מטרה לקנטר או לתקוף.
הקשר הוא ברור ודייבי ציין אותו. אתה יכול להיות אחלה בחלה מעולה ברמה מסויימת והרבה פחות טוב ברמה הרבה יותר גבוהה. אני מסכים שלאמפה שחקן מאד מוכשר וטכני התקפית. אני גם יכול להסכים שבמכבי לא השתמשו בו בצורה היעילה ביותר. אבל גם במכבי, שכמובן כל כישלון של שחקן אצלה זאת אשמת המערכת, ראו את התכונות הרעות שלו, שחוסר פיזיות הייתה הבולטת שבהם.
רמת יורוקאפ וגם הליגה הרוסית (בוודאי בשנים האחרונות) זאת לא רמת יורוליג ובעיקר זה לא הסייז ולא הפיזיות של היורוליג. מה שהולך מול קבוצות יורוקאפ לא תמיד ילך מול קבוצות יורוליג. וכן, אתה יכול לנפנף במשחק מול בארסה או בגמר מול צסק"א, אבל כל עוד לא תביא יותר מאשר משחק מדגמי מול הקבוצות עם סייז יורוליג של לאמפה, זה לא מספיק.
מה שאני ראיתי (כן, העצלן) מלאמפה במכבי וגם מבנבחרת פולין היה שחקן מוכשר, אבל שלא מתאים להיות גבוה מוביל ברמות הגבוהות ופשוט ללא סגנון משחק של רולפלייר. ברור שהוא לא אותו שחקן נרפה ואומלל שהוא נראה במכבי, מצד שני גם לא צריך כבר להציג אותו כשחקן מעולה. נכון להיום לאמפה הוכיח שהוא גבוה מוביל ברמות הביניים של אירופה. זה הרבה, אבל זה עדיין לא המון.
א. מעולם לא טענתי שכל כשלון של שחקן באלקטרה הוא אשמת המערכת, ואני מסכים שללאמפה יש חסרונות ובראשם חולשה בהגנה וחוסר אתלטיות. אבל, אם כבר החלטת שאתה מביא שחקן בכסף גדול מתוך ידיעה שהוא חלש בהגנה ולא אתלט, אתה צריך ללכת על היתרונות היחסיים שלו בכל הכח. לא שמדובר בהכרח באותה רמה, אבל גם שאראס הוא נטול הגנה ולא אתלט, וברגע שהלכו עליו כשחקן מרכזי, דאגו שהקבוצה תיבנה סביב היתרונות שלו. במקרה של לאמפה, הגזען פשוט לא הבין או לא טרח להוציא מלאמפה את מה שטוב בו. הוא הפך אותו למיידה שלשות מבחוץ, ונכשל איתו. האם היו גם אספקטים אחרים של חוסר התאמה? יכול להיות. אבל אי אפשר לנקות את הגזען ורק לטעון שלאמפה הוא חרא של שחקן.
ב. ייתכן ואתה צודק לגבי המקום האמיתי של לאמפה, אני אומר שעדיין מדובר בבחור צעיר יחסית (27) שעושה דברים יפים מאד כשהוא מקבל את הבמה. יכול להיות שהוא גם יסיים את הקריירה בתור כוכב יורוקאפ/ליגה ספרדית/רוסית, אבל גם יכול להיות שהעונה הבאה שלו בקאחה לבורל תהיה מצוינת ביורוליג, ואולי אח"כ בקבוצות אחרות. הנקודה שלי היתה שהיו פה אנשים בפורום שלאור מה שראו באלקטרה בלבד, החליטו שלאמפה הוא לא שחקן בכלל ואפס מאופס. אליהם היה מופנה כל העניין.