סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 1:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 3:44 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
קובי כתב:

ארז, אתה יכול לספר סיפורים עד מחר, כל התכלית של תקרת השכר היא פגיעה במכבי הא ותו לא.

.

קובי, אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה אבל זה פשוט לא נכון, פגיעה במכבי היא לא התכלית של זה.
פגיעה במכבי זו אולי התכלית של אוהדים מפגרים של קבוצות אחרות שבמקום לרצות בטובת הקבוצה שלהם רוצים ברעת הקבוצה היריבה. (ובהתאם, עסוקים בעיקר בקללות של היריבה במקום לעודד את קבוצתם, ולא, אני לא רואה בקללות נגד היריבה עידוד לקבוצה שאני אוהד).

אני כן טוען, שבמצב הנוכחי של ליגת הכדורסל הראשונה של ישראל, פגיעה מסוימת במכבי תל אביב היא הכרחית לטובת שאר הקבוצות וכלל אוהדי וחובבי הכדורסל בישראל.
באופן דומה למכסי מגן שהמדינה מטילה על מנת להגן על ייצור מקומי, תקרת שכר תגן על האינטרסים הרחבים יותר מאשר האינטרס הצר של מכבי תל אביב.

וקובי, אם לא שמת לב, אני מציע פתרון שכל תכליתו למזער את הפגיעה הנ"ל במכבי תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 3:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תקרת שכר זה כל כך ניינטיז. אין היום אפשרות מעשית אפילו להעלות את זה. פעם פערי התקציב היו פי שניים או פי שלושה והיה היגיון להציב איזושהי תיקרה. היום שחקן אחד במכבי עשוי להשתכר כמו התקציב של קבוצה שלמה בליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 4:06 pm 
Junior

ארז, הדגשת מילים לא תשנה את העובדה שהיחידה שתשנה את בנית הקבוצה שנה הבאה בעקבות הגבלת התקציב זה מכבי.

אתה טוען שהחלשת מכבי נועדה לחזק את הליגה, אבל זה עדיין חוק שפוגע אך ורק במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 4:47 pm 
Junior

קובי כתב:
צוד, תוציא את מכבי מהמשוואה ואני לא בטוח ש...

עצור כאן.
מה יקרה אם - לא נדע אם לא ננסה.
אבל בטוח שתחרות ספורט לא יכולה להתקיים בלי תחרות.
עכשיו, אפשר להגיד הרבה דברים: הקבוצות האחרות מתבכיינות, הפיינל פור זה ביזיון, אמא של קופל תימניה - הכל טוב. אבל עזוב אותך. אין טעם לשחק כדורעף בחצר של גלבוע אם הכוחות זה טל ורוני נגדי ונגדך. אבל אפי ניסח את זה טוב מכולנו:
ציטוט:
אני עם כדורסל גמרתי. הבטחתי שאגיד את הדברים הללו אחרי שננצח קבוצה גדולה ומפוארת כמו מחזיקת גביע היול"ב. אני אחד הבודדים שהיה בבלומפילד, כשעוד היה שם כדורסל לפני 40 שנה, אין סיבה שבחור כמוני יהיה מתוסכל.
חלק מהמאמנים בחרו לאמן קבוצה באירופה כי היו מתוסכלים. אם הליגה היתה יותר שיוויונית והיה סיכוי לאליפות אז זה אולי היה אחרת. צריך לדאוג שיהיה כדורסל שיוויוני, שיהיה צ'אנס לקחת אליפות. יש לזה פתרונות, אבל אף פעם לא הקשיבו לי. אנחנו משחקים בקקה. כולם יודעים באיזו תוצאה הפסדנו בדרבי. צריך להפסיק עם שתיקת הכבשים!
צריך שיקבעו חוקים כמו בארץ שהמציאו את הכדורסל. אם ב-NBA ידעו לעשות את זה, אפשר גם בארץ. כשהבעלים של מכבי ת"א רצה את שאקיל, הוא לא היה יכול להביא שום שחקן גדול חוץ ממנו. אפשר לעשות דראפט וגם תקרת תקציב ועוד אלף ואחד דברים. אף-אחד לא יכול לרוץ אחרי 12 מיליון דולר. מלאו לי חמישים ואני יכול לדבר, אולי יקשיבו לי. הגיעו מים עד נפש.
לא בא לי שכל אחד שבא לאכול פלאפל או שווארמה יגיד לי שהספורט שלכם משעמם. אף אחד לא רוצה להגיע ליד אליהו בפיינל-פור מהמקום הרביעי וגם לא מהמקום השני, כי הוא יודע שישחטו לו את הצורה. לי יש מספיק זמן עד יוני בכדי לקבל החלטות ואם דברים לא יזוזו אז אולי אני אסיים עם הכדורסל וזה בלי לדבר על זה שמה שאני מרוויח בשנה - שחקן מרוויח בחודש. אף קבוצה לא רוצה לגמור מקום 4 כי היא יודעת מה יחכה לה בפלייאוף
כולם יודעים באיזה הפרש הפסדנו בדרבי. הם נתנו לנו בעיטה בתחת, כמו לסגנית אלופת איטליה. אני זוכר את האליפות האחרונה של הפועל תל אביב, בבלומפילד לפני 40 שנה. אחרי 40 שנה, אנחנו רוצים שיווויון. לשרון דרוקר, שיושב לידי, יש סיכוי לאמן במכבי, אז הוא לא מדבר. גם כשאני הייתי בגילו שתקתי, כי חשבתי ככה. יש כאן מסורת של כדורסל, יש אנשים חכמים, ויש להם מספיק זמן עד יולי לדאוג שבעונה הבאה תהיה כאן ליגה תחרותית

לא השתנה מאז כלום, מלבד העובדה שגם אפי וגם דרוקר הגיעו למכבי. אבל שוב ושוב ושוב, כמו שאומר שימי ריגר וונאבי - זה לא עובד ככה. אין מה לעשות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 5:51 pm 
Sophomore

בגדול, סוג הויכוחים האלה לא אהוב עלי כי אני אומר ככה ומישהו אומר אחרת ואין באמת דרך להוכיח ולראות מי צודק.

אני, כאוהד מכבי אשמח אם במקום לראות משחק ביזיוני מול גלבוע, אראה התמודדות שקולה מול צסק"א. לראות גלדיאטור שובר ת'צורה לאיזה מסכן, כבר מזמן לא עושה לי את זה.

ובכל זאת, שתי נקודות:
1. צוד, אחרי שאפי אמר מה שאמר, הוא עוד המשיך כמה וכמה שנים בכדורסל והגיע למכבי.

2. ויותר חשוב, רוצים ליצור תחרות וכו', תטפלו בחלשים אל תחלישו את החזקים. דמיינו לעצמכם ששר החינוך יבוא ויאמר: הרמה שמפגינים 20% מהתלמידים גבוהה מדי והם מקשים על שאר התלמידים לפרוח אז מעתה, כולם ילמדו בהתאם לקצב של התלמיד החלש ביותר. אם הורי התלמידים החזקים ירצו, הם תמיד יכולים לממן מורים פרטיים. כה אמר ראובן, נובמת.

נ.ב.
אני מודע לזה שניתן לעשות מניפולציה וליתן דוג' כלכלית לפיה נקח מעשירים וניתן לעניים. תחסכו ממני, אין שום חובה "מוסרית" לעזור לקבוצת ספורט כמו שיש חובה לעזור לנכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 6:14 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא מבין, אתה מביא דוגמה (די לא משקפת את המציאות) ואז מגדיר את ההמשך הטבעי שלה כ"מניפולציה" ומבקש שנחסוך לך את זה? כפי שציינת, נובמת.

בכל אופן, אני עייפתי מהויכוחים האלה. מכבי גדולה וחזקה על הליגה. אני לא חושב שברצלונה צריכה לשחק בליגה הספרדית ולא חושב שמכבי צריכה לשחק בליגה הישראלית. מכיוון שמכבי גם מקפידה לקטר על כמה הליגה מתאכזרת אליה, אז יאללה ביי וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 6:34 pm 
Senior

אם כבר מכבי ועזיבת הליגה... בשבועות האחרונים התחילו בערוץ הספורט לשדר ב5+ לייב משחקים מהVTB... האם זה רמז לבאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 7:08 pm 
Junior

קובי, אני לא חושב שצריך להחליש או לחזק מישהו.
אני חושב שצריך שתהיינה מסגרות שונות לרמות שונות. זה הכל.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 13, 2013 4:16 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
אני לא מבין, אתה מביא דוגמה (די לא משקפת את המציאות) ואז מגדיר את ההמשך הטבעי שלה כ"מניפולציה" ומבקש שנחסוך לך את זה? כפי שציינת, נובמת.

בכל אופן, אני עייפתי מהויכוחים האלה. מכבי גדולה וחזקה על הליגה. אני לא חושב שברצלונה צריכה לשחק בליגה הספרדית ולא חושב שמכבי צריכה לשחק בליגה הישראלית. מכיוון שמכבי גם מקפידה לקטר על כמה הליגה מתאכזרת אליה, אז יאללה ביי וזהו.

המממ... כל נושא העלאת דוגמאות ושלילתן אינן בסמכויות משרדי.... וברצינות, יש מידה של צדק בדבריך. בכל אופן, זה לא סותר את דברי (מינוס הדוגמאות).

מה יהיה הסוף עם הפורום הזה והאנשים בו? גם בנושא הזה, אנחנו מוצאים פתרון שמקובל על כולם (כמעט) מבלי להסכים בכלל.

ברצינות, אין כאן אף ערבי שהסבים שלו היגרו לכאן וכעת טוען לבעלות על הארץ מימים ימימה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 13, 2013 5:59 pm 
Freshman

קובי כתב:
בגדול, סוג הויכוחים האלה לא אהוב עלי כי אני אומר ככה ומישהו אומר אחרת ואין באמת דרך להוכיח ולראות מי צודק.

אני, כאוהד מכבי אשמח אם במקום לראות משחק ביזיוני מול גלבוע, אראה התמודדות שקולה מול צסק"א. לראות גלדיאטור שובר ת'צורה לאיזה מסכן, כבר מזמן לא עושה לי את זה.

ובכל זאת, שתי נקודות:
1. צוד, אחרי שאפי אמר מה שאמר, הוא עוד המשיך כמה וכמה שנים בכדורסל והגיע למכבי.

2. ויותר חשוב, רוצים ליצור תחרות וכו', תטפלו בחלשים אל תחלישו את החזקים. דמיינו לעצמכם ששר החינוך יבוא ויאמר: הרמה שמפגינים 20% מהתלמידים גבוהה מדי והם מקשים על שאר התלמידים לפרוח אז מעתה, כולם ילמדו בהתאם לקצב של התלמיד החלש ביותר. אם הורי התלמידים החזקים ירצו, הם תמיד יכולים לממן מורים פרטיים. כה אמר ראובן, נובמת.

קובי:
1. העבודה של אפי היא מאמן כדורסל, מה רצית שהוא יעשה? יחתום אבטלה 4 חודשים ואחר כך? יחלטר בתור מורה ספורט ?
2. עזוב שהדוגמא על התלמידים לא רלבנטית אבל אם כבר - דווקא לתלמידים שנמצאים בפער משמעותי מהממוצע (מחוננים למשל) יש יופי של מסגרות בהן הם יכולים לפרוח ולא לתסכל את שאר התלמידים בכיתה.

קל לזרוק סיסמאות בלי לבדוק מה המשמעות שלהן - מה אתה מתכוון בלטפל בחלשים?
- שהרשויות המקומיות יתקצבו את הקבוצות ב 5 מיליון $ כל שנה ??? (עזוב שזה בחיים לא יקרה, לא צריך לקרות ולא באמת אפשרי, אבל לצורך הדיון.. ) ואז מה יקרה ? אחרי שנה או שנתיים שכלל לא בטוח שהקבוצה תצליח לקחת אליפות או להתחרות או להביא כמות סבירה של קהל הרשויות יסגרו את הברז וגמרנו...
- לשנות את חוקי הליגה שקבוצה שתקציב השחקנים שלה מתחת ל10 מיליון $ תקבל חצי נקודה נוספת על כל סל ??
.
.
הפער הנוכחי כל כך גדול שלא ניתן להרים את הקטנות מספיק גבוה כדי שתיווצר פה ליגה תחרותית.
צריך 5 מיליארדרים שישפכו פה הרבה מיליונים כמה שנים כדי שזה יקרה, ובינתיים אני לא רואה את זה קורה, גם לא במכבי חיפה שאמנם עושה סימנים בכיוון אבל עוד רחוקה למדי והבעלים לא שופך כסף בלי הכרה.
(כדי שהם יבואו, צריך שתהיה להם סיבה טובה - נניח סיכוי סביר לקחת אליפות ולהיות תחרותיים או לחילופין שיגעון גדלות ללא גבולות.)

ולמה תקרת שכר זה כל כך הזוי/בזוי/נגד "הטובים" ?? זה בסך בכל מנגנון סביר שכאמור, משתמשים בו בליגה קצת יותר רצינית משלנו... וגם שם יש הקלות למי שבאמת רוצה (תקציב נפרד לאירופה למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 13, 2013 7:31 pm 
Sophomore

בוא נניח לאפי בצד כי הוא לא הענין פה, לא בגלל שאין לי מה לומר בנושא.

אני בטח שלא הצעתי שהרשויות המקומיות יתקצבו את הקבוצות (לגבי מתקנים זה כבר סיפור אחר).
מכבי ת"א היא אנומליה בספורט בכלל לא רק בישראל. אין הרבה קבוצות ספורט שהן פלוס מינוס מאוזנות ( מבלי להכנס לויכוח ה"בע"מ") וגם מתמודדות, פחות או יותר, בטופ. יחד עם זאת, אם אתה רוצה להצמיח כאן ענף בר קיימא, כן צריך לאמץ את המודל עד כמה שניתן. מכבי לא נולדה המפלצת שהיא, זה נבנה.

רוצה לומר, פתרון נכון וראוי הוא לא להגביל את המועדון היחיד שבולט ומצליח, אלא ליצור אפשרויות למועדונים אחרים ליצור תנאים דומים למכבי עד כמה שניתן, אם זה במתקנים, אם זה בהשתתפות ביורוליג, VTB או כל דבר שיאפשר להם להגדיל את הבסיס הכלכלי מבלי להזדקק לתרומה של נדבן משוגע עם ג'וק שיום אחד כאן וביום השני לך תחפש אותות GPS בים הקאריבי.

עכשיו, אם לדעתך הרחקה/ הוצאה/ סילוק של מכבי מהליגה לכמה שנים יאפשר זאת, מסופקני אבל אני בעד.

לגבי המנש, אין בסיס להשוואה. כל הספורט שם בנוי אחרת (אין מחלקות נוער, עולות/ יורדות), השוק אחר, בכלל עולם אחר. לא סתם שהמודל הזה לא יוצא לאירופה, הוא פשוט לא מתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 13, 2013 7:43 pm 
Junior

צוד כתב:

לא ענית על זה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 12:09 pm 
Freshman

קובי כתב:
עכשיו, אם לדעתך הרחקה/ הוצאה/ סילוק של מכבי מהליגה לכמה שנים יאפשר זאת, מסופקני אבל אני בעד.

דעתי היא יותר בכיוון של תקרת שכר עם אפשרות להחזיק תקציב נוסף מחוץ לליגה המקומית.
הרחקה של מכבי תל אביב מהליגה היא פיתרון הרבה פחות מוצלח לטעמי, אבל באין פתרון אחר מוסכם, זו גם אפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 12:13 pm 
Hall of Famer

אבל למה שמכבי תסכים להחזיק קבוצה וחצי בשתי מסגרות? זה לא עובד מקצועית וזה יפגע במכבי באירופה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 12:38 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
אבל למה שמכבי תסכים להחזיק קבוצה וחצי בשתי מסגרות? זה לא עובד מקצועית וזה יפגע במכבי באירופה.

כי לא תהיה לה ברירה...

אחרי שהמנהלת/איגוד יחליטו שלטובת הענף החוקים החדשים הם א',ב',ג'... מכבי תל אביב תתיישר ותפעל לפיהם.

הבעיה כאמור, היא האינטרס החזק של מכבי תל אביב לשמר את הקיים ולמנוע שינויים כאלה, זה, יחד עם ההשפעה שיש לה על המוסדות הרלבנטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 12:47 pm 
Junior

אני חושב שעיקר ההשפעה של מכבי על המוסדות זה בעובדה שמכבי מאיימת כל הזמן בעזיבה (איום סרק או לא זו שאלה אחרת), והמנהלת מסתבר לא מוכנה לוותר על מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 1:07 pm 
Hall of Famer

ארז, ברור שתהיה לה ברירה, לקחת את המיטלטלין שלה ולעזוב את הליגה. מצב זה יפגע גם במכבי וגם בליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 4:16 pm 
Senior

ארז, זה היה נכון אולי ללפני 10 שנים או יותר. היום למכבי יש בריירה ועוד איך. ליגת הVTB, ליגה אדריאטית, הקמה של ליגה אזורית (דבר שמכבי מסוגלת לעשות אם תרצה בכך) ועוד.

ולדעתי גם בניגוד לשנים עברו מכבי בהחלט בשלה לעזוב את הליגה אם יגרמו לה לעשות את זה. האנשים שמושכים בחוטים שם חושבים שהליגה פוגעת בהם באירופה, חושבים שהיא כבר לא מעניינת, ואם יאצלו אותם לבחור בין להישאר בתנאים רעים לבין לעזוב לדעתי הם אפילו לא יחשבו על זה יותר מידי ויעזבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 5:25 pm 
Sophomore

צוד כתב:
צוד כתב:

לא ענית על זה.

חשבתי זה השתמע. אני בעד ליצור ליגה אירופאית חזקה.

ארז,

עלתה לי המחשבה שאני לא בטוח עד כמה האינטרס של מכבי הוא המשך הסטטוס קוו. מכבי יכולה רק להרוויח מליגה שוויונית ותחרותית יותר (יותר רייטינג, זכויות שידור וכו'). רק שהדרך לשם היא לא באמצעות יצירת הגבלות התפורות במיוחד להצר את מכבי.
ועם כל הכבוד, זה לא רציני להציע שתהיה קבוצה לאירופה וקבוצה לליגה, זה לא ישים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:21 am 
Junior

לדעתי למכבי עדיף ללכת ל VTB ו׳ יורוליג פשוט כי אילו ליגות יותר מעניינות עם יריבות איכותיות.
זה גם יחסוך לה הרבה כסף כי לא יהיה יותר תמריץ להחתים ישראלים בינוניים רק בשביל הליגה.
כך את התקציב של מכבי ותוריד את הסכומים הגדולים שהם מבזבזים על ישראלים בינוניים ויכולת, בקלות, להשאיר פה את לנגפורד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:41 am 
Sophomore

אבל מכבי לא רוצה לבנות קבוצה רק של זרים בלי ישראלים
זה בדיוק הקטע
יש יותר סיכוי שיחזירו לדעתי את כספי והלפרין מאשר את לנגפורד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 6:05 am 
Junior

כן אבל יכלו למשל להחזיק רק את אוחיון ואליהו למשל. או רק כספי. לא צריך יניב גרינים וגיא פנינים ומורן רוטים למיניהם.
מה שכן הגיא פנינים למיניהם יקבלו בננה חזקה במדור השכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 6:07 am 
Junior

זה גם יכול להרחיב למכבי את מעגל האוהדים בארץ כי כחובב כדורסל אם הברורות שלך זה אשקלון הרצליה או מכבי צ״אסקה ב VTB יש מצב שאתה בוחר בשני. במיוחד אחרי שמכבי תוצאה מהליגה ותפסיק להיות יריבה ישירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 10:56 am 
Freshman

אני חושב שמכבי תל אביב חוששת מאד מאד מעזיבת הליגה הישראלית.
הם מקבלים כסף רב עבור זכויות שידור והמיתוג שלהם כ"קבוצה של המדינה" או משהו בסגנון תורם להם וחשוב להם.

כמו שטוענים שאירופה זה לא NBA, באותה מידה מכבי זה לא ארגון מקצועי "בלתי תלוי", כזה כמו בארה"ב שמעבירים קבוצה מעיר אחת לאחרת.
זה לא יעבוד.
ואם מכבי תל אביב תנטוש את הליגה הישראלית ללא תאריך חזרה מיועד היא תאבד המון מהזהות שלה ומהיכולת שלה להחזיק תקציב גבוה.
עם כל הכבוד, אני לא סבור שערוץ ישראלי ימשיך לשלם לה סכומי עתק אחרי שנה/שנתיים שהיא לא בליגה המקומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 12:20 pm 
Junior

קורובייב, מאיפה ההנחה שמכבי רוצה לשחק בליגה איזורית קשה כל כך?
בליגה הישראלית מכבי מתעקשת לשמור על מעמדה כאלופה הנצחית כי זה נוח לה, למה שתצא מאיזור הנוחות שלה ובנוסף ליורוליג היא תכנס לעוד ליגה קשה?

אני חושב שפרט לשיווק ומיתוג וכו', למכבי פשוט וח שיש לה ליגה אחת בכיס וגם אם היא תכשל ביורוליג היא עדיין תהיה דאבליסטית בארץ. הסיכוי למכבי לסיים עונה בלי תואר הוא נמוך במצב היום, בעוד בVTB יש מצב לא קטן שמכבי תסיים כמה עונות רצוף בלי תואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה