קובי כתב:
בגדול, סוג הויכוחים האלה לא אהוב עלי כי אני אומר ככה ומישהו אומר אחרת ואין באמת דרך להוכיח ולראות מי צודק.
אני, כאוהד מכבי אשמח אם במקום לראות משחק ביזיוני מול גלבוע, אראה התמודדות שקולה מול צסק"א. לראות גלדיאטור שובר ת'צורה לאיזה מסכן, כבר מזמן לא עושה לי את זה.
ובכל זאת, שתי נקודות:
1. צוד, אחרי שאפי אמר מה שאמר, הוא עוד המשיך כמה וכמה שנים בכדורסל והגיע למכבי.
2. ויותר חשוב, רוצים ליצור תחרות וכו', תטפלו בחלשים אל תחלישו את החזקים. דמיינו לעצמכם ששר החינוך יבוא ויאמר: הרמה שמפגינים 20% מהתלמידים גבוהה מדי והם מקשים על שאר התלמידים לפרוח אז מעתה, כולם ילמדו בהתאם לקצב של התלמיד החלש ביותר. אם הורי התלמידים החזקים ירצו, הם תמיד יכולים לממן מורים פרטיים. כה אמר ראובן, נובמת.
קובי:
1. העבודה של אפי היא מאמן כדורסל, מה רצית שהוא יעשה? יחתום אבטלה 4 חודשים ואחר כך? יחלטר בתור מורה ספורט ?
2. עזוב שהדוגמא על התלמידים לא רלבנטית אבל אם כבר - דווקא לתלמידים שנמצאים בפער משמעותי מהממוצע (מחוננים למשל) יש יופי של מסגרות בהן הם יכולים לפרוח ולא לתסכל את שאר התלמידים בכיתה.
קל לזרוק סיסמאות בלי לבדוק מה המשמעות שלהן - מה אתה מתכוון בלטפל בחלשים?
- שהרשויות המקומיות יתקצבו את הקבוצות ב 5 מיליון $ כל שנה ??? (עזוב שזה בחיים לא יקרה, לא צריך לקרות ולא באמת אפשרי, אבל לצורך הדיון.. ) ואז מה יקרה ? אחרי שנה או שנתיים שכלל לא בטוח שהקבוצה תצליח לקחת אליפות או להתחרות או להביא כמות סבירה של קהל הרשויות יסגרו את הברז וגמרנו...
- לשנות את חוקי הליגה שקבוצה שתקציב השחקנים שלה מתחת ל10 מיליון $ תקבל חצי נקודה נוספת על כל סל ??
.
.
הפער הנוכחי כל כך גדול שלא ניתן להרים את הקטנות מספיק גבוה כדי שתיווצר פה ליגה תחרותית.
צריך 5 מיליארדרים שישפכו פה הרבה מיליונים כמה שנים כדי שזה יקרה, ובינתיים אני לא רואה את זה קורה, גם לא במכבי חיפה שאמנם עושה סימנים בכיוון אבל עוד רחוקה למדי והבעלים לא שופך כסף בלי הכרה.
(כדי שהם יבואו, צריך שתהיה להם סיבה טובה - נניח סיכוי סביר לקחת אליפות ולהיות תחרותיים או לחילופין שיגעון גדלות ללא גבולות.)
ולמה תקרת שכר זה כל כך הזוי/בזוי/נגד "הטובים" ?? זה בסך בכל מנגנון סביר שכאמור, משתמשים בו בליגה קצת יותר רצינית משלנו... וגם שם יש הקלות למי שבאמת רוצה (תקציב נפרד לאירופה למשל).